Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 18:06   #2821
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mi się taki podoba.
AAAAAAA takie cos... nie wiedziałam o istnieniu takich dynksów
Całą strona mi się śpiworków wyświetliła, wiec nie wiem który Ci spodobał.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Archi wczoraj spoko całkiem, ale dzis na spacerze wysiadłam i autentyczny ze mnie człapuś był juz pod koniec spaceru
ja po takiej wyciecze to na spacer do kuchni mogłabym się co najwyżej przejść

Tez mnie zawsze zachwycały te niemowlęce rąsie i te paluszki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:19   #2822
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję kolejnych prezentów. A czym będziesz przykrywać dziecię? Kocykami, rożkami itp?
Dziękujemy. Ubranka są w większych rozmiarach, ale i tak fajnie bo będzie "na zaś".
Na spód położę albo kocyk jakiś hmm polarowy albo flanelową pieluszkę. Na poczatek myślę, że mały może być w rożku, a przy chłodniejszym dniu jeszcze pod kocykiem. No a z czasem jak będzie coraz zimniej to jakiś kombinezon. Przymierzam się też do kupna śpiworka do wózka. Chociaż nie wiem czy będzie potrzebny jak będę miała kombinezonik. Marita (i pewnie wszystkie inne modele) mają taki "pokrowiec" na wózek. No i nie wiem, czy wystarczy ten pokrowiec i kombinezon zimowy i może kocyk...
Mam jeszcze taki gruby kocyk akrylowy to też by się nadał...
Do zimy jeszcze trochę, a do tego czasu 'nauczymy' się maleństw i będziemy wiedzialy co i jak i pod czym Praktyka czyni mistrza

Cytat:
hej seksowne i najlepsze na świecie mamusie

ktoś tesknił?

nie miałam za bardzo ostatnio czasu zeby sobie z wami posiedziec ale juz jestem
dwa dni mieliśmy bardzo intensywne , wczoraj byłam z mężulkiem we Wrocławiu pojechalismy sobie na obiad -co tam ze to 170 km ponad połazilismy , odwiedziłam siorke no i potem do domku a raczej do kolezanki i w domu bylismy przed 24 nawet was poczyatłam ale padłam jak kawka i nic nie zdążyłam naskrobać

a dzis tez mieliśmy jechac na wycieczke ale pojechalismy tylko do parku niedaleko nas , połazilismy troche ale była taka duchota ze juz myslałam ze do auta nie dojde bo byłam padnięta potem szybk akawa u teści, był tam szwagier i wiem ze juz mamy łożeczko-ma mi je w tym tyg przywieść powiedziałam mu jeszcze zeby wzioł materacyk i prześcieradło podgumione wiec coś ruszyło do przodu potem pojechalismy sobei na obiadek i tam siedzimy i patrze a idzie moja kolezanka co tydzień temu urodziła(pisałam wam ze mała miałą 50 cm i niecałe 3 kilo) no i oni własnei tez przyjechali na obiadek wiec miło dzisiejsze popołudnie spedziłam w fajowym towarzystwie
no i miałam małą Natalcie na rączkach laski jaka to kruszynka i cały czas spała i ogólnei taka grzeczna ze szok ma malutką główkę , raczki , nózki i w ogóle sie zakochałam nie dochodzi do mnie ze za miesiac sama bede miała taką kruszyne to niesamowite
Marcel chyba tylko zazdrosny był o jak ja miałam na łapkach i była lekko oparta o brzuchol to ją kopnoł-mały drań chyba mu sie nie spodobało ze tam jakas obac u mamusi

jeja to wam napisałam litanie ciekawe kto to przeczyta

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

no a teraz napisze coś w temacie na który rozmawiałyscie
no ja tez nei kupuje nic do wózka , na poczatek rożek , jakis kocyk a potem to mam jeden rozek taki polarkowy i on moze słuzyc jako kołderka
no a pozatym chyba kupie jakis kombinezonik na zime i chyba starczy

z kosmetyków ja jeszcze nei wiem co kupie, na poczatek niewiele bop jak skóra dzieciątka nie bedzie wymagac to najlepiej jak najmniej chemi zreszta poczytam co tam sobie sprawicie i bede odgapiac hehe
Wy się bujacie
My dziś też byliśmy na spacerze i myslałam, że zejdę..Nie chcialam marudzić przy kuzynce Tż, ale miałam dosyć...taka duchota
Tak sobie myślę, że wyślę do apteki po kosmetyki Tż po porodzie dopiero. Wciaż wierzę, że mnie tam czegos położne nauczą...
Chcialabym kontunuowac smarowanie tym F18 - jeśli w szpitalu się sprawdzi. AZ potem w miare potrzeby dokupię.

A. I chciałabym wypróbować makę ziemniaczaną na odparzenia
Stary 2011-08-15, 18:27   #2823
aa2
Zakorzenienie

Małgos ja sie zdecydowałam ze tez kupie ten krem f18 bo dobre rzeczy czytałam wiec spróbuje a co mi tam hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:29   #2824
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja tam nakupowałam kosmetyków dla małego bo wiem, ze jak nie on to ja uzyję uwielbiam zapach tych dzieciowych kremów, oliwek i to też takie lekkie jest dla skóry w prównaniu z wieloma kosmetykami dla nas.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:31   #2825
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgos ja sie zdecydowałam ze tez kupie ten krem f18 bo dobre rzeczy czytałam wiec spróbuje a co mi tam hehe
A co! Kupuj i szalej nie pytaj co dalej
Kupiłam do szpitala 50ml za chyba 6,99. Wzięlam to mniejsze opakowanie pomimo tego, że bardziej oplacało się większe Jak mu nie spasuje to mi nie bedzie żal..poza tym nie wiem czy go odzyskam po szpitalu...
Stary 2011-08-15, 18:33   #2826
agnieszka 0605
Zakorzenienie

BordAna Ciebie chyba bardziej boli jednak... ale ból podobny. Mi najgorzej jednak na leżąco. Staram się trochę ćwiczyć, o ile to można nazwać ćwiczeniami ot, ruszam się ciut więcej. Ale nie bardzo to pomoga. Daj znać czy pojechałaś na IP

Cytat:
Pytałam o pościel do wózka, co kupujecie??
Ja kupiłam w zestawie z pościelą. Cienka/płaska podusia + cieniutka kołderka. Tej drugiej będe chyba używać do łóżeczka, bo będzie akurat. Normalna kołderka wydaje się taaaakkkaaa duża. Ale się zobaczy.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:34   #2827
danika
Zakorzenienie

rany jak duszno.... myślałam, ze zemdleje w tym kościele musiałam wyjść na zewnątrz, ale tez niewiele lepiej było. A teraz mała tak szaleje w brzuchu, ze aż boli...

Żonka kuzyna TZ-a urodziła wczoraj córeczkę śliczną 3300 i 56 cm widziałam na zdjęciach i na filmiku, kochana jest maleńka

A była dziś Natka? chyba nie popędziła na porodówkę po tym weselisku ???
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 18:35   #2828
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dziś spotkałam kuzyna i wujka - oboje stwierdzili, że powinnam całe życie być w ciąży, bo widok, aż oczy cieszy... a ja się ledwo kulam i myślę, kiedy wreszcie urodzę....

a Natka to była dziś???

Stary 2011-08-15, 18:36   #2829
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
BordAna Ciebie chyba bardziej boli jednak... ale ból podobny. Mi najgorzej jednak na leżąco. Staram się trochę ćwiczyć, o ile to można nazwać ćwiczeniami ot, ruszam się ciut więcej. Ale nie bardzo to pomoga. Daj znać czy pojechałaś na IP
biedne jesteście z tymi bólami...

mnie czasem w nocy napiernicza w krzyżu, no i biodra to w sumie codziennie czuje, ale nie ma jakiejś masakry. Robie takie ćwiczenia rozciągające ze szkoły rodzenia i troche pomagają.
Stary 2011-08-15, 18:36   #2830
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tam nakupowałam kosmetyków dla małego bo wiem, ze jak nie on to ja uzyję uwielbiam zapach tych dzieciowych kremów, oliwek i to też takie lekkie jest dla skóry w prównaniu z wieloma kosmetykami dla nas.
ja mam jeszcze troche próbek wiec najpierw je wykorzystam jakby co i zobacze co nam przypasuje

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A co! Kupuj i szalej nie pytaj co dalej
Kupiłam do szpitala 50ml za chyba 6,99. Wzięlam to mniejsze opakowanie pomimo tego, że bardziej oplacało się większe Jak mu nie spasuje to mi nie bedzie żal..poza tym nie wiem czy go odzyskam po szpitalu...

no ja sie w nastepny poniedziałek wybiore do tej apteki co maja do 11 taniej i tam zakupie pare rzeczy wiec bede cos do przodu hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:37   #2831
danika
Zakorzenienie

Aguś chyba telepatia nam sie włączyła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 18:41   #2832
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
rany jak duszno.... myślałam, ze zemdleje w tym kościele musiałam wyjść na zewnątrz, ale tez niewiele lepiej było. A teraz mała tak szaleje w brzuchu, ze aż boli...

moja A. w kościele zawsze daje czadu ale ja sobie tam grzecznie siedze, nie wstaje, bo od razu bym padła jak mucha

Żonka kuzyna TZ-a urodziła wczoraj córeczkę śliczną 3300 i 56 cm widziałam na zdjęciach i na filmiku, kochana jest maleńka

ooo!! a w którym tygodniu??? Bo wymiary takie akurat

hihi też o tym pomyślałam, wyprzedziłaś mnie o 1 post

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Aguś chyba telepatia nam sie włączyła
a widzisz!! My mamuśki cukierkowe mamy wyczucie czasu

Stary 2011-08-15, 18:42   #2833
danika
Zakorzenienie

Cytat:
hihi też o tym pomyślałam, wyprzedziłaś mnie o 1 post

ooo!! a w którym tygodniu??? Bo wymiary takie akurat
miała termin na 10 - wiec przenosiła o 4 dni a usg pokazywało 2900 g
Stary 2011-08-15, 19:05   #2834
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja sie w nastepny poniedziałek wybiore do tej apteki co maja do 11 taniej i tam zakupie pare rzeczy wiec bede cos do przodu hehe
Kochana jak ja byłam w magicznej, to nie mieli F18.
Kupilam w takiej jak się idzie w strone poczty, za "tęczą".

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Idę oglądać 'dom nad jeziorem' na tvn.
Stary 2011-08-15, 19:07   #2835
gerda
Zadomowienie

Cytat:
o rany to jest różnica, nie dobrze

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:23   #2836
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Stokrotka dzieki bardzo za liste.....to mnie troche rzeczy brakuje....no nic trzeba jeszcze zakupy male zrobic.Moja karuzelka jestes z melodyjkami bo zapomnialam Ci napisac
nie ma za co.. ja na irlandzkim wątku "molestowałąm"dziewcz yny o to,co im się przydało,a co nie.. i wyrzuciłam z torby szlafrok aaaaa właśnie naszykowałam mężowi dres i top. podobno laski chodzą w dresach jak leżą dłużej.
właśnie ta też była.. ehh czemu oni nie wystawią jednaj na próbe

Cytat:
Dostaliśmy kolejną reklamówkę ciuszków i bucików...a już myslałam, że mam spokoj z praniem

super napewno się przyda

Poza tym jestem zła okrutnie bo mój Tż musi jechać służbowo pod koniec tygodnia na południe Francji... Jedzie autem z kolegą z pracy. A ja dostanę do głowy chyba...

ojjj nie zazdroszczę.,ale dasz radę

Stokrotka
Fajna ta Twoja zdobycz

dziękuję

Cytat:
hej seksowne i najlepsze na świecie mamusie

rozwaliłaś mnie

ktoś tesknił?

ja

nie miałam za bardzo ostatnio czasu zeby sobie z wami posiedziec ale juz jestem
dwa dni mieliśmy bardzo intensywne , wczoraj byłam z mężulkiem we Wrocławiu pojechalismy sobie na obiad -co tam ze to 170 km ponad połazilismy , odwiedziłam siorke no i potem do domku a raczej do kolezanki i w domu bylismy przed 24 nawet was poczyatłam ale padłam jak kawka i nic nie zdążyłam naskrobać

a dzis tez mieliśmy jechac na wycieczke ale pojechalismy tylko do parku niedaleko nas , połazilismy troche ale była taka duchota ze juz myslałam ze do auta nie dojde bo byłam padnięta potem szybk akawa u teści, był tam szwagier i wiem ze juz mamy łożeczko-ma mi je w tym tyg przywieść powiedziałam mu jeszcze zeby wzioł materacyk i prześcieradło podgumione wiec coś ruszyło do przodu potem pojechalismy sobei na obiadek i tam siedzimy i patrze a idzie moja kolezanka co tydzień temu urodziła(pisałam wam ze mała miałą 50 cm i niecałe 3 kilo) no i oni własnei tez przyjechali na obiadek wiec miło dzisiejsze popołudnie spedziłam w fajowym towarzystwie
no i miałam małą Natalcie na rączkach laski jaka to kruszynka i cały czas spała i ogólnei taka grzeczna ze szo ma malutką główkę , raczki , nózki i w ogóle sie zakochałam nie dochodzi do mnie ze za miesiac sama bede miała taką kruszyne to niesamowite
Marcel chyba tylko zazdrosny był o jak ja miałam na łapkach i była lekko oparta o brzuchol to ją kopnoł-mały drań chyba mu sie nie spodobało ze tam jakas obac u mamusi

jeja to wam napisałam litanie ciekawe kto to przeczyta

zazdroszczam wrocławia,,,,, tęskno mi za nim

ja już się nie mogę doczekać aż swoją niunię przytulę...

Cytat:
Kolorki są żywe i na zdjęciu .

dziękuję

Mi się taki podoba.

ja o czymś podobnym pisałam
http://www.tomi.pl/szczegoly/12101/g..._2010_warszawa

Śpiworka nie mam, nie kupuję, a podusi z łóżeczka jakoś mi szkoda na podwórko. Ale póki co obejdę się kocykiem i rożkami.

Cytat:

ale ostatnio tu dzieciaczków się rodzi... ciekawe kiedy Nasze się zaczną rodzić

no właśnie...Natki nie było...

Cytat:
Dziś spotkałam kuzyna i wujka - oboje stwierdzili, że powinnam całe życie być w ciąży, bo widok, aż oczy cieszy... a ja się ledwo kulam i myślę, kiedy wreszcie urodzę....

a Natka to była dziś???
mi też tak mówią ostatnio...ale ja już nie wierzę.. mam wrażenie ,że to tak z grzeczności ale milej tak...niż w drugą stronę...

Małgosia... też oglądam

a mój mąż pojechał na nockę... a ja zaczynam się schizować... ehhh...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:35   #2837
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mega aktywny czas miałas- ja juz wymiękam na takie wyczyny
Ja też. Mogę tylko po domu się snuć.
Cytat:
Ancia własnei Cotki nei odwiedziłam a mąż jak mu powiedziałam ze tam mieszka koleżanka z forum to mówił ze trzeba było sie umówić
No właśnie, na kawusię .
Dawno nie widziałam u nikogo takiego maluszka, zazdroszczę spotkania .
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
AAAAAAA takie cos... nie wiedziałam o istnieniu takich dynksów
Całą strona mi się śpiworków wyświetliła, wiec nie wiem który Ci spodobał.
A bo ja też nie wiem, który model dokładnie , chodziło mi o firmę.

Cytat:
Do zimy jeszcze trochę, a do tego czasu 'nauczymy' się maleństw i będziemy wiedzialy co i jak i pod czym Praktyka czyni mistrza
Małgosia też tak myślę, dlatego z tym zimowym śpiworkiem się wstrzymałam. Chociaż na zimę, jak dziecko będzie w bezruchu w wózku, to coś na pewno do kombinezonika musi mieć. Może jednak wystarczy jak piszesz jakiś kocyk pod spód, a na wierzch grubszy rożek itp - zobaczę co dostanę, bo mam dostać używany welurkowy.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hehe ja też wychodzę z takiego założenia. Na pewno się nie zmarnuje.
Cytat:
Ja kupiłam w zestawie z pościelą. Cienka/płaska podusia + cieniutka kołderka. Tej drugiej będe chyba używać do łóżeczka, bo będzie akurat. Normalna kołderka wydaje się taaaakkkaaa duża. Ale się zobaczy.
Ja na początek chyba kocyk nawlekę, bo w naszej sypialni jest tak duszno, że pod kołdrą chyba będzie za ciepło.
A cienkiej płaskiej podusi chyba jutro poszukam w hurtowni, bo i tak będę dokupować parę drobiazgów.
Cytat:
O Natce tez od rana myślalam.
Cytat:
Mój gin pokazując wagę zawsze mówi +/- 300 czy 400 gram, nie pamiętam, ale to wskazuje nawet usg jaka jest różnica.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:36   #2838
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
nie ma za co.. ja na irlandzkim wątku "molestowałąm"dziewcz yny o to,co im się przydało,a co nie.. i wyrzuciłam z torby szlafrok aaaaa właśnie naszykowałam mężowi dres i top. podobno laski chodzą w dresach jak leżą dłużej.
właśnie ta też była.. ehh czemu oni nie wystawią jednaj na próbe

Ja narazie mam spakowane: pizamka, koszulka do rodzenia w basenie, kapcie, recznik, podpaski, majtki, pampersy, chusteczki dla malej, spiochy na dl rekaw, spodenki, rekawiczki, kurteczka, czapeczka. Jeszcze musze dokupic cos do przekaszenia i pare rzeczy innych. W sumie jesli dobrze pojedzie to po 6 godz moga mnie wypuscic
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:36   #2839
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

pojeziorkowalam

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dlaczego twardzielka? nie no maluszek caly czas w ruchu bo kontorluje to za kazdym razem kiedy mnie lapie skurcz to raz, dwa-w pt widzielismy Mikiego i jest caly i zdrowy a trzy-biore relanium, duphaston, luteine, aspargin, fenoterol, bisocard i isoptin wiec jestem chyba pod silna obstawa

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Ofcourse ze dam znac wizazowym ciociom
wow, ale lekow

a mnie dziś w nocy obudził ból brzucha jak na okres i aż do kolan promieniowało. normalnie czułam się jakbym okresu miała dostać, po nospie przeszło ale szok....

padam ze zmęczenia

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 19:38   #2840
pestka78
Rozeznanie

Jutro wtorek....kto mi zrobi liste zakupów???
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:40   #2841
madzialena-lublin
Rozeznanie

Chyba powoli muszę się spakować na "w razie Niemca" na jutro na badania w szpitalu. Pomóżcie mi proszę co mam zabrać na te kilka dni oprócz kosmetyków, ręcznika, koszuli, sztućców z kubkiem? No i wiadomo wyniki ostatnich badań i jakaś książka. O czymś nie pomyślałam?
Stary 2011-08-15, 19:43   #2842
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Zapomnialam dodac, ze od wczoraj pije herbate z lisci malin
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:43   #2843
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja narazie mam spakowane: pizamka, koszulka do rodzenia w basenie, kapcie, recznik, podpaski, majtki, pampersy, chusteczki dla malej, spiochy na dl rekaw, spodenki, rekawiczki, kurteczka, czapeczka. Jeszcze musze dokupic cos do przekaszenia i pare rzeczy innych. W sumie jesli dobrze pojedzie to po 6 godz moga mnie wypuscic
ja też wybrałam opcję szybkiego wyjścia... w ten sam,albo na drugi dzień.ale nie wiem jak będzie wyglądała sprawa mojego paciorkowca..jeśli mi nie zdążą podać 2 dawek antybiotyków w kroplówce..to już wiem,że będę 3 dni leżała..bo będą mieli małą na obserwacji...

mi ciuszki na wyjście to tż przywiezie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
pojeziorkowalam

a mnie dziś w nocy obudził ból brzucha jak na okres i aż do kolan promieniowało. normalnie czułam się jakbym okresu miała dostać, po nospie przeszło ale szok....

padam ze zmęczenia
ale ci fajnie z jeziorkiem

ehh...już niedługo. odpoczywaj teraz

co do herbatki...miałam pić..ale teraz się boję..tż ma nocki więc nie pije.. niech się dzieje co chce.. zacznę pomagać od niedzieli albo next pon. hehe

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-15 o 19:45
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:51   #2844
anciaahk
kosmitka

Nie mogę dodać załączników, a dzisiaj Franio dostał piękny prezent od chrzestnej.

Dzisiaj też mieliśmy gości, męża siostrę z dziećmi. Rozczulały mnie, jak brały za ręce mojego TŻ, ciągały go ze sobą, wchodziły na niego i przytulały się. Chyba będzie dobrym ojcem, bo ma fajne podejście i bardzo do niego lgną. Chłopczyk całował i przytulał mój brzuch , dzieci są niesamowite.

Stary 2011-08-15, 19:57   #2845
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

a Natka to była dziś???
Cytat:
Ja też. Mogę tylko po domu się snuć.

No właśnie, na kawusię .
Dawno nie widziałam u nikogo takiego maluszka, zazdroszczę spotkania .

A bo ja też nie wiem, który model dokładnie , chodziło mi o firmę.

Małgosia też tak myślę, dlatego z tym zimowym śpiworkiem się wstrzymałam. Chociaż na zimę, jak dziecko będzie w bezruchu w wózku, to coś na pewno do kombinezonika musi mieć. Może jednak wystarczy jak piszesz jakiś kocyk pod spód, a na wierzch grubszy rożek itp - zobaczę co dostanę, bo mam dostać używany welurkowy.

Hehe ja też wychodzę z takiego założenia. Na pewno się nie zmarnuje.

Ja na początek chyba kocyk nawlekę, bo w naszej sypialni jest tak duszno, że pod kołdrą chyba będzie za ciepło.
A cienkiej płaskiej podusi chyba jutro poszukam w hurtowni, bo i tak będę dokupować parę drobiazgów.

O Natce tez od rana myślalam.

Mój gin pokazując wagę zawsze mówi +/- 300 czy 400 gram, nie pamiętam, ale to wskazuje nawet usg jaka jest różnica.

Jestem, jestem nadrabiałam was ponad godzinę Byliśmy w zasadzie dwa dni u teściów z przerwą na spanie u siebie Ale od razu ostrzegam, że jutro i pojutrze od 7.00-17.00 mam nie mieć prądu i też mnie raczej nie będzie

Skurcze mam od wczoraj co jakiś czas (czasami co 10 minut, czasami co 2 godziny), ale tylko pojedyncze bolą i zawsze przechodziło po kąpieli więc chyba jeszcze czas Wizyta dopiero za tydzień

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:57   #2846
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Nie mogę dodać załączników, a dzisiaj Franio dostał piękny prezent od chrzestnej.

Dzisiaj też mieliśmy gości, męża siostrę z dziećmi. Rozczulały mnie, jak brały za ręce mojego TŻ, ciągały go ze sobą, wchodziły na niego i przytulały się. Chyba będzie dobrym ojcem, bo ma fajne podejście i bardzo do niego lgną. Chłopczyk całował i przytulał mój brzuch , dzieci są niesamowite.
Juz niedługo Franio bedzie Cie rozczulał....a potem kolejne i moze kolejne?)

Orientujecie sie dziewczyny czy te produkty hippa mozna kupic w jakims markecie????
Stary 2011-08-15, 20:05   #2847
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość

Orientujecie sie dziewczyny czy te produkty hippa mozna kupic w jakims markecie????
Widziałam jakies w rossmanie, ale nie patrzyłam dokładnie jakie kosmetyki były

Natka no dobrze ze jesteś jak skurcze przechodzą w wannie to pewnie jeszcze pare dni pobedziesz w dwupaku
Stary 2011-08-15, 20:05   #2848
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem nadrabiałam was ponad godzinę Byliśmy w zasadzie dwa dni u teściów z przerwą na spanie u siebie Ale od razu ostrzegam, że jutro i pojutrze od 7.00-17.00 mam nie mieć prądu i też mnie raczej nie będzie

Skurcze mam od wczoraj co jakiś czas (czasami co 10 minut, czasami co 2 godziny), ale tylko pojedyncze bolą i zawsze przechodziło po kąpieli więc chyba jeszcze czas Wizyta dopiero za tydzień
Ty nas nie stresuj kobieto .
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość

Najpierw muszę się uporać z Franiem, potem będę mogła myśleć o kolejnym .
A hipp jest w marketach, w realu, tesco.

Stary 2011-08-15, 20:07   #2849
pestka78
Rozeznanie

Cytat:

Najpierw muszę się uporać z Franiem, potem będę mogła myśleć o kolejnym .
A hipp jest w marketach, w realu, tesco.

Uporamy się Robię listę Ancia wiesz....hihihi... Moj tz powiedział ze jak nie zobaczy listy to mnie nie weźmie!!!!!!! Co za brzydal....
Stary 2011-08-15, 20:08   #2850
anciaahk
kosmitka

O chyba udało się, widać prezencik?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2415.jpg (87,3 KB, 42 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości