|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Wiecie co, mam pomysł!!!
Może nasze zdjęcia (otagowane nickiem forumowym), będziemy wrzucać na wspólnego maila? Bo tak pewnie część na forum chce zachować anonimowość a załączniki może podejrzeć każdy zalogowany. I tak np. dostęp do konta miałaby każda, która choć trochę się udziela na wątku. Co Wy na to? (mogę założyć takie konto)
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2494 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
3 miesiąc ok, zgodzę się, ale w programie są kobiety które do późnej ciąży czy porodu rzekomo nie wiedziały, a to chrzanienie :dNo i inna rzecz, za przeproszeniem ciemnogród sprzed 30 lat na wsi (teściów ze wsi mam i to oni różne tajemne historie mi opowiadali, używając takich słów) też jestem w stanie ogarnąć. Ale nie 21 wiek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo to krem z cynkiem wystarczy jakikolwiek inny z cynkiem.Cytat:
myśmy tak na studiach zrobili.Ok, kobiety, spadam do lekarza, proszę o kciuki
|
||||
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba
![]() wiem, że maść z cynkiem, ale ma łagodny skład i NIE WYSUSZA skóry bo inne cynkowe są paskudne niestety.
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny, jestem nowa na tym watku, u mnie 8t4d (tak wynika z kalkulatora internetowego i tak powiedziala mi wczoraj polozna).przewidywany termin porodu to 22 marzec 2012, wiecej dowiem sie na USG (za 4 tyg) mieszkam w UK. leze w lozku niestety dzisiaj bo wczoraj zlapalo mnie przeziebienie, juz jest lepiej na szczescie. co do wagi to na poczatku ciazy schudlam, teraz waze 52kg, wiec nic sie nie ruszylo, bo jak jestem glodna to i tak nie wiem co mi sie chce jesc i w rezultacie jem malutko ale czesto, ale wieczorem zawsze jest 1kg wiecej i brzuszek ''wywalony''. Zycze Wam milego dnia
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
ok, konto pocztowe utworzyłam,
etykiety porobiłam. Kto chce adres i hasło,
pisac na PW ![]()
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniec 10tc
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2011-08-17 o 16:10 |
|
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Drogie Wizażanki
Mogę dołączyc do Waszego forum.... jeszcze niedawno udzielalam sie w Czerwcowych Pannach Młodych... dwa tygodnie po weselu zaszłam w ciąże i tak już minęło 6 tygodni..... Planowany termin porodu 2 kwiecień. |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wysypalo na szyi i z boku na policzku. troche na dole na brodzie. I na środku czola mam jeden
ale jak naloze podklad to wygladam względnie, tyle z enie lubie podkladow i najlepiej nie nakladala bym wcale ale z pryszczolami chodozic nie chce
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Kochane nie nadazam wysz czytac Zalapalam tylko o tym ze nie da sie niezorjentowac ze jest sie w ciazy i potwierdzam slowa szajajby Kto chce niech mowi co chce ale jak dziecko przawali z kopa to nie da sie tego pomylic z zadnym bolem i atakiem .Moim zdaniem program robiony pod publike Teraz szybko co u mnie i uciekam Bylam u Gina no i dzidzia widzialam serdunio slicznie bije , nawet slyszalam przez chwilke , ma wszystko co trzeba czyli rece nogi i glowe , brzuch tez i ma sie swietnie, ja rowniez bo lekarz odwiesil mi wszystkie zakazy W koncu przestane tyc ![]() Dzidzius ma 32,4 mm Lece do rodziny bo mi zjechala na tyzdien wiec zero czasu na cokolwiek |
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
karolca przpraszam to miało bć do emigry
![]() a tak w ogóle to mogę Ci polecić Sudocrem to maść na odparzenia z cynkiem,ale napewno nie wysusza nie można też za grubo nią smarować bo o ile dobrze pamiętam to drugim czy trzecim składnikiem jakt parafina a ona może też zapychać niektóre osoby
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() No mam tak samo jak Ty! I dokładnie tą samą wagę....na koniec dnia ważę z 1-2 kg więcej, brzuszek wywalony a rano wszystko wraca do normy....Zastanawiałam się właśnie, co się dzieje z tymi dodatkowymi kilogramami przez noc, że rano nie ma po nich śladu albo niewielki? A wiek ciąży położna wyznaczyła Ci na podstawie USG czy od OM? Pytam, bo mamy podobne terminy, z tym, że mi gin wyliczył termin na 18.03 ale mi z kalkulatorów internetowych wychodzi właśnie ok 22.03, przy uwzględnieniu faktu, że moje cykle były regularne ale trwały nie 28 a 32 dni. I z USG wychodzi mi identycznie jak Tobie, że to 8t4d. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
sie witam ;]
no łądne brzuszki ;] kochane ;] ja dowiedzialam sie ze koelznaka zaszla w ciazy jest w 5 tygodniu ;] poznalysmy sie ponad 2 lata temu na wizazu- ot taki sentyment ;] co do meila pomysl fajny ;] u mnie wieczorem zgaga meczy ! no i trzymam kciuki za wizyte aaaa ja mam jutro kolo 15!!!!!!!!!!!!!!! a ja chyba bed emiec core bo w sumie chhemy byla by parka a drugie to mam taki wysypany ryjek ze loo matko!!!!i nie umiem sobie dac rady nawet vichy kupilam ale jest nieksuteczne!!!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-08-16 o 15:34 |
|
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I kolejna mamusia z UK. Fajnie bedziemy sie dzielic wrazeniami ![]() Cytat:
alez to normalnie bliznieta musza byc chyba Ja tez mam sporawy ale nie taka sliczna pileczke jak Ty. Wrzuce swoj po pracy. A co!
|
||
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
no to i ja się przyłączę - mnie też niesamowicie wysypało, czuję się jak nastolatka... ja słyszałam, że pryszcze są na dziewczynkę, bo podobno córa odbiera urodę mamusi, a syn jej dodaje, ale pewnie wszystko to się tak sprawdza jak i inne "domowe" przepowieści
![]() a brzucha nie pokażę bo za bardzo na razie nie ma co, no może jakieś dodatkowe 3 cm w pasie, ale przy moich 60 na stałe to za dużo nie będzie widać
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-08-16 o 15:53 |
|
|
|
#2508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kathi co do niespodzianek na twarzy to ja mam tylko na nosie... swieci mi sie jak latarnia morska i mnostwo malutkich krostek wyskoczylo ale nie pomyslalam ze to z ciaza zwiazane ja zwsze mialam sucha buzie i tlusty nos. (tzn. strefa T tyle ze na brodzie i czole to tak troszke tylko a nos masakra) No ale teraz tych krrostek zdecycdowanie wiecej. Nos mam rozowy - a teraz jeszcze w kropki Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-16 o 16:00 |
|
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie sa czasami zbiegi okolicznosci Ewelajna25 ja widzialam wczoraj pierwszy raz polozna, pierwsze USG bede miala 12 wrzesnia, miszkam w UK, tutaj nawet czesto nie widza ginekologa przez cala ciaze przyszle mamusie...przynajmniej nie widzialy te ktore pytalam, uaktywnilo mi sie ostatnio przeprowadzanie wywiadow srodowiskowych w przyszly czwartek mam badanie krwi i moczu. i to wszystko jak narazie.MoniaHan witamy I kolejna mamusia z UK. Fajnie bedziemy sie dzielic wrazeniami ![]() dzieki Zairah...pewnie z wielka checia bede dzielic sie doswiadczeniami
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-16 o 16:13 |
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuszek w ramach testu - na mailu
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedynie pania/pana technik(a) od USG i polozna - no ale co kraj to obyczaj. Ja mam mojego prywatnego gina. Jakos lepiej sie z tym czuje. Podpytalam o to jak wyglada pierwsza wizyta u poloznej i opinie nie byly pochlebne. Podobno wizyta jest rozczarowujaca a jedna dziewczyna nawet stwierdzila ze to strata czasu ![]() ida w piatek. zobaczymy
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam książkę taką ciążową do prowadzenia ciąży i muszę tam wypełnić niektóre rubryki i z nią się stawić na pierwszą wizytę. |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- no wlasnie Zariah ile kosztuje prywatny ginekolog w UK?, jest Polakiem czy Brytyjczykiem? |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2517 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co okreg to inaczej. Ja mieszkam w Surrey (ale blisko Sussex) i u mnie wizyte z polozna ustalili na poczatek 12 tyg. Przez telefon polozna stwierdzila ze koniecznie musze miec USG w 12tyg-13tyg. Koniecznie. I ona sobie inaczej nie wyobraza. A ze mialam wyjechac w moim 13tyg to przesunela wizyte na koniec 10tyg zeby miec wiecej czasu an umowienie mnie na USG. Za chiny panskie nie chciala mi teraz wyznaczyc terminu USG. Listu zadnego tez nie dostalam (ani ksiazeczki...). Pani stwiedzila ze umowi mnie w piatek na przyszly tydzien. Jak dla mnie logiki tu nie ma bo moznaby juz teraz ustalic date USG. No ale okazuje sie to wyzsza matematyka jest i tak sie nie da. ![]() Ale co hrabstwo to inaczej i jak przypuszczam co okreg tez inaczej. Ja podlegam pod Royal Surrey Hospital. Ale wiem ze inne szpitale robia USG w innych terminach. Zgodnie z prawem maja obowiazek zrobic Wam JEDNO USG w czasie calej ciazy. Jednak NHS sugeruje aby zrobic dwa. I wiekszosc szpitali robi dwa. Co do ginekologa. Ja poszlam do Polaka. Poszlabym tez do Anglika ale nie moglam znalezc zadnego ( serio!) ktory mialby strone internetowa. No wiec poddalam sie i poszlam do Polaka w Londynie. Koszty przedstawiaja sie tak: pierwsza wizyta - 120f kazda nastepna - 80f USG na kazdej wizycie. W innych placowkach (polskich klinikach itd) koszty sa podobne. Okolo 100f za wizyte z USG. Moj lekarz zasugerowal zeby wszystkie mozliwe USG i badania robilc na NHS a on mi zrobi tylko te ktorych NHS nie robi. Wychodzi ze do konca ciazy zobacze go jeszcze 5 razy. Takze calkowity koszt to: 440f Porod: Nie slyszalam o tym aby prywatny gin moglby uczestniczyc przy porodzie. Ale mysle ze to nie jest tu potrzebne. Moim zdaniem opieka okolo porodowa jest tu swietna. Serio. Duzo lepsza niz w wiekszosci szpitali w PL. Jednak prowadzenie ciazy lepsze jest w PL niz w UK. Ale to oczywiscie tylko moje zdanie. Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-16 o 17:31 |
|||
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze się czuję, więc na razie bez paniki
|
|
|
|
|
#2519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja liczylam ze u mnie podgladactwo dopiero bedzie mozliwe w listopadzieCytat:
![]() wow!! u ciebie już fajnie widać,kurcze chyba masz racje z tymi blizniakami ja brzucha poki co nie mam co pokazywac bo an plaski ani ciazowy tylko fałdowaty Cytat:
wy juz po pierwszych wizytach fajnie ja dzwonilam do mojej ginki prywatnej to jest na urlopie i 5 wrzesnia dzwonic, mam nadzieje ze mnie odrazu przyjmie bo raz ze to juz bedzie 8 tydzien a dwa ze planuje wczasy i nie wiem czy moge leciec samolotem. troche mi popsula plany bo 26 sierpnia mama ma urodziny i myslalam ze wtedy wszystkim powiemy ze bedzie zdj usg i w ogole no ale lipa. w piatek bede dzwonic do ginki na nfz zeby sie umowic niech mi chociaz badania za darmo przepisze i zbada "dotykowo". noi w piatek lece na bete bo narazie nie mam kiedy, kurde nigdzie nie ma u mnie całodobowego laboratorium
|
|||
|
|
|
#2520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje...
wypryski to normalka w I trymestrze... tez mam i mialam w poprzedniej ciazy ale tylko w I trymestrze ![]() a pozniej od II trymestru nie dosc ze mdlosci sie skonczyly, sennosc sie skonczyla to skore mialam cudna jak nigdy a mam sklonnosci do wypryskow (moze nie na twarzy ale w innych m-scach) a jednak mialam skore gladziutenka i koloryt skory tez byl wyjatkowo piekny ![]() Takze cierpliwosci, wraz z zakonczeniem I trymestru skoncza sie nasze paskudne dolegliwosci i bedziemy blyszczec i w pelni cieszyc sie ciazaWklajam Wam moj brzus, na czczo (jest to moj 10 tc) Drugie zdjecie to brzus dla prince polo, z 14 tc z pierwszej ciazy. prince polo wklejam Ci moj brzusio w 14 tc bo w poprzedniej ciazy robilam zdjecia co tydzien jak wariatka a wtedy bylam szczuplutka wiec brzus byl bez tluszczyku i rozciagnietej skoryBo teraz kochana mam 10 tc a mam wiekszy brzus ale to skora pozostalosc z pierwszej ciazy ![]() Ale kazdy brzuszek jest inny i nie masz sie co bardzo sugerowac innymi brzucholkami. ja moge jeszcze polecic Sudocrem (tez dla dzieci na odparzenia) wiem ze to nie jest krem do twarzy jednak mi pomaga i jak go zastosuje tam gdzie mam wypryski to tez ladnie wysusza je. Bo on tez ma w sobie cynk, twarz rzadko nim traktuje (bo wysusza skore) ale inne czesci ciala jak najbardziej Cytat:
![]() ladny brzus ![]() witaj no Ty masz spory brzuszek naprawde duzy ale Tobie po prostu idzie w brzuszek sam bo szczupla jestes. Ale brzusio solidny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzidzia rosnie zdrowo no i fajnego masz lekarza![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28785752] Ok, kobiety, spadam do lekarza, proszę o kciuki [/QUOTE]trzymam ![]()
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-16 o 17:40 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

3 miesiąc ok, zgodzę się, ale w programie są kobiety które do późnej ciąży czy porodu rzekomo nie wiedziały, a to chrzanienie :d

i najlepiej nie nakladala bym wcale ale z pryszczolami chodozic nie chce

).
ja brzucha poki co nie mam co pokazywac bo an plaski ani ciazowy tylko fałdowaty