Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 11:24   #4561
mazia84
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a jaką masz cerę bo ja mam tłustą i zamówiłam już ten podkład, mam nadzieję, że mi się będzie nadawał
Ja mam mieszaną. Może do tłustej będzie lepszy
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:30   #4562
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Mnie chyba by musieli zapłacić, żebym zaczęła farbować Jeszcze długo nie sięgnę po farby, bo ani mama (40+, blondynka), ani tata (40+, szatyn) nie mają siwych włosów
Na mnie działają raczej reklamy szamponów do włosów i odżywek
:
U mnie nie siwe włosy przesądziły o farbowaniu, tylko ich brzydki (moim zdaniem) naturalny kolor.
Kwestia gustu, jednym podoba się natural look, innym nie. Mnie się naturalny kolor nie podoba (u mnie czy u innych), wolę koloryzację.
Na mnie reklamy nie działają, wiem, że to wszystko pic na wodę i kieruję się ulubioną i sprawdzoną marką. A jeśli chodzi o szampony do włosów, to już w ogóle Jeszcze nigdy w życiu nie trafił mi się szampon, który by coś zrobił z moimi włosami (mam cienkie przetłuszczające się), a przerobiłam już prawie wszystko, tak więc reklamy szamponów i odżywek to ja mam w ogóle w głębokim poważaniu

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-08-16 o 11:31
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:33   #4563
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mononokea Pokaż wiadomość

Obecnie skladama zamowienie z mojego pierwszego kataologu, mam tylko problem bo wiekszosc klientek jest na urlopach albo zobacze sie z nimi dopiero we wrzesniu.
Sama w nastepnym katalogu 12/2011 bede zamawiala:
- zestaw Clearskin (dziala? nigdy go nie mialam :/)
- zel pod prysznic i balsam do ciala Skin So Soft (powiedzcie mi, szczegolnie jesli chodzi o balsam, czy linia SSS jest dalej taka fajna? pamietam kilka lat temu byla rewelacyjna, a i lepszy krem z ost strony czy balsam? - a jesli nie linia SSS do pielegnacji ciala to co?)
- odzywake do wlosow z Advanced Techniques
- suszarke
SSS kiedyś (w liceum) zamawiałam namiętnie! Balsamy i kremy do rąk były przecudne! Zakochana byłam bardzo. Teraz....SSS nowy i "stry" nie mają ze soba nic wspólnego. Uwielbiałam też olejek do kąpieli to był mój ukochany produkt z Avonu. Co do Clearskin Profesional to uzywa go mój TŻ i jest bardzo zadowolony.

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Żel mam. I polecam. Ładnie oczyszcza buźkę, fajnie się pieni i nawet jak coś wpadnie do oka to nie szczypie
Żel z białej herbaty jak dla mnie dość fajny. Żałuję, że nie zamówiłam go znów, tylko skusiłam się na pomarańczowy Solutions. Jak dla mnie koszmarny No i cały czas czeka na swoją kolejkę Anew nowy

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki na katalogowym macie AM 14/2011

Muszę się podzielić opinią na temat tego nowego podkładu matującego. Wczoraj próbowałam z próbki i cieszę się że nie zamówiłam całego w demo. Jak dla mnie jest zbyt suchy, ciężko mi było go rozprowadzić na twarzy równomiernie, poza tym podkreślił suche skórki i zebrał mi się w porach na nosku i nie wyglądało to zbyt estetycznie. Także ja nie polecam.
tak myślałam, że tak będzie Jeszcze nigdy żaden podkład matujący mi nie podszedł Każdy mnie wysusza

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

A wiesz że to nie ma znaczenia że jak rodzice nie siwieją to Ty tez długo nie będziesz? tak samo z łysieniem,np.jak ojciec ma włosy to syn tez będzie miał znam sporo takich przypadków
u mnie w rodzinie niestety się to sprawdza U mojego TŻ też Cały ból w tym, ze mój G ma długie włosy i tak jak jego wujek zaczyna już łysieć Z kolei brat TŻ ma geny po ojcu- burza loków ale siwych :p

Ja zaczynam już powoli zbierac zamówienie. Miałam dla siebie zamówić mniej, ale zamówię więcej
Stary 2011-08-16, 11:36   #4564
Anielka1984
Raczkowanie

GG do Anielka1984
Question Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

czesc, pytanko mam ;] Czy jak robie pierwsze zamówienie w cok'u to dostnę następny katalog i gazetki dla konsultantki - ten zestaw co przysyłaja do zamowien regularnych??? prosze o pilna odpowiedz ;[] Z góry dzieki ;]
Anielka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:37   #4565
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Mazia84 dziękujemy za AM 14 satynowy mus do ust Copper Sensation już jest mój
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:39   #4566
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anielka1984 Pokaż wiadomość
czesc, pytanko mam ;] Czy jak robie pierwsze zamówienie w cok'u to dostnę następny katalog i gazetki dla konsultantki - ten zestaw co przysyłaja do zamowien regularnych??? prosze o pilna odpowiedz ;[] Z góry dzieki ;]
tak, bedziesz miala w paczce.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:42   #4567
Anielka1984
Raczkowanie

GG do Anielka1984

ale nie zamawiam, tylko robie zakupy - pierwsze z danego katalogu w Cok;u... bo zamowienie jak dla mnie za długo idzie - 2 tyg :/... ale ok... to jak robie takie zakupy to czy tez dostane ten zestaw z katalogiem i magazynam??
Stary 2011-08-16, 11:43   #4568
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
tak myślałam, że tak będzie Jeszcze nigdy żaden podkład matujący mi nie podszedł Każdy mnie wysusza

Proponuję Ci spróbować tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...mieszanej.html
Stary 2011-08-16, 11:45   #4569
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
cera mieszana i tłusta a ja mam bardzo suchą

Cytat:
ale nie zamawiam, tylko robie zakupy - pierwsze z danego katalogu w Cok;u... bo zamowienie jak dla mnie za długo idzie - 2 tyg :/... ale ok... to jak robie takie zakupy to czy tez dostane ten zestaw z katalogiem i magazynam??
2 tygodnie????????
Stary 2011-08-16, 11:46   #4570
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Mazia84 dziękujemy za AM 14 satynowy mus do ust Copper Sensation już jest mój
ja biorę pink ale jak zobaczyłam copper, to pomyślałam o Tobie
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:48   #4571
Anielka1984
Raczkowanie

GG do Anielka1984

Cytat:

2 tygodnie????????
niestety taki termin mi wyskakuje :/ ale nie ważne, ide dzis do coku , stad moje pytanie ;]
Stary 2011-08-16, 11:55   #4572
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:

2 tygodnie????????
Ojej to przepraszam, myślałam że masz cerę mieszaną...
Stary 2011-08-16, 12:02   #4573
sheryl
szeryfcio

Cytat:
. Żałuję, że nie zamówiłam go znów, tylko skusiłam się na pomarańczowy Solutions. Jak dla mnie koszmarny już łysieć Z kolei brat TŻ ma geny po ojcu- burza loków ale siwych :p
Oj, ja też tego żelu Solutions do mycia twarzy nie lubiłam i już go nie kupię.

Cytat:
Powinni mieć w coku literaturę.
Stary 2011-08-16, 12:05   #4574
Wenress
Zakorzenienie

Dopiero od czwartku można kupować z k12 w coku, tak?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:06   #4575
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Ojej to przepraszam, myślałam że masz cerę mieszaną...
ja mam raczej problem z określeniem typu cery. Kilka razy sprawdzałam to za pomoca lampy wooda. Najczęściej wychodziła mi cera sucha, ale są okresy (najczęściej jesień) kiedy mam skórę mieszaną W zasadzie mój problem polega na tym, że jestem alergiczką i czasem dookoła oczu mam brązowe łuszczące się plamy. Nierzadko mam je na skroniach i policzkach :/
Stary 2011-08-16, 12:07   #4576
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

chyba w końcu otworzę ten tonik z biała herbatą -dwie buteleczki mi się kiszą w szufladzie, jak kiedyś kiedyś kupiłam

a ten matujący podkład - tak myślałam, ze może wysuszać więc się nie skuszę - portfel się ucieszy

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:11   #4577
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

U mnie poszło kolejne zam z 13, chyba już ostatnie..
Stary 2011-08-16, 12:12   #4578
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam raczej problem z określeniem typu cery. Kilka razy sprawdzałam to za pomoca lampy wooda. Najczęściej wychodziła mi cera sucha, ale są okresy (najczęściej jesień) kiedy mam skórę mieszaną W zasadzie mój problem polega na tym, że jestem alergiczką i czasem dookoła oczu mam brązowe łuszczące się plamy. Nierzadko mam je na skroniach i policzkach :/
Wiem, że są dobre produkty marki Deramacol Ja mam cerę mieszaną V i używam tego mineralnego w płynie. jestem zadowolona, bo się nie świecę.
Stary 2011-08-16, 12:17   #4579
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
a ten matujący podkład - tak myślałam, ze może wysuszać więc się nie skuszę - portfel się ucieszy
A ja właśnie się zastanawiam Zarówno ja, jaki i Młoda mamy mieszaną. Chyba wezmę tylko próbki, żeby później zonka nie było
Oglądałam na katalogowym AM14 i teraz mi się 2 torebki podobają i nie mogę się zdecydować, którą kupić Poczekam, bo może któraś z Was sobie jedną z nich sprawi i zobaczę fotki
Chodzi mi o Lilian (kampania 15, torba doktorka) oraz Alesha (katalog 14)
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:22   #4580
Lamarii777
Raczkowanie

Nie było mnie tu ponad tydzień, przez wakacje i chyba was nie nadrobię

Wpisała któraś swoje dane tam gdzie pisze "Bądź najlepsza z najlepszymi"? Oddzwonili? Ciekawe o co w tym chodzi ??
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:26   #4581
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Wpisała któraś swoje dane tam gdzie pisze "Bądź najlepsza z najlepszymi"? Oddzwonili? Ciekawe o co w tym chodzi ??
o to, żeby do nich dołączyć - zostać konsultantką.
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:28   #4582
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki na katalogowym macie AM 14/2011
Dzięki Chyba zrobię opust 40% na Anew Genetics w K14

Cytat:
A wiesz że to nie ma znaczenia że jak rodzice nie siwieją to Ty tez długo nie będziesz? tak samo z łysieniem,np.jak ojciec ma włosy to syn tez będzie miał znam sporo takich przypadków
Ma znaczenie. Co prawda tylko w 30%, ale zawsze
Ja np. znam rodzinę, w której wszyscy mężczyźni mają wielkie zakoła. Nawet kilkumiesięczne dziecko już ma

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Na mnie reklamy nie działają, wiem, że to wszystko pic na wodę i kieruję się ulubioną i sprawdzoną marką. A jeśli chodzi o szampony do włosów, to już w ogóle Jeszcze nigdy w życiu nie trafił mi się szampon, który by coś zrobił z moimi włosami (mam cienkie przetłuszczające się), a przerobiłam już prawie wszystko, tak więc reklamy szamponów i odżywek to ja mam w ogóle w głębokim poważaniu
Kiedyś fryzjerka powiedziała mi, że powinno się kupować różne szampony, bo jeden szampon ma składnik A, którego potrzenują włosy, a inny szampon ma składnik B, także ja bardzo często zmieniam szampony i odżywki, co daje efekt na moich włosach.
Skoro nie trafił ci się szampon, który zrobiłby coś z twoimi włosami, to może pora na "porzucenie" ulubionych i sprawdzonych marek na rzecz jakichś nowości?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:46   #4583
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Kiedyś fryzjerka powiedziała mi, że powinno się kupować różne szampony, bo jeden szampon ma składnik A, którego potrzenują włosy, a inny szampon ma składnik B, także ja bardzo często zmieniam szampony i odżywki, co daje efekt na moich włosach.
Skoro nie trafił ci się szampon, który zrobiłby coś z twoimi włosami, to może pora na "porzucenie" ulubionych i sprawdzonych marek na rzecz jakichś nowości?
Szampony to ja non stop zmieniam, tu nie mam ulubionej marki, bo jak napisałam wszystkie są dla mnie takie same.
Ulubiona marka dotyczyło innych kosmetyków (np.tuszów) są marki, na których 100 razy się przejechałam i już tam więcej nie kupię, a są takie, gdzie wiem, że ryzyko zawodu jest mniejsze.
Tak więc szampony (jaki i żele i balsamy) to są kosmetyki które zmieniam notorycznie i podążam za nowościami dla urozmaicenia, ale nic to moim włosom nie daje . Nie ma co się łudzić, włosy są jakie są i nic tego nie zmieni. Wystarczy rozejrzeć się po rodzinie, wszyscy dookoła mają cienkie, słabe włosy, to geny, więc naiwnością byłoby sądzić, że jakiś szampon to zmieni .
Stary 2011-08-16, 13:26   #4584
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja biorę pink ale jak zobaczyłam copper, to pomyślałam o Tobie
hehe bo ja taka miedziano-brzoskwiniowo-nude

Cytat:
ja szczerze mówiąc też w ciągu dnia mam tłustą po większości kremach i podkładach się świecę jak psu... na wieczorem jak umyję buzię,zaraz mam ściągniętą,więc smaruję się tłustymi bądź regenerująymi kremami.Lubięużywać też komsetyków do cery wrażliwej,alergicznej,wyd aje mi się że są zdrowsze i mniej szkodzą
Cytat:
Dzięki Chyba zrobię opust 40% na Anew Genetics w K14

Ma znaczenie. Co prawda tylko w 30%, ale zawsze
Ja np. znam rodzinę, w której wszyscy mężczyźni mają wielkie zakoła. Nawet kilkumiesięczne dziecko już ma

Ja też chyba zrobię taki upust,moze uzbieram wtedy na perfumy

A widzisz,tylko w 30%,więc to nawet nie większość więc nie ma o czym gadać mój tata i teść mają bujne włosy,a brat i tż łysieją i to już przed 30 więc różnie to bywa po prostu,i wydaje mi się że nie ma co patrzeć na rodziców

a co do szamponów to powinno się zmieniać podobno,ale ja jak zmienię to zaraz mnie swędzi głowa mam skórę skłonną do łupieżu i każda zmiana na inny szampon niż używam sprawia że po kilku myciach mnie swędzi...dziś np.bo od 2 tygodni stosuję inny i już muszę wrócić do starego....Ale odżywki zmieniam,po każdej skończonej kupuję inną
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:52   #4585
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Żel mam. I polecam. Ładnie oczyszcza buźkę, fajnie się pieni i nawet jak coś wpadnie do oka to nie szczypie
Ooo nie mogę się z tym zgodzić w moim wypadku. Ja myjąc twarz tym żelem, omijałam okolice oczu, ale i tak piekło okropnie!
Natomiast mojej mamie żel bardzo się spodobał, jest idealny do jej skóry, jak również tonik, który niedawno jej się skończył i też żałowała, że wycofali.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:56   #4586
_Kasiek_
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie, żeby zrobić domówienie telefonicznie to korzystacie tylko z nr infolinii 0801353303? Nie mogę się dodzwonić...
_Kasiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:59   #4587
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Czy na produkty logo jest opust?

Ma któras z was tą kosmetyczkę z nowego logo? Pojemna jest?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:00   #4588
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _kasiek_ Pokaż wiadomość
dziewczyny pomóżcie, żeby zrobić domówienie telefonicznie to korzystacie tylko z nr infolinii 0801353303? Nie mogę się dodzwonić...
228782800
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:05   #4589
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorotxy Pokaż wiadomość
moja mama farbowała sobie kolorem 10.0 z kiloru jest zadowolona, tylko nie do końca pokryła siwe włosy
ja sobie wezmę dopiero teraz, chcę suszarkę

polecam lakier do włosów Naturals werbena, kiedyś był taki zapach do ciała, szkoda, ze go już nie ma a na włosach krótko czuć....
szkoda to samo bym chciala
Stary 2011-08-16, 14:05   #4590
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Czy na produkty logo jest opust?
nie.
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości