| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-08-14, 21:50 | #151 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-04 
				 | 

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

a może jeśli nie podchodzi Ci taki napar sprawdź jak będzie z zupkami z pokrzyw czy czymś w ten deseń   
				__________________ http://xxstarrynightbluexx.blogspot.com/ | 
|     | 
|  2011-08-14, 22:05 | #152 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Cytat: 

__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | |
|     | 
|  2011-08-14, 22:13 | #153 | 
				 | 

http://www.potrawyregionalne.pl/279,3233,POKRZYWA_.htm omlet moim zdaniem brzmi calkiem calkiem   
|     | 
|  2011-08-14, 22:48 | #154 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Skosztujcie naleśników z pokrzywą. Mniam!    | 
|     | 
|  2011-08-14, 22:58 | #155 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: far away land 
				 | 

[1=788bb1639a979260fb00534  6e9120b060466cef5;2875727  5]Skosztujcie naleśników z pokrzywą. Mniam!   [/QUOTE] Z pokrzywy, mleczu, liści brzozy i krwawnika jadam sałatkę. Mama kiedyś przyrządzała pokrzywę jak szpinak czyli zieloną plajtę  (jak ktoś lubi to polecam, ja nie jem nic o konsystencji plajty). A także plajtę z komosy białej. Jadam także placki z kwiatami bzu czarnego i akacji. Pycha. A jakie zdrowe. 
				__________________  Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów.  61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80  - 82  15.04.2013 | 
|     | 
|  2011-08-14, 23:09 | #156 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: zagranico 
				 | 

Cześć   Mi włosy znów chyba z cm podrosły, nie wiem jak to możliwe, zakładam, że to błąd pomiaru... a jeśli nie, to super!   
				__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | 
|     | 
|  2011-08-15, 08:46 | #157 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
  A na jaki kolor farbujesz włosy? Mi chodzi po głowie jakiś siwo-podobny (naturalne mam pomiędzy ciemnym blondem i jasnym szatynem) Jeśli chodzi o picie pokrzywy, to kilka razy sobie parzyłam i dodawałam takiego zagęszczonego soku malinowego i smakowała całkiem, całkiem - może wrócę do tej praktyki. Polecam tym, które nie są w stanie zmieść smaku ziółka   
				__________________ Cel nr 1 - osiągnięty  Cel nr 2 - osiągnę latem  2A | |
|     | 
|  2011-08-15, 09:45 | #158 | 
				 | 

[1=788bb1639a979260fb00534  6e9120b060466cef5;2875727  5]Skosztujcie naleśników z pokrzywą. Mniam!   [/QUOTE] robię jutro  koniecznie   
|     | 
|  2011-08-15, 09:57 | #159 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Wy tu o pokrzywce/też pije regularnie, rwaną przez teścia w maju/, a ja z piwkiem przychodzę. Wczoraj zakupiłam w biedronce jakieś tanie piwko puszkowe, umyłam włoski ...otworzyła puszke i.... bezpośrednio luuuuuuu na łebek  . Dopiero po czasie wyczytałam, że musi sie odgazować i wyparować alko. Ale włosy ładne  -takie grube i wreszcie /to zasługa również odżywki d/s elseve z miodem pszczelim i omega6-niestety musiałam wrócić do silikonów, bo tylko po nich kłaki mi sie nie sianują i mam ładne wyprostowane bez suszarki i prostownicy/ - właśnie nie puszące się!!!!!!!!! Nie ostre!!!!! 
				__________________ Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem   | 
|     | 
|  2011-08-15, 10:14 | #160 | 
				 | 

też od czasu do czasu stosuję silikony, ale na dłuższą metę strasznie wysuszały mi się końcówki   
|     | 
|  2011-08-15, 10:18 | #161 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Cytat: 
 Myjesz piwem włosy?   
				__________________ A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie | |
|     | 
|  2011-08-15, 10:31 | #162 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Wczoraj zaczęłam...Przypomniałam sobie, że jak byłam w podstawówce to mama płukała mi moje wtedy gęste i długie za tyłek włosy piwem. Mówiła, że bedą mocne i zdrowe i rzeczywiscie tak było. No i szybko rosły  . Po piwie mam dziś uniesione od nasady-wydaje ich sie dużoooo więcej , nie puszące się, niby troche sztywnawe, ale łatwe w rozczesaniu. No i ciut mi przyciemniło te partię jaśniejszą, którą chcę przyciemnić. Na wizażu dziewczyny podają maski na piwie. 1/4 szklanki piwa/po kilkugodzinnym odgazowaniu/, żółtko i olejek rycynowy lub nafta. To wetrzeć w umyte włosy. Potrzymac tyle ile maskę/co najmniej pół godz pod czepkiem/ , umyć głowę szamponem i do ostatniego płukania uzyć jeszcze samego /tez odgazowanego / piwa. 
				__________________ Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem   | 
|     | 
|  2011-08-15, 10:32 | #163 | |
				 | 

Cytat: 
 Ooo nie słyszałam jeszcze o czymś takimi  Zazwyczaj popijam piwko   
				__________________ A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie | |
|     | 
|  2011-08-15, 11:34 | #164 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Mam pytanie do dziewczyn używających Seboradinu z  czarną rzodkwią (lotionu), dodajecie olejki eteryczne do calej  buteleczki? Czy przelewacie i dopiero wtedy?

| 
|     | 
|  2011-08-15, 11:49 | #165 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat: 
 Lioton ma 200 ml pojemność. Ja odlewam sobie 100 ml, i 100 ml zostaje w butelce. Dodaję do tego 20 kropel olejku eterycznego rozmarynowego i eterycznego lawendowego   
				__________________ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii  FB: ARIKA - Fotografia | ||
|     | 
|  2011-08-15, 11:59 | #166 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Cytat: 

__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. Edytowane przez Gofrzyca Czas edycji: 2011-08-15 o 12:06 | |
|     | 
|  2011-08-15, 12:14 | #167 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Mam już ochotę podciąć włosy, tak mnie to kusi. Ale poczekam jeszcze 1,5 tygodnia. Żeby zobaczyć ile urosły przez miesięczną kurację. Jeszcze trochę i będzie te 60cm gęstych i zdrowych włosów   
				__________________ Asystor Hair - 3.04 Seboravit - 10.06 - Drożdże - 15.06 - 1,02 - 56cm  12.03 - 58,5cm 12.04 - 60cm 12.06 - 62cm  Cel: hmmm, 65 a może 70cm?  | 
|     | 
|  2011-08-15, 12:15 | #168 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

mnie też korci żeby podciąć, ale jeszcze ze 2 miesiące poczekam..

| 
|     | 
|  2011-08-15, 12:33 | #169 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2011-08-15, 12:41 | #170 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-08-15, 12:45 | #171 | 
				 | 

Ja chciałam mieć rude, takie rudo - brązowe, ale właśnie musiałabym baaardzo długo czekać, aż zejdzie mi kolor czarny, a i tak po pierwsze - nie wiem czy taki kolor by mi pasował, a po drugie każdy mi mówi, że najlepiej mi w czarnych    
				__________________ A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie | 
|     | 
|  2011-08-15, 12:45 | #172 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-08-15, 12:51 | #173 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: PL 
				 | 

Cześć Dziewczyny  Czy któras z Was zauwazyla szybszy porost włosow po galaretkach (takich co się robi z wrzątkiem i one gestnieja?  ) Bo jak wiadomo zelatyna bardzo dobrze wpływa na porost wlosow, ale czy w galaretkach jest ich wystarczająca dawka? | 
|     | 
|  2011-08-15, 12:54 | #174 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Mazury :) 
				 | 

Ja go używałam i byłam mega zadowolona   co prawda jest dosyć drogi jak na taką malutką buteleczkę bo jedwabie można kupić już za kilka złotych. Ale nie żałowałam żadnej złotówki wydanej na to serum. Zero rozdwojonych końcówek co w moim przypadku było cudem (podkreślę że co jakiś czas używam prostownicy). Włosy miękkie i błyszczące. Ja polecam  kupiłam teraz serum termoochronne ale żałuję zakupu i na pewno wrócę do Biovaxa   | 
|     | 
|  2011-08-15, 14:22 | #175 | |
				 | 

Cytat: 
  wielkie dzięki   
				__________________ http://xxstarrynightbluexx.blogspot.com/ | |
|     | 
|  2011-08-15, 14:59 | #176 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Mazury :) 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-08-15, 15:37 | #177 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: zagranico 
				 | 

Cytat: 
  Razem z olejkiem rozmarynowym lotion ma bardziej znośny zapach   
				__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | |
|     | 
|  2011-08-15, 17:03 | #178 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

hej dziewczyny   podczytuje was sporo czasu i postanowilam ze napisze,moge sie do was przylaczyc?  napisze cos o wlosach swoich:a wiec sa falowane za ramiona,ostatnio zrobilam blond pasemka i odziwo(!) nie sa takie zniszczone jak myslalam ale to dobrze  same wiecie falowane wlosy sa suche + jeszze jakies rozjasnianie...ale jest ok  no i obcielam wlosy kolo 4cm i mimo ze ubylo mi na dlugosci sa o wiele ładniejsze  bo wiadomo te nie tyle rozdwojone,co suche i slabe końcówki poszly do obciecia  teraz dbam o nie i chce zeby rosly jak najdluzsze  uzywam: szampon Joanna ze skrzypem biovax maska do suchyh Jonna bez splukiwania z rumiankiem seru biovaxa na końcówki z silikonami odżywka garniera z karite zamierzam kupic odżywiajacy wosk waxa łykam magnez,tran i silice zaczne  zero lakierów,prostownic,lakie rów i suszarek   probowalam kallosa latte,alterry z granatem i olejowania ale to nie przypasowalo moim wlosowm wiec zrezygnowalam  jak myslicie dobry zestaw?czy cos dodac jeszcze?;p kiedys pilam pokrzywe ale na tyle mi zbrzydla ze teraz nie chce patrzec na nia   
				__________________ pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. | 
|     | 
|  2011-08-15, 18:27 | #179 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dziewczyny doradźcie mi proszę   Potrzebuje pomocy co do zamówienia włosowego, właściwie nie wiedziałam gdzie napisać bo tyle jest wątków o pielegnacji ,olejach,wcierkach,mazidł  ach  .Robię pierwszy raz zamówienie i chciałam kupić wszystko co najlepsze do przyspieszenia porostu i odżywienia włosów.Zapuszczam juz kilkam miesięcy nie farbując i mam kilka centymentrów bardzo ładnych lśniących włosów, reszta niestety była rozjaśniana i jest zniszczona, wiem ze tych włosów już raczej nie odbuduję, ściąc tez nie zetne bo są w sumie ledwo do ramion ale chcę w trakcie zapuszczania odżywiać skórę glowy żeby te nowe rosły jaknajładniejsze i jaknajszybciej  Postanowiłam zamówić tak - brahmi -amle -ecliptę -cococin -niacynamid -ekstrakt z korzenia pokrzywy -keratyne hyrdolizowaną -myslalam nad owsem -olej jojoba -olej kokosowy - tu mam pytanie myślicie że lepiej kupić mazidłowy do wcierania czy vatikę?Myslalam ze ten z mazidelmoze być lepszy, pewniejszy ze z dobrego źródla ale sama nie wiem.. u tanathosa chce kupic jeszczed adenozynę I teraz planuję tak- robić wcierkę ktorej przepis znalazlam ponoc pomogla na porost kilku osobom- wcierka z odzywki jantar, niacynamidu, cococinu itd i teraz zasytanawiam się nad tymi ekstraktami indyjskimi brahmi, amla i eclipta- jak tego najlepiej uzywac?Z wodą i nakladać? Czy z olejem podgrzanym kokosowym lub jojoba?A moze dodać do wcierki z cococinem?Jak myslicie? I do czego dodac pokrzywe owiec i keratyne? Prosze o pomoc   Moze cos jeszcze zamowic? Dziekuje za wszelkie rady!buziak! | 
|     | 
|  2011-08-16, 02:21 | #180 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

No, niestety. Jak kolor nam się podoba, to i zaraz się zmywa. Za to jak wyjdzie okropnie, to trzyma się na włosach i nic go zmyć nie może...

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.