Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-14, 20:10   #2581
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Zwarta i gotowa to ja jestem....a mój tz chodzi na zmiany i mam przeczucie ze zacznie sie cos dziac jak bedzie na nocce np Wiec sie nie złośccie

Ja mam dzis dzien jakis taki dziwny... Nie moge usiedziec w miejscu.... Dobrze ze niedziela i jakos poszanuję swietosc i z odkurzaczem latac nie bede..... Za to przyssałam sie do koralików i robie kolczyki.... jakby któras chciała to zapraszam na priv
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:13   #2582
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Zwarta i gotowa to ja jestem....a mój tz chodzi na zmiany i mam przeczucie ze zacznie sie cos dziac jak bedzie na nocce np Wiec sie nie złośccie

Ja mam dzis dzien jakis taki dziwny... Nie moge usiedziec w miejscu.... Dobrze ze niedziela i jakos poszanuję swietosc i z odkurzaczem latac nie bede..... Za to przyssałam sie do koralików i robie kolczyki.... jakby któras chciała to zapraszam na priv
pestka mój też na zmiany ale na to juz nic nie poradzę, wyjścia nie ma
ale nawet nie chce sprawdzać jak mu wypada zmiana w tp

a ja mam dziś dzień taki, że nie chce mi się nic, duszno i gorąco
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:14   #2583
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No mnie zeschizowała ta gotowość co po niektórych do rozpakowania- a ja nie mam nic- no mam 2 śliniaki i 2 body
Więc stwierdziłam, że spakuję chociaż torbę dla siebie do szpitala (u nas dla maluszków nic nie trzeba) i zacznę jakieś takie przybory toaletowe i kosmetyki zamawiać- bo tego u koleżanek nie mam (ciuszki czekają aż się przeprowadzimy- wtedy odbiorę)

No ja od poczatku ciąży tez mam schizę jak mąż pije alk- że mi coś nagle będzie- wyląduje w szpit. a jego nie wpuszczą bo zawiany i sama będę się schizowac...
Z wyjazdami tak nie mam- pracuje jako PH, więc dziennie robi nawet po 300 km
No własnie ja nawet torby jeszcze nie mam a jak mi cesarke beda chcieli ciut szybciej zrobic to....
A kiedy sie przeprowadzacie????
Stary 2011-08-14, 20:20   #2584
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No widzisz a jak mnie ktos pyta o samochód to ja tylko kolory rozróżniam:P Jaki masz samochód: odp: CZARNY:P hihihi....
Może i tak lepiej . Ja na wet teraz jak zmieniamy auto, to sama wybieram model, a chłopina ma tylko z danego modelu wybrać odpowiedni egzemplarz. Wybieram wszystko włącznie z silnikiem . Ale to z rodziny samochodziarzy, stad pewnie takie zboczenie.
Cytat:
Aniu nie czytaj juz nic.... Popatrz na pogodę co sie dzieje....cisnienie moze wariowac...., ja miałam bardzo wysokie cisnienie tez, mimo ze leki które biorę na skurcze obniżają cisnienie.... Juz naszakoncówka, nie ma co wymyslac bo batyyyyy dostaniesz!!!!!!!
Ciężarnej się nie bije .
Cytat:
Spoko- jak jeden nie bardzo, reszta w miarę oki to serio bez panikić do wtorku będzie git zobaczysz.

Te nakładki to na sedesy publiczne- by nie siadać na deskę po każdym.
Ja też sobie kupiłam do szpitala- siku zrobię na stojąco(na Małysza jak to cotka mówi) luzzz, ale coś więcej to nie bardzo Musze usiąść a po kimś będę się brzydziła mimo tych wszystkich przejść szpitalnych
Mam nadzieję, że będzie git.

A nakładki to takie jak dla dzieci?? Do szpitala nigdy nie brałam, a z poważniejszym czymś, to musiałam zawsze obłożyć papierem cały kibelek, aż szło na to pół rolki i wtedy siadałam dopiero. A z sioo, to moja siostra mówiła, że tak ciężko jest kobitom siadać, że często pod prysznic chodzą , stąd klapki pod prysznic. Masakra jakaś.
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
kurcze przydałby się jeszcze cienki szlafrok bo mam tylko taki podszyty misiem
Ja w piątek zakupiłam właśnie cienki, w komplecie z koszulą na ramiączkach i stylem "żyrafka", na bazarze za 38 zł, jak poplamię, to wyrzucę.
Cotka zgadzam się z Archi, tego Twego czasem w potylicę można walnąć, ale nie wiem, co to potylica. Jak wet mówi, że trza i pomoże, to może spróbuj.

Cytat:
A jakie kosmetyki (mydła, szampony, kremy, zasypki i nie wiem co tam jeszcze) kupowałyście dla dzieci? Mamy gdzieś taką listę?
Ja kupiłam:
- mydło nivea
- płyn do kąpieli hipp
- płyn do mycia ciała i włosów hipp
- sudocrem
- linomag
- oliwka hipp
- puder nivea.
I chyba tyle.
Cytat:
Ja juz muszę dojsc, bo wszyscy na mnie krzyczą ze nic nie mam.... I sobie postanowiłam ze w przyszłym tygodniu kupuję wszystko Ciekawe czy zrealizuje swoje plany
Ja już od jakiś 3 czy 4 tygodni słyszę, że ty w przyszłym tygodniu wszystko kupujesz , nie oszukuj!
Cytat:
kochana ja mam tak samo.
np wczoraj dostałam ciśnienia jak oznajmił mi że chciałby się napić alko na grillu u znajomych, bo jutro ma urodziny, bo się dawno z nimi nie widzieliśmy ... ble ble ble
nie chce być zaborcza ale schizuję się i bezpieczniej czułabym się gdyby on był cały czas w gotowości
A mój wczoraj się ululał, do tego dzisiaj wszyscy kierowcy w rodzinie od rana pojechali na auto giełdę i byłam sama. Dopiero po południu załapałam, co by było gdyby .... . Sama auta też pod blokiem nie miałam, chyba po sąsiadach bym biegała.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziękować, oblukam.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
No mnie zeschizowała ta gotowość co po niektórych do rozpakowania- a ja nie mam nic- no mam 2 śliniaki i 2 body
Ciągle zapominasz o ubrankach zwierząt.
A w temacie - faktycznie, dobrze chociaż mieć torbę spakowaną. U nas niestety dla dzieciaczka trzeba i to łącznie 5 kompletów.
Cytat:
No własnie ja nawet torby jeszcze nie mam a jak mi cesarke beda chcieli ciut szybciej zrobic to....
A kiedy sie przeprowadzacie????
A kiedy masz lekarza i poznasz termin cc???

Dziewczyny te które biorą ciuszki do szpitala - bierzecie te gorsze (w sensie jakieś brzydsze, używane) czy nówencje?

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Nakładki na kibelek są jednorazowe??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:20   #2585
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Ja kupiłam:
- mydło nivea
- płyn do kąpieli hipp
- sudocrem
- linomag
- oliwka hipp
- puder nivea.
I chyba tyle.

Ja już od jakiś 3 czy 4 tygodni słyszę, że ty w przyszłym tygodniu wszystko kupujesz , nie oszukuj!
Dzięki juz spisuję

Ancia!!! Nie badz taka dokładna....hihih... mi sie po prostu czas zatrzymał:P Ale od tzta tez słysze ze juz 2 tygodnie temu miałam kupic))
Stary 2011-08-14, 20:23   #2586
anciaahk
kosmitka

A i przypomniało mi się, że jeszcze krem do twarzy oilatum soft. Ja się nie kumam, czy to wszystko, ale tak mam od doświadczonych mam, więc chyba jest ok. Może nawet za dużo tego wszystkiego.
Muszę kupić jeszcze ze 2 koszyczki, by mieć to ładnie spakowane. I przydałyby się jakieś organizery do szuflad, bo się te małe ciuszki porozpierniczają.

Stary 2011-08-14, 20:25   #2587
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy masz lekarza i poznasz termin cc???

Dziewczyny te które biorą ciuszki do szpitala - bierzecie te gorsze (w sensie jakieś brzydsze, używane) czy nówencje?

Aniu...najpierw musze zdecydowac sie na szpital Myslisz ze to juz czas???

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
A i przypomniało mi się, że jeszcze krem do twarzy oilatum soft. Ja się nie kumam, czy to wszystko, ale tak mam od doświadczonych mam, więc chyba jest ok. Może nawet za dużo tego wszystkiego.
Muszę kupić jeszcze ze 2 koszyczki, by mieć to ładnie spakowane. I przydałyby się jakieś organizery do szuflad, bo się te małe ciuszki porozpierniczają.
A kupowalas to w aptece czy w jakims markecie? I to sie bierze wszystko do szpitala?????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-14, 20:26   #2588
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
z poważniejszym czymś, to musiałam zawsze obłożyć papierem cały kibelek, aż szło na to pół rolki i wtedy siadałam dopiero. A z sioo, to moja siostra mówiła, że tak ciężko jest kobitom siadać, że często pod prysznic chodzą , stąd klapki pod prysznic. Masakra jakaś.

no właśnie, też działam z papierem jak coś, więc te nakładki czy jak się to zwie byłyby spoko

Ja w piątek zakupiłam właśnie cienki, w komplecie z koszulą na ramiączkach i stylem "żyrafka", na bazarze za 38 zł, jak poplamię, to wyrzucę.

kurde no rzeczywiście, mogłam dzisiaj na bazarek się przejść ...

Ja kupiłam:
- mydło nivea
- płyn do kąpieli hipp
- sudocrem
- linomag
- oliwka hipp
- puder nivea.
I chyba tyle.

nie krzyczcie - sudocrem i linomag na co się używa? ja mam z kosmetyków tylko do mycia ciałka i wlosków, puder, oliwkę

ja nadal nie jestem pewna gdzie rodzić... ale tam gdzie mnie bardziej kusi nie trzeba ciuszków. ale spakowane mam uzywane, bo takich mam najwięcej. Nówki na wyjście odłożyłam
Stary 2011-08-14, 20:31   #2589
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Aniu...najpierw musze zdecydowac sie na szpital Myslisz ze to juz czas???
A to nie w tym, co pracuje Twój gin??
Szpitala nie wybrałaś??? niemożliwa jesteś!!
Cytat:

A kupowalas to w aptece czy w jakims markecie? I to sie bierze wszystko do szpitala?????
Właśnie nie wiem, czy to się bierze do szpitala, muszę dopytać położnej.
A kupowałam wszystko poza oilatum w naszym osiedlowym markecie, bo u nas nie ma realów i takich tam.

Cytat:
Ancia!!! Nie badz taka dokładna....hihih... mi sie po prostu czas zatrzymał:P Ale od tzta tez słysze ze juz 2 tygodnie temu miałam kupic))
Wiesz, że mi też jak byłam na Twoim etapie w ciąży? Ale potem jakoś spanikowałam i pokupowałam. Nawet torby wyprałam hehe. Zostało pakowanie, prasowanie i kilka drobiazgów, które zamierzam we wtorek nabyć.
Cytat:
ja nadal nie jestem pewna gdzie rodzić... ale tam gdzie mnie bardziej kusi nie trzeba ciuszków. ale spakowane mam uzywane, bo takich mam najwięcej. Nówki na wyjście odłożyłam
No właśnie też tak myślę, że lepiej używki jakieś do szpitala, ewentualnie z jedne lepsze. A na wyjście zostawię dla TŻ w domu razem z fotelikiem.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Aha a do szpitala bierzecie śpiochy, body, kaftaniki, pajace? Bo np. ja nie mam koszulek a nie wiem, czy są wymagane.

Stary 2011-08-14, 20:32   #2590
danika
Zakorzenienie

oki probuje wrzucić foty...nie wiem czy nie są za duże ale moze się uda:

wózek Tako warrior + kawałek naszego trawnika, hehe

łóżeczko i przewijak z klupsia i ściana przy okazji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1788.jpg (22,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1790.jpg (25,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1793.jpg (52,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1792.jpg (93,4 KB, 50 załadowań)
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:34   #2591
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy kupowałyście z all czy ze stacjonarnych aptek?
Ma któraś jakiegoś sprzedawcę od którego hurtem można zamówić jakieś takie dynksy?
Ja kupowałam w aptece, jeszzcze lepiej powiedziałam do sprzedawczyni "proszę mi doradzić co mi się przyda do porodu " i mi doradziła co najcześciej babki kupują

Cytat:
A jakie kosmetyki (mydła, szampony, kremy, zasypki i nie wiem co tam jeszcze) kupowałyście dla dzieci? Mamy gdzieś taką listę??
to samo miałam pisać

Cytat:
Ja kupiłam:
- mydło nivea
- płyn do kąpieli hipp
- sudocrem
- linomag
- oliwka hipp
- puder nivea.
I chyba tyle.
pozwolisz że se ściągne ?

Czy was ciągnie "pipa" no dziś to musiałam sobie masować , bo aż boli.... a w środku to już nawet nie wspomne

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-14, 20:37   #2592
anciaahk
kosmitka

Danika i jak się prowadzi wózek po trwaniku z takimi małymi kółkami z przodu??
Ściana urzekająca!! Fajnie to współgra z białymi mebelkami.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam w aptece, jeszzcze lepiej powiedziałam do sprzedawczyni "proszę mi doradzić co mi się przyda do porodu " i mi doradziła co najcześciej babki kupują
Ja podobnie . Ale widocznie nakładki na wc w naszej wsi nie funkcjonują .
Cytat:
pozwolisz że se ściągne ?
Pewnie, tylko może bardziej doświadczone niech się wypowiedzą, bo może coś tu zbędne. I ten kremik do twarzy oilatum można dopisać (nie wiem co to i po co).
Cytat:
Czy was ciągnie "pipa" no dziś to musiałam sobie masować , bo aż boli.... a w środku to już nawet nie wspomne
Nie strasz
Musisz podobno wytrzymać do 16go. Lepiej się tego trzymajmy. A od 16go hulaj dusza.

Stary 2011-08-14, 20:38   #2593
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Danika i jak się prowadzi wózek po trwaniku z takimi małymi kółkami z przodu??
Ściana urzekająca!! Fajnie to współgra z białymi mebelkami.
jak zablokujesz kółka z przodu to super sie prowadzi a jak są odblokowane to na bardzo nierównym troche rzuca ale po takim trawniku normalnie sie jedzie
te kółka wcale nie są takie małe, to są normalnie pompowane kółka, średnica 22 cm

ale ja to juz wiedziałam bo kumpela ma Jedo Fyna a on prawie taki sam tylko drozszy

za komplement dla ściany dziękujemy
Stary 2011-08-14, 20:38   #2594
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
A to nie w tym, co pracuje Twój gin??
Szpitala nie wybrałaś??? niemożliwa jesteś!!

Właśnie nie wiem, czy to się bierze do szpitala, muszę dopytać położnej.
A kupowałam wszystko poza oilatum w naszym osiedlowym markecie, bo u nas nie ma realów i takich tam.

Wiesz, że mi też jak byłam na Twoim etapie w ciąży? Ale potem jakoś spanikowałam i pokupowałam. Nawet torby wyprałam hehe. Zostało pakowanie, prasowanie i kilka drobiazgów, które zamierzam we wtorek nabyć.

No właśnie też tak myślę, że lepiej używki jakieś do szpitala, ewentualnie z jedne lepsze. A na wyjście zostawię dla TŻ w domu razem z fotelikiem.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Aha a do szpitala bierzecie śpiochy, body, kaftaniki, pajace? Bo np. ja nie mam koszulek a nie wiem, czy są wymagane.
No własnie nie wiem gdzie rodzic.... I sie zastanawiam czy tam gdze jest mój gin, choc i tak przeciez nie mam pewnosci ze trafie do niego na dyżur( chyba ze bedzie to rzeczywiscie planowana cesarka), czy tak gdzie byłam dwa razy prywatnie.... Jeszcze mam czas na zastanowienie jak to mówię
Stary 2011-08-14, 20:38   #2595
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:

ja nie mam tylko jeden kaftanik a spakowałam wszystko co wymieniłaś tak po 3 sztuki i jeszcze spodenki takie bawełniane, skarpetki chyba 3 pary, rekawiczki, 2 czapeczki bawełniane cienkie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

rzeczywiście ściana + białe mebelki super
Stary 2011-08-14, 20:39   #2596
danika
Zakorzenienie

Cytat:
o i to jest bardzo dobry pomysł skorzystam
Stary 2011-08-14, 20:41   #2597
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
No własnie nie wiem gdzie rodzic.... I sie zastanawiam czy tam gdze jest mój gin, choc i tak przeciez nie mam pewnosci ze trafie do niego na dyżur( chyba ze bedzie to rzeczywiscie planowana cesarka), czy tak gdzie byłam dwa razy prywatnie.... Jeszcze mam czas na zastanowienie jak to mówię
pestka ja tez nie wiem... czy tam gdzie mój, w moim mieście gin ale bez znieczulenia /dają tylko jakiegoś głupiego jasia poobno.../ czy ze znieczuleniem troszkę dalej.
wybieram sie i wybrać nie mogę do tego szpitala obakać co i jak wygląda jeden i drugi bo narazie tylko telefonicznie się dowiadywałam
Stary 2011-08-14, 20:45   #2598
anciaahk
kosmitka

Cytat:
jak zablokujesz kółka z przodu to super sie prowadzi a jak są odblokowane to na bardzo nierównym troche rzuca ale po takim trawniku normalnie sie jedzie
te kółka wcale nie są takie małe, to są normalnie pompowane kółka, średnica 22 cm
To rzeczywiście nie są małe, tak na zdjęciu jakoś spojrzałam.
Cytat:
Dziewczyno weź się zdecyduj, wcale czasu nie ma. A cc jeśli masz mieć, to jest planowane i wtedy chyba robi Twój lekarz (przynajmniej tak jest u nas).
Cytat:
ja nie mam tylko jeden kaftanik a spakowałam wszystko co wymieniłaś tak po 3 sztuki i jeszcze spodenki takie bawełniane, skarpetki chyba 3 pary, rekawiczki, 2 czapeczki bawełniane cienkie
Dzięki, nie pomyślałam o skarpetkach i czapeczkach. Mi kazano jeszcze rożek i kocyk.
A bierzesz rozmiar 56?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Pestka, bo Ty masz 35 tc??

Stary 2011-08-14, 20:47   #2599
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
A bierzesz rozmiar 56?
tak głównie chyba w tym rozmiarze popakowałam ale napewno wrzuciłam coś w rozm 50 bo i takich mam kilka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-14, 20:48   #2600
anciaahk
kosmitka

Cytat:
tak głównie chyba w tym rozmiarze popakowałam ale napewno wrzuciłam coś w rozm 50 bo i takich mam kilka.
Oj, ja takich wcale nie mam. Myślałam, czy nie brać 62 , chociaż z 1 sztukę.

Stary 2011-08-14, 20:51   #2601
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Ja w zwykłej aptece brałam.

Ograniczona poczytalność spowodowana uciskiem macicy, na pewno by pomogło. Mój nieustannie od wczoraj podnosi ciśnienie, dzisiaj dałam temu upust i trochę aż lżej. Ich chyba trzeba bić nieustannie, co by lepsi byli. Jestem ciekawa, jakby oni mieli być aktualnie w 9 miesiącu, to co by wyprawiali, strach się bać.

A w temacie imion poniżej...
nie mam pojęcia, mój mnie znowu wkurzył. na pytanie gdzie jesteś i kiedy będzie odpowiedział - w samochodzie jestem i nie wiem kiedy bede

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3922

tu masz
Ja brałam u gr-an czy jak to tam, już zapomniałam , mimo zerknięcia.

Ja to tż to mam już dość. Moje dość zaczyna się na jego fotelu na kółkach a kończy na dniu dzisiejszym kiedy mnie zostawił z rozwalającymi się torbami w sklepie bo poleciał do kolegi i mimo 2 nawoływań i jednej prośby, że mam już dość przepychania się z babkami ( postawił torby pod stoiskiem inglota) , rozwalającej się torby i drugiej z której wypadł chyba 3 razy jogurt ten se gadał dalej. Pomogło dopiero wkroczenie i rzucenie mu toreb pod nogi- złowrogie spojrzenie i szybki krok w stronę wyjścia nie lubię wychodzić na wariatkę i furiatkę, ale chyba z nim trzeba tak.
To jeszcze z rozmowy z teściową (!) dowiedziałam się że chce w środę jechać do poznania. Ja pierdziule. Tydzien temu ta sama sprawa- pisałam wam, chowałam kluczyki, ryczałam i jakoś się udało a ten kretyn chyba na złość - znowu chce jechać!!! Obawiam się że kluczyki teraz sobie na szy zawiesii wiec niech jedzie w ✂✂✂✂u- jak wróci to ja mu pokażę co potrafię

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

czytałam to 3 razy zanim sama siebie zrozumiałam.
Chodziło mi o te takie nakładki na w-c. Tzn do siusiania i grubszych spraw, żeby na małysza nie załatwiać się po porodzie
do mojego tez nieraz dociera jak scenę odwale

Cytat:

śliczne to wszystko a na przewijaku z klupsia sztywny przewijak masz...

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:53   #2602
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

śliczne to wszystko a na przewijaku z klupsia sztywny przewijak masz...
miękki przewijak, tez z klupsia twardego nie da sie na nim polożyc
Stary 2011-08-14, 20:55   #2603
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
To rzeczywiście nie są małe, tak na zdjęciu jakoś spojrzałam.

Dziewczyno weź się zdecyduj, wcale czasu nie ma. A cc jeśli masz mieć, to jest planowane i wtedy chyba robi Twój lekarz (przynajmniej tak jest u nas).

Dzięki, nie pomyślałam o skarpetkach i czapeczkach. Mi kazano jeszcze rożek i kocyk.
A bierzesz rozmiar 56?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Pestka, bo Ty masz 35 tc??
Tylko ten szpital u nas to taki wiejski szpital i sie troche boje ....bo ile ludzi tyle opinii.... sama juz nie wiem... A ardzo boje sie znieczulenia
Ja jeszcze nie wiem jaki rozmiar biore bo nie wiem co mam A mam koniec 34 tygodnia hmmmm.....
Stary 2011-08-14, 21:00   #2604
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Tylko ten szpital u nas to taki wiejski szpital i sie troche boje ....bo ile ludzi tyle opinii.... sama juz nie wiem... A ardzo boje sie znieczulenia
Ja jeszcze nie wiem jaki rozmiar biore bo nie wiem co mam A mam koniec 34 tygodnia hmmmm.....
Aha to faktycznie nie masz łatwego wyboru. A kiedy wizyta i kiedy może się odkręcić dzidzia jeszcze? Do 36 podobno...?
Ze znieczuleniem - to nie wiem, czy Cię pocieszę, ale nie ma się czego bać. Jestem po 2 operacjach ginekologicznych i 3 ortopedycznych, łącznie więc 5 razy co najmniej byłam znieczulana. Nie wspominam tego źle.

Stary 2011-08-14, 21:07   #2605
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Aha to faktycznie nie masz łatwego wyboru. A kiedy wizyta i kiedy może się odkręcić dzidzia jeszcze? Do 36 podobno...?
Ze znieczuleniem - to nie wiem, czy Cię pocieszę, ale nie ma się czego bać. Jestem po 2 operacjach ginekologicznych i 3 ortopedycznych, łącznie więc 5 razy co najmniej byłam znieczulana. Nie wspominam tego źle.
Wizyte ma 22 sierpnia, a poźniej 5 wrzesnia...ale gin ostatnio w badaniu ginekologicznym wyczuł doopcie w kanale i powiedział ze na przekrecenie jest 1% ..... Ja tez byłam znieczulana kilka razy ale jakos sie tego boje....
Ale damy wszystkie rade

A to czym sie zajmowałam dzis zamiast kupowac podpachy poporodowe

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00166.jpg (50,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-08-14, 21:09   #2606
anciaahk
kosmitka

aaaaa to jak byłaś, to wiesz , wszystko będzie dobrze

nie powiem, kolczyki fajniejsze niż podpachy, to nie dziwię się, że wolałaś to zajęcie

zmykam do wanny

Stary 2011-08-14, 21:10   #2607
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Wizyte ma 22 sierpnia, a poźniej 5 wrzesnia...ale gin ostatnio w badaniu ginekologicznym wyczuł doopcie w kanale i powiedział ze na przekrecenie jest 1% ..... Ja tez byłam znieczulana kilka razy ale jakos sie tego boje....
Ale damy wszystkie rade

A to czym sie zajmowałam dzis zamiast kupowac podpachy poporodowe

Pestuś no mnie sie wydaje, ze w twoim przypadku to planowane cc bedzie...wiec najlepiej zebys sie umowila ze swoim ginem

a tą biżu śliczną robisz szkoda ze nie mam uszu przebitych...po porodzie pomysle o tym
Stary 2011-08-14, 21:25   #2608
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Oj, ja takich wcale nie mam. Myślałam, czy nie brać 62 , chociaż z 1 sztukę.
ja upolowałam na allegro taki malitki rozmiar ale licze się z tym, że mogę nie użyć wcale. kurcze ciężko przewidzieć, może spakuj sobie i takie 62 będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia, mój mnie znowu wkurzył. na pytanie gdzie jesteś i kiedy będzie odpowiedział - w samochodzie jestem i nie wiem kiedy bede
Stary 2011-08-14, 21:26   #2609
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cześć mamuśki chyba wypadłam z tematu sporo się u mnie dzieje w związku z remontem i jakoś ciągle końca nie widać ale zaglądam czy aby nie rodzicie

Widzę że temat pakowania nadal na tapecie, ja dla siebie ciągle nie mam nic no może poza wspomnianymi nakładkami na wc

Zastanawiam się nad zakupem ręczników dla maleństwa, myślę sobie że kupowanie takich malusich dla noworodka chyba nie ma sensu bo szybko z nich wyrośnie więc wybieram albo raczej staram się wybrać jakieś ładne ale w większym rozmiarze a na all taki wybór że masakra, dali by jeden wzór w 3 kolorach i już bym miała problem z głowy

Pestka kolczyki super, szczerze mówiąc coś takiego fajnego dyndającego by mi się marzyło bo od kilku miesięcy nie kupuję nic poza pieluchami albo ciuszkami dla dziecka

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 21:30   #2610
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Zastanawiam się nad zakupem ręczników dla maleństwa, myślę sobie że kupowanie takich malusich dla noworodka chyba nie ma sensu bo szybko z nich wyrośnie więc wybieram albo raczej staram się wybrać jakieś ładne ale w większym rozmiarze a na all taki wybór że masakra, dali by jeden wzór w 3 kolorach i już bym miała problem z głowy
w lidlu bedą fajne ręczniki od czwartku kiedys juz były i kupilam jeden ale chyba wezme drugi bo fajnie wsiąkają wodę i szybko schną. A mysle ze na kilka miesięcy wystarczą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości