|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" ![]() |
|||
Łódź |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,57% |
Częstochowa |
10 | 35,71% |
Kraków |
6 | 21,43% |
Wrocław |
3 | 10,71% |
Warszawa |
5 | 17,86% |
Poznań |
3 | 10,71% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
hej kobitki!
ja sie witam dalej zaprawiona. leb mi peka i probuje dosypiac w ciagu dnia, ale latwo nie jest. z gardlem bolacym spi sie ciezko. Na szczescie Zosia ma juz 4 ta drzemke w ciagu dnia, nie sa one jakies mega dlugie, ale zawsze te 40 minut spi ![]() poza tym dzisiaj zalatwialam panienski mojej psiapsiolce ktorej swiadkuje i jednak ciezko z takiej odleglosci wszystko telefonicznie zalatwiac... Cytat:
u nas z kolei Zoska dzisiaj 3 razy fiknela z brzuszka na plecy a odwrotnie nie umie ![]() no wlasnie udanych chrzcin! juz niedlugo' ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i tez juz trzyma sama glowke, staram sie podtrzymywac jeszcze tak w razie czego, ale czesto juz mi sie zapomina, bo ta moja Zoska niezly silacz jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez sie kloce z mezem nie raz, bedzie dobrze, prosze sie pogodzic dla dobra Antuana... ![]() Cytat:
Jak moglismy zapomniec! nikt o tobie nie zapomnial, bez ciebie mega smutno na forum!! u mnie zdrowie kiepsko dalej ale staram sie o tym nie myslec, mama odleciala dzisiaj i strasznie mi z tego powodu zle.... fajny weekend spedzilas ![]() ![]() i gratuluje nocki! pieknie ci Gabunia spi! moja Zoska chyba juz sie nie ureguluje i musze sie pogodzic z tymi pobudkami... ![]() Cytat:
Mama poleciala, ale wlasnie mi uswiadomilas, ze jade do PL juz za 3 tygodnie!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA!!!! jak ten czas leci! Cytat:
![]() A moj spioch spi ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Daisy ja jestem pzeciwnieczką nosideł-wisiadeł. Nie dobre toto dla małych kręgosłupków/bioderek ![]() Cytat:
![]() a moje dziecie nie chce spac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Grazin ale Sebus juz duzy
![]() ![]() Paulizia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Osiagnelismy dzisiaj maly sukces. Nadia nie chciala butli (z moim mlekiem) a to widocznie nie pasowal jej smoczek. Avent beee, Nuk beee a dzisiaj sprobowalismy butli TT i wytrabila na raz cala flaszke ![]() ![]() ![]() ps. Spalam w dzien1,5 h ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-16 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
anulinka a wiadomo dlaczego Pepe tak mocno płakusiał ??
Nosiłaś już Synka w tym nosidle ?? monika21121984; oj nie pomogę... bo ciągle dwójki u nas na tapecie Grabrysia ma ponad 5 i też ciągle mieści się w "2" bo ona drobna i chyba dlatego Grazin; brawko dla Sebulki ![]() ![]() a właśnie co z aparatem? Zostawiłaś tą sonówkę ? Paulizia; slicznie leci waga ![]() ![]() ![]() ![]() Mimbi, ofkors ![]()
#155 |
Raczkowanie
|
łłłłosz cholerkaaa tyle się napisałam, nazaznaczałam i sobie sama skasowałam
![]() ![]() ![]() no to króciutko witam się w nowej odsłonie z Wikusiem ![]() Maruda moja dziś ciągle siedziałaby na rękach, spał w nocy 9 godzin ciągiem i w dzień non stop uwagi się domaga; grazin śliczne zdjęcie ślicznego chłopaka ![]() dziewczonka wyglądasz pięknie tak eterycznie ![]() eve i moria dziękuję za odp w sprawie plamek na ryjku ![]() scio ![]() no i więcej napisac mi maruda nie da, muszę uciekać - drze się koszmarnie sciskam Was mocno i do napisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
gusiagatko; ooo super, że Naduni pasuje butla ! Nie będziesz uwiązana
![]() Moj Tż już 2x tak karmił Gabcię i oboje bardzo zadowoleni Na pewno Twoj takze bedzie dumny, że moze nakarmić Córeńkę ![]() anulko, już za 3 tyg przyjezdzasz? Wow! Ale ten czas leci. A to znaczy, że coraz bliżej do naszego spotkania !! No właśnie, ale w końcu gdzie ?? Wiesz, Gabi nie śpi tak co dzień, dziś już standardowo o 3 i 7 jedzonko ale potem jeszcze w kimonko A Twoj Tatulek już widział Malutką? Wiem, że była już raz u Ciebie Mami tylko nie pamiętam czy sama czy z Tatusiem ? Słonko, najważniejsze, ze Zosia zdrowiutka a z tymi pobudkami na pewno się unormuje! Im starsze dzieciątko tym dłużej śpi. Cierpliwości, wytrzymasz ![]() Scio, ale o czym Ty do mnie piszesz ![]() OMG co to jest "ergonomika bandolino albo manduca" ?? Wiesz, u nas to nosidełko naprawdę okazjonalnie - do sklepu na zakupy czy coś w tym stylu Nie chcę go stosować zamiast wózka. Mam nadzieję, że nie zaszkodzę nim Gabi. Ale wytłumacz mi proszę co to ta ergonomika to może jeszcze kupię.
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powrzucam potem do klubu linki ![]() z aparatem nie wiem co sie stało ale teraz robi ładne zdjecia ![]()
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
a moje dziecie dalej spi...
zaraz ja kapie i niech spi dalej, zje i spi, zobaczymy jak dlugo ![]() widocznie potrzebowala snu po tych krotkich dzisiejszych drzemkach ![]() Cytat:
no to Gabi spi widze podobnie jak Zosienka ![]() Moj tatus widzial mala tylko raz jak przylecieli z mama po raz pierwszy, on byl tylko dwa dni bo naprawde zle sie czuje a mama wtedy byla 2,5 tygodnia pobudkami sie juz nei przejmuje bo zawsze moze byc gorzej i tak mam kochane dziecko i naprawde nie daje mi sie we znaki wiec po co mam narzekac prawda? Cytat:
![]() zobaczysz wszystko sie unormuje, znam matki ktorych dzieciaki budzily sie przez pierwsze 2 miesiace co godzine a potem nagle zaczely przesypiac noce, no nie przewidzisz ![]() biore moja mala do kapania na spiocha chyba no... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
Daisy lo matko jakbym chciala
![]() ![]() Grazin, bos nakrzyczala na niego i sie bidny aparacik wystraszyl ![]() Anulka ja juz kapalam na spiocha. Obudzil sie w momencie ![]() Moj tez wlasnie drzemie, ale ja nie chce!!!!!!!!! ![]()
#160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie, ale tż tak - min. w niedzielę na roczku. Pepe zasnął pod kościołem ![]() W pierwszy dzień Pepe się trochę buntował, ale po pół godzinie się przyzwyczaił. Na razie nie opanowaliśmy wkładania dziecka w pojedynkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witamy z Karolcią kolejną odsłonę...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do wagi... sie nie wypowiadam... do wagi sprzed ciąży zostało mi 2 kg... ale ja zaczynałam z takiej, ze niejedna z was w ciąży do tego nie doszła ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w celu takich wyjsc kupuje chuste (tylko czekam na becikowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Amarcia nie wierze
![]() ![]() ![]()
#164 |
Wtajemniczenie
|
ja przytyłam 13... a zaczynałam z 76
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Moria, dziękuję za zwrócenie uwagi w albumie o pasach ! Mówisz o tych od fotelika Gabrysi ?? Faktycznie troszkę za luźno chyba ma !
![]() Scio, kurde nie miałam pojęcia o istnieniu takowych. Po prostu zobaczyliśmy nosidełka w sklepie i takie nam pani zaproponowała... Hmm no ale jak Gabi raz w miesiacu będzie w takim nosidle godzinkę na zakupach to moze sie nic nie stanie .. no albo kupimy to ergonomiczne Widzę, że Womar też takie ma. Ono jest ok ?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-16 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
A my dostaliśmy dziś becikowe
![]() Odłożone na oszczędności ![]() A co do wagi, to masakra, chyba @ idzie, bo waga poszła w górę i brzuch mi wywaliło do przodu ![]()
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
matall ja jeszcze nie miałam, a u Ciebie juz drugi raz
![]() amarcia ja startowalam z 96 ![]() ale ja zre nie jem i to dlatego ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- a jak zaczełam byc z mezem 11 lat temu miałam 52 ![]() widzicie co ze mnie zrobił ![]()
#168 |
Wtajemniczenie
|
to co monia, walczymy razem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Mimbi oddajesz mi za pschiatre i leki, bo przez Twoja nieobecnosc nabawiam sie schizofreni paranoidalnej
![]()
#170 |
Zakorzenienie
|
spice1985 bravo za udane chrzciny
anula dobrze, że się lepiej już czujesz, chyba obędzie się bez antybiotyku ![]() mam nadzieję, że mama szczęśliwie doleci do domku, bądź dzielna ![]() agus dobrze, że dojechaliście bez większych problemów bzyczka ![]() ![]() jak dobrze zawiążesz chustę to nie powinnaś czuć ciężaru dziecka na kręgosłupie ![]() anulinka2009 do tyłu wszystkie dzieci się wyginaja, to norma, próbują więcej zobaczyć a jeszcze nie umieją dobrze na boczek się przewrócić, dzieci z asymetrią układają się w rogalik w jedną stronę, nie sądzę żeby Piotruś miał coś nie tak ![]() aga_pe ja dlatego kąpię nawet w chorobie, szybciutko ale myciu musi być ![]() gusia przytulam i proszę ładnie Nadusię żeby dała już mamusi pospać ![]() Loluś idź zważ Antosia, potem idź zważ za tydzień, dwa i zobacz ile przybrał, jeśli ok to nie masz się co martwić że się nie najada, to najprostszy sposób, uspokoisz się ... a dzieci czasem lubią powisieć na piersi ... (choć Gabrysia do takich nie należy ![]() co do głodomorów to Zosia też tak miała, ona raczej rzadko odmawiała jedzenia ![]() ![]() dorka Gabulek też stękał gdzieś 2,5 miesiąca, Zosia stękała do 3,5 miesiąca w nocy przez sen (nie budziła się) myślę, że to jakieś jelitka, gazy lub inne tego typu przeboje, u Zosi próbowałam walczyć z tym, ale cokolwiek jej dałam to i tak stękała, więc teraz już dałam spokój z Gabi i samo minęło ... SiLLee gabrynia już dawno nie zaciska pięści nie rozprostowuje palców w ogóle, nie łapie przedmiotów ??? łoooo matko zaczęłam dokładnie odpisywać a tu jeszcze tyllllllllllle postów ![]() ![]() ![]() chyba bardziej po łebkach muszę przeczytać bo mi wieczora nie starczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
andziotka, no jestes !!
Własnie skonczyłam karmić Gabulkę i miałam pisać gdzie Ty bo już się martwiłam, że cały dzionek Cię nie ma. Wiem, ze mieliście dziś wyjechać no ale.. już kurde 20 ![]()
#172 |
Wtajemniczenie
|
Gusiu jak na razie jest ok, atak się nie powtórzył, ale trzymam rygorystyczną dietę
![]() Dziewczynki dziękuję za miłe słowa ![]() ![]() Dorka przestań się tak przejmowac tym stękaniem podczas snu, taki już urok dzieci...wydaje mi się, że mija z wiekiem. Moja Aluśka już przez większosc nocy nie stęka ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Eve też wydaje mi się, że wszystkie tu się spieszą z rozszerzaniem diety
![]() a ja nie chcę mieć więcej do prania, okropnych plam z marchewki które się nie dopierają ![]() i tych wszystkich innych uroków które oczywiście znasz ![]() daisy czyli u rodziców siedzisz ![]() ![]() Gabunia jeszcze się rzuca przy UU ale zauważyłam, że robi to jak jej mleko nie leci ![]() ![]() ![]() JanuszAgnieszka bardzo się cieszę, że Darunia tak pięknie rośnie ![]() a tyle strachu się w ciąży najadłaś ![]() Grazin super fota Sebusia w kadilaku ![]() matall jak to widać kła, na żewnątrz już ??? trójki dość późno wychodzą ... dobra doczytałam uffffffffffffff zaraz lecę obejrzeć Wasze fotki ![]() dojechaliśmy spokojnie, rano, żeby trafić na Gabulka długą drzemkę ![]() w domu już trochę ogarnęłam pranie się suszy, dziś też dłuuugi spacerek zaliczyliśmy, z przerwą na karmienie teraz idę odpocząć, u dziadków fajnie, ale jednak w domu najlepiej ![]() Wasze dzieci też hihrają się do lustra ??? Gabrynia się zaciesza straszecznie i gada monologi do odbicia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za info o tym wyginaniu. Jak rano wstanę, to przejadę się do przychodni zważyć Pepe, a przy okazji popytam pediatrę o to i owo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Postanowilismy nauczyc Nadie zasypiac sama a ja prawie rycze, bo mala tak strasznie sie drze ![]() Uspokajamy i odkladamy do lozeczka. Na raczkach cisza-w lozeczku ryk. Grazin u Ciebie ta metoda zdala egzamin, tak? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka; ale jestes wysoka !! Zazdroszczę ! I jaka chuda
![]() ![]() Gusiu, zazdroszczę Ci tego widoku !! Jak pisałam tz 2x karmił moim mleczkiem ale nie było mnie wtedy w domu i bardzo żałuję, że nie widziałam. Bądź twarda z tym usypianiem ![]() ![]() anulinka, Gabrysia też robi już ok 1,5 tyg a`la mostek ![]() ![]() ![]()
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może Edward jest wampirem ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-08-16 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Psychicznie juz pekam tak mi jej szkoda. Placze juz ze 20 minut. Tz tez prawie wymieka
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
czesc kobitki, sie melduje w kolejnym watku..
dniami sobie chodzimy po podworku, a nocki przesypiamy zazwyczaj od 20:00 do 5:00, 6:00 rano.. a dzis nas troche ponioslo bo pierwsza pobudka o 6:00 a potem wstalysmy po 9:00 wiec cud miód.. ![]() ![]() co do trzymania glowki Ola trzyma ale jakos jeszcze nie mam odwagi jej calkiem zostawic.. bez asekuracji.. wiec rece moje zawsze przy jej glowce.. ooo mam wpadla wiec narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
a jak ją usypiacie normalnie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.