|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" ![]() |
|||
Łódź |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,57% |
Częstochowa |
10 | 35,71% |
Kraków |
6 | 21,43% |
Wrocław |
3 | 10,71% |
Warszawa |
5 | 17,86% |
Poznań |
3 | 10,71% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Jeszcze szybciorem wam napiszę o moich schizkach ..
pamiętacie jak pisałam, że pewnie za niedługo będę musiała zacząc Toneczka butlą dokarmiac, bo boje się że mam coraz mniej pokarmu.. ?! Nom.. to dzisiaj spotkaliśmy podczas spaceru znajomą.. mąż rozgadał się z jej mężem.. więc miałyśmy chwilkę żeby pogadać o dzieciach.. i wiecie co mi nagadała? że jak zacznę podawać małemu MM to będzie gruby, wielki i napuchnięty.. głupoty, wiem Ale ja wariatka zaczynam sobie do głowy dobierać i ciągle o tym myślę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mam racje, ale MM to chyba wrzatkiem nie powinno sie zalewac
![]() Ja robilam tak jak Sania. Lolka uwazaj, moje prasowanie do Ciebie leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
hej
witam się w nowym wątku dziś z przerwami na karmienie spaliśmy sobie do 10:30 ale milutko Kolejne zaprawy malinowe zrobione. Ciasteczka owsiane upieczone. Byliśmy na wieczornej mszy na 18.30 i od tego czasu Franuś śpi w wózeczku, dokończę sprzątanie kuchni i zabieram go do sypialni. Gusia u Ciebie też już niedługo Nadusia będzie dłużej spała, kiedy tylko możesz podsypiaj z nią Lolka co do karmienia to tak jak pisała Grazin wiele jest w naszej głowie, powiedz sobie że to minie i on się najada i nie poddawaj się.
#34 |
Wtajemniczenie
|
woda do mm ma mieć 37 stopni. nie wiem, jak to sprawdzić
![]() Lolka tak, tak będzie ważył 100 kilo od mm ![]()
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
To z wrzatkiem to nie wiedzialam... z reszta nie zdarzylo mi sie zalewac wrzatkiem... raczej wlewam wode studze i dopiero mm.
Lolka, bo mm mozna przekarmic The_sania ja na wyczucie. Sprawdzam na nadgarstek. Jak 'nie poczuje' to znaczy, ze jest ok ![]()
#36 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do biegania podziwiam ![]() Cytat:
![]() Paulizia na Paprach teraz raj dla dzieciaków, super plac zabaw - statek piracki i nowo otwarty wodny plac zabaw. Wszystko rewelacja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
matall a jak Ci komarzyska Ede pogryzły to nie płakał ze swędzi, ze boli?
mam na ten temat schizę, moskitiery pozakładane mamy juz dawno...Jak by mi taki komar moja mróweczkę malutką ukąsił!!! Nie chce nawet o tym myśleć! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Hej, hej. My po chrzcinach, wszystko się super udało, a Hania była bardzo grzeczna.
Masz absolutną rację. Nie wolno wrzątkiem, nawet na opakowaniu jest napisane, żeby zalewać wodą o temp 40 stopni |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Sania
ja tez upijalam troche wody albo sprawdzalam palcem. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Spice super ze wszystko pieknie sie udalo ![]() Co do tycia po MM - jest to mozliwe. ale przy przekarmianiu, dotyczy to tez karmienia kaszkami. Dzieci na MM czesto sa ciezsze niz dzieci na UU, ale nie oznacza to wcale, ze zawsze tak bedzie. Jak zaczna raczkowac i chodzic, a pozniej biegac jak szalone wokol stolu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko, bo zegnam sie z mamcia , jutro rano juz leci...
szkoda, znowu bede samotna troche... glos odzyskuje choc dalej mnie wszystko boli, ale jest lepiej! odkrylam za to zylaka wiadomo gdzie, potocznie zwanego hemoroi..... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
andziot gratuluje spokojnego karmienia wieczornego, u nas bylo znosnie i nawet sporo zjadla i odbila ![]() ![]() co do cellulitu....nie wypowiadam sie.. dobranoc dziewuszki, spokojnej nocki1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze nigdy nie karmilam Antolka na spiocha... a nie jadl od 17... nie chce zeby mi sie w nocy obudzil z krzykiem...
nakarmic go na spiocha? Nie zadlawi mi sie biedaczek? ![]() anula oj szkoda, ze mama juz wraca ![]() i ciesze sie, ze glos juz wraca!!! ![]() Dziewczonka no slyszalam... i to molo... ogladalam zdjecia i filmiki. No i ten bar od gosci co maja Tokarnie ![]() ![]()
#42 | |
Raczkowanie
|
Łee nadrabiam zaleglosci i wpisalam sie jeszcze do starej czesci .
kopiuje tu. ale duchota w domu a na dworze leje. Ola rozmawia z karuzela spac nie chce Dzisiaj bylysmy u "tesciowej" masakra bylam tam godz a zdarzyla mnie tak wkurzyc ze szok. "Wyrwala" mi dziecko z rak ze do babci, pobawiala ja na chiwle za chwile ja synus wzial a u niego na rekach jak zwykle po min ryk no to co znowu babacia wyrwala ja ze ona uspokoi a Ola jeszcze wiekszy ryk i panika nawet min nie minela i juz "mama ratuj" i teraz jak ona sobie wyobrazla ja wziac na weekend czy na caly dzien albo na tej jej dlugi spacer zeby pochodzic po kelezankach jak nawet 5 min przy niej cicho nie byla zreszta przy tatusiu od 7 bolesci to nwet min nie jest cicho ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
melduje się
![]()
#44 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
my dojechalismy przed 17 czyli jechalismy 7 h olenka okej ale a dzien to nie ta jazda co wczesnie rano marudna, nie chciala jesc w drodze zrobila mi 4 kupy a wczoraj musiala zrobic w nocy i do rana z ta kupa spala wiec ma odparzona pupke, myszke i zgiecia i faldki ![]() ja jestem padnieta, tz tez wlasnie usypia olenke juz nie pamietam co miaslam napisac ze starego watku aha matall niezle bajorko ![]() agnieszko_pe moja szwagierka z rodzinka tez dzisiaj we wrocku na basenie bylas i my we wrzesnii tez olenke bierzemy ![]() dziewczonka sliczne foto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Dzizas... udalo mi sie mu wcisnac 60ml... nie da sie go dobudzic. Spi jak zabity
![]() ![]() Agus87 biedna Olenka... ![]() ![]() SilLee... Twoja Ola nie lubi obcych? Czy tylko na Tz tak reaguje?
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po kapieli zasypałam zasypką na odparzenia na szyi cudownie pomogla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-08-15 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Moderatoreska
|
Hello wieczorową porą :P
Dzień dość intensywny, spacer, odwiedziny siorki, telefon małża, goście, dopier po 22 wykąpałam chłopców i teraz dopiero karmię :P padam normalnie |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Ale tutaj pusto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Anulinka bo większość o tej porze śpi
![]() Ja już od blisko 2 godzin na nogach. Wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze w chuście i mała pierwszy raz zaśmiała się w głos ![]()
![]() |
#51 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mały głodny, to wiadomo, że trzeba dać mm. Nawet jeśli miałby być potem grubaskiem ![]() A wydaje mi się, że to zależy nie tylko od tego, co dajemy do jedzenia, ale też od predyspozycji. Cytat:
A u nas komary dopiero drugą noc dają tak popalić... Znów go udziabał któryś ![]() Dzień dobry ![]() My spaliśmy długo i fajnie, bo ok. 21 już Edzik spał, budził się na jedzenie o 1:50 i 5:50, a teraz robi demolkę w mojej pościeli ![]() Pogoda paskudna, a my nie mamy nic do jedzenia... Trzeba będzie chyba samochodem pojechać, bo paaaada i pada. A dziś podejmuję pierwsze próby pracy ![]() Do tego muszę zacząć się uczyć na egzamin ![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
![]() A śmiech - najpiękniejszy dźwięk świata, prawda? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobrrry
![]() Pamiętamy, pamiętamy ![]() No cooooś Ty... Iga by mi gardło zdarła gdyby miała czekać na nocne jedzenie dłużej niż minutę - dwie. No i z tego co wiem, mm nie można zalewać wrzątkiem. Ja czasem gdy jestem poza domem rozpuszczam mleko w wodzie o temp. pokojowej i zawsze się ładnie rozmiesza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do tego nauczył się ściągać pieluchy zawieszone na łóżeczku (do karmienia, do przytulania i flanelową zasłaniającą światło) i w ogóle robi demolkę, maskotki przerzuca, pieluchy ściąga, kocyk rozkopuje. Normalnie dziecko ADHD ![]() Karuzela max. 5 minut, a potem harce i swawole ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas nocka w miarę. Pepe jadł o 3.15 i o 6. Martwi mnie, że wygina się do tyłu w literę C. Poczytałam trochę o wzmozonym napięciu mięśniowym i niestety wszystkie objawy pasują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane
agus dobrze ze calo dojechaliscie, a z ta kupa to masakra, ale norbert jakies dziwne robi przy tej chorobie, bo tyleczek do krwii ma obszczypany pomimo ze od razu pupa myta. noc tragedia! pobudka o 00:30, 3ciej, 6tej mowilam tz ze jak go nie wykapiemy to tak bedzie a ten sie uparl ze jak maly chory to nie kapiemy(zdarzylam tylko wymoczyc mu pupke w umywalce) no wiec w zwiazku z tym ze ostrzegalam ze takie pobudki beda to tz wstawal sam, a teraz ma oczy na zapalki. zaraz dzwonie umowic nas do lekarza bo jego kaszel mnie przeraza,
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To właśnie nazywamy "mostkiem" Eda też tak robi.
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Matall muszę spróbować jeszcze raz z chustą i zdecyduję wtedy czy będę ją nosić w niej
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
no ja tepa dzida se wcześniej nie zapytała
![]() i tak męcze dziecko tym krzykiem nocnym ![]() i nie do końca rozpuszczonym mlekiem ![]() stasiulek zasnął wczoraj o 20 i spał do 5 ![]() a potem spalismy do 7.30(jak ja go KOCHAM ,jak tak spi ) teraz męczy sie na macie a mama doczytuke wątek i pije kawke przytyłam 4kg ![]() ![]() ![]() nie moge wstawic foty w mojej kiecce rozm 50,chyba jest za duza , i ja tez ![]()
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To przeczytałam i się z lekka zmartwiłam: http://www.babyboom.pl/forum/archiwu...nerwowe-38000/ A tak w ogóle to mam dzisiaj super marudę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scio ![]() Cytat:
![]() ![]() spiceza udane chrzciny ![]() the_sania ![]() Dobry ![]() U mnie masakra, nocka identyczna jak poprzednia ![]() ![]() Jestem chudsza niz przed ciaza ![]() Przepraszam, ze sobie pomarudzilam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.