Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 10:27   #2731
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Ja słyszałam od wielu osób że uczula dzieci.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

podobno uczulają, więc mam wszytsko z Hippa
kurcze no ja mam własnie wszystko johnson, dostałam od siostry tż, chyba nie bede teraz zmianiać ...

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja tez z moim Tz-em uwielbiamy Barce
Mojemu nawet kupilam koszulke Barcy z jego nazwiskiem i rocznikiem.....oj gdybyscie widzialy jak szalal z radosci
Monia a gdzie taka koszulke kupiłaś ???
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:30   #2732
stokrotka_
Zadomowienie

[QUOTE=agnieszka 0605;28761168]

budowa na działce u teściów, jakieś 1,5 km od nich, a 4 od mojego domu. Powinnam się cieszyć, bo przecież mogę sobie wybrać dom jaki chce, będziemy robić w klinkierze i dachówka, więc kasy pójdzie fuuullll, a ja jakaś smutna jestem i ogólnie spać przez to i kręgosłup nie mogłam. Chyba zacznę narzekać jak Małgosia, bo ja też już przestaje dawać radę z tym bólem. Małgoś - 3maj się Ty już niedługo
[/QUOTE ]

kochana...nie smutaj.będzie ok. fajnie,że będziesz miała tak niedaleko do teraźniejszego miejsca zamieszkania
a bólu współczuje

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ojej trzeba to zniesc, ciepła woda pomaga, spróbuj jak najwiecej lezec , jest ulga, współczuje

jest news! malutka to zuzia, 3100, 52cm, kolezanka rodziła 3 godziny o 1 skurczu! o 6 rano malutka była na swiecie, tz obiecał mnie dzis zawiesc do niej, winda wjade, bede sie turlac, ale to jest silniejsze ode mnie!

AGA
wow!! takie wiadomości to jak miód na moje uszy hahaha
a to pierwsza jej dzidzia??
jak ja bym tak szybko chciała...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:32   #2733
pestka78
Rozeznanie

Lulla ja bym Cie zawiozła siłą na IP!!!!!!!!

Co do bólu i niewygody to juz tak musi byc chyba....mi lekarz mówi ze to normalne jak się skarżę ze w nocy spac nie moge, ze dretwieja mi rece, ze skurcze w nogach i chodzące mrówki mam.... Więc trzeba zaciskac nóżki i zeby i czekac na maleństwo....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:38   #2734
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
no i wróciłam z Lidla

kupiłam zestaw do łóżeczka dla małej :poszewki,ochraniacz i baldachim z kubusiem puchatkiem... i do tego kocyk taki milusi do kompletu
nie wiem tylko czy to będzie pasować w pokoju...ale jak mnie wena najdzie to się ruszę..i sprawdzę.. jak nie będzie pasować,to najwyżej oddamy i będziemy dalej szukać szczęścia

pokażesz nam ??

ja nic nie mam.... słyszałam od wielu osób,że uczulają a oliwka czasem wysusza skórę. ale niestety albo stety..każdy na swoim dziecku musi przetestować.. jak inne każde firmy. moja jedna znajoma używa balsamu j&j i jest b.zadowolona..

no właśnie dziewczyny tez tak piszą, ja oliwką brzuch na rozstepy smarowałam i spoko, zobaczymy, narazie zostanę przy tych

a wogóle dzisiaj powiem Wam,że w lidlu tak mi się śmiać chciało.. podeszłam do segmentu z tymi dzieciowymi rzeczami...a obok dwie z taaaakimi brzucholami i też przegląd robią.. kto przechodził,to tylko spojrzenie..i uśmiech... no i tak się zgadałam z jedną.. ma tydzień do terminu i będzie rodziła w tym samym szpitalu co ja... może się spotkamy na porodówce

spoko, ja nie mam żadnej koleżanki w realu w ciąży wogóle pierwsza jestem

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
jest news! malutka to zuzia, 3100, 52cm, kolezanka rodziła 3 godziny o 1 skurczu! o 6 rano malutka była na swiecie, tz obiecał mnie dzis zawiesc do niej, winda wjade, bede sie turlac, ale to jest silniejsze ode mnie!

AGA
co to znaczy o 1 skurczu ?? że na jednym partym urodziła? nie kumam ...
Stary 2011-08-15, 10:40   #2735
pestka78
Rozeznanie

Hmmmm...Jej...jutro wtorek a ja chyba mówiłam ze we wtorek zrobie zakupy???? A listy kompletnej nadal brak.

Asia Aa2 byłas w ZOO?
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:47   #2736
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

no to tak jest... z takimi ludźmi. najlepiej nie zwracać uwagi..

wczoraj się pytałam Ciebie o karuzelkę.. ale pewnie już się ciężko przekopać czy ty ją kupowałaś może w tesco?? bo widziałam teraz na promocji w fajnej cenie..ale nie dało się rozpakować i nie wiem jak melodyjki itd

Wybacz ze nie odpisalam ale wczoraj mnie tu nie bylo a Wy juz tyle piszecie ze nie jestem w stanie nadrobic...... ja ta karuzelke dostalam od siostry ale zapytam to ci napisze pozniej

W Auchanie kupila

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-08-15 o 10:49
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:49   #2737
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
wow!! takie wiadomości to jak miód na moje uszy hahaha
a to pierwsza jej dzidzia??
jak ja bym tak szybko chciała...
tak pierwsza, do końca chodziła , super się czuła, czopa żadnego , wszystko poszło naraz, rozmawiałam z nią przez telefon

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
co to znaczy o 1 skurczu ?? że na jednym partym urodziła? nie kumam ...
sorki nie dopisałam OD pierwszego skurczu 3 godziny, czyli długo z bólem się nie męczyła. Dowiem się później jak z wodami, czy ją nacieli itp.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 10:50   #2738
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze no ja mam własnie wszystko johnson, dostałam od siostry tż, chyba nie bede teraz zmianiać ...

Monia a gdzie taka koszulke kupiłaś ???
Jest u nas sklep NIKE i tam mozna kupic koszulke kazdego klubu i na miejscu mozesz sobie zrobic taki nadruk
Stary 2011-08-15, 10:52   #2739
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Jest u nas sklep NIKE i tam mozna kupic koszulke kazdego klubu i na miejscu mozesz sobie zrobic taki nadruk
ile to kosztuje? robią też dla dzieci ??
Stary 2011-08-15, 10:55   #2740
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ile to kosztuje? robią też dla dzieci ??

Ja dalam ok 70 £....ale dla dzieci tez robia...i sa takie slodkie malutkie
Stary 2011-08-15, 10:59   #2741
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Ja dalam ok 70 £....ale dla dzieci tez robia...i sa takie slodkie malutkie
jejj chciałabym taka dla tż i syncia, może znajdę na allegro coś takiego ale wątpie. cena w UK jest okrutna
Stary 2011-08-15, 11:03   #2742
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
jejj chciałabym taka dla tż i syncia, może znajdę na allegro coś takiego ale wątpie. cena w UK jest okrutna

No fakt cena okrutna.....ja bede miec dziewczynke ale i tak jej kupie.... Bedzie kibicowac razem z nami . Ale chcesz koszulke z nadrukiem czy po prostu sama koszulke z Barcy??
Stary 2011-08-15, 11:03   #2743
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
tak pierwsza, do końca chodziła , super się czuła, czopa żadnego , wszystko poszło naraz, rozmawiałam z nią przez telefon

sorki nie dopisałam OD pierwszego skurczu 3 godziny, czyli długo z bólem się nie męczyła. Dowiem się później jak z wodami, czy ją nacieli itp.
aaa, mogłam się domyślić, że OD oki czekamy na info

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
No fakt cena okrutna.....ja bede miec dziewczynke ale i tak jej kupie.... Bedzie kibicowac razem z nami . Ale chcesz koszulke z nadrukiem czy po prostu sama koszulke z Barcy??
nieee no taka z nadrukiem bym chciała

boże dziewczyny ja już chyba tylko na siedząco pod kątem 90 st potrafie normalnie oddychać

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-08-15 o 11:06
Stary 2011-08-15, 11:08   #2744
archinta
Zakorzenienie

Heloł.
Jestem dziś totalnie wymęczona- zasnęłam po 5
Cytat:
ja kupiłam :

oilotum płyn do kąpieli
oiliatum krem do buzi
ziajka krem do pielęgnacji
puder caldesene
sudocrem
olivę czystą w aptece do nawilżania skóry
bephanten do tyłka
i chyba tyle..
dz

Cytat:
kolaż boski hehehehe

i ciągle 3mam kciuki by Sara poczekała tydz
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków to ja mam większość z hipp'a.

Tzn oliwka hipp
jakiś żel do mycia hipp
mydełko bambino
krem bambino
krem do twrzy hipp
talk nivea
sudocrem
linomag
i chce jeszcze kupić to oilatum i nivea na każdą pogodę

W sumie brałam to trochę w ciemno, trochę z opinii innych, ale to w sumie każde dziecko inaczej reaguje na kosmetyk i do tego jedynego dochodzi się metodą prób i błędów. Poza tym w SR pod koniec dopiero dowiedziałam się że im mniej tym lepiej tyle że do pupy warto mieć dużo i tłusto.
dz
Cytat:
Niby nie mam dziś doła, ale jest załamana swoim stanem, inaczej wyobrażałam sobie 9 mc ciąży...
Tez sobie inaczej wyobrażałam ten czas...

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Oj muszę się doszkolic a najlepiej posłuchac doswiadczonych mamusiek
i ja też
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry nie cytuje bo nie mam sily, cala noc mialam skurcze i pierwszy raz w zyciu tak mnie bolalo, najlepsze jest to ze byly w odstepie 15 min, ale bol nie do wytrzymania do tego bylo mi strasznie niedobrze i w ogole mnie trzyma do teraz wiec ja dzisiaj tylko leze...
Oj kochana - a po wizycie miałaś jakieś zmienione leki? Nic nie pomagają?
Ale czy Ty czasem nie szalałaś z jakimś sprzątaniem czy czymś cos Postka pisała...
Cytat:
budowa na działce u teściów, jakieś 1,5 km od nich, a 4 od mojego domu. Powinnam się cieszyć, bo przecież mogę sobie wybrać dom jaki chce, będziemy robić w klinkierze i dachówka, więc kasy pójdzie fuuullll, a ja jakaś smutna jestem i ogólnie spać przez to i kręgosłup nie mogłam.
A myślałam,że u tych teściów to zaraz za płotem- ze się tak smutasz,że wiesz- ciągle będą Was mieli na oku. 1,5 km to całkiem spoko Ja bym na to poszła bez stresu!
Marzę o domu
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 11:15   #2745
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dzień dobry

U nas deszczowo od rana :/

My już po śniadaniu malutka słodko tupta sobie w moim brzuszku

Dziewczyny Wy jesteście opuchnięte ciągle czy czasem przechodzi?? Ja mam wrażenie że stopy mam non stop jak serdelki.

Małgosia piszesz że kulejesz, ja mam to samo. Jak wstaję pierwsze kroki stawiam jak szympans podpierając się rękoma na stole dopiero po paru krokach mogę iść "normalnie". A jak oddycham przeponowo to mam wrażenie że pępek mi pęknie kurde a to dopiero chyba 34tc

Najlepsze w nocy jak się obudziłam to miałam wrażenie że mi się brzoskwinia rozwiera, jak bym rodziła, aż musiałam sprawdzić czy to jawa czy sen

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 11:22   #2746
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy opadly Wam juz brzuszki ?? Nie wiem czy ja to bede w stanie mogla zauwazyc po sobie

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny Wy jesteście opuchnięte ciągle czy czasem przechodzi?? Ja mam wrażenie że stopy mam non stop jak serdelki.

Małgosia piszesz że kulejesz, ja mam to samo. Jak wstaję pierwsze kroki stawiam jak szympans podpierając się rękoma na stole dopiero po paru krokach mogę iść "normalnie". A jak oddycham przeponowo to mam wrażenie że pępek mi pęknie kurde a to dopiero chyba 34tc

Najlepsze w nocy jak się obudziłam to miałam wrażenie że mi się brzoskwinia rozwiera, jak bym rodziła, aż musiałam sprawdzić czy to jawa czy sen
Ja puchne codziennie nawet jak nigdzie nie wychodze z domu....rece, stopy a nwet nogi
Stary 2011-08-15, 11:30   #2747
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

ooo ja chcialabym deszczowo ... u mnie duszno i brak powietrza
w takie dni jak ten też mam problemy ze wstawaniem i wogóle z funkcjonowaniem, właśnie się popłakałam tż do telefonu bo normalnie nie potrafię się usadowić, ciągle mi niewygodnie, leże - źle, siedzę - źle, brzuch mam napięty jakby zaraz miał pęknąć, w klacie mnie ciśnie nie mogę normalnie oddychać, wkurza mnie to że nie mogę nic zrobić normalnie tylko ruszam się jak kwoka powoli i niezdarnie i nic mi się nie chce !

z tym rozwieraniem to dobre czasem też mam takie uczucie to nie boli tylko schiz jakby dziurka się robiła większa
Stary 2011-08-15, 11:35   #2748
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Dziewczyny czy opadly Wam juz brzuszki ?? Nie wiem czy ja to bede w stanie mogla zauwazyc po sobie

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ja puchne codziennie nawet jak nigdzie nie wychodze z domu....rece, stopy a nwet nogi
Aha czyli to norma raczej ja też ręce mam opuchnięte, obrączka już tylko na łańcuszku wisi

Cytat:
ooo ja chcialabym deszczowo ... u mnie duszno i brak powietrza
w takie dni jak ten też mam problemy ze wstawaniem i wogóle z funkcjonowaniem, właśnie się popłakałam tż do telefonu bo normalnie nie potrafię się usadowić, ciągle mi niewygodnie, leże - źle, siedzę - źle, brzuch mam napięty jakby zaraz miał pęknąć, w klacie mnie ciśnie nie mogę normalnie oddychać, wkurza mnie to że nie mogę nic zrobić normalnie tylko ruszam się jak kwoka powoli i niezdarnie i nic mi się nie chce !

Kobiecie w ciąży się nie dogodzi, Ty masz duszno i Ci źle, ja mam deszczowo i obudziłam się z uczuciem zmęczenia i jakoś tak mnie stawy bolą

z tym rozwieraniem to dobre czasem też mam takie uczucie to nie boli tylko schiz jakby dziurka się robiła większa
No coś w ten deseń, takie dziwne uczucie, ja się zaczełam "badać" z myslą przewodnią że to jeszcze za wcześnie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-08-15, 11:41   #2749
mmadziaa
Rozeznanie

irmith

Monia
ja nie wiem czy mi opadł, zawsze miałam nisko, to fota sprzed kilku minut
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5507.jpg (30,1 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-08-15 o 11:53
Stary 2011-08-15, 12:09   #2750
martunia_199
Zakorzenienie

Hello mamuśki,
Też mam problemy ze wstaniem z łóżka, chwile mi zajmuje wyprostowanie się i dotarcie do toalety. Też muszę brzuch podtrzymać żeby mniej bolało. Wczoraj zakupiłam krem na odparzenia z nivea i faktycznie chciałam kupić coś do kąpieli i wszędzie praktycznie napisane było że od 1 miesiąca życia więc nie wzięłam i póki co dalej nie mam nic do kąpania małej. Zastanawiam się cały czas co potrzeba kupić z kosmetyków i ciągle nie wiem. Już kilka podejść do tych zakupów robiłam i ciągle jestem daleko. Posiadam tylko sudocrem i ten krem na odparzenia z nivea a gdzie cała reszta. Ale zamierzam za jakiś tydzień zrobić zamówienie w aptece. Kupujecie te wszystkie wody morskie, sól fizjologiczną itp?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:13   #2751
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Podejrzewam że to się przyda, sól na ropiejące oczka chyba, woda morska do noska?? ja mam w spisie jeszcze maść nagietkową ale też nie zapisałam na co to zastanawiam się też czy brać z góry espumisan

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-08-15, 12:16   #2752
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Madzia rzeczywiście b. niziutko ale jaki ładny

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Podejrzewam że to się przyda, sól na ropiejące oczka chyba, woda morska do noska?? ja mam w spisie jeszcze maść nagietkową ale też nie zapisałam na co to zastanawiam się też czy brać z góry espumisan
maść nagietkowa to na odparzenia, też mam
a ja kupiłam sab simplex już dawno przez neta, żeby nie szukać na szybko w razie W, ale espumisan to dostaniesz w każdej aptece, więc ja bym nie kupowała już

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-08-15 o 12:17
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:21   #2753
madzialena-lublin
Rozeznanie

Jakoś dzisiaj nie mam weny na pisanie...

Kosmetyków jeszcze nie kupuję, chociaż też słyszałam że J&J często uczulają. Podobno nie warto kupować od razu dużych opakowań, tylko małe (a jeszcze lepiej próbki) kilku różnych firm, zobaczyć jak dziecko reaguje i dopiero wtedy dużą butlę.

U nas pogoda dzisiaj przepiękna , posiedziałam trochę na leżaczku na ogrodzie a zaraz zbieramy się nad Zalew na rybkę ze znajomymi

Wrzucę Wam jeszcze obiecane fotki- ozdoby do pokoiku Małej złowione wczoraj na Jarmarku Jagiell.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01721.jpg (94,7 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-08-15, 12:23   #2754
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

a ja kupiłam sab simplex już dawno przez neta, żeby nie szukać na szybko w razie W, ale espumisan to dostaniesz w każdej aptece, więc ja bym nie kupowała już
dziękuję Aga

o nieee mi się znowu to dzieje - nadmiar informacji, mój mózg zaczyna kodować coraz więcej nazw kosmetyków dla dzieci a ja zaczynam głupieć

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Jakoś dzisiaj nie mam weny na pisanie...

Kosmetyków jeszcze nie kupuję, chociaż też słyszałam że J&J często uczulają. Podobno nie warto kupować od razu dużych opakowań, tylko małe (a jeszcze lepiej próbki) kilku różnych firm, zobaczyć jak dziecko reaguje i dopiero wtedy dużą butlę.

U nas pogoda dzisiaj przepiękna , posiedziałam trochę na leżaczku na ogrodzie a zaraz zbieramy się nad Zalew na rybkę ze znajomymi

Wrzucę Wam jeszcze obiecane fotki- ozdoby do pokoiku Małej złowione wczoraj na Jarmarku Jagiell.
no i Ty jako kolejna mówisz mi o tym uczulaniu j&j kurde no nie wiem juz sama co robić, później będę mieć wyrzuty sumienia że Bartusiowi jakieś uczulenie wyszło a ja Was nie posłuchałam...

a te ozdoby zarąbiste !! śliczne, takie inne oryginalne, bardzo bardzo mi się podobają
Stary 2011-08-15, 12:29   #2755
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dziękuję Też mi się strasznie spodobały.

Co do J&J nie martw się na zapas, może Twoje Maleństwo nie będzie na nie źle reagować. Też mam zamiar ich używać, bo nadostawałam masę próbek. Także uszy do góry, martwić się będziesz i zmieniać jak coś się będzie działo.

A brzuszek masz super zgrabniutki
Stary 2011-08-15, 12:29   #2756
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Madzia jak zobaczysz, że mały ma coś ze skóra po tych j&j to zmienisz kosmetyki. A teraz nie panikuj. Może Bartuś nie będzie miał nic po nich a Bartuś od Bartłomiej czy Bartosz??? (bo u nas tez by był Bartuś gdyby był chłopiec, a nie moja słodka A.)

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:30   #2757
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
irmith

Monia
ja nie wiem czy mi opadł, zawsze miałam nisko, to fota sprzed kilku minut

Ale masz fajny brzuszek.... Ktory to tydzien ?? Mnie sie ostatnio wydawalo ze moj opadl ale jak zapytalam poloznej to powiedziala ze nie
Stary 2011-08-15, 12:31   #2758
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

A ten sab simplex jest lepszy czy jak? Nazwa nic mi nie mówi.

Cytat:
dziękuję Aga

o nieee mi się znowu to dzieje - nadmiar informacji, mój mózg zaczyna kodować coraz więcej nazw kosmetyków dla dzieci a ja zaczynam głupieć

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

no i Ty jako kolejna mówisz mi o tym uczulaniu j&j kurde no nie wiem juz sama co robić, później będę mieć wyrzuty sumienia że Bartusiowi jakieś uczulenie wyszło a ja Was nie posłuchałam...

a te ozdoby zarąbiste !! śliczne, takie inne oryginalne, bardzo bardzo mi się podobają
Ja też słyszałam że j&j uczulają ale to chyba zależy od dziecka, jak dzieciątko wrażliwe to nawet oilatum nie podejdzie użyjesz i zobaczysz jak będzie. Ja j&j nie kupowałam bo mam próbki ze szkoły rodzenia właśnie dlatego nie kupowałam płynu do kąpania bo mam mały poza tym na początku raczej nic nie będę do kąpieli dawać. Mam termin na początek października więc już mi się dziecko za bardzo nie spoci

Podzieliłam sobie listę zakupów na te potrzebne odrazu i do kupienia potem i jakoś tak odrazu optymistyczniej to wygląda kiedyś się wezmę

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-08-15, 12:34   #2759
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dziękuję Też mi się strasznie spodobały.

Co do J&J nie martw się na zapas, może Twoje Maleństwo nie będzie na nie źle reagować. Też mam zamiar ich używać, bo nadostawałam masę próbek. Także uszy do góry, martwić się będziesz i zmieniać jak coś się będzie działo.

A brzuszek masz super zgrabniutki
dzieki Madzia, właśnie ja odstałam te kosmetyki od siostry tż, ona mieszka w stanach i tam podobno wiekszość ludzi ich uzywa i jest ok.

Cytat:
Madzia jak zobaczysz, że mały ma coś ze skóra po tych j&j to zmienisz kosmetyki. A teraz nie panikuj. Może Bartuś nie będzie miał nic po nich a Bartuś od Bartłomiej czy Bartosz??? (bo u nas tez by był Bartuś gdyby był chłopiec, a nie moja słodka A.)
Bartuś od Bartosz no tak zrobię, zostawę te kosmetyki i już, jak coś będzie nie halo to będę reagować
Amelia też mi się podoba jest takie subtelne, delikatne i dziewczęce ale u mnie znowu miała być Ania po babci
Stary 2011-08-15, 12:36   #2760
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Jesli chodzi o te kosmetyki to mam : krem na kazda pogode, na odparzenia, krem pielegnacyjny, szampon i plyn do kapieli......Nie mam pojecia co mozna jeszcze dokupic....ale z checia poczytam co Wy bedziecie mialy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości