|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4622 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Witam, mam problem a mianowicie...
...wczoraj wieczorem znowu zaczoł mnie boleć dół brzucha i krzyż wziełam nospe przeszło zasnełam...w nocy dalej obudziłam sie bo mnie bolał znowu wzielam nospe i przeszło później jeszcze o 5 pobudka z tego samego powodu ale juz nie brałam tabletki.....dzisiaj dalej mnie boli i przechodzi po jakims czasie do tego twardnienie brzucha i nie wiem co robic bo przeczytałam, ze ból w dole brzucha połączony z bólem w krzyżu może zwiastować odklejające sie łożysko a może przy tym nie być krwawienia ani plamienia ( a ja właśnie nic niemam tylko mnie krocze boli co jakiś czas) bo łożysko może sie odklejać bardzo powoli i krwawić do macicy (jakoś tak) i dlatego zewnętrznego krwawienia nie widać..........chyba sie położe i zobacze jak nie będzie przechodzić to pojade na IP niech zrobią usg albo coś niemam pojęcia......bo kurde jak pojade do kliniki co mam rodzić to musze 120 zł za konsultacje zapłacić a jak sie okaże to coś nie groźnego...to chyba pojade do zwykłego szpitala ale najpierw zadzwonie do gina chyba...........kurde nie miałam do tej pory żadnych problemów poza początkiem ciąży i sie boje teraz ![]()
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się nie zmieni to wtedy pokombinuję może z tym potasem a to,że Mg powinno sie łączyć też z K to wiem,przy odwodnieniu zalecane(skurcze mniejsze też sa niż jak się sam Mg bierze)
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-15 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś w Polsce? w Polsce zgłosiłabym się na Izbę, jeśli jest duży niepokój nie piłaś wczoraj dużo kawy/coli/herbaty - wypłukanie magnezu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wczorajszej naszej rocznicy, to dziekuje za gratki ![]() Najpierw poszliśmy do kościła (tam gdzie był nasz ślub) i trafiliśmy na msze ślubną ![]() A później miałam zamknięte oczy, mąż mnie wpakował do auta i tak się ze mną przejechał przez całe miasto, że nie miałam pojęcia gdzie jedziemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-15 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() x-lander ma podana głebokość 21 cm, mutsy i tako mają 18 cm Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my niedługo też będizmey mieli ale ja to mogę co najwyżej pomarzyć by tz mnie zaskoczył.....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-15 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zadomowienie
|
A to tylko my
![]()
![]() |
#4628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam takie dni, ze nic sie nie dzieje i tez takie ze twardnieje mi tak do 10 razy. Krem od kosmetyczki to na zasadzie, ze ona sama robi kremy, testowala je i probuje otworzyc swoja fabryke. Podobno ma duzo substancji czynnych, minus to to, ze trzeba je trzymac w lodowce i maja krotki termin przydatnosci do uzycia. ja wczoraj jadlam caly dzien a dzis weszlam na wage rano i znow o 1 kg mniej niz na ostatnim wazeniu u gina, moze cos zle jem? nie lubie tak non stop jesc, bo nie mam sily potem, teraz zaczelam sie martwic, ze moze cos z cukrem nie tak? Robie glukoze w tym tygodniu to sie dowiem. Basiula, jesli sie bardzo martwisz to jedz na izbe przyjec, to Ci wszytsko sprawdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zadomowienie
|
To witam się i ja
![]() Tincia jak super rocznica, ale będziesz mieć fajne wspomnienia ![]() Tinciu Ty też mierzysz glukometrem poziom cukru? Bo te cztery razy dziennie kucie i pilnowanie godzin trochę męczące jest. Ale czego się nie robi, dla malucha ![]() Joamic super masz brzuszek, mój jeszcze nie za duży, chociaż to 27 tc już ![]() Truscafka fajna kolekcja zdjęć, super pamiątka ![]() Oolong mnie się wydaję, że na czym jak na czym to na foteliku nie warto oszczędzać, dlatego też sprawdzam jakie wyniki w testach mają ![]() Dygotka nawet jak niezdecydowana jesteś to lepiej zobaczyć, który Ci się dobrze prowadzi i inne takie ![]() Basiula lepiej podjechać do szpitala, zrobią Ci usg i zbadają, przynajmniej będziesz spokojniejsza ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-15 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
joamic1 w porównaniu do ciebie to ja mam starsznie nisko brzuch-juz wiemu czemu tak czestyo biegam do toalety
![]()
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat kupowałam nie za rada sprzedawcy, ale radziłam się na forach dot fotelików, przeglądałam wyniki testów. Duże znaczenie miało tez to, że można było dokupić frotkową tapicerkę letnią - i ze względu na spocenie, ale tez na to, że niestety synek ma chorobę lokomocyjną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko kiedy zmuszam się by pochodzic po sklepie(jakimkolwiek prócz supermarketu,jakiegos z dodatkami fajnymi) googlam sobie i na kfeterii np znalazłam ze chwalono wózek deltim fokus -tani,głeboki.bo spacerówke to i tak raczej na wiosne kupimy nową.
![]() |
#4634 |
Zadomowienie
|
Oolong właśnie za Maxi Cosi się rozglądam, bo też na różnych forach czytałam, że ma bardzo dobre opinię. O a tej możliwości wymiany tapicerki nie widziałam, pewnie bardzo przydatne. Tym bardziej, że przy maluchu klimy mocno się nie włączy
![]() Dygotko ja mam tak samo, od razu w sklepie duża liczba ludzi mnie stresuję i przytłacza ![]() ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-15 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Truscafko swietna zdjecio-historyjka
![]() Tincia ale fajnie rocznice spedziliscie ![]() Joamic sliczny masz brzuszek!!! Moj jest mniejszy i nie tak okragly ![]() Bardzo ladny ten wozek TAKO Princess. Cos dawno Darusi nie widzialam ![]() ![]() Za 2dni mam wizyte u gina ![]() Tz mnie wkurza... od soboty walczy z malowanie ale ociaga sie ile mozna... zamiast przyjac propozycje swojego Ojca - ze przyjedzie i mu pomoze to nie. On sam wszystko. 3 dzien dzis robi i nawet 1 pokoju nie skonczyl a bajzel wszedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za miłe słowa. Brzuszek rzeczywiście okrąglutki
![]()
#4638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Stara się, bo wie, że mnie cieszą takie rzeczy ![]()
![]() |
#4639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po co się denerwujesz, jak już zaczął to kiedyś skończy. Tincia lodów się boję, ale sorbet już jadłam. Też nie wiem od czego to zależy, ale myślę, że na kolejnej wizycie się dowiem ![]() Jeszcze gorzej z tym pamiętaniem, że wtedy a wtedy muszę coś zjeść ![]() Uciekam na razie na obiad rodzinny ![]() ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-15 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Ona no wlasnie gdyby byli we 2 to by rywalizowali i mieszkanie byloby chociaz w polowie zrobione
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- zjadlabym bym lodow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Rozeznanie
|
#4642 |
Zakorzenienie
|
Tincia-pewnei tak jak piszesz wybierzemy się potem tam gdzie jest największy wyboór i w 1-2dni coś wybierzemy.
#4643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ooooo... dzięki za info ![]() ![]() ![]() ![]() ja do kuzmeckiej chce sie zapisac od wrzesnia... bo na urlopie jest... ale minus taki ze w luxmedzie ma wizyty w piatki i czesto odwołuje :/ bo szpital... wiec pewnie bede chciala do niej i do swojej obecnej ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
mój też wie,że cieszą mnie takie rzczy a nic w tym kierunku nie robi...ja zjadłam dziś 3 kostki gorzkeij czekolady-jakoś na lody nie mam ochoty póki co
#4645 |
Zakorzenienie
|
ja staram sie nie kupowac za duzo slodkiego... bo co mam pod reka to pochlaniam
![]() dzis Mama robi pyszny obiad: udka z kurczaka, kapusta i ziemniaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Wróciłam od dentysty zaplombował go "skrócił" pod koronkę i... nic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tżt wróci jedziemy do przychodni się umówić do położnej powinnam mieć teraz w 34 tyg następną wizytę ![]() Co do wagi mam 14.8 kg na plusie w 33 tyg i 3 dniu (w sobotę) Kurczę a mam brzuch taki może jak Joamic ![]() ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-15 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
Aniu strasznie z tym zębem za pół roku? Szok.
Oby znieczulenie niuni nie zaszkodziło. Patrzę Aniu na wagę małej to w ciągu 4 tygodni waga zwiększyła się o ponad kilo super. Ciekawe ile moja gwiazda waży. Wizyta za tydzień
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-08-15 o 12:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
masz racje... tez tak moze byc... wlasnie u siebie podejrzewam, ze trafilam do szpitala bo odklejalo mi sie lozysko... objawy byly takie same.. sa tez przypadki bez krwawien jesli łożysko odkleja sie od srodka, a nie po brzegach.... ja zadzwonilabym do gina i mimo wszystko zglosila sie na IP...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A znieczulenie już mi przechodzi i mała też mi dwa razy zapukała chyba nie będzie źle ale mnie głowa boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Wypiłam z rana kakao i bardzo mnie zemdliło, więc od rana humorek mi nie dopisuje ![]() ![]() Najpierw mi przytakuje a jak pojedzie na budowę to się zaraz zsolidaryzuje z ekipą i robią co im się podoba. Potem ja przyjeżdżam i jest haja,a Przemus niewinny. Słyszem później tylko jak fachowcy mruczą pod nosem - " no już zrobimy tej królewnie tak jak chce!!" wrrrrrrrrrrrrrr albo mi mówią po 100 razy zebym sobie zobaczyla czy juz jest dobrze... ![]() Dziś taki ładny dzień chyba pójdę się przespacerować. Najchętniej wyjechałabym na jakies zakupki no ale dziś wszystko pozamykane, ciągle wydaje mi się że dzis niedzela....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.