|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Widzę, że zaczęłam temat rocznic
Po południu wpadli znajomi (zorganizowani przez świadka i świadkową). Było bardzo fajnie Dostaliśmy prezenty z okazji pierwszej rocznicy... ![]() m.in. mega wielkie zdjęcie ślubne ![]() Będzie wisiało nad kanapą w dużym pokoju Ale na razie czekamy na antyramę, bo nie ma tak dużych i trzeba na zamówienie robić ![]() Idę spać, bo mój malutki synek już w krainie Morfeusza
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
ide... bo zasnę z nosem na klawiaturze...
spokojnej nocki |
|
|
|
#4954 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Rozeznanie
|
witam
my wczoraj wypiliśmy po dwa drinki i padlismy Stas budził sie dwa razy i spał z nami do 9 pierwszy raz mu sie zdarzyło.dzis bylismy cały dzien na dworku, na działce, mamy tam przyczepe campingowa,Stas pospał na dworku i sie troszke opalił. Bł mega grzeczny. była dzis u ans fotografka ktora robiła nam zdjecia na chrzcinach,i przywiozła foty szału nie ma My tez mamy rocznice we wrzesniu ,piata Antropia moj mały od kilku dni tez ssie łapi i nie ma mowy zeby poleżał na brzyszku,od razu sie zasysa
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już na nogach, ale tylko z jedną pobudką
![]() Jedzenie o 20:30 (bo byli goście i późno wyszło), 1:25 i 5:40 ![]() Także nocka zaliczona do udanych. Straszne komary u nas są. Ja mam pociętą całą rękę, a Eda główkę (mimo stosowaniu spray'u przeciwko komarom )
|
|
#4957 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka jak za dawnych czasów ) i zemściło się to w nocy. Jadł co 3 godziny. O 1.20, 4.20, od 6 marudził w łóżeczku, a teraz skończył następną butlę. Jestem kompletnie niewyspana, bo jeszcze doiłam (tż, za to tak, bo całą noc przespał ). W nocy lało, teraz pochmurnie. Spróbuję postawić się na nogi kawą. Pójdę na 9 do kościoła, niech się tż męczy z marudą ( bo już kwęka w łóżeczku ).Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
matall ja mieszkam blisko lasu, wokół stawiki, oczka wodne, mala rzeczka, więc komary to normalka. tego lata jakos spokojnie, ale to co macie w Warszawie to koszmar jakiś!!! takich stad komarów, jak żyję, na oczy nie widziałam. Fruneliśmy z tego zegrza do domu jak na skrzydłach...
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- enchantresss czytałam o prędkości netu - szkoda... pozdrawiamy |
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Melduje sie z pyszna poranna kawka Jak za "starych" czasow.W nocy spalam tylko 2 godziny Powiem Wam, ze nie daje rady w nocami. Nadia miala w dzien jedna drzemke i mimo to nie spala w nocy |
|
|
|
#4960 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
ja tylko na moment, tyle co wstalam ![]() wcz bylismy na plywalni widzialam malutka 4mczna dziewczynke, jej rodzice mowili ze juz drugi raz z nia sama, strwierdzilam ze next time biore norbiego, nie wzielismy go wczoraj bo kichal, a nad ranem zaczal marudzic i sapac , nie wiem czy nie rozchula sie u niego przeziebienie poza tym wszystko ok, ciagle sie z ktoryms bawimy nakrece filmik jak norbi smieje sie w glos jak sie go goni tz jest do niedzieli rana , wiec do tego czasu bede tylko wpadac, bo marudzi mi ze jestem na necie anulinko widzialam foto ale laska z ciebie! ewesko 12rocznica_! padam z wrazenia, ciekawe czy my bedziemy miec kiedys .... jak na razie bedzie 7ma ale wole liczyc ile tam razem.... wiec w 2012 bedzie 9 lat i teraz jak mysle ze mialabym od nowa kogos poznawac i sie dopasowywac tak jak z nim przez ten czas to...... niewiem czemu ludzie sobie to robiamatal to super prezent takie wielkie foto uwielbiam fotki
|
|
#4961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja.
U nas nocka nienajgorsza ale i nienajlepsza ![]() Mala wczoraj byla mega grzeczna i w nocy pokrecila sie w lozku ok 23-ciej ale nie obudzila Obudzil mnie TZ jak wrocil o 00:40, bolal mnie akurat juz U(chyba sie przyzwyczaily UU do karmienia czesciej w nocy...)wiec jak juz i tak sie obudzilam to wzielam mala i nakarmilam na spiocha, spala potem do 4:50! wiec nie najgorzej....no ale potem standardowo kupka ja obudzila o 7:15![]() teraz sie jeszcze zdrzemnela ale pol godzinki doslownie..za to lezy w lozeczku i smieje sie do karuzelki. mam pytanie... dziewczyny karmiace UU... andziot, grazinka, matall... jak wasze dzieci tak malo jedza teraz to co odciagcacie pokarm? reszte z UU? bo jak mala mi tak nie oproznia U to ja czuje ze zaczyna mnei pobolewac uu,rozmasowuje sobie niby grudki pod prysznicem, ale w nocy musialam ja wczesniej nakarmic bo mnie bolalo... kurcze nie chce mi sie karmic i sciagac w nocy... jak rozwiazac ten problem noo..?? Cytat:
moj TZ tez przespal nocke od 1-szej i jeszce rano jak poprosilam zeby przewinal mala, to mowil, ze musi odespac wyjazd przeciez....a ja?? chorobe jak mam odespac?? i kiedy?? za 2 lata?!?! Cytat:
Cytat:
Ale w tym wieku chyba jeszcze jest tak, ze im lepiej dziecie spi w dzien tym lepiej potem w nocy...'moja chyba z tego ci widze po wczorajszym dniu, do tej pory tak ma... kurcze mala jeszcze nie glodna bynajmniej a mnie kapie z UU... chyba musze cos sciagnac again.. |
|||
|
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Witam się po weekendzie Mój upłynął na szukaniu sukienki na wesele.. cos tam nawet upatrzyłam, więc zaczyna być okej.. ale nadal butów nie mam Nom.. to mój problem osttanich chwil Poza tym u nas wsyztsko okej ![]() Anulka ty się martwisz, że masz dużo mleczka i Zosia nie nadąza z jedzeniem.. a u mnie na odwrót - ostatnio coraz mniej i tylko się schizuję czy Antonuś się najada
|
|
|
|
#4963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na terenach, gdzie kiedyś były bagna. Pokażę Wam foto z wczorajszego wychodzenia z domu... Cytat:
Więc Ci nic nie poradzę Ale za to tragedia, bo, zapomniałam wczoraj dodać, Eda odrzucił butlę z moim mlekiem. Wtedy jak został z mamą. Więc już tylko cyc mu pasuje ![]() A całkiem niedawno cyc był be i tylko butla ![]() Za dzieckiem nie nadążysz
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-08-15 o 10:07 |
||
|
|
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
ale fotka!!! matall
![]() a jaki nan ty masz kochanie do oddania? |
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że kalosze sobie kupiłam
O taki:
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Matall no cóż...sympatycznie. I takie rzeczy w stolicy
|
|
#4967 |
|
Rozeznanie
|
matall ile wody!!! masakra
takie mleczko szamie mój Stas szkoda , że nie jestem z Wawy Lolka ja na chrzciny kupiłam sukiemke w rozmiarze 50 agnieszka pe ciesz sie małżem nie siadaj do nas ,nadrobisz jak pojedzie nas masz na co dzień a jego tylko czasami<sex>
|
|
#4968 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobietki..Melduję się po tygodniowej nie obecności
A więc urlop do kitu,bo pogody brak-szaro,buro i ponuro ....Mała spała dziś od 20 do 4:30 Pierwszy raz tak długo spała....Chrzciny mamy w sobotę.... ....Uciekam,,,,,bo znowu goście przychodzą do Aluni i oczywiście bez dobrych rad się nie obędzie od cioć i babć ![]() masakra.Foto w albumie...
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-08-15 o 10:55 |
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane
pieeeekna noc za nami, Maya dorosleje chyba Swoja droga to wczoraj przez ciekawosc spojrzalam na skoki rozwojowe i teoretycznie nad nami piorun, a moje dziecie takie grzeczne W piatek bylam z Maya na szczepieniu - pneumo- i PCV, dwa wklucia bo skojarzone, corcie mam dzielna, chwile poplakala i tyle. Sensacji poszczepiennych brak Mloda coraz bardziej zaczyna przypominac brata pod wzgledem braku problemow, choc nadal jest bardziej marudna niz on byl. Mam kilka stron do przeczytania jeszcze, wiec biore sie za lekture poki jeszcze watek aktualny ![]() |
|
|
|
#4970 |
|
Rozeznanie
|
amarcia u nas w tym roku osy atakują,komary odpusciły
![]() gusiagatko moze nadusia dzisiaj bedzie odsypiac nocke , to da ci odpoczac i nabrac siły ja jeszce w pizamie, mały kima
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troszke popadalo ![]() nowe fotki w albumie ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Mam taka nadzieje. Poki co nie spi, lezy bez pieluszki, wiec chwila spokoju
|
||
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w ten szary dzionek
![]() wczoraj było pięknie, dziś już niestety chłodno i wilgotno w nocy padało ... nocka u nas najgorsza od chyba samych urodzin nawet jako noworodek Gabrynia się tyle nie budziła ... Zosia płakała bo ją komary pogryzły i ją swędziało w nocy co chwilę ją trzeba było uspokajać smarować może przez to Gabi się budziła mężul taaaaaaak chrapał, że miałam ochotę go zabić gołymi rękoma !!!!! no i w sumie spałam może ze 3-4h ![]() matall jaka fota matuniu ![]() ja też lubię jak Gabulek się przy mnie uspokaja, ale właśnie z drugiej strony to nas może zgubić w przyszłości ![]() anula poczekaj trochę, piersi Ci się przestawią, kilka nocy Zosia dłużej pośpi to już nie będą takie pełne ... ja odciągam tylko jak Gabrynia dłuugo śpi w nocy i nad ranem ją karmię mega cycem i jednym się naje a drugiego nie chce to wtedy sciągam z tego pełnego i zamrażam (bo z bólu by nie dotrwał do następnego karmienia)
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-15 o 11:10 |
|
|
|
#4973 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, u nas nocka nienajgorzej, ale nie chce przechwalac Nadii
wiec juz nic wiecej nie napisze...Mamy jednak problem ostatnio z zasypianiem wieczorami, no i w dzien tez Nadia wydaje mi sie hyper aktywna... wiec odstawiam kofeine zbiorowo (ostatni tydzien pilam dzien w dzien kawe), zobaczymy czy sie poprawi.Dzisiaj przyjezdzaja rodzice moi, wiec pewnie mniej mnie bedzie na forum przez ten tydzien... I trzymajcie prosze kciuki za jutro (egz. mam o 9), uczylam sie sporo ostatnio, ale ciagle za malo mam wrazenie, brakuje mi praktyki. Ale coz, zrobilam co moglam... My tez w pazdzierniku, 21-go bedzie nasza 5 rocznica .A razem jestesmy juz 12 lat .Cytat:
A jak z karmieniem, Gusia, unormowalo sie troche? Cytat:
A poczekac jeszcze musze, bo mam takie rozstepy, ze szok, wszyscy by pouciekali stamtad, wiec musza jeszcze zblednac bardzo .Daj znac jakie wrazenia jak juz sie wybierzesz Cytat:
), ale powiem ci, ze coraz rzadziej... A mala budzi sie o 5tej najwczesniej, zazwyczaj o 6tej. Chyba sie UU przyzwyczaily. U Ciebie tez tak pewnie bedzieDuzo, duzo zdrowka!! ![]() Cytat:
. Szkoda, ze slonka brakowalo, ale co zrobic...Matall, ale wody tam u Ciebie!! Kaloszki faktycznie przydatne... |
||||
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
matall niezle zdjecie!! w szoku jestem! i dziekuje za odpowiedz, to widocznie tylko moje cyce zwariowaly
![]() andziot miejmy nadzieje zeu Gabi to jednorazowa nocka co do karmienia to mnei sie wydaje ze Zosia sie budzi 2-3 razy w nocy teraz bo sporo je w nocy a w dzien... dzisiaj o 7:30 zjadla 5 minut, potem o 10:15 2 minuty.... i poszla spac. teraz sie obudzila i ciumka paluchy wiec chyba ja nakarmie...bo tych 2 minut to chyba nie powinnam liczyc?chcemy z mama wyjsc i nie chce zeby za godzine byla glodna....ehh.... |
|
|
|
#4975 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() co do nocki to nie muszę pisać bo standardowa pobudka ![]() Matal ile wody, masakra, to pewnie po tej ulewie co wczoraj przeszła nad Wawą??? My mamy chrzciny w niedzielę, czeka mnie sporo przygotowań więc może mnie praktycznie nie być na wątku a od przyszłej soboty już na pewno bo jadę do rodziców bo u nich będziemy robić imprezę i zostaniemy tam tydzień bo francuz jak przyjedzie to tam będziemy bo u mnie miejsca brak, no chyba że nie przyjedzie to wtedy po chrzcinach w poniedziałek przyjedziemy. Rodzice nie mają internetu więc nawet na chwilę nie zajrzę. No ale dziś jeszcze obijanie mnie czeka a od jutra latanie :P |
|
|
|
#4976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z karmieniem roznie. Nadia nie wytrzymuje 3 godzin bez jedzenia Nawet w nocy je dalej co 1,5 -2 godziny. Czekam wiec dalej na poprawe![]() za egzamin![]() Cytat:
Jak zdrowko? Poprawilo sie? |
||
|
|
|
#4977 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
![]() My wyjatkowo od 6:30 na nogach ![]() Dobrze, ze wczesniej zasnelam niz zwykle, bo pewnie bym chodzila na rzesach. U nas w koncu piekne slonce. Zaraz idziemy na ogrodek posiedziec troszke jak Antolek sie obudzi z drzemki ![]() Posprzatalam juz kuchnie i porobilam fotki paru rzeczy, bo musze na ebaya wystawic ![]() Matall tos se poplywala z Edzikiem
|
#4978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wyglądasz prześlicznie za to wczoraj pojawiły się 2 plamki czerwone na ryjku takie jakby ugryzienie o srednicy głowki od szpilki takie plackowate, raczej płaskie, myslałam, że to coś z gorąca a dziś na czole pojawiły się 3 nowe no i bądź tu kobieto mądra może któryś z dzidziolków miał coś takiego, proszę o pomoc ![]() Wpadam na moment i się witam ![]() dziecię dziś ma focha i się wydziera od rana, umowa na internet, którą podpisałam a miała być bez limitu okazała się być jednak z limitem, chodzi jak żółw, stronka otwiera się 3 minuty ![]() Uciekam na spacerek i słoneczka Wam życzę, ps może jutro będzie net chodził lepiej |
|
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mayce co chwila cos sie pojawia i znika na pyszczku - zauwazam oczywiscie takie rzeczy, ale nie przejmuje sie nimi wiec jakos specjalnie nie pomoge bo nic z nimi nie robie. Z czerwonym siusiaczkiem tez nic niegdy nie robilam, do dzisiaj Olek miewa zaczerwienionego siusiaka, ale tez mija jak troche powietrzymy ![]() Zdaje sie, ze Maya ma dzisiaj dzien kupowy ![]() |
|
|
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
jakiś ciężki dzień dziś... głowa mi pęka...
A Karolcia pierwszy raz je co 3 godziny... i to po 12oml!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

z okazji pierwszej rocznicy... 

Ale na razie czekamy na antyramę, bo nie ma tak dużych i trzeba na zamówienie robić 

)

....Mała spała dziś od 20 do 4:30
Mam taka nadzieje. 

.
za egzamin
może któryś z dzidziolków miał coś takiego, proszę o pomoc