![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Było jak w bajce i nagle... On się wycofał?
Cytat:
No widzisz- jak ja sie uczyłam, to mówili nam, ze własnie studia post graduate konczą się albo masterem, albo phd ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez falbankaa Czas edycji: 2011-08-19 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze raz zapytam: jak jest tak cudnie, to o co ci chodzi? Jedź, mieszkanie i miłość czeka na ciebie, wierzysz w to mocno. Tyle że wykazujesz zero realizmu życiowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ciekawosci wzielam zeszyt malego z opiesem jak ma wygladac jego dalsza nauka ( chce isc na inzyniera budowy mostow) a wiec w skrocie gdy ukonczy College w wieku 16 lat idzie do nastepnego Collegu i tam zakonczy 4 letni kurs tzw. first degree (odpowiednik licencjata),pozniej bedzie Uniwersytety i 2 letnie kursy ukonczone tzw. postgraduate degree (odpowiednik magistra),nastepnie kurs(praktyka) ktora odbywa sie dzien w dzien przez 2 lata,rok lub 2 na odpowiednie dopelniajace kursy i zdanie odpowiednich egzaminow...czyli z ktorej strony by nie zerkac wychodzi 25 lat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pozatym dziewczyna taka doinformowana jest to powinna wiedziec,ze zalezy od rejonu gdzie najpierw jest College a pozniej High School a w innych jest 1 High School a pozniej College ![]() slabe cos te informacje podparte internetem ![]() smie twierdzic,ze sa wakacje i ludziom sie nudzi a ,ze jest era komputera i brzydka pogoda za oknem to ludzie wymyslaja historie i zakladaja konta i tworza cos z niczego najpierw chlopak chce pozniej nie chce teraz znowu chce ![]() bo ja musialabym nie znac angielskiej natury ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() pozatym smie wkleic kawalek wlasnie z Wikipedii a najwazniejsze co mnie interesuje to ostatnie slowo ![]() Wikipedia:Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność ![]() W Wikipedii można znaleźć artykuły na wiele interesujących tematów. Wikipedia powstaje jako wynik działalności użytkowników Internetu i nikt nie może zagwarantować, że zawartość wszystkich artykułów Wikipedii odpowiada prawdzie, jest rzetelna i aktualna. dziekuje tyle odemnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Nie bede sie wtracała w tytuł naukowy chłopaka, bo angielskiej edukacji nie znam, ale... 5 letnie doswiadczenie zawodowe u 21 latka oznacza, ze... pracowal od 16 roku zycia.
Jaka robote bedie miec 16 latek? Nawet w instytucie naukowym? Raczej nie samodzielna dzialke, nawet nie asystenture... raczej bedzie "przynies, podnies pozmiataj", czy bycie kurierem itp.... Zatem Jego 5 letnie doswiadczenie, nie jest de facto doswiadczeniem w zawodzie, a poporostu- doswiadczeniem w pracy. Równie dobrze by moglo byc z Mc Donalda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
jakby nie było ON nie chce z Tobą być, a tego nikt nie zmieni
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pracowalam w salonie fryzjerskim i owszem zatrudniala szefowa od 16 roku zycia ale ne robili nic innego jak tylko czyscili szczotki,zamiatali ,myli miseczki po farbach ale nawet mieszac im nie bylo mozna dac,musieli najpierw skonczyc szkole (jako podstawowy fryzjer bez zadnych wiekszych kwalifikacji czyli np bez moznosci szkolenia w przyszlosci fryzjerow ) czyli 3 lata i dopiero mogli sie szkolic jako praktykanci wiec prosze przestan wypisywac jakies glupoty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ależ ona wierzy w big love, że tam miłość, kasa i mieszkanie na nią czekają, po prostu sama musi się przekonać, jaka będzie rzeczywistość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
....
Edytowane przez falbankaa Czas edycji: 2011-08-19 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po godzinach swojej pracy mialam kiedys 2 domy do sprzatania (bardzo zamoznnych ludzi) piekny duzy dom,ludzie kasy mnostwo a dzieciaki DOROSLE z Nimi wiec ja sie zapytalam czemu tak czy z wygody czy mlodzi nie garna sie do pracy a kobieta powiedziala ,ze tutaj tak w wiekszosci ludzie mieszkaja a dzieci jej owszem pracuja ale swiat zwiedzaja i spelniaja za swoje swoje marzenia,wiec niech dziewczyna mi nie mowi ,ze chlopak tak wszystko ma bo ja od wczoraj na tym swiecie nie zyje i znam ich mentalnosc. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Powiem Ci tylko,ze to co opisujesz mija sie z zyciem autentycznym na wyspach,miec rodzine w Uk a zyc tutaj na codzien i zalatwiac rozne sprawy to mozna sie bardzo wiele dowiedziec,nawet u mojego meza w firmie nie szola mlodocianych ,poszukaj sobie w internecie o firmie`` Seagate``komputerowej zreszta i w jezyku angielskim wszstko i dokladnie jest napisane jakie treba spelniac warunki aby przyjeli czy aby wyslali na szkolenie JAKIE WARUNKI NP WIEKOWE TRZEBA SPELNIAC. Edytowane przez takaja13 Czas edycji: 2011-08-16 o 14:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Żal mi niektórych z Was, poważnie. Nie wiem, co Wami kieruje jak piszecie te posty, czy zazdrość, czy co?
Znalazła dziewczyna chłopaka, niech się cieszy, szczególnie, że sama pisała, że nie wie co z tego wyjdzie i jak się ułoży ale będzie się starać. I to zupełnie normalna postawa, wiem co mówię. Ja z moim Simonem, podczas, kiedy byliśmy na odległość prawie 3 lata(!) zrywaliśmy ok. 4 razy z tego co pamiętam? Ale za każdym razem po krótkim czasie wracaliśmy do siebie. Za każdym razem chodziło tylko i wyłącznie o rozsądek, że nie przetrwamy, że to nie ma sensu, że jak się ułoży. Ale ułożyło się i wiem, że gdybym nie spróbowała, to nie znalazłabym takiego szczęścia jak mam teraz. I jeszcze jedno Wam powiem... widzę to po moich koleżankach które pojechały do Anglii, czy do Włoch, czy też innych krajów, że jest mało Polaków, którzy potrafią docenić Polskie kobiety, tak jak obcokrajowcy. Nie wiem wiem jaki sens jest się kłócić o to, czy chłopak miał legalną pracę w wieku 16 lat czy nie ![]() Jeszcze rzuciły mi się w oczy posty madana. Fajnie, że masz takie, a nie inne zdanie, ale po co powtarzać je w każdym swoim poście? Twoje posty chyba mają widocznie obrazić autorkę, bo sugerujesz jakby leciała na kasę? Wyluzuj dziewczyno. Ja też byłam naiwna, nikt mi nie dawał gwarancji czy się uda czy nie. Z tym, że my byliśmy 3 lata na odległość i wydiwalśmy się średnio 1 raz w miesiacu na weekendy, czasem na dluzsze przerwy. Ona mowi o 1 roku! Coś mi się wydaje, ze dziewczyna lepiej wyjdzie niz wszystkie Wy przeciwko niej. Gdybym ja sluchała ludzi ktorzy tak mowili, jak my zaczynalismy, to teraz na pewno nie bylabym szczesliwa i zaręczona ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nie, ja jej nie zarzucam, że leci na kasę, uważam tylko, że słowo "związek" używa na wyrost, dwa lata pisania, nieliczne spotkania to za mało, aby o związku pisać i tyle. A dziewczyna robi nadmierne plany, zresztą wyjedzie na erasmusa niedługo i po jakimś czasie sprawa sama się wyjaśni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze jedno. takaja13 - mentalność mentalnością, ale wszyscy ludzie nie są tacy sami. To jaką kto ma mentalność zależy od tego jak został wychowany, od tradycji, od religii, od miejsca - miasto, wieś!? Każdy człowiek jest inny i nikt nie ma prawa generalizować. To tak jakby powiedzieć o Polakach, że wszyscy piją albo są złodziejami? Tak nas widzą obcokrajowcy. Zwróć na to uwagę
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
![]() Nic nie zrobisz na siłe...Wystraszył sie tego wszystkiego... jeszcze jak mama zaczeła naciskac....no to wcale mu sie nie dziw...
Mami synki tak maja.... nie potrafia sami zadecydowac o swoim zyciu... Miałam tego żywy dowód ![]() Zakoncz dziecinade...
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie uznajesz za zwiazek, jesli ktos widuje sie 1 tydzien przypuscmy pare dni i decyduje sie na zwiazek? Bo ja tak i nie rozdzielam tego na zwiazki nie-zwiazki. Kazdy ma co chce, mi odpowiadal zwiazek na odleglosc, mialam wiele czasu, zeby przmyslec czy to ten jedyny. Zalezy od osoby. Ciekawostka: rozmawialm przed chwila z moja ciotka - jest nauczycielka w Walli(jesli to ma znaczenie). Zeby nie bylo, mieszka tam od urodzenia. Powiedziala mi: A child must be at least 13 before they can get a part-time job and at least 16 before full-time job ![]() Pozdrawiam!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek matka chłopaka jest przeciwko, a przez to też niełatwo dziewczynie będzie. Moja szwagierka mieszka w Londynie ponad 10 lat, ma męża Anglika, ale jej pierwszy angielski chłopak też ugiął się, bo mama kręciła na nią nosem. I tak, wg mnie związek buduje się na co dzień, wtedy poznajemy realnego a nie wirtualnego człowieka, a związek na odległość ma sens tylko wtedy, kiedy wiadomo DO KIEDY taka sytuacja potrwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
No dokładnie
![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
- jak dla mnie za małe to prawdopodobieństwo i tyle; Bo potem pewne decyzje zbyt mocno rzutują na późniejsze życie.A dziewczyna i tak zrobi, jak zechce. Sama musi się przekonać, czy to big love, czy ściema przez neta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja nigdzie nie napisalam ,ze praca w wieku 16 lat jest nielegalna ![]() ![]() ![]() pozatym angielskie prawo pracy musalam poznac bardzo dokladnie i to z pomoca prawnika bo pracowalam w niezbyt uczciwym salonie i skonczylo sie wszystko na sali rozpraw ja pozatym napisalam o full time-kiedy mozna dostac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() szybko zmienilas miejsce zamieszkania ![]() ![]() a autorka zrobi jak zechce ,byle tylko sie nie przejechala na facecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedno pytanie: umiesz czytać? Napisałam mieszkaSZ, nie mieszkaM. Nie wiem o co się tak rzucasz. Może napiłabyś się melisy? Chętnie zrobię.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
- związkiem, który trwał, zaczął sie w realnym świecie, a później jeden partner wyjechał i teraz, jakis czas związek jest utrzymywany na odległośc, a -"związkiem" który rozpocząl sie i trwa w przestrzeni wirtualnej, z rzadki9mi spotkaniami w realnym świecie. To o czym Ty napisałas to ten pierwszy przypadek. Autorka- pisze o drugim ![]() Poza tym- koles powiedział "Bye, bye", zatem rozstrząsanie teraz jaie ma wykształcenie, ico by było gdyby, chyba wiekszego sensu nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Związki na odległość się nie udają, tak było jest i będzie. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest to, żebyś pojechała do niego lub on do Ciebie inaczej nigdy nic z tego nie będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Higher National Certificate nie jest równorzędny z dyplomem ukończenia studiów licencjackich. Jest to odpowiednik polskiego tytułu technika uzyskanego np. w szkole policealnej (przy czym w UK taki dyplom ma wartość - ludzie, którzy mają w ręku fach są szanowani, nie to co w PL). Często tego typu szkoły określa się college'm (jest to określnie stosowane również do studiów licencjackich, jest to dość mylące) i często tego typu kształcenie oferowane jest przez szkoły wyższe ale nie jest równorzędne ze stopniem licencjata. A, i żeby nie było -źródła: http://www.direct.gov.uk/en/Educatio...ed/DG_10039026 http://www.direct.gov.uk/en/Educatio...ed/DG_10039017 Autorce życzę powodzenia. Sama znam historię podobnych związków, którym się udało. Choć jest to ciężkie i wymaga sporych kompromisów, np. przeprowadzki do kraju wybranka. Znam też przypadki gdzie nie wyszło... Zatem na dwoje babka wróżyła, ale jeśli Ci zależy to walcz - pod warunkiem, że facet też się stara |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.