|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
![]() Ad.2. Huggies Pure często są tam w promocji i ja kupuję hurtowo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I właśnie zawsze odcinek tuż nad tyłkiem- lędźwiowo - krzyżowy ![]() ![]() Wizyty mam co 2 tyg. na obserwacje tej szyjki: do tego duuużo magnezu, nospa, żelazo, witaminy, luteina itp. Cytat:
![]() Niby jest mnóstwo pomysłów na jedzenie, aby je urozmaicać, ale to białko na różne sposoby to nie dla mnie ![]() Ja wierzę w ograniczenie pieczywa, mąki, ziemniaków, słodyczy, dużo gotowanych, pieczonych bez tłuszczu rzeczy, duuuużo wody mineralnej i sport. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Oolong w którym sklepie te wielkie zakupy zrobiłaś? Jakiś sprawdzony masz? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-08-14 o 09:03 Powód: dopisek |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
mnie też boli kręgosłup, pomagają zmiany pozycji ciała - jak boli w trakcie chodzenia, to np muszę się bardziej wyprostować, jak od siedzenia na krześle, to pochodzić. Gorzej, że cały czas muszę nosić synka, a to na przewijak, a to do podmywania pupy po kupie, a to łapać w parku, jak zwiewa w krzaki lub do kałuży.
poduszka Motherhood wpływu na to nie ma, bo po nocy mnie nie boli i nie bolał jak boli, to bardzo nisko, na granicy kości krzyżowej i guzicznej masować brzucha intensywnie nie można, ale wmasować krem można - zresztą tu głównie chodzi o to, by skóra była odżywiona i nieprzesuszona, bo w takich sytuacjach łatwiej pękają włókna kolagenowe ja z figury jestem bardziej jabłkowata niż gruszkowata, ale w ciąży też przytyłam w udach i biodrach - hormony i tyle ![]() ja nie gadam do brzucha, w tamtej też nie gadałam. Ale rozmawiamy w domu, dziecko słyszy też wrzaski braciszka, to może jakaś więź będzie ![]() edit do seony: w pati i maks, kupiłam tam kiedys krzesełko do karmienia, ale okazało się, że go nie maja ostatecznie, więc tak powiedzmy w 50% sprawdzony ![]() Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-08-14 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z urozmaiceniem było tak, że naprawdę jedliśmy mnóstwo pysznych potraw, codziennie cos innego. Plus ogromny był taki ze odchudzalismy się całą rodziną i mama przygotowywała obiady i kolecje pod Dukana. Jedliśmy ciasteczka, ciasta, chleb Dukanowskie takze nie bylo źle.... ![]()
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała rodzinką to mozna sie odchudzać, a nie tak jak Ja toi przechodziła wszyscy dookoła jedli co chcieli i o której chcieli a ja sie męczyłam sama, ale było warto i tym razem też tak będzie napewno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
samemu to baaardzo ciężko , no chyba że w grupie wsparcia na wizazu ![]()
![]() |
#4566 | ||
Wtajemniczenie
|
Moja miewa się całkiem dobrze
![]() ![]() A co do ud... niestety... celulitis i mnie dopadł ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() A my dziś mamy pierwszą rocznicę ślubu ![]() ![]() Na obiadek do rodzinki lecimy, później do kościoła- tego co braliśmy ślub ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Tako podobno są cięższe- tak nam babka w sklepie powiedziała, że ok 15-16kg, ale producent kręci i sama będzie ważyć wózki, tylko akurat dostała nowe i nie miała wszystkich poważonych. Tako mają ładne materiały ![]() Wczoraj widziałam ten na spacerze http://board.ava.ua/upload/normal/Ta...ncess_7726.gif ładnie się prezentował. Ja fotelik to jednak wezmę CabrioFix (ma lepsze parametry od citi-wzmocnienie) albo Pebble- tylko musze doczytać rożnice, czy warto więcej zapłacic... ale kolory ma ladniejsze ![]()
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na pewno będzie jakaś niespodzianka ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje 1wszej rocznice ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale właśnie chciałam zapytać czy puszczacie maluszkomw brzuszku muzykę i jaką ![]()
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
a ja często rozmawiam z brzuszkiem opowiadam niuni co się dzieje itd. Natomiast mój TŻ nie potrafi. Ale ładna pogoda się zrobiła siedzę na dworku przy laptopie
![]()
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam problem. Jestem już w 39 tyg., a według miesiaczki, w 40 tyg. ciąży. Moja lekarka prowadząca ma urlop do końca sierpnia i jestem w kropce. 2 tyg. temu poszłam na zastepczą wizyte do innej lekarki (dadam ze wizyty sa państwowe w niby dobrym szpitalu na Wileńskiej, każdy wie o jakim szpitalu mowa).
Zastępcza lekarka lat chyba 80, tytuł pof. jest osobą z którą nie mogę sie wogóle porozumiec. Odrazu wysłała mnie na oddział, bo dziecko jest za małe, na nic były moje tłumaczenia, ze ja znam datę zajscia w ciąże i jest ona 2 tyg. późniejsza niz ostatnia miesiączka, moze stąd ta "niedowaga". Nie było gadania, wiec pokornie połozyłam się na oddział. Byłam 7 dni (badania typowe; krew, mocz, ktg, nawet robili mi próbę OCT - sztuczne wywołanie skurczy celem sprawdzenia czy łożysko nie szwankuje, wszystko przeszłam pięknie). Wróciłam do domu. Na jeden dzień przed kolejną wizytą wypadł mi czop, a raczej jego część chyba, bo dziś znalazłam kolejny kawałek mięska ![]() Znów zonk, nie mialam ochoty klaść się znowu na oddział, bo teraz napewno by mnie nie wypuścili aż do rozwiązania. No ale terudno, wróciłam do domu, spakowałam się i na izbę. Na izbie przyjęc znowu ktg, ciśnienie. Wszystko wyszło książkowo - ciśnienie 120/60, mierzone 3 razy. Lekarka z izby mówi : nie mam podstaw aby Pani się kladła na oddział, no chyba ze bardzo Pani chce albo źle się pani czuje. To wszystko działo sie w piatek. A wiadomo, ze w weekend tylko będę lezec i nie zrobią mi żadnych badań. Wróciłam do domu. Nie mam teraz żadnej opieki, nie chcę zowu iść do tamtej profesorki, bo ona nawet mi nie powiedziała,ze mam przepuszczalność na 1 (pani z izby mnie o tym poiformowała i generalnie wykazała o wiele wieksze zainteresowanie). Czy znacie prywatnego, KONKRETNEGO lekarza, którego możecie mi szczerze polecic? To już końcówka, tak naprawdę mogę zacząc rodzic w każdej chwili. I jak to jest z tą przepuszczalnością? z tego wszystkiego nie dopytałam się tej Pani doktor z izby. Choć ona generalnie mnie uspokoiła, bo termin miesiączkowy jest za 7 dni więc wszystko co się dzieje jest normalne. Ale i tak wizyta u kompetentnego lekarza napewno by mnie uspokoiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupuję ten wózek - wg mnie jest boski. Widziałam go w sklepie - ma fajne wyposażenie (torba + okrycie p.deszczowe itp), duży pakowny koszyk na dole, jest stabilny i przede wszystkim aluminiowy. Kosztuje ok. 1600zł ale wg mnie warto dać tyle za niego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o fotelik... ja kupuję ten z TAKO... to i tak fotelik na kilka pierwszych miesięcy życia... kolejny kupię już lepszy bo będzie na kilka lat... a z takim małym bobasem to i tak daleko wyjeżdżać nie będę.
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-08-14 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zadomowienie
|
Oglądam ciuszki na allegro właśnie - znowu...
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-14 o 18:24 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie kobietki
![]() Melduje tylko poslusznie, ze jutro o 5 rano jade sobie chen, do tatusia i nie bede za czesto zagladac, wiec pliiiiis nie piszcie 20 str dziennie, bo tam net wolniutki i nie nadgonie ![]() Prosze o kciuki za moj kregoslup, ktory musi wytrzymac jutro 9 godz siedzenia na niezbyt wygodnych kolejowych ''fotelach'' ![]() Buziaki, trzymajcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Widze w miare spokojnie dzis na watku
![]() Tincia gratuluje rocznicy ![]() ![]() Ja wrocilam z zakupow. Kupilam: -pieluszki tetrowe 10szt -pieluszki flanelowe 5szt -podklady do przewijania babydream 1op. Kurcze 10szt flanelowych 45zl ![]() W Realu nie widzialam tych wielopakow chusteczek huggies ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- A co do wozkow to ten ktory my mamy (no prawie mamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Muffinko bezproblemowej podrozy zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a mnie akurat boli w okolicy łopatek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
suuuuper ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Wileńska w Łodzi ??? bo nie napisałaś, nie wiem z jakiego miasta jesteś, coć wiele na to wskazuje ![]() co do lekarza, polecam w Luxmedzie dr Gawlik - obry specjalista, nie jest nadgorliwa i ma bdb opinie właśnie od dziewczyn z oddziału... ![]() jesli nie Łodz, to nie wiem ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś kupiłam proszek Jelp fresh color we wtorek zaczynam pranie ![]()
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-08-14 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zadomowienie
|
witajcie kochane
![]() Dzisiaj mam normalne ciśnienie 123/78 więc rano pojechaliśmy na car boot kupiłam wszystko co jeszcze potrzebowaliśmy w razie czego jakby mała miała przyjść na świat wcześniej Kupiłam nowy laktator tommee tippee ale ręczny no nic najwyżej trochę sie pomęczę ![]() ![]() W sklepie kupiliśmy kosz tommee tipee na brudne pieluszki z 6 wkładami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Co do chusteczek Huggies to w tesco też widziałam jakieś promocje, dokładniej nie wiem, bo nie mam zamiaru na razie kupować. Tincia życzę jeszcze z 60 takich rocznic ![]() Goldika no niestety nawet pieluszki sporo kosztują, ja mam zamiar kupić mimo wszystko na all, bo taniej. Ania cieszę się że dobrze się czujesz, ale weż kobieto troszkę odpocznij ![]() A mój mężuś wczoraj kupił karuzelę nad łóżeczko ![]()
#4581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zadomowienie
|
ania21_21 świetne zakupy
![]() ![]() ![]() my dziś 3h na basenie ... i spacerek pół ... jestem wykończona... najchętniej pospałabym z godzinkę, ale jak usne to albo bede koszmarnie sie czula za godzine jak wstane, albo obudze sie juz o 3-4 rano i nie bede mogla spac ... wiec mecze sie dalej... byle chociaz do 21.30 min . :P gosiaczekkkkk85 zgadza sie, w moim przypadku na allegro pieluszki tez wychodza taniej ![]() ![]() ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-14 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
witam
jestem tu nowa, czekam na mojego maluszka, to już niedługo a może długo 20 listopada. pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Raczkowanie
|
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2011-08-14 o 19:46 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo
![]() my wróciliśmy dzisiaj od moich rodziców, byliśmy na meczu jeszcze ale sie ugrzałam masakra..... ...kurde wczoraj przesadziłam chyba z robotą i wieczorem źle sie czułam.....coś mi sie z pęcherzem zepsuło co chwile chciało mi sie siku a jak zrobiłam kilka kropel to taki ból nadchodził aż łzy mi leciały...później doszło twardnienie brzucha z bólem miesiączkowym zaczełam sie już strachać co sie dzieje ale poleżałam troche i na szczęście przeszło jedno i drugie......chyba za dużo na nogach byłam i wogóle porobiłam sobie cały dzień........
#4587 |
Zadomowienie
|
zapomniałam jeszcze kupiłam kombinezonik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
Ania kombinezonik boski
![]() Witaminka a Ty możesz na basen? nie miałaś przypadkiem leżakować ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myslalam o jacuzzi, ale stwierdzilam ze lepiej nie i grzecznie siedzialam na lezaczku czytajac lekturki przyszłych mam ( m jak mama :P ) a pływać się bałam, bo z tego co sama pływałam przez pare lat, wiem ze miesnie sie napinaja, zwlaszcza brzucha np przy zabce, wiec wolalam w wodzie pospacerowac a w tv nic nie ma... a ja tu ze snem walcze... bo woda wyciaga, choc siedzenie na lezaku bardziej :P młody zjadl pierogi i o 18tej zasnął... ciekawe o ktorej sie obudzi... ja zamierzam spac do 9 minimum :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-14 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Aniu śliczne te łózeczko , a laktator strasznie podobny do aventa.
Kombinezonik tez śliczniusi taki maleńki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.