![]() |
#2491 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() ja tez tarnów ![]() ![]() także teraz obecnie to w tarnowie caly czas jestem jeszcze sie "pochwale" moim wzrostem - 158cm, więc jak bum cyk cyk tu pasuje ![]() kurcze kasa przyszła <3 to już wiem co mam kupić - jantar i wax zagraniczny, bo tak samo jak misiunia mam włosy zniszczone trwała, więc na oko myślę, że spróbuje tego samego, co jej pomogło) a i tak właśnie taka dziwna sprawa otóż włosy farbowałam ok półtora miesiąca temu, normalnie powinnam miec teraz odrost 1.5cm i tyle tez jest. ale! mierzylam wlosy 3 tygodnie temu porządnie i teraz - nie ma opcji, żeby była pomyłka - 1.5cm urosły, ale przed pomiarem, a od farbowania, też cos tam "po normalnemu" rosły. troche zakręciłam, ciekaw czy ktoś to zrozumiał ![]()
#2492 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego- włosy nie 'rozciągają się' ani nie rosną od końcówek, tylko od głowy, dlatego odrosty pokazują ile mniej więcej urosły. róznice w cm mogą wynikać z błędnego pomiaru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Konto usunięte
|
Jest jeszcze możliwość, że włosy nie rosną na całej głowie z jednakową szybkością. Mi na przykład z tyłu rosną ze 2 razy szybciej. Potem przy mierzeniu wychodzą takie dziwactwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Raczkowanie
|
wiem z której strony włosy rosną
![]() lisbeth w sumie mnie natchnęła - na te odrosty patrzyłam przy przedziałku - czyli z przodu głowy niemal, a mierze najdłuższe, które po cieniowaniu mam z potylicy... nie mam jak sprawdzić przecież ile tam jest odrostu, więc może faktycznie w tym tkwi diabeł! bo w tym co napisałam zaczęłam sie zastanawiać bardziej nad rozciągnięciem elastycznym włosa, znów pewnie zamieszam ![]() ![]() jednak chyba lisbeth ma racje co do tych dziwnych pomiarów i odrostów moich ![]() ![]()
#2495 |
Raczkowanie
|
Ehhhh.... a ja w dalszym ciągu szukam jantara
![]() Aptekarki mówiły mi , że go znajdę prędzej w drogerii np. rossmanie ? Kupował tam może ktoś lub widział ten specyfik ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Niedawno wyjechałam na tydzień i po powrocie zdziwiłam się bardzo długością włosów. Przybyło około 2 cm, a przy odroście nie było widać różnicy. Także ten efekt może być dosyć znaczący. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2499 |
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak jak przewidziałam- Radical przesusza mi skórę głowy. Chyba będę zmuszona kupić sobie żel aloesowy. Hmmm... żel aloesowy, magnez... zbankrutuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego można go zamówić na DOZie ![]()
![]() |
#2502 |
Raczkowanie
|
lisbeth - niby jestem na kierunku medycznym, a nie politechnicznym, a jednak jeśli chodzi o włosy i odchudzanie, to moja medyczna wiedza ucieka tak że jej nie ma :P
misiunia - ten z garniera, to były pierwsze rzeczy, które kupilam dla moich włosów jako przy początku dbania o nie, jeszcze nie znając sie na skladach, tak "na czuja" go wzięłam i mi bardzo pasował ten zestaw ![]()
#2503 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Jest napisane na opakowaniu, żeby nie spłukiwać- czyli po myciu. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- No to ja jestem zdezorientowana ![]() Myślałam że mam 50cm- to chyba w takim razie mam 60 ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Indywidualna kwestia ![]() O moich Jantarowych osiągnięciach pisałam wcześniej, jeśli interesuje Cię temat to poszukaj na stronach wcześniej ![]()
![]() |
#2504 |
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Rozeznanie
|
Mi się tak łatwo nie udaję dotrzymać postanowienia "w tym miesiącu nic włosom nie kupię". Kupuję i kupuję jak tylko wypatrzę jakąś ciekawą rzecz. Ulegam wszelkim możliwym pokusom włosowym. Tylko z internetu dawno nic nie zamawiałam... hmmm... czas to zmienić!
![]() Bardziej w temacie zapuszczania: U mnie siódmy dzień z Radicalem. Otwarłam dzisiaj czwartą ampułkę(używam po 2,5 ml na raz) i po "kuracji nawilżającej"(olej z dodatkiem miodu w skalp na noc i dzisiaj Bingo w skalp) jest znacznie lepiej- skalp już nie woła o pomoc. Może zaoszczędzę jednak na tym żelu aloesowym(choć to bardzo przydatny produkt), ponieważ na magnez sporo funduszy pójdzie. Swoją drogą doz ostatnio nieźle podwyższa ceny. W zwykłych aptekach znajduje sporo produktów o niższych cenach niż u nich. Niedobrze, oj niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Raczkowanie
|
d
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, że moje włosy ciężko obciążyć. Nawet lubią gdy po każdym myciu nakładam im bardzo odżywczą maskę, a od kiedy zaczęłam nakładać jeszcze odżywkę bez spłukiwania wykazują duże skłonności do "loczkowania". Ja swego czasu "kurowałam się" ziółkami. Nic tak dobrze nie działa przy dłuższym spożywaniu czy też płukaniu włosów, ale teraz nie mam czasu, więc staram się nadrabiać jakimiś tabletkami(kończę niebawem opakowanie skrzypu z witaminami i mikroelementami)- efekty niby są, ale malutkie w porównaniu z tym co dawały pokrzywa i skrzyp w wersji do picia. Też zaczęłam bardziej dbać o kondycje. O porost oczywiście walczę, ale wolę by urosły zadbane ![]() W tamtym roku używałam Jantara. Życzę żeby się u Ciebie sprawdził. Mi nie przeciążał włosów, pojawiły się "baby hair", ale nie przyspieszył porostu. W takim razie wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-08-16 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
O, to jest zupełnie inaczej, niż widziałam na youtube
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Raczkowanie
|
looo to jutro bedziemy swietowac
![]() ![]()
#2512 |
Raczkowanie
|
d
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() A ja mam takie pytanie , czy podczas zapuszczania i dbania o włosy farbujecie je czy czekacie na swój naturalny kolor? ![]() ![]()
Edytowane przez xXCinderellaXx5 Czas edycji: 2011-08-16 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Raczkowanie
|
Doszeld mi wax
![]() ![]()
#2515 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,a jak mierzycie włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Raczkowanie
|
chyba ze sto razy już było :P od czubka głowy, do końca najdłuższego pasma, jedne dziewczyny mierzą do tyłu, inne z przedziałkiem do boku.
![]()
#2517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zadomowienie
|
ja mierzę sobie baczki, bo tak mi najwygodniej i się nie mylę
![]() wracam do picia pokrzywy ![]()
#2520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.