|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Anessko jaki Nino duuuuuży!!!!!
a mój na cycu wisi i piszę jedną ręką ............ polecacie jakieś parasolki przeciwsłoneczne do wózka? |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej u mnie![]() A co do wiszenia na cycku - niekoniecznie moze to byc glod, moze tez po prostu ma potrzebe ssania
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko u nas najlepszą metodą na odparzony tyłek,była rezygnacja z nawilżanych chusteczek, mam miseczke nalewam tam ciepłej wody, i przemywam wodą, potem chusteczką higieniczą osuszam i smarowałam sudocremem, teraz maścią pośladkową z ziajki-jak zrobiła kupe to jeden wacik namydlam mydełkiem bambino, tym myłam.
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Scio też teraz przemywam wodą i wacikami i widzę różnicę
ja szukam parasolki do wózka bo wkurza mnie jak Maksia słonko razi ... są jakieś na allegro za 30 zł ... myślicie że warto ? |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko ja tez tak jak Scio myje woda i platkami
U nas tez tetra sie swietnie sprawdzala jako parasolka.A jesli juz mialabym kupic parasolke,to jakas lepsza z filtrami Scio jak Agatka na nutramigenie,przestala chlustac ? Co z Weruczkiem ? |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
My też używamy wacików i wody, nawet teraz pupy nie smaruję, no czasami linomagiem, ale to raz na tydzień-dwa. Chyba spróbuję wrócić do chusteczek bo nakupiłam jak głupia przed porodem i leżą.
A wczoraj wprowadziliśmy kaszkę manną, mam nadzieję, że problemów nie będzie. aldi jak się objawia nietolerancja glutenu i po jakim czasie ona się objawia? |
|
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Ha , musze też o tej wodzie i wacuie pomyśleć...
Anesska, boski DJ ![]() Słoneczko, jak samopoczucie?? Ciekawe, co u Chelsea? A ja byłam wczoraj naktg: wszystko ok. Mam teraz przyleźć we wtoprek, jak do następnej niedzieli nic nie ruszy, to mnei wezmą i będą wywoływać. Ech, wolałabym, aby coś samo ruszyło. Na razie boli mnei brzuchol, ale tak jak bolał, a poza tym nic. Chce mi się tylko baaardzo spać, prawie ciągle śpię. W nocy budzę się co godzinę, ale i tak śpie. W dzień też po kilka godzin, ech... |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a kupę to samą wodą zmywacie czy dodajecie coś myjącego ...?
Weruczku no to sexu więcej teraz sobie użyj może coś przyspieszy bo w szpitalu to można świra dostać .... ja miałam na początek test z oksytocyny i u mnie nic nie ruszyło, ten test miał sprawdzić wydolność łożyska, to jeszcze nie było wywoływanie porodu, dzień przed następnym testem u mnie ruszyło samo .. no ale chyba z 5 razy byłam na 6 piętrze po schodach .. wchodziłam co drugi schodek i zadziałało ![]() też się pochwale moim Maksiem |
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
cudny jest
a jakie ma włoski długie
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko straszny słodziak
czy jak dałąś smoka to się odczepił troszkę od cycka?
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Tity uczulenie na gluten i celiakia to co innego
Tu masz wiecej info - http://www.celiakia.pl/index.php?opt...id=5&Itemid=65 http://www.celiakia.pl/index.php?opt...d=48&Itemid=70 Weruczek taka sennosc to czesto objaw zblizajacego sie porodu.Organizm zbiera sily ![]() Sloneczko ja nic nie dodaje Maksiu uroczy i jak duzo wloskow ma |
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak kupypo Nutra zrobiły się twardsze, takie plastelinowate, zielonkawe, ale na razie mamy podawac probiotyk, bo mała nie ma problemów z załatwianiem sie. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maksiu dziękuje ciociom |
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
NO tak, mama najlepsza
![]() Scio, a czym się ta Nutra różni od pepti?Fajnie, że zadziałało na małą |
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, co za słodka kruszyna!!!
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Kreti, jak mija weekend?
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko śliczny synek
Jakby ktoś był zainteresowany, to dzisiejsze zdjęcie Leonka z mamusią w albumie
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Idę spojrzeć
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
NO tak, nawet sobie wlazłam na forum: narzekanie w ostatnich tygodniach ciąży. Jutro znowu na ktg jadę. Dziś mam dołek, gruba, ciężka, spuchnięta i bezrobotna, łe. A dzieciaczek nie chce wyleźć, tylko się przewraca po brzuchu.
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie Nutramigen w ogóle nie ma laktozy, pepti ma.
|
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczek, weekend mija mi na obżarstwie
Jesteśmy u teściów i teściówka narobiła takich boskich ciast (mają z teściem 30 rocznicę ślubu), że jestem w niebie
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Ha, TY to możesz sobie poszaleć
Chociaż do porodu ja też, już jestem takim grubasem, że mi wszystko jedno.
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny miałyście może w ciązy rwę kulszową??
mnie od dwóch dni bolał strasznie kręgosłup w części lędźwiowej i ból promieniował bo biodra... ale od dzisiaj ból "zszedł" z kręgosłupa i przeniósł się na lewy pośladek i tez promieniuje ale już do kręgosłupa i do biodra.. ból jest ogromny... ledow co chodzę... nie mogę leżec na bokach bo boli, siedzieć nie mogę bo czuję jak mi tam cos uciska ![]() wkońcu dzisiaj wieczorem jak już nie mogłam wyjąć nogi z wanny podjechalkiśmy na IP, wolałam się upewnić czy wszystko jest w porządku z dzieckiem bo od wczoraj wydawało mi sie że znowu przestał być aktywny i zaledwie parę razy w ciągu dnia go czułam... na IP zmierzyli akcję serca i wszystko dobrze wyszło..lekarz mnie zbadał... nic nie wskazywało na poród przedwczesny... mały glówką w dół... ale lekarz twierdził że to nie on napiera na kręgosłup... zbadał mnie baaardzo szczegołowo, no i dowiedziałam się że szyjka skróciła mi się jeszcze bardziej... tydz temu u gina było 2,5 cm- miałam się oszczędzać bo za tydz idę do kontroli... dzisiaj było już 2 cm... czyli przypuszczalnie za tydz bedzie już 1,5 cm?? i tak juz do końca będzie? Leoś na IP zaczął tak kopac że gin nie mógł zbadać przepływów z pępowiny ![]() W każdym razie dostałam tabletki (Paracetamol+tramal) i mam nakaz odpoczynku.. broń boże dżwigać i schylać sie.. jeśli w ciągu 3 dni ból nie przejdzie to będe musiała umówic się na konsultację neurologiczną bo może konieczne będzie złożenie blokady... cokolwiek by to znaczyło musze poczytac![]() mam nadzieję że będzie niedługo trochę lepiej i nie będe musiała iśc do neurologa
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Hej Bordana!
Jak widzisz nie mogę spać Masakra, położyłam się o 2430 i spałam do 230 i kicha.Moja siostra miała rwę w ciąży, nic jej nie pomagało niestety, a rwa jak przyszła, tak potem odeszła. A co do szyjki: jak będziesz się oszczedzac, to bedzie oik. Spójrz n a mnie: u mnie była szyjka krótka i już jestem 40 tydzień, a Tadzio ma to w nosie i siedzi Także sama widzisz, wcale dzieciaczki się tak szybko nie pchają na świat![]()
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Ooo... Dzien dobry
a ja po tych dostanych tabletkach spalam.dobrze. Nawet nie czułam bólu jak sie przewracalam z boku na bok bo zwyczajnie spalam. Troche mnie jeszcze boli ale jest bez porównania a spie różnie-tak naprawdę ciut gorzej. W domu mi sie teraz strasznie nudzi szczególnie teraz gdy nie moge nic robic.Weruczku, obys sie jednak w miare szybko rozpakowala
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Scio fantstycznie,ze sie jej poprawilo
Plastelinowate kupki sa normalne - nie martw sie.Za jakis czas zrobia sie takie bardziej "dorosle"Tity BordAna mialam takie uciski,ze chodzic nie moglam,w nocy budzilam sie z bolu.Bylam u neurologa,nie kazala absolutnie nic brac,tylko czekac az minie... |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
Kreti jak ja bym zjadła ciasto ![]() BordAna Weruczku a Ty jak się czujesz? dziś troszkę lepsza pogoda dla ciężarnych nie? ja pod koniec ciąży jadłam wszystko co tylko do głowy mi przyszło i juz nie patrzyłam czy przytyję heehehhe najbardziej brakuje mi czekolady i pomidorów no i może lodów trochę ... staram się jeść lekko bo mam mega problemy z wypróżnianiem po tym cc... wizyta w wc sprawia mi mnóstwo bólu .... no i boję się kolki rzecz jasna u Maksia mój synek wczoraj dał mi taki koncert od popołudnia że myślałam że go brzuszek boli, byliśmy u teściów i wyobraźcie sobie że babcia nawet marnego śpiocha nie dała wnuczkowi ...... ( bez komentarza) .... nie raczyła sama przyjechać go nawet odwiedzić ..... ( dodam że ma 10 km do mnie) ........ oczywiście mnóstwo rad i w tym że mam może za mało mleka.... a ja na to że jak mam mieć mało mleka jak mi samo cieknie z cycków i muszę pieluchę w dekolt wkładać ... to że mam małe cycki to nie znaczy że nie mam czym karmić .... i teksty że dziecko powinno jeść co 3 godz, a ja na to że karmione sztucznie a nie piersią je co 3 h .... i tekst najlepszy że dziecko powinno spać ....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

........

Przynajmniej u mnie

W każdym razie Nutramigen w ogóle nie ma laktozy, pepti ma.

.... i teksty że dziecko powinno jeść co 3 godz, a ja na to że karmione sztucznie a nie piersią je co 3 h .... i tekst najlepszy że dziecko powinno spać ....