|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
ja tak nie z gruchy ni z pietruchy-młoda, podaj jeszcze raz namiar na te tanie fotki we wrocku
A i kupiłam sobie kolejny tusz rosmanowski wibo-tym razem taki we wściekle zielonym opakowaniu z gumową szczoteczką-jak na razie superancki, bardzo ładnie rozdziela, zobaczymy jak na dłuższą metę, ale na razie odpowiada mi bardziej niż ten różowy mowa o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 za cenę poniżej 10zł warto spróbować i w dalszym ciągu moje dziecko kochane, grzeczne niedenerwujące i niewkurzające mamusi i ładnie zasypia. tfu tfu tfu
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
odzywala sie POP ? ? ?
to ten gosciu http://allegro.pl/show_user.php?uid=4712233 ale nie ma teraz aukcji musisz czatowac bo chyba wszystko wykupili... |
|
|
|
#1593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/nowe-przygody-miko...764871545.html Można kupić najpierw pierwszy tom, a na kolejną okazję drugi (trzeci tom to tak dogrywka). Książki wciągają nawet dzieciaki, które nie lubią czytać (krótkie, zabawne opowiadania z życia Mikołajka). Nie wspomnę ile radości mają rodzice, którzy je czytają ( ).Książki po przeczytaniu zostaną na półce, będzie pamiątka. Do tego za jakiś czas ktoś z domowników do nich wróci, ja pożyczałam po kolei wszystkim znajomym (nie tylko tym z dziećmi), są ponadczasowe
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-08-14 o 21:24 |
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super te ksiązki o mikołajku są ![]() Ana- dobrze że wszystkie ząbki ma i nic sie takiego nie stało. Ja to od razu panika jak bym zobaczyła całą buzie we krwi. właśnie Pop się nic nie odzywa, miała jechać do stalowej, mam nadzieje że nie ma tylko kiedy napisać do nas i nic się nie stało. Tż nas jutro gdzieś zabiera, ale nie chce mi nic powiedzieć. Mam Zosie rano spakować i jedziemy gdzieś
|
|
|
#1595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie się tacy mężowie rodzą?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na parę chwil. Amela ma gorączkę od 3 dni, wysoką, bo ponad 38-39 stopni, dodam, że Zosia mojej siostry teraz jest z nami i też ma gorączkę, dziewczyny nie mają żadnych innych dolegliwości, no Zosia jeszcze czasem wymiotuje, ale obstawiamy, że to skutek uboczny leków, które zdecydowałyśmy wczoraj odstawić. Nie wiadomo co im jest... na pogotowiu z Zosią byłyśmy i nic nie stwierdzili. Dodam, że to nie możliwe, że od zębów, bo po pierwsze Amela ma już ich 16, a 5 raczej jej nie idą, bo dziąsła blade, to nie trzydniówka raczej, bo Amela ją miała zimą
zbijamy gorączkę, ale podajemy paracetamol z nurofenem na przemian a i tak ciążko zbić do 37 tylko, że jak ząbków wszystkich nie mają to można zgonić na zęby, ale dla mnie to jakieś wirusisko
|
#1597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje dziecko dziesięć minut temu połknęło 10groszy Co zrobić, czekać aż wyjdzie, czy jechać pilnie na RTG???
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście tylko takie malusie elementy
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
hej my fajnie weekend spedzilismy, tz zaraz idzie tescia odprowadzic na pociag, po poludniu ma wpasc kolezanka z corcia 4 tygodniowa , poprzypominam sobie stare czasy;D
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera wie, może lepiej pojechać i chociażby zapytać, co oni radzą. Tak mnie się wydaje.
Igor do tej pory połknął kilka małych koralików, a o nie się nie martwiłam.
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Nina połknęła kilka razy małe kamyki.Znalazłam je potem w kupie.Dzwoniłam do pediatry i ten kazał siedzieć w domu i czekać na kuptszala.
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiak jak synek mojej siostry połknął 4 zlote to w szpitalu dali mu cos na rozszerzenie i na zwiotczenie czegoś tam i kazali czekać ale zawsze lepiej to skonsultować z lekarzem ewentualnie zadzwoń na izbę przyjęć albo na pogotowie i zapytaj co masz zrobić
Młoda a powiedz mi jak długo trzeba czekac na te zdjęcia ? ja kupilam 27 lipca zdjęcia wysłałam im 1 sierpnia wysłałam tez do nich meila z numerami zleceń i przypomnieniem i żadnej odpowiedzi z ich strony nie mam czekac dalej cierpliwie czy pisać do nich bo może o mnie zapomnieli ![]() a do nas wczoraj kuzynka Tżta przyjechała z całym autem ubranek wszystko firmowe miała dobrze że Tżta w domu nie było hehe tak to mogłam Julkę na dłużej obkupić a najbardziej ucieszylam się z butków mamy Sorela :P tylko są po 1,5 rozmiara zaduże i albo wloże dodatkową wkladke albo Juli urosnie szybko stópka no i kupilam je za 30 zlotych tak samo jak 2 pary adidasków nike i pumy na przyszłą wiosne i jesień ja sobie pumy takie same wzięłam lubię takie zakupy a moje dziecko ma zdarty caly łokieć przez pustą matkę wczoraj uczyła sie jeżdzić sama na biegowym rowerku i sie wywróciła na boczek na asfalcie musze jej kupić ochraniacze na kolanka i łokcie wiecie może gdzie moge takie dostać ? kaska mamy jeszcze dobry jak mi się uda to wstawię zdjęcie ale robione telefonem bylo więc slaba jakość
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2011-08-15 o 11:45 |
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
Właśnie zrobilam mufinki ala jabłecznik z bezą, ciekawe jak będzie smakował ![]() Coś dzisiaj się kiepsko czuję więc staram się małym nie zajmować, coś mnie cały czas boli z tyłu na dole w plecach tak bok jutro od rana do lekarza pójdę![]() Madziwnia będe w środe u twoich sąsiadów, w czwartek i w piątek też. W sobotę z rana chłopaki na spływ kajakowy jadą na cały wekend, nocleg pod namiotem, a ja sama z małym zostanę, ale pewnie na jakieś ognisko dojedziemy Jutro park linowy nas czeka, ja tylko będe foto robiła, i małego pilnowała ![]() Erwin już 3 nocki z Erykiem w pokoju, no i jak narazie tragedia ![]() Mój synek teraz do mnie po imieniu magda woła w jego wymowie to brzmi bardzie jak dagda, ale o mama narazie zapomniał![]() drcron Jula to na zdjęciu na lekko przestraszoną lub niezadowolona wygląda ![]()
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
podmuchany
chodzi i pokazuje ała to zdjęcie było po upadku robione ale wedlug rad mam które uczyły dzieci jeździc na takich rowerkach to po upadku wsadziłam ją znowu i tłumaczyłam że nic się nie stało że musi uważać itp. itd. żeby się nie bała dzisiaj chciałam by znowu pojeździła ale od południa pada wiec tylko na sacerku po deszczu byłyśmy Julka radochę miała niesamowitą ja zmokłam jak kura bo kombinezon przeciw deszczowy u mamy zostawilam dziewczyny które jeżdżą na rolkach jakie polecacie ?
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
my poki co nie wiemy jaki rowerek kupimy, biegowe mnie w sumie nie przekonuja mimo ze sa taaaaakie zdrowe niby , raczej kupimy zwykly .
A tak na marginesie to nie za wczesnie na taki rowerek jeszcze? W naszym przypadku raczej za wczesnie, nie wyobrazam sobie Oliwki jeszcze na takim rowerku samej.
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde pisała któraś z was do P0P?? nie odzywa się
![]() ![]() Amela trochę lepiej, ale ciągle podajemy jej leki przeciwgorączkowe, po południu była masakra, miała chyba znów prawie 40, cięzko powiedzieć bo nie daje sobie zmierzyć mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej ![]() Amelka ma taki rowerek, ale plastikowy i niższy, ale na razie na nim nie jeździ tylko go pcha i gania psy
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem ze rowerek biegowy moze dziecko uzywac jak siedzac na siodełku całe stópki sa oparte o ziemie a nie tylko palce
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
A tu świeci pustkami. Mój tz wyskoczyl na piwko z kumplami, a ja jutro mam szkolenie z nowego systemu wiec powinnam się troszkę pouczyć ale wskoczyłam do was
![]() drcron- Jula faktycznie zbyt "tęgiej" (jak to moj tata mowi) miny nie ma ale... do wesela się zagoi ![]() Ja póki co też sobie Werci na takim rowerku nie wyobrażam No i najważniejsze: evitka- zdradziłas mnie i nie podzielasz juz mojego losu co prawda moja ladnie zasypia ale ze snem już gorzej... no i niestety ale czasem do grzecznych, niewkurzajacych nie nalezy... a dzis apogeum (3-ka na wierzchu) myślalam, że wystawię ja na allegro ![]() Nie wiem jak to jest, że jest taki okres okolo miesiaca (a nawet wiecej) że spi mi ladnie, bez zadnych pobudek a jest taki miesiac (nadal trwa), ze budzi się minimu 2-3 razy i muszę ladować z nią w łóżku inaczej pobudek byłoby wiecej. No i śpi strasznie niespokojnie, rzuca się, kopie, poplakuje... ostatnio dwie noce pod rząd miala gorączkę. czy to może być ząb? tak długo? trzy pozostale trojki wyszły jednocześnie i było mniej bólu niz przy tej nieszczęsnej... grrr... kiedy znow zacznie ladnie sypiać? Nooo.. to się wyżalilam...
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój by w życiu nie zrobił takiej niespodzianki, jest bardzo przewidywalnyCytat:
![]() W każdym razie szybkiego powrotu do zdrowia dla dziewczynek Asiulek pasuje Ci nadal basen we czwartek? Kompletuję ekipę Zarażam coraz więcej osób, wiem że koleżanka z synkiem będzie, może i Jagodę się wyciągnieMy byliśmy od wczoraj wieczora u moich rodziców. Dziś w szczytowym momencie była 5 dzieci w wieku 15m-cy - 9lat Michaś się wyszalał, pół dnia biegał z wózkiem dla lalek (kurcze miałam go pożyczyć i zapomniałam Pierwszy raz od uuuu był w kościele, najpierw ciekawy się rozglądał, potem próbował mnie wyciągnąć na dwór a jak się nie dało to z nudów poszedł spać![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Dzięki za pomysły na prezent, muszę się jeszcze zastanowić. Pytałam też siostrę i miała Młodego podpytać co by chciał
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jakieś z go sportu na dobrych kołach , dobrej firmy i tyle . I lubie jak mają te zapinki a nie sznurówki i tyle dla mnie . Jak zakładam to wiem czy się dobrze jedzie czy nie ,. całe dzieciństwo przejeździłam na rolkach i już parę sztuk miałam .
Fajny ten rowerek , ja może na przyszłe lato kupie
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdźcie dzisiejszą ofertę CityDeal! http://www.groupon.pl/oferty/torun/f...672445/.6JD5k1
|
#1613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurde Pop się nic nie odzywa, cały czas myśle czy nic jej się nie stało;/ tż chrześnica wylądowała dzisiaj w szpitalu. wczoraj wieczorem dostała gorączke, a dzisiaj od rana wymiotowała i strasznie głowa ją bolała. Jakieś 4 tyg temu spadła z kanapy i straciła przytomnośc, lekarze podejrzewali że może to byc od upadku, i ze jakiegoś krwiaka ma w głowie. Ale na szczęscie zrobili badania i nie ma nic. Albo druga wersja że zatruła się czymś. W sobote znalazła środek na stonki i się psikała nim. Może tym się zatruła?;/
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miło mi że sie tak martwicie o mnie.
Nie jechałam tym pociągiem. Ja w ten weekend samochodem jechałam pod Kielce. A nawet gdybym jechała pod Opole to akurat tym pociągiem tez nie jeżdżę bo on tak jakoś na około jedzie ale zawsze widzę jak odjeżdża a ja czekam na inny, który jest 20 minut później a i tak w Katowicach jest 1,5 godziny wcześniej. Niemniej strasznie dużo znajomych do mnie dzwoniło i z pracy tez dzwonili coby sprawdzić czy czasem nim nie jechałam. Minka - mam nadzieję że ta gorączka to nic poważnego i szybko przejdzie. My byliśmy w soboę u mojej siostry. Kupiłam skuter dla chrześnicy. Kupiliśmy go pod Kielcami i na przyczepce przewieźliśmy do Stalowej. Oczywiście nam sie przewrócił i obdarliśmy bok. A najlepsze to to że jak go kupowałam to zobaczyłam mala ryskę i sprzeawca musiał wymienić jeden bok. To potem już nie mieliśmy małej ryski tylko wielką rysę . Oj TZ się oberwało bo oczywiście to jego wina . Ale skuter i tak sie podobał.A moje dziecko dzisiaj sie zdenerwowało i ugryzło swoją 3 letnią "kuzynkę". Ta wszystko jej zabierała , a to zabawki a to cisteczka. Więc w końcu mała się zdenerwowała i ugryzła ją w plecy i to dość mocno - nawet trochę krwi poleciało. Musze małej kaganiec kupić. A z nowych umiejętności to mała potrafi mówić: Igol.
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia Julka jak siedzi na tym siodełku to dotyka całymi stopkami ziemi i kolanka ma lekko ugięte inaczej bym jej nie pozwolila jeździć a raczej biegać
a i ja mogę dołączyć do mam grzecznych dzieci moje dziecko dzisiaj było bardzo grzeczne tylko jeść nadal nie chce ale łudzę się że jej minie no i dzisiaj z zasypianiem wymyślila że skoro tatuś jest w domu to on ma ją usypiać a że i mamusia jest też ważna to tatuś mamusia i Jula cisnęli sie na łóżeczku Juleczki wczoraj Mamuta rozlożyliśmy stoi przy naszym łóżku i Jula juz drugą noc na nim śpi narazie tylko raz się obudziła i co najważniejsze śpi do 8-9 ale to nie wiem czy za sprawązyrteku ktory podajemy < choć to uczulenie nadal nie schodzi > czy że sama śpi w łóżku ? Pop fajnie że sie odezwalaś i że nie jeździsz tym pociągiem
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
P0P - dobrze, że jesteś
Postanowiłam zaczekać na ku.pę z tą 10 groszówką. Znajomi żartują i mówią, że przy pierwszym dziecku wpada się w panikę i robi RTG, przy drugim (ja) spokojnie czeka na kupę, przy trzecim - potrąca z kieszonkowego ![]() A tak na poważnie - na infolinii medycznej kazali czekać. Gdyby dziecko podczas połykania sie dałwiło i zachodziłoby podejrzenie, że ciało obce trafiło do tej drugiej dziurki, w stroę płuc, wtedy konieczna jest wizyta w szpitalu. Wczoraj mojej psiapsiółki synuś - 2 latka, spadł z łóżka Morał z mojej i koleżanki sytuacji taki: Na dzieci trzeba baaaardzo uważać, nawet, gdy śpią
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek Gratulacje trójek
A jak o tym spaniu czytam to prawie jakbym o moim czytała, tylko z tą różnicą że normalnie to może z tydzień śpi, a tak to norma 3 pobudki minimum![]() sara może ta goraczka po upadku minka zdrówka życzę ![]() drcron ja rolki ostatnie z 3 lata temu kupowałam, byś musiała troche poczytać, ja patrzałam żeby było ABEC7 koła o średnicy 70 mm, aluminiowa płoza, oddychające(ja mam z siatkowymi otworami)i podwójne zapięcie, najlepiej bez sznurówek(ja mam taką gumkę na taką regulacje jak przy kurtkach)No i jak jesteś początkowa to nie kupuj żadnych demonow szybkości
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://czad.blox.pl/2006/05/Pierwsze...e-dziecko.html i to by się zgadzało bo ja napisałam żebyś poczekała na kupę ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- dzięki za linka już sobie zamówiłam ten kupon na odbitki TZ tam blisko pracuje to będzie odbierał
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rolki były rewelacyjne a potrzebuje je do jazy po dróżce u nas jest taka droga aswaltowa nie jeżdżą po niej auta i ona ciągnie sie przez calą wioskę a że ja teraz na jednym końcu będę mieszkała moja psiapsiółka z dzieckiem na drógim to wymyslilam co by dla zdrowia Julka w wózku <mamy ten do biegania > a ja na rolkach i będziemy szalały ![]() szkoda że te odbitki sa tak daleko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

ale nie wiem czy mu nie przeszło... Trochę dziecinny jak na swój wiek i "ciapowaty"
).
zbijamy gorączkę, ale podajemy paracetamol z nurofenem na przemian a i tak ciążko zbić do 37

czekac dalej cierpliwie czy pisać do nich bo może o mnie zapomnieli 

w jego wymowie to brzmi bardzie jak dagda, ale o mama narazie zapomniał
Michaś się wyszalał, pół dnia biegał z wózkiem dla lalek (kurcze miałam go pożyczyć i zapomniałam
A jak o tym spaniu czytam to prawie jakbym o moim czytała, tylko z tą różnicą że normalnie to może z tydzień śpi, a tak to norma 3 pobudki minimum