|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny! prosze o pomoc niezwłocznie
![]() mianowicie. jestem na3opakowaniu tabletek yaz tydzien temu miałam okres. i od wczoraj wystapiło mi krwawienie. nie wiem o co chodzi bo do tabletek placebo jeszcze mi daleko. zwroce uwage ze od ponad tygodnia intensywnie uprawiam sport i czy to ma jakies znaczenie na moje krwawienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
BAN stały
|
Dzien dobry,
Ponieważ rezygnuję z brania tabletek, jestem w posiadaniu 1 blistra tabletek YAZ, który chętnie odsprzedam. W razie zainteresowania proszę pisać agapro@vp.pl. Pragnę zwrócić uwagę, że YAZ wydawany jest na receptę i jego przyjmowanie powinno być skonsultowane z lekarzem, dlatego oczekuję poważnych maili. |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Agapro sprzedaż leków jest zabroniona
![]() |
#4326 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 |
Raczkowanie
|
Mam prośbę, czy któraś z was mogłaby wypisac mi najczęstsze skutki uboczne albo coś w tym stylu, bo wątek czytac zaczęłam, ale tam 178 stron, tu 136, tego się nie da przeczytac, a zamierzam zmienic tabletki z marcilonu na yaz właśnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
amor vincit omnia
|
w internecie są ulotki yazu. poczytaj sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Raczkowanie
|
Nie chce ulotki, tylko jak kto co odczuwa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
amor vincit omnia
|
napisałaś 'któraś z was' więc co? jedna dziewczyna psiarze Ci te które u niej wystąpiły, drua że nie miała skutków ubocznych i nic nie będziesz wiedziała... poza tym każdy organizm reaguje indywidualnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
Wiem. Napisze mi 5 i mniejwięcej zorientuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Przyczajenie
|
cześc dziewczyny
![]() po krótkiej przerwie wracam do brania yaz i dzisiaj po zażyciu 2 różowej tabletki, dokładnie po 30 minutach wsytąpiła biegunka. nie była to 'ostra biegunka' o jakiej mowa w ulotce ale jednak.. i tu mam 2 pytania: 1. czy brac kolejną tabletkę? 2. nie posiadam zapasowego blistra więc czy mogę wziąsc z tego aktualnego i po prostu będę miała o 1 różową mniej? jeśli podobne pytanie się już pojawiło to przepraszam, ale wyjeżdżam za parę godzin więc nie mam czasu czytac a zależy mi na skutecznej ochronie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
po2 w ciągu 30min nie ma szansy na to, żeby tabletka została w razie czego wydalona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Przyczajenie
|
dziękuje bardzo za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Raczkowanie
|
ja biorę yaz od kwietnia 2010 teraz chcę odstawić i co do cellulitu, to po takim okresie widzę, że jest okropny, codziennie się masuję, wcieram kremy, ograniczam słodycze, nie jem mięsa, piję dużo wody i wszędzie jeżdżę na rowerze, a cellulit est tak ogromny, że przestałam chodzić w krótkich spodniach.. cały czas czuję się spuchnięta. Teraz chcę odstawić, ale nie wiem czego się spodziewać..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Raczkowanie
|
Eldo_rado, mam nadzieję, bo przez cielsko własne wpadam w smutek... tylko boję się, co potem. Tabsy to jednak ulga dla psychiki..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
Przypuszczam ze powtarzam sie z pytaniem, ale licze na to ze ktos odpowie, bo ciezko przebrnac przez tyle stron. Wczoraj wzielam ostatnią tabletke placebo z 3 opakowania , dzisiaj powinnam zacząć nowy (4) blister.. niestety zbyt pozno zorientowalam sie ze to bylo moje ostatnie opakowanie jakie mam w posiadaniu..dzwonilam do lekarki i niestety jestem umowiona dopiero na jutro, czyli dzisiaj nie zaczne nowego opakowania Czy mogę w ogole zacząć tak nowe opakowanie? jezeli tak to czy stosować pozniej dodatkowe metody antykoncepcji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Przyczajenie
|
hejka ja mam takie pytako skoro wszystkie tabletki mają taki sam skład( nie jestem pewny?) to czy można zrobić coś takiego ,że zamiast tabletki z pierwszego dnia, można naprzykład wziać tą z 24?
@up Agacior_91 jestem chłopakiem, ale sam wiem ,że na ulotce czy też po otwarciu blistra jest taki jakby diagram nad tabletkami i jest napisane ,że jeżeli została pominieta rozowa tabletka w 1-7 dniu nalezy zażyć pominieta tabletke, stosowac przez nast. 7 dni prezerwatywy i dokonczyc przyjmowanie, jesli jednak odbywał sie w miedzyczasie stosunek nalezy poradzic sie lekarza ![]() Edytowane przez wiadomekpl Czas edycji: 2011-08-16 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Przyczajenie
|
a można wziąć pierwszą lub 24 tabletke z innego opakowania ^^? jesli została zgubiona?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
Witam Wizażanki.
Mam pytanie dotyczące przerwy w stosowaniu tabletek. Czy można ją skracać z 4 dni na 2 lub 1 ? W poprzednim miesiącu wzięłam 24 różowe tabletki po czym 2 tabletki placebo i zaczęłam nowe opakowanie aby skrócić miesiączkę ze względu na wyjazd. W tym miesiącu wzięłam już 1 tabletkę placebo i dzisiaj chciałabym wziąć 1 różową tabletkę z nowego opakowania w nadziei, że krwawienie nie wystąpi lub jedynie w formie plamienia. Czy można w ten sposób skracać cykl przyjmowania Yaz ? Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Przeczytałam ulotkę i dowiedziałam się, że można w ten sposób skracać cykl co nie jest co prawda wskazane, ale dopuszczalne... Przepraszam za zaśmiecanie forum, czytałam ulotkę na początku stosowania Yaz i byłam przekonana, że nie zawiera takiej informacji. Pozdrawiam
#4345 |
amor vincit omnia
|
przerwę można skracać, ale nigdy wydłużać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez demo mnie samej Czas edycji: 2011-09-14 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana tabletek CILEST na YAZ. proszę o rade
Ja brałam yaz przez ponad 2 lata i bylam bardzo zadowolona. oczywiscie na poczatku bylly mdłosci zanim organizm sie przystosowal ale potem bylo ok, nawet schudłam po nich. Jednak po tycvh dwoch latach swteirdziłam ze moze dokonam jakiejs zmiany. Przekonała mnie cena poniewaz u mnie w niektórych aptekach kosztuja ok 50 zł. i Zmieniłam na celist. biore 10 tabletke i przytyłam ponad 2 kg nie jedzac wiecej. Jestem przerazona poniewaz i tak dovbrze wyglądam a z racji tego ze jestem osoba niska u mnie bardzo widac te 2 kg. Chyba od razu bez zastanowienia wroce do yaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zmiana tabletek CILEST na YAZ. proszę o rade
Z tego co wiem, to jeśli tyje się od tabletek to na ogół w pierwszych miesiącach stosowania, kiedy organizm się do nich przyzwyczaja.
Z drugiej strony tabletki mogą powodować zwiększone łaknienie, u mnie też tak było i przytyłam. Ale idzie schudnąć.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.