Nie wiem co robić... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-14, 13:50   #1
sorte
Raczkowanie

Nie wiem co robić...

Mam problem i może ktoś powie mi jak to wygląda z boku, ponieważ szczerze to ja nie mam pojęcia.
Wiec poznałam 2 lata temu chłopaka, zamieszkaliśmy razem właściwie od początku, układało się najpierw ok, ale później okazało się, ze nie może znaleźć pracy, nie jest słowny itd., chociaż cały czas był czuły i uroczy i tak przetrwaliśmy 2 lata. Kłóciliśmy się bardzo, mało rozmawialiśmy, można powiedzieć, ze mówiliśmy do siebie, oglądaliśmy filmy, ale nie było szczerych głębokich rozmów, nie było szaleństwa, wspólnych wypadów itd… Rutyna się wdarła.. On się zmienił przy mnie, teraz ma stała pracę, jest dużo bardzo odpowiedzialny, mogę na niego liczyć, ma poczucie humoru i niezwykły urok osobisty, dba o mnie, widać że bardzo kocha- mówi, ze jestem miłością jego życia, chce się zaręczać.
Ma ziemie i plan na przyszłość. Wszystko wydaje się tak doskonale ułożone, nic tylko czekać 2 lata budować dom, rodzić dzieci…
Zaakceptował wiele moich dziwactw i humorów- powiedzmy, ze go trochę ułożyłam w tej kwestii.
2 miesiące temu temu mieliśmy kryzys- wyprowadził się na tydzień, ale nie mogliśmy bez siebie wytrzymać i szybko wrócił do mnie mieszkać. Od tej pory jest mężczyzną idealnym, ale..
Niedawno poznałam młodszego o 3 lat chłopaka, z którym rozumiem się bardzo, mamy podobne patrzenie na świat, chociaż on nie jest tak idealny ( w ogólnym patrzeniu) jak mój partner. Natomiast nigdy nie rozmawiałam z nikim tak głęboko jak z nim i chyba z nikim nie czułam takiej wewnętrznej bliskości.
Zauroczyłam się bardzo, on się zakochał…
Boje się ryzykować, wiem, że jak już odejdę od mojego Partnera to nigdy już do siebie nie wrócimy, go to za bardzo zrani. Tu mam bezpieczny związek, a z drugiej strony gdzieś jest osoba, która rozumie mnie jak nikt inny.
Nie wiem czego chcę czy stabilizacji czy takiego głębokiego porozumienia… Teraz jestem rozdarta, czuję ciągły stres… Czuję ze czegoś mi brakuje…
Może któraś z Was miała podobny problem, Może któraś chciałaby opowiedzieć jak się rozwiązał i jak potoczyło się wszystko dalej.
Stary 2011-08-14, 13:54   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Nie wiem co robić...

Kolejność jest taka: najpierw kończymy jeden związek, potem zaczynamy drugi. Na razie to jesteś nielojalna, zachowujesz się jak małpa, co to nie puści jednej gałęzi, gdy nie złapie pewnie drugiej.
I trawa zawsze wydaje się bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 14:10   #3
SzAnElKa
Zadomowienie

Wiesz ... czasami jest tak, że kochamy kogoś a nie wiemy czemu (przecież nigdy nie jest doskonale) ... ALE KOCHAMY naprawdę.
Czasami jest tak, że poznajemy kogoś kto nam odpowiada (teoretycznie), lubimy go, dobrze się dogadujemy, chwalimy jego poglądy - wydaje nam się wtedy, że powinniśmy go kochać ALE jednak nie kochamy go.
Może Ci się nudzi? Może chcesz czegoś nowego? Może lubisz być adorowana? Nie wiem.
Myślę, że Twój chłopak Cię kocha. Nie szukaj pretekstu żeby zdradzać.
Myślę, że wiesz dobrze, że on bierze cię na poważnie więc to chyba nie wporządku kręcenie na boku z jakimś kolesiem?

Rada:IDŹ ZA GŁOSEM SERCA.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

A i pytasz jak to wygląda z boku ...
Z boku to wygląda tak, że go oszukujesz.
Zdrada nie polega tylko tylko na seksie.
Stary 2011-08-14, 14:24   #4
Polinka277
Raczkowanie

Po prostu się zastanów, czy chcesz ryzykować. Ja zawsze mówię: kieruj się serduchem. będzie, co ma być. )
Polinka277 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 14:28   #5
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

A jak do zwiazku z nowym facetem wkradnie sie rutyna to tez, zamiast cos z tym zrobic po prostu poszukasz nastepnego faceta?

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2011-08-14 o 14:29
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 14:45   #6
Yuuka
Rozeznanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28750084]A jak do zwiazku z nowym facetem wkradnie sie rutyna to tez, zamiast cos z tym zrobic po prostu poszukasz nastepnego faceta?[/QUOTE]

O właśnie?
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 15:50   #7
mpt
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa, o czym to się rozmawia tak "głęboko", że z partnerem się nie da. O jednorożcach i ratowaniu świata? Sama przyłożyłaś rękę do tego, że w Twoim związku jest nudno, a teraz bujasz się z chłopaczkiem, z którym jest łatwiej, bo nic nie trzeba robić, a jest fajnie. Nowości tak działają. Lepiej weź się do roboty i zrób coś ze swoim związkiem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-14, 16:22   #8
mgs127
Raczkowanie

Poczekać trochę...
Pomyśleć
Chyba na takim jeśli ktoś napisze "bądź z X" to będziesz z X?
a jeśli napisze "bądź z Y" to będziesz z Y?
mgs127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 16:41   #9
19minut
Rozeznanie

A czy ta nowa znajomość nie jest aby tylko twoim zauroczeniem ? Jakimś oderwaniem , odskocznią od starego związku w którym jak piszesz brakowało ci właśnie takiej rozmowy . Pomyśl czy przypadkiem nie idealizujesz nowo poznanego chłopaka z różnych pobudek ?
Rób to co dyktuje ci serce w porozumieniu z rozumem
Nie powinnaś kierować się radami innych w takiej sytuacji to jest poważna kwestia twojego życia , ważna i to ty musisz stawić jej czoła

Wierzę , że znajdziesz dobre rozwiązanie dla ciebie samej
19minut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 16:43   #10
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Kolejność jest taka: najpierw kończymy jeden związek, potem zaczynamy drugi. Na razie to jesteś nielojalna, zachowujesz się jak małpa, co to nie puści jednej gałęzi, gdy nie złapie pewnie drugiej.
Ci prawda to prawda.
Tzn bez urazy sorte ale zawsze wszędzie indziej wydaje się lepiej,bo to czego nam w związku brakuje,jest ulepszone u kogoś.. a pamietaj- moze byc o wiele gorzej.Ok znacie się w środku,ale moze miec inne wady które będą tylko was unieszczęśliwiać..
poznalas go z kazdej strony?

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 17:02   #11
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa, o czym to się rozmawia tak "głęboko", że z partnerem się nie da. O jednorożcach i ratowaniu świata? Sama przyłożyłaś rękę do tego, że w Twoim związku jest nudno, a teraz bujasz się z chłopaczkiem, z którym jest łatwiej, bo nic nie trzeba robić, a jest fajnie. Nowości tak działają. Lepiej weź się do roboty i zrób coś ze swoim związkiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-14, 17:19   #12
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez sorte Pokaż wiadomość
Mam problem i może ktoś powie mi jak to wygląda z boku, ponieważ szczerze to ja nie mam pojęcia.
Wiec poznałam 2 lata temu chłopaka, zamieszkaliśmy razem właściwie od początku, układało się najpierw ok, ale później okazało się, ze nie może znaleźć pracy, nie jest słowny itd., chociaż cały czas był czuły i uroczy i tak przetrwaliśmy 2 lata. Kłóciliśmy się bardzo, mało rozmawialiśmy, można powiedzieć, ze mówiliśmy do siebie, oglądaliśmy filmy, ale nie było szczerych głębokich rozmów, nie było szaleństwa, wspólnych wypadów itd… Rutyna się wdarła.. On się zmienił przy mnie, teraz ma stała pracę, jest dużo bardzo odpowiedzialny, mogę na niego liczyć, ma poczucie humoru i niezwykły urok osobisty, dba o mnie, widać że bardzo kocha- mówi, ze jestem miłością jego życia, chce się zaręczać.
Ma ziemie i plan na przyszłość. Wszystko wydaje się tak doskonale ułożone, nic tylko czekać 2 lata budować dom, rodzić dzieci…
Zaakceptował wiele moich dziwactw i humorów- powiedzmy, ze go trochę ułożyłam w tej kwestii.
2 miesiące temu temu mieliśmy kryzys- wyprowadził się na tydzień, ale nie mogliśmy bez siebie wytrzymać i szybko wrócił do mnie mieszkać. Od tej pory jest mężczyzną idealnym, ale..
Niedawno poznałam młodszego o 3 lat chłopaka, z którym rozumiem się bardzo, mamy podobne patrzenie na świat, chociaż on nie jest tak idealny ( w ogólnym patrzeniu) jak mój partner. Natomiast nigdy nie rozmawiałam z nikim tak głęboko jak z nim i chyba z nikim nie czułam takiej wewnętrznej bliskości.
Zauroczyłam się bardzo, on się zakochał…
Boje się ryzykować, wiem, że jak już odejdę od mojego Partnera to nigdy już do siebie nie wrócimy, go to za bardzo zrani. Tu mam bezpieczny związek, a z drugiej strony gdzieś jest osoba, która rozumie mnie jak nikt inny.
Nie wiem czego chcę czy stabilizacji czy takiego głębokiego porozumienia… Teraz jestem rozdarta, czuję ciągły stres… Czuję ze czegoś mi brakuje…
Może któraś z Was miała podobny problem, Może któraś chciałaby opowiedzieć jak się rozwiązał i jak potoczyło się wszystko dalej.
nikt ci nie doradzi - warto ryzykowac czy nie. ale powiem ci jedno - nie warto patrzec na korzysci materialne plynace z obecnego zwiazku. zastanow sie, co czujesz o obecnego partnera czy wyobrazam sobie was razem za 20 lat. z drugiej strony pomysl o tym, co daje ci ten mlodszy chlopak. o czym rozmawiasz z nim, a nie potrafisz ze swoim facetem? nie lepiej popracowac nad obecnym zwiazkiem?
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 17:46   #13
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sorte Pokaż wiadomość
Kłóciliśmy się bardzo, mało rozmawialiśmy, można powiedzieć, ze mówiliśmy do siebie, oglądaliśmy filmy, ale nie było szczerych głębokich rozmów, nie było szaleństwa, wspólnych wypadów itd…
(...) chyba z nikim nie czułam takiej wewnętrznej bliskości.
(...) gdzieś jest osoba, która rozumie mnie jak nikt inny.
To jak wy stworzyliście ten związek jak nie czułaś bliskości? Porozumienia? Wiesz, szaleństwem to dla mnie jest nawet piwo na balkonie z moim TŻem, bo jest magia w tej chwili spędzonej Z NIM. Jeśli nie doceniasz takich momentów, jeśli sama nie robisz nic by przepędzić nudę i ruszyć wasz związek z miejsca, to prędzej czy później z nowym też Ci minie. Teraz są skowronki ale każdy, nawet drapieżny Antonio Banderas kiedyś staje się zwykłym domowym kocurkiem. I ważne by tego kotka wciąż kochać i by dla Ciebie nadal był drapieżnikiem (tom pofilozofowała ).
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 20:51   #14
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:

Amen.
Stary 2011-08-15, 01:03   #15
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
To jak wy stworzyliście ten związek jak nie czułaś bliskości? Porozumienia? Wiesz, szaleństwem to dla mnie jest nawet piwo na balkonie z moim TŻem, bo jest magia w tej chwili spędzonej Z NIM. Jeśli nie doceniasz takich momentów, jeśli sama nie robisz nic by przepędzić nudę i ruszyć wasz związek z miejsca, to prędzej czy później z nowym też Ci minie. Teraz są skowronki ale każdy, nawet drapieżny Antonio Banderas kiedyś staje się zwykłym domowym kocurkiem. I ważne by tego kotka wciąż kochać i by dla Ciebie nadal był drapieżnikiem (tom pofilozofowała ).
Tak to właśnie chyba powinno wyglądać gdy dwoje ludzi jest ze sobą blisko
Autorko dziewczyny mądrze piszą o tej trawie. Nowe zawsze pociąga intensywniej, niestety często dopiero później doceniamy to stare. I często jest już za późno aby wrócić do starego, docenionego po czasie
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 19:09   #16
klempaa
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28750084]A jak do zwiazku z nowym facetem wkradnie sie rutyna to tez, zamiast cos z tym zrobic po prostu poszukasz nastepnego faceta?[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość

tak, tak, i jeszcze raz tak

Autorko: próbujesz iść na łatwiznę. Różne etapy przechodzą związki- ale da się to przetrwac i moze byc naprawdę super. Trzeba chciec i działać.
Ty zamiast tego szukasz łatwiejszej opcji.
Spoko, Twój cyrk, Twoje małpy- żebyś tylko (w momencie, jak już dojrzejesz) nie żałowała.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 21:28   #17
chwast
Zakorzenienie

Moim zdaniem taki krok to głupota. Tyle, poprzedniczki napisały już wiele, ale taka jest moja opinia
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 15:01   #18
sorte
Raczkowanie

Teraz już widzę, że faktycznie praca nad związkiem nawet kilkudniowa daje efekty. Także dziekuję Wam za wypowiedzi, otrzeźwiły mnie i przestałam marudzić i szukać czegoś nowego.
Staramy się teraz z moim TŻ, a co bedzie to czas pokaże... W każdym razie zaczynam znów powoli się cieszyć tak bardzo jak na poczatku i doceniać prawdziwe oddanie drugiego człowieka.
No i na razie zerwałam kontakt z moim znajomym... Myślę, ze to najlepsze rozwiązanie.
Pozdrawiam was wszystkie i jeszcze raz dziękuję.
Stary 2011-08-17, 17:58   #19
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

wyszkoliłaś sobie jednego chłopa, skończyłaś misję i bierzesz się za następnego ;>
a tak naprawdę to sama nie wiem co Ci poradzić. Ja bym nie rezygnowała z tego ideału, ale poczekała. Może to zauroczenie Ci minie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 22:41   #20
ola280
Raczkowanie

GG do ola280

Cytat:
kurcze, spokojnieee! nie zabijcie jej na tym forum!
zamiast jej pomóc tylko utrudniacie wszystko!

Zastanów sie czy warto kończyć zwiazek dla kogoś nowego.. kogo praktycznie nie znasz..
musisz to wsyzstko dokładnie przemyśleć bo 'ten nowy' moze okazać sie tylko zauroczeniem.. a od teraźniejszego partnera mozesz nie dostać 2 szansy

znalazłam idealny sposób na podkreślenie moich loczków! nareszcie! Jesli dalej borykasz sie z niesfornymi włosami pisz. chętnie pomogę
ola280 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości