![]() |
#3331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Cytat:
A z jakiego dostawcy korzystacie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A prąd i gaz wszędzie drożeją, niezależnie od dostawcy. no chyba że ma sie zamrozona taryfe do 2012 lub 2013 r
![]() |
#3333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wiersz znalazlzm taki fajny co ![]() I Will Be Here If in the morning when you wake, If the sun does not appear, I will be here. If in the dark we lose sight of love, Hold my hand and have no fear,I will be here. I will be here, When you feel like being quiet, When you need to speak your mind I will listen. Through the winning, losing, and trying we'll be together,And I will be here. If in the morning when you wake, If the future is unclear, I will be here. As sure as seasons were made for change, Our lifetimes were made for years,I will be here.
![]() |
#3335 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
Eon, tak naprawde to nie wiem czy to robi jakas roznice, bo u wszystkich drozeje. Ja staram sie oszczedzac prad, szczegolnie, ze u mnie w mieszkaniu nie ma gazu, np. wylaczam gniazdka jesli sa nieuzywane, wylaczam tv na noc, no i chyba najwieksza roznice zrobilo pranie. Kolega na studiach powiedzial mi jak on z zona oszczedzaja przez pranie na nocnej taryfie. Moja pralke da sie ustawic tak, zeby zaczela prac o okreslonej porze, wiec zazwyczaj ustawiam pranie przed pojsciem spac, a rozwieszam rano. Zrobilo to roznice ok 30F miesiecznie w rachunkach.
#3337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
30 funtow roznicy
![]() ![]() Ja place kolo 45 miesiecznie za prad za 2 osoby, ale mam tez gaz. Wiec gotowanie i ciepla woda sa 'gazowe ![]() Ile cie kosztuje jedno pranie? Ja piore jak szalona co sie da zauwazyc na watku ![]() Pamietam ze jak mieszkalismy w poprzednim mieszkaniu to duzo bral bojler i elektryczny podgrzewacz do prysznica. Piekna pogoda u nas ![]() ![]() Wczoraj mialam isc na zakupy, ale wiadomo kobieta zmienna jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mialam miec leniwy weekend ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zadomowienie
|
My płacimy 40 funtów miesięcznie za prąd a pierzemy raz w tygodniu około 5-6 pralek i zawsze w dzień bo pod nami mieszkają ludzie i nie chcemy im pralką przeszkadzać
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
5-6 pralek raz w tyg???
![]() ja jak ma 2 w sobote to jest dobrze, z reguly sa 3 co 2 tyg
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
Tak tylko, że ja mam codziennie ciuchy tż i do tego jego robocze ciuchy, które zmienia codziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja kiedys mialam w mieszkaniu prad na karte i wtedy widzialam dokladnie co ile kosztuje, ale mieszkalam wtedy sama wiec bylo taniej... Przypomina mi sie tez jak wynajmowalam pokoj i wszystkie rachunki wliczone, to dopiero byly czasy ![]()
When life gives you lemons make lemonade! Edytowane przez Vonnie Czas edycji: 2011-08-14 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zadomowienie
|
Ja swoje pranie dziele sobie na biale, bardzo ciemne, jasne kolorowe, ciemne kolorowe, czerwone i swetry. Czerwone i swetry zazyczaj co 2 tygodnie, bo nie ma ich az tak duzo, no chyba, ze swetry w zimie. Ale u mnie 4 prania w tygodniu to norma. Jest nas tylko dwoje i nie mam pojecia skad sie tyle rzeczy do prania bierze.
#3344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci moi sąsiedzi to chyba baaardzo oszczędni muszą być ![]() Cytat:
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-08-14 o 16:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zadomowienie
|
Wiesz mój TŻ po nocce też zaśnie mimo chodzącej pralki a chodzi na prawdę głośno po prostu on jest zmęczony i jemu te dźwięki nie przeszkadzają nawet głośna muzyka u sąsiadów, ja nie mieszkając sama w domu w życiu bym się nie odważyła prać w nocy przecież inni mogą mieć wrażliwszy sen lub słuch a poza tym jednak noc jest do spania a nie prania
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czerwonych rzeczy nie mam na tyle zeby osobno prac ![]() Cytat:
![]() ![]() Ola 20 funtow na 5 tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() Mi pewnie duzo ciagnie piekarnik, maszyna do chleba ostatnio i farelka w lazience, ale nie lubie jak mi zimno szczegolnie rano ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Ja piorę czasami w nocy czasami w dzień (wiele zależy od pogody, prognozy itd.
![]() Ola sąsiadom moje pranie w nocy nie przeszkadza. Gdyby przeszkadzało, to przestałabym w nocy prać ![]() Ja lubię ciszę i spokój zwłaszcza w nocy i na pewno nie chciałabym komuś zakłócać odpoczynku. A sąsiadów starszych mam.
#3349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No właśnie a ja mam sąsiadów którzy piorą tylko i wyłącznie w nocy, i niby też mają cichą pralkę ale wirowanie w tych ścianach kartonowych słychać wszędzie. Luna a czy rozmawiałaś z sąsiadami czy im pralka nie przeszkadza? Czy po prostu zakładasz że skoro się nie skarżą to im nie przeszkadza?
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-08-14 o 19:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze w kwestii prania się wypowiem ja mam manię segregowania kolorami więc np nie wrzucę zielonych z niebieskimi, do tego tż koszule które piorę osobno na innym programie, swetry, delikatne, pościel, ręczniki etc jak nie uzbieram w jednym tygodniu danego koloru na pełen wsad to piorę w następnym etc
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba może być miarą atrakcyjności imprezy, ale nie głośności ![]() co do prania - to mam kilka swoich "zwyczajów" i kategorie segregowania się mnożą ![]() ![]() a tak poza tym to HELOŁ ![]() wróciłam z urlopu i dochodzę do wniosku że potrzebuję jeszcze kilka dni aby dojść do siebie po 24-godzinnej podróży samochodem ![]()
![]() |
#3353 |
Zadomowienie
|
Ja nie nastawiam prania wieczorem przed spaniem, bo mnie deneruje halas. Praktycznie go nie slychac, innym by pewnie nie przeszkadzal, ale ja wrazliwa na halasy jestem. Dzisiaj rano np nie moglam spac, bo denerwowaly mnie papuzki sasiadow. Spalam u mamy, ale jakby to byli moi sasiedzi to bym sie poskarzyla.
![]() |
#3354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 24h jestem pełna podziwu ![]() Cytat:
Ola nie rozmawiałam z sąsiadami o pralce, ale generalnie o hałasie. Jakoś ścian nie mamy aż tak cienkich jak w nowym budownictwie. Poza tym podejrzewam, ze słuch u sasiadów nieco słabszy niż u mnie. Mała Z. jak ryknie to mam wrażenie, że mi się coś w uszy wwierca, a sąsiadka twierdzi, że dziecko mamy jakieś takie ciche... (no chyba, że to wszystko ściema i sąsiedzi zgrzeczności nic nie mówią..... choć wątpię)
![]() |
#3355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj w domu, mnie w środę czeka 24 h w aucie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
hi!
rachunki... ![]() nam za gaz po zimie przyszedl rachunek w wysokosci 4 stow ![]() Nadchodzacej zimy juz sie boje ... W zwiazku z tym pytanie: czy ekonomiczniej jest pozostawic piec wlaczony przez caly czas na temperature powiedzmy 18 stopni ( i podwyzszyc wieczorem jesli chcemy zeby bylo cieplej ) , czy lepiej ustawiac piec na grzanie np. na rano dwie godziny i na wieczor 3 a w pozostalym czasie bylby wylaczony. Logiczniejsze wydaje sie odpalanie pieca dwa razy dziennie, ale z drugiej strony slyszalam ze bardzo duzo energii pochlania podgrzewanie wody od zupelnie zimnej do temp. powiedzmy 18 st. ![]()
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
Mój tż poprzedniej zimy mieszkał sam a że pracuje na nocki to miał nastawiony piec by grzał tylko w dzień tzn 5-7, 9-10, 12-14, 16-18, 20-21 i za 3 miesiące zimy tzn listopad, grudzień, styczeń dostał rachunek 130 funtów, i potem za luty, marzec, kwiecień dostał 90 funtów więc całość to 220 funtów za mieszkanie dwusypialniane, salon, kuchnia, łazienka, przedpokój wszędzie chodziło ogrzewanie przy czym nasz piecyk daje możliwość ustawiania ograniczenia godzin w jakich ma działać nie wiem jak wasz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tanio mu wyszlo... u nas jest dach do remontu, i drzwi nieszczelne, to tez niestety nie pomaga, musimy pogadac z landlordem...
![]() |
#3360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lola witaj z powrotem, zazdroszcze pobytu w Polsce, ja wczoraj musialam pozegnac mame ![]() Co do prania to slyszalam o tym praniu nocnym, ze wychodzi duzo taniej, ale ja bym nie zniosla chodzacej pralki. Na pewno bym sie obudzila i juz nie zasnela. Mam bardzo lekki sen, musi byc absolutnie cicho i ciemno zebym dobrze spala. Ostatnio np slyszalam jak ktos odklada talerze do szafki w srodku nocy i nie zasnelam dopoki nie skonczyl ![]() A pranie nam sie zbiera roznie, ale zazwyczaj robie 2 lub 3 w tygodniu, jasne, ciemne i kolorowe, czasem wiecej jak trzeba uprac posciel, reczniki itp.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.