|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: długie piękne blond włosy
Jesli chodzi o firme Loreal to z calym sercem moge polecic maske Intense Repair, u mnie Absolut repair sprawdza sie tylko, gdy dluzeszj potrzymam na wlosach
|
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
ja używam maski Absolut Repair przed stylizacją włosków, czyli wtedy kiedy wiem, że będę musiała je wysuszyć i wyprostować, ogólnie rzecz biorąc średnio raz na dwa tyg. Tak na codzień: kokosowa Leo zamiennie z Placentą i staram się, aby włoski schły same.
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Taki jak na zdjęciu nr 1
Nie wiem co to-ciemny blond lub jasny brąz. W każdym razie niestety ciepły odcień, co odbija się na moim blondzie ![]() Zdjęcie nr 2 -kolor farbowany, ostatni przed pierwszymi pasemkami. nr 3 -po pierwszych pasemkach, niestety musiałam obciąć sporo włosów ![]() nr 4 -po drugim pasemkowaniu nr 5 -aktualny kolor, odrosty robiłam w połowie czerwca Ostatnio obcięłam jakieś 6 cm, bo miała rude końce, które były jeszcze z farbą i teraz mam ledwo sięgające ramion, ale już z pasemkami tylko na swoim kolorze (który zresztą też rudzieje, ale nie tak jak farba). I zapuszczam uparcie
|
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak pielęgnujesz swoje włoski? ja chcę uniknąć robienia pasemek na całości, chciałabym tylko odrosty
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja w sumie niewiele wkładam w pielęgnację -nie mam czasu i pieniędzy na drogie kosmetyki Używam odżywki do włosów zniszczonych z dove -po której przestały mi się same z siebie rozdwajać końcówki, używałam jedwabiu, ale zbyt obciąża mi włosy (używałam różnych i tylko na końce). Poza tym największą pielęgnacją w moim wypadku jest nieprostowanie kiedyś ostro katowałam swoje włosy. Raz w tygodniu używam też szamponu fioletowego fundując sobie na kilka dni platynowe niemal pasemka. Marzę o platynie, niestety jest u mnie chyba niemożliwa Kiedyś wyczytałam, że od częstego mycia też mogą przesuszać się włosy co i w moim przypadku się sprawdza -teraz myję co 2, a czasem jak nigdzie nie wychodzę nawet co 3 dni i włosy znacznie się poprawiły. I w ogóle staram się jak najmniej chemii pakować we włosy, bo zauważyłam, że się łatwo obciążają... Ale ostatnio kuszą mnie olejki -np. kokosowy... Dorzucam zdjęcie przed i po pasemkach
|
|
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze jak zrobie odrosty i na to poloze jakas farbe odpowiednia to chociaz po czesci bedzie dobrze? a tak z ciekawosci zapytam, ile placisz u fryzjerki za odrosty? olejek kokosowy jest super na suche włosy
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzjerka traktuje je fioletowym szamponem do włosów rozjaśnionych i siwych. Kupiłam go od niej, ale i tak już takiego efektu nie osiągam -ostatnie zdjęcie spośród tych, które wrzuciłam wcześniej dobrze oddaje mój kolor. Niestety moje włosy mają ciepły odcień i szybko to pokazują ![]() Może zagadaj do fryzjerki, to ona coś Ci poradzi. Ja chciałam po pasemkach położyć popielatą szamponetkę to mi moja odradziła, mówiąc, że włosy między pasemkami mogą źle zareagować, a kolor wyjdzie nierównomiernie... Dlatego wolałam czekać rok i obciąć rudość (chociaż jaki to ból obcinać potem tyle włosów!). A Ty masz farbowane na całość tak? Płacę w Zielonej Górze 80-90 zł, dotąd chodziłam do jednej, tej samej fryzjerki, ale we wrześniu zapowiada się wizyta u innej, bo muszę poszukać w okolicy mojego domu -zobaczymy ile weźmie. Jak pytałam ostatnio jak podcinałam, babka mówiła, że za odrosty 100 zł (ciekawe ile bierze za całość ), a to dużo moim zdaniem, tym bardziej, że w Zielonej Górze za całość wzięłam ode mnie moja 90zł, a teraz pytałam w mniejszej miejscowości.
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2011-07-27 o 19:25 |
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trrrragedia później obcięłam sporo i pomalowałam na brąz, który wypłukał się do blondu prawie w czerwcu byłam u fryzjerki, zrobiła mi gęste pasemka blond. Przez jakis miesiąc były fajne, a teraz to takie nie wiadomo co... takie jakby żółto karmelkowe... no i nie wiem co z tym zrobić teraz? tak sobie pomyślałam, że pójdę niech mi zrobi odrosty i może jakąś farbę na to nałoży marzą mi się takie perłowo świetlste ja za pasemka płaciłam 100zł.
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Tobie pofarbyje, w sumie masz prawie wszystko rozjaśnione -bo u mnie są wyraźnie ciemniejsze pasma. Czasem w szoku jestem jak ta moja fryzjerka wyciąga mi te pasemka i zawsze równo wychodzi ![]() Co ile robisz pasemka? Ja ostatnio myślałam, by sobie zrobić balejage, by te moje naturalne pasma trochę ochłodzić, bo trochę rudzieją z czasem, ale to jeszcze muszę pomyśleć Chyba sobie zakupię ten lotion o którym pisałaś, bo mi faktycznie ostatnio też lecą włosy, a to podobno i na to pomaga dzięki za podrzucenie tego pomysłu---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Hej, a może zmień fryzjerkę? Bo to w sumie i tak dziwne, by Ci aż tak rudziały pasemka.
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
można podobno nakładać go też na długość włosów, ale ja tego nie robię, bo wysusza.
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zawsze mam gdzieś po 2 miesiącach kryzys i mam ochotę iść wcześniej ![]() Jak zamówię to dam znać najpierw w wolnej chwili pobiegam po mieście poszukać go na miejscu gdzieś ![]() A ostatnio mnie kusi, by pomalować całość na blond... Ale potem odrosty robić co miesiąc... I chyba jeszcze trudniej byłoby je pielęgnować... bo tak mam choć część swoich włosów
|
|
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukam
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
a znacie może jakieś dobre maski, ktore podkreślą blond kolor i rozświetlą?
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Espoir91 -> a próbowałaś fioletowych szamponów/odżywek? L'Oreal ma serię do włosów z pasemkami, aczkolwiek ja sama nie przepadam za tą firmą w ogóle
![]() Kupiłam dziś odżywkę wzmacniająco-regenerującą Radical. Ostatnio jeszcze bardziej wypadają mi włosy, a tego co Espoir mi poleciła nie mogłam znaleźć w aptekach, padło na Radical. Dziś lub jutro rano zrobię sobie pierwszą aplikację. Mam nadzieję, że pomoże, bo ostatnio lecą mi włosy na potęgę, kitka coraz chudsza zlewy i wanny pozatykałam Może któraś z Was tego używała? KWC ma różne opinie na temat tego specyfiku
|
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolor tych rozjaśnianych włosów zlewa mi się po mału z odrostami, a mam dość ciemne... dziwne toa ta dżywka to taka w sprayu?? zaopatrz sie w jakieś witaminy, bo trzeba działać też od wewnątrz, a naprawdę dużo Ci dadzą
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mo tata go uzywa i bardzo sobie chwali jest popielatym blondynem i bardzo dba o swoje włosy ![]() Ja od dziecka byłam blondynka tylko potem włosy ściemniały do ciemnego blondu. Jakis czas temu odkryłam farbe drogeryjną i robiłam na własną rekę ale teraz kiedy mam opaloną buzię poprostu włosy wydają mi się za jasne i idę dziś na pasemka żeby troszkę ten jasny blond troszkę zniwelować, bo wcześniej robiłam balayage od liceum Pozatym zauważyłam że przy pasemkach włosy dostają optycznie objętości.---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Co do szamponu Joanny używałam trochę ale mi włosy nie rudzieją . A jak robie balayage to wolę żeby ten blond był w kolorze słonecznym, takim słonkowym ..no wiecie o co chodzi Obecnie włosy zapuszczam już od 1,5 roku są falowanie i prawie juz do stanika Na WZMOCNIENIE i WYPADANIE stosuję wyciąg ze Skrzypu Polnego i rzeczywieście po ok 1,5 m-ca mozna zauważyć że włosy szybciej rosną . Zaczełam stosowac te tabletki dlatego że wiosną zaczęły mi strasznie wypadać , ąz byłam przerażona bo i tak nie mam ich dużo ale teraz kiedy rozczesuję je rano jest ich tyle co nic porównując to co było wcześniej
Z moim M. od 25.03.2010 ![]() Edytowane przez Lajlaa Czas edycji: 2011-08-11 o 14:00 |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odżywka w butelce takiej jak Amol (nie wiem czy kojarzysz ten aplikator -leje się kropelkami). Ale właśnie rozważam przelanie go do butelki z atomizerem. Podobno wtedy lepiej się rozprowadza... Też już myślałam nad kupnem witamin... Ale "normalnych". Kiedyś brałam Falvit i też lepiej było i z paznokciami i wszystkim... Tylko zwykle jest tak, że jak mam problem z włosami to i paznokcie mam okropne -rozdwajające się itd. A teraz mam mega długie i zdrowe. Nie wiem o co chodzi ![]() A znowu kiedyś brałam Belissę to mi nic nie pomogła na nic, a faszerowałam się pół roku
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2011-08-11 o 17:58 |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może pielęgnacja ma na to wszystko wpływ? sama nie wiem... też zażywałam belissę... o zgrozo ma słabe stężenia witamin. Vitapil ma dość wysokie i bogate wnętrze ja mam takie psiukadełko Radical, niby na wzmocnienie włosków, ale szału nie robi... teraz odkryłam fajny wątek na wizażu o tuningowaniu kosmetyków dziewczyny uzupełniają swoje maski o różne dobroci np keratynę, jedwab, algi... chyba pomyślę nad taką pielęgnacją
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie coś innego niż to psikadełko -już sprawdzałam na KWC A może po prostu mam gorszy okres i samo przejdzie... Na razie nie chcę się faszerować żadnymi tabletkami... Jestem na etapie "odtruwania" organizmu Ech, jakbym miała więcej czasu... Ja jestem fanką gotowych specyfików do włosów . A właśnie! Miałam się rozejrzeć za jakimś olejem! Ja bardzo lubię specyfiki, które stosuje się rzadko. Na twarz maseczka, na włosy też "coś", na oczy ogórki i mogę świętować dzień urody raz w tygodniu
|
|
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Kat123 ten Radical to trzeba długo stosować aby widzieć poprawę ok 3 m-cy. Jak pisałam też włosy bardzo mi wypadały i jednak zdecydowałam sie na tabletki i jestem zadowolona, a ziołowe nie trują organizmu , spróbuj
Z moim M. od 25.03.2010 ![]() Edytowane przez Lajlaa Czas edycji: 2011-08-12 o 09:35 |
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
A mnie pomaga Belissa,od czterech miesięcy jestem blondynką(rozjaśniałam z brązu) i powiem wam,że gdy miałam brązowe włosy więcej mi wypadało.Zaczęłam stosować dwa tygodnie przed pierwszym rozjaśnianiem.Wiadomo włosy trochę przesuszone,ale wcale nie są w gorszej kondycji niż przed rozjaśnianiem.
A co do masek mi pasują maski Biovaxa(do farbowanych,do blond).
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie licząc, że teraz okropnie mi wyłażą. Mama mnie pociesza, że może tylko mam taki gorszy okres. Lenię się etc.
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
a używała może któraś z Was maseczki kerastase tej różowej? zastanawiam się nad jej kupnem ;D
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolorek jest cudowny jak myślicie jaką farbą można uzyskać taki efekt?? Proszę o radę bo istne cudo
Walka z sylwetką !! ![]() Każda kobieta piękna jest brzydką w stosunku do piękniejszej od siebie, każda brzydka - piękną w stosunku do brzydszej - każda, czy piękna, czy brzydka, piękna - w stosunku do mężczyzny , któremu się podoba.— Henryk Sienkiewicz |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Wyciąg z pokrzywy i skrzypu polnego - BioOgrody.
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona robi z włosami tyle, co odżywka za 10 złotych, nie ma w niej nic, co mogłoby włosy nawilżyć czy odżywić. Ma za to ładny zapach, ale równie dobrze można kupić zwykłą maskę Elseve Total Repair (kosmetyki Kerastase i Elseve są b. podobne, to jeden koncern), która ma jednak o niebo lepszy skład. Maska Chroma Riche to jakaś kpina.
|
|
|
|
|
|
#209 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wspomagam się szamponem joanny fioletowym, ale gdy go nie używam towyglądają właśnie tak jak na zdjęciu...---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na większość kosmetyków Kerastase po prostu szkoda pieniędzy. Wspomnianą maskę Elseve mogę za to polecić, bo jest bardzo fajna. Co do wydobywania świetlistości i koloru to nic Ci nie polecę, ja stawiam po prostu na nawilżanie i odżywianie włosów, bo blond włosy mniej się błyszczą od włosów ciemniejszych- tutaj jednak bardzo pomagają mi oleje
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Nie wiem co to-ciemny blond lub jasny brąz. W każdym razie niestety ciepły odcień, co odbija się na moim blondzie 

kiedyś ostro katowałam swoje włosy.
moze jak zrobie odrosty i na to poloze jakas farbe odpowiednia to chociaz po czesci bedzie dobrze?

trrrragedia 
kolor tych rozjaśnianych włosów zlewa mi się po mału z odrostami, a mam dość ciemne... dziwne to
wspomagam się szamponem joanny fioletowym, ale gdy go nie używam towyglądają właśnie tak jak na zdjęciu...