|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
boli mnie strasznie dolna częśc kręgosłupa i promieniuje w dół lub do biodra...
więc to chyba rwa... ![]() kiedys też miałam.. wtedy byłam na silnych lekach przeciwbólowyach ale teraz.. to lipa trochę ![]() zrobię kilka kroków do łazienki i jak xle noge postaewię to normalnie zawyję z bólu i nie moge przez chwilę iść dalej... stoję jak kołek ( proszę zaliczyć mnie do kolejnego kołka ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kochana nie wiem o co chodzi ale ![]() ![]() ![]() wróciłam z reala właśnie , TŻ poszedł za ciosem i kupiliśmy znowu te chusteczki huggies czyli mam już 12 paczek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak ból jednostajny i taki długi to raczej nie to. Ja na kręcz tez musiałam zawsze "porządne" leki p/bólowe i miorelaksacyjne brać no ale cóż, w ciąży paracetamol został. Coś tam pomagał- albo sobie wmawiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam taki bol po jednej stronie plecow ktory szedl od polowy kregoslupa az do prawie uda ![]() ![]() Pamietam tylko ze bylo to straszne bo jak sie nie tak ruszylam to bol taki ze lzy w oczach ![]() I nic niestety mi nie pomagalo na to... aaa... Robilam czesto kapiele w wannie jak juz nie wytrzymywalam... no i pozeralam paracetamol.. Moze sprobuj porobic jakies cwiczenia , typu koci grzbiet lub polz sie na plecach i powoli podnos biodra do gory..... Moze akurat maluszek zejdzie z tego nerwa.... Niewiem jak inaczej Ci pomoc.... ![]() A tak wogole czesc... U nas w sumie to ladna pogoda..troche slonca , troche pokropi ale w sumie zimno nie jest wiec ok.. Bylismy na spacerku nad morzem a teraz bedziemy leniuchowac niedzielnie... ![]() a Kolaz jest super ![]() Stokrotka.... Ja lozeczko z Alanem przygotowalam miesiac przed, nawet zawiesilam wtedy karuzelke i sopbie wieczorami puszczalam...... przescieradelka przykrylam kocykiem, Ochraniacze zalozylam dopiero jak juz maly byl w domu..... No i jak scieralam kurze to oczywiscie lozeczko tez scieralam razem z karuzelka... Pamietam ze strasznie sie nie moglam doczekac i musialam miec juz wszystko gotowe w razie W... No ale los tak chcial ze Alan wyszedl tydzien po terminie a lozeczko stalo i czekalo... ![]() Teraz tez juz bym rozlozyla...hihih.. Ale nie bede przesadzac.... ja mam jeszcze ponad 2 miesiace do tp.... ![]() Pisalyscie o dzisiejszej nocce.... Mnie tez meczyla zgaga...i tez pilam mleko pol nocy.... ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-08-14 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | ||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() zrobiliśmy sobie z mężulem niespodziewaną wycieczkę do krakowa ![]() ![]() ![]() fotki wczorajszych nabytków potem wrzuce bo musze sciagnać z aparatu na kompa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Archi kolaż imienny jest boski ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2557 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Rozeznanie
|
#2559 | |
Rozeznanie
|
Hihi... widac ze na każde imię sie coś znajdzie
![]() ![]() Cytat:
I po co pytałas? hihihihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||||||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. Te dwa dni po pełni zaczynają się jutro?? Czyli jutro?? To otwieraj worek! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odpoczywam dzisiaj, leżakuję i pod wieczór jest mi lepiej. Opuchlizna i drętwienie nie minęły, ale przynajmniej już nie jestem taka obolała. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj Cotka Cotka, nie wywołuj wilka z lasu. Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny dzisiaj złapał mnie stres. Co prawda nie mam tego białka w moczu, więc zatrucie ciążowe wykluczone, ale opuchlizna taka ogromna i podniesione lekko ciśnienie nie są zbyt dobre. Do tego lekarz kazał dzwonić, jakby 3 pomiary wskazały przekroczenie 140/90, a ja przez 2 tygodnie miałam takie sytuacje nie 3 a 8 razy i nie zadzwoniłam. Nie wiem, na co liczyłam. A teraz mam stresa, czy sobie nie zaszkodziłam. Do tego zaczęłam czytać o tej opuchliźnie i ciśnieniu na forach i wyszło nieciekawie, komuś nawet zmarło dziecko. Co prawda Franek się rusza, ale jakoś stres mnie chwycił i to na własną głupotę.
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() 2. hihi- właśnie ![]() Wiecie co- wlazłam na all. by poszukać sobie tych majtek jednorazowych, podkładów i takich tam aptecznych cudów i się jakoś przeraziłam i zwiałam stamtąd ![]() A Wy kupowałyście z all czy ze stacjonarnych aptek? Ma któraś jakiegoś sprzedawcę od którego hurtem można zamówić jakieś takie dynksy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Ancia, ja to już powoli zaczynam myśleć że chciałabym żeby już niedługo...
Jeszcze dzisiaj jak mnie tż wkurzył, ze gdybym miała już ten 37 tydzień to bym chciała w środę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w temacie imion poniżej...
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brałam u niego wkłady belli, podkłady na łózko , do przewijania, majtasy i te nakładki na klopek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
kosmitka
|
łot??
![]() |
#2566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale te 3 pomiary miały być 1 dnia czy obojętnie w jakim odstępie czasu? Jak często mierzysz ciśn? Bo ja myślę, że jak w ciągu dnia jakiś jeden pomiar jest nie fajny, a reszta moze być to nie ma co się stresować- jak wszystkie takie wysokie to zadzwoń chociażby dziś jakby to Cię miało uspokoić. I nie czytaj już! No patrz- a na tego Franka nie wpadłam ![]() Cytat:
poszukam- o ile znów nie spękam ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- na deskę sedesową |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3922
tu masz ![]() Ja brałam u gr-an ![]() Ja to tż to mam już dość. Moje dość zaczyna się na jego fotelu na kółkach a kończy na dniu dzisiejszym kiedy mnie zostawił z rozwalającymi się torbami w sklepie bo poleciał do kolegi i mimo 2 nawoływań i jednej prośby, że mam już dość przepychania się z babkami ( postawił torby pod stoiskiem inglota) , rozwalającej się torby i drugiej z której wypadł chyba 3 razy jogurt ten se gadał dalej. Pomogło dopiero wkroczenie i rzucenie mu toreb pod nogi- złowrogie spojrzenie i szybki krok w stronę wyjścia ![]() To jeszcze z rozmowy z teściową (!) dowiedziałam się że chce w środę jechać do poznania. Ja pierdziule. Tydzien temu ta sama sprawa- pisałam wam, chowałam kluczyki, ryczałam i jakoś się udało a ten kretyn chyba na złość - znowu chce jechać!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- ![]() Chodziło mi o te takie nakładki na w-c. Tzn do siusiania i grubszych spraw, żeby na małysza nie załatwiać się po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Ja sobie też myślałam, że jak jeden w ciągu dnia mam zły, a resztę w miarę ok, to się nie stresuję, ale przez opuchliznę zaczęłam sobie wkręcać nie wiadomo co. Ciśnienie mierzę tak 4-5razy, zależy jak mam czas, bo to musi być po półgodzinnym odpoczynku, a nie zawsze tyle odpoczywam. Cytat:
![]() Rozumiem, że na wc, ale po co, na co, dla kogo i dlaczego?? ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cotka też nie lubię furii, ale masz rację, czasem nic innego nie pomaga. O Poznaniu nic nie wiem, chyba przegapiłam. A w celu jakim tam jedzie? Mężczyźni jakoś inaczej kumają czy jak? O nakładkach na wc pierwszy raz słyszę, serio. Jakaś ciemnota jestem.
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Aniu nie czytaj juz nic.... Popatrz na pogodę co sie dzieje....cisnienie moze wariowac...., ja miałam bardzo wysokie cisnienie tez, mimo ze leki które biorę na skurcze obniżają cisnienie.... Juz naszakoncówka, nie ma co wymyslac bo batyyyyy dostaniesz!!!!!!! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Twojego to trzeba chyba z zaskoku w potylice walnąć ![]() Cytat:
![]() Te nakładki to na sedesy publiczne- by nie siadać na deskę po każdym. Ja też sobie kupiłam do szpitala- siku zrobię na stojąco(na Małysza jak to cotka mówi) luzzz, ale coś więcej to nie bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
archinta wydaje mi się, że ten sprzedawca ma dość dobre ceny, nawet woreczki na pieluszki za 100 szt 4,99 to chyba tanio w porównaniu z innymi kurcze przydałby się jeszcze cienki szlafrok bo mam tylko taki podszyty misiem Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-14 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Ancia, no właśnie. Czasami nic innego nie działa. Tak samo u mnie. Miałam podejscia bardzo łagodne, jedno już pokazujące że jestem bliska wybuchnięcia ... i jak zawołałam go a on kiwnął glową na zasadzie "tak tak.." i gadał dalej to mnie krew zalała i poszłooo.
A co do tż to on do tego Poznania nie musi jechać, tylko się uparł, że musi. Długo by tłumaczyć. W każdym razie w tamtym tygodniu powiedział że jedzie, schowałam kluczyki jak ostatnia kretynka ![]() A teraz kiedy jeszcze remont jest, w lesie robota to tym bardziej powinien sobie odpuścić.... No nic głupek i tyle. Wygadałam się , dzięki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się tylko obawiam, że do apteki to już w ogóle nie dojdę ![]() A jakie kosmetyki (mydła, szampony, kremy, zasypki i nie wiem co tam jeszcze) kupowałyście dla dzieci? Mamy gdzieś taką listę? ten czyli który? Co Cotka podała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Archi, ja byłam z niego b.zadowolona i zamawiałam 2 razy i w obu przypadkach, wysyłka szybka, fajny kontakt w miarę. Dostałam jakieś słitaśne skarpetki gratis. Agnieszka wiem, że też u niego kupowała to coś jej się tam przeciągało i chyba jej na maila nie odpisywał, ale w efekcie dostała z nocnikiem gratis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
np wczoraj dostałam ciśnienia jak oznajmił mi że chciałby się napić alko na grillu u znajomych, bo jutro ma urodziny, bo się dawno z nimi nie widzieliśmy ... ble ble ble nie chce być zaborcza ale schizuję się i bezpieczniej czułabym się gdyby on był cały czas w gotowości ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- ale się zamuliłam ![]() http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14918399 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- http://allegro.pl/duze-chlonne-podkl...751304163.html O , nie wiedziałam, że bella ma takie podkłady... Ja wzięlam takie: http://allegro.pl/podklady-ginekolog...659536824.html i teraz nie wiem czy oba dobre, czy lepiej jeszcze inne kupić ![]() Ancia- o takie cuś http://allegro.pl/nakladki-na-toalet...674767708.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc stwierdziłam, że spakuję chociaż torbę dla siebie do szpitala (u nas dla maluszków nic nie trzeba) i zacznę jakieś takie przybory toaletowe i kosmetyki zamawiać- bo tego u koleżanek nie mam ![]() Cytat:
![]() Z wyjazdami tak nie mam- pracuje jako PH, więc dziennie robi nawet po 300 km ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.