|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Haniu - ja jestem w ciężkim szoku, bo pamiętam jak "dojrzewałaś" do decyzji o dziecku.
A tu - już jest ![]() Zazdraszczam po cichu ![]() Jak się czujecie? xzora - miło mi poznać zaręczona/po ślubie/ szalona singielka?? Chyba się nie znamy
Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2011-08-16 o 12:43 |
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wiem czy już...długo dojrzewałam ![]() Czujemy się wyśmienicie Czekam z niecierpliwością na 22 sierpień....trochę sie stresuję czy wszystkie wyniki będą OK . A jak Twoje małżeństwo- dobrze Wam póki co we dwójkę i nie macie w planach nic zmieniać??
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze nam, chociaż wiecie, że pracujemy jak szaleni.
Ja bym bardzo chciała dziecko, ale martwię się o swoje zdrowie w tym kontekście... i jeszcze kwestia mieszkania + ostatnia - musiałabym ewakuować się totalnie z pracy, ja siedzę w miejscu gdzie jest mieszalnia lakierów - czyli chemia - bardzo bym się bała o maluszka ( np w razie wpadki..) więc też by dochody spadły trochę. Trochę mnie to dołuje bo nie wiem kiedy nadejdzie tzw " czas odpowiedni" - czy w ogóle taki jest?. |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
za mną dziwny weekend na tabletkach przeciwbólowych (ząb), dziś u dentysty okazało się, że to chyba tylko stan zapalny dziąsła lub kanał do leczenia, a z zewnątrz nie widać, by coś się działo. Muszę zrobić rentgen, a jutro wyjeżdżamy na ponad tydzień... więc póki co mam jakiś środek na stan zapalny, antybiotyk, gdyby mi się pogorszyło, a po powrocie robię zdjęcie i zobaczymy, czy coś tam się kryje głębiej. Póki co jest lepiej, więc może to tylko dziąsło. Gosiu, mi też się zdjęcia podobają i miałam podobne do dziewczyn wrażenie - że wyglądałaś bardzo naturalnie Bardzo podobasz mi się w rozpuszczonych włosach. Xzora wracaj do pełni sił Haniu, widzę, że w moją rocznicę ślubu masz wizytę u lekarza ![]() Asiuk, akcja z teściową na noże wręcz ale trzeba stawiać ostre granice, gdy ktoś przegina... Od razu mam przed oczami moją bliską koleżankę, której też i teściowa, i mama ciągle bardzo nachalnie radzą jak się dzieckiem zajmować...Co do zęba - to moim zdaniem może boleć długo-nawet tydzień. Debrah fajnie, że piszesz, z nową tożsamością może będziesz częściej wpadać? |
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem opcja nr 2, czyli po ślubie. Póki co na dalsze zmiany w życiu prywatnym się nie zanosi. Moją obecnym celem jest zostanie businesswoman .Cytat:
Dzisiaj już jako tako człapię.Zgrałam sobie na komórkę fragment Listów z Podróży. Przyjemnie się czyta. |
||
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często jest tak że gdy pojawia się dziecko wiele "problemów" rozwiązuje się nagle bezboleśnie. Ja mam nadzieję że tak będzie i jakim cudem uda nam sie za 2 lata zmienić mieszkanie na większe. Wy jesteście jeszcze młodzi- nie ma się co śpieszyć ![]() Emi a gdzie Ty na tydzień znowu znikasz? służbowo? Współczuję przejść z zębem. Która rocznica ślubu?? ----------- Powiem Wam że nie znoszę lata- tym bardziej takiego z komarami. Jestem po tym weekendzie cała zgryziona - co gorsze france nawet w biurze latają i gryzą Czekam na zimę
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zima zawsze jest najlepsza- w moich Emu się nie slizgam , kurtkę kupię nową więc dopinać się będę..poza tym będę na L4, będę sobie leżeć pod kocykiem i czytać książki- a jak będę miała ochotę będę szła na spacer z mężem pod pachą
|
|
#2439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powinno być ok. Od wizyty u dentysty i zaaplikowania środka przeciwzapalnego - nie boli. To fajnie... Ja tak czytam z przerwami - jeszcze całości nie przeczytałam. W niedzielę byłam na targu staroci i kupiłam trochę książek (głównie klasyka, po 8-10 złotych). Właśnie czytam Buddenbrooków Manna, w kolejce mam dwa tomy opowiadań Iwaszkiewicza (mam do nich słabość), będę też się wgryzać w Witkiewicza. Uwielbiam stare książki, Manna mam z dedykacją z 1957 roku. Cytat:
Jedziemy do domu rodzinnego męża, w sobotę brata ślub, będziemy świadkami. Cytat:
Lepiej mieć pozytywne podejście, nawet na wyrost, przy łatwej zdolność do adaptacji do nowych sytuacji niż zbyt duży sceptycyzm, bo zbyt wcześnie się człowiek martwi
Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2011-08-16 o 15:46 |
|||
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu masz rację, cudna zima przed Tobą
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znaczy że mąż ma super stosunki ze szwagrem ![]() Dobrze że znowu wróciło do mnie pozytywne myślenie w temacie macierzyństwa. Miałam przecież okres czarnowidztwa- gdyby mi to zostało chyba bym oszalała.
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do świadkowania - mój skrót myślowy wprowadził dezinformację - męża brat bierze ślub, oboje będziemy na nim świadkami. Ale swoją drogą - z moim bratem TŻ ma świetną relację Ad. pozytywnego myślenia - największym optymistkom i pozytywnie myślącym osobom zdarzają się fazy czarnowidztwa, ale to epizody Potem wszystko wraca do normy
|
|
|
|
|
#2443 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mama teraz się dwa dni małym zajmowała prawie non stop. Do tej pory było jaki on cudowny, ale po tym maratonie miała dość, 3 dnia już nie została bo stwierdziła że musi odpocząć ![]() Cytat:
Cytat:
------ My po weselu miło zaskoczeni, byłam ciekawa jak będzie bo znaliśmy tylko państwa młodych, tak to nikogo ale bylo calkiem fajnie, potańczyliśmy, wypiliśmy. Tylko mało jedzenia było, no ale taki catering... A wczoraj zrobiłam cały gar bigosu z cukinii i dziś już zniknął
|
|
#2444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dzięki dziewczyny jeszcze raz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na dodatek jesteśmy świeżo po slubie, a z każdej strony pytają kiedy dziecko może już w drodze ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Ja też dostałam cukinię od mamy, ale zrobiłam leczo
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak patrzę to przepisy na bigos i na leczo podobne
ale fakt- co by nie było to pychajakiś czas temu robiłam tez placki z cukinii ja cukinię kupowałam ale nie ma tragedii - 2zl za sztukę
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, ja też przeszłam zimę w zaawansowanej ciąży, w mrozy starałam się jednak nie wyłazić sama, żeby się nie wywalić. A kurtkę miałam w sam raz, kupiłam specjalnie
![]() Emilko, współczuję problemów z zębem, dosłownie Mój szef zadzwonił do swojego kumpla - właściciela pogotowia dentystycznego, opowiedział mu co i jak, na co ten stwierdził, że będzie mnie boleć jeszcze długo, potem ósemka i tak zarośnie dziąsłem i w ostateczności mi ją wyrwą Gosiu, ja też zawsze bałam się badania krwi, a w ciąży robisz je co chwilę. W dodatku co najmniej dwa razy zrobiłam sobie badania dodatkowo, dla własnego świętego spokoju - raz, kiedy miałam zbyt wysokie TSH, to sprawdziłam sobie szczegółowo hormony tarczycy, a drugi raz - kiedy mnie wszystko zaczęło swędzieć. I wtedy czarno na białym okazało się, że mam cholestazę. Sanetko, moja teściowa jest małą zachwycona, a opiekuje się nią od poniedziałku do środy po prawie 10 h, w czwartki nieco krócej (8h) To tylko ja jestem taką wredotą, co to czepia się wszystkiego. Wczoraj pokłóciłam się z T. i stwierdziłam, że nie nadaję się do życia wśród ludzi.
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę iść do mamy po nową dostawę ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
różnie mnie cucili kropelki na podniesienie ciśnienia, otwarte okno i kozetka właściwie to dla mnie nie jest śmieszne
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym dwa pobrania w ciągu jednego dnia, w odstępie 2 godzin (przy badaniu poziomu glukozy)
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że mnie takie coś nie rusza. Pielęgniarki zestresowane, przepraszały a ja uśmiech na twarzy
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że już nie pamiętam ![]() Wiesz co, mnie zawsze trochę ruszało, czasem robiło mi się słabo i kiedyś tak jak Gosia obawiałam się tych częstych badań, ale jakoś mi przeszło po takiej dawce Zresztą z własnej woli pobiegłam dwa razy na Betę.
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a trzy dni pod kolej bo im wyniki nie wychodziły. I tak codziennie głodówka i pice glukozy. W końcu moja lekarka była na dyżurze i wypuściła mnie do domu,bez jednoznacznych wyników ale na wszelki wypadek z cukrzyca
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi pobierają krew, to nigdy, przenigdy nie patrzę na rękę, a myślami staram się odpłynąć jak najdalej. Pomaga.
Dziewczyny, co myślicie o longline bra? Ja się zakochałam w tym modelu, tutaj zdjęcia z balkonetki. Dla relaksu mały psychotest - Jakim biustonoszem jesteś? Mi wyszedł cielisty bezszwowy, w sumie się zgadza, bo uważam tego typu stanik za must have, jednak wolę kolorową bieliznę. |
|
|
|
#2453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bleee, współczuję. Wolę już dać się podziurawić, niż pić to cholerstwo ![]() Cytat:
Nie mam zdania na temat takiej bielizny, bo nie nosiłam. Wygląda fajnie Muszę sobie kupić stanik, ale chyba jednak nie w tym miesiącu.Ja też jestem cielistym bezszwowym
|
||
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaj Debrah ![]() ja jestem z tych co się robi słabo na widok krwi i samego brzmienia słowa "żyła". |
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeszcze się ustosunkuję do posta Hani: Wiem, że młodzi jesteśmy, to też sobie cenię, uroki życia we 2jkę. Mam spokój i dystans w sobie najczęściej, czasem się tylko niecierpliwię jak się np jakiś maluch pojawia w otoczeniu, wtedy się załączam, zaczynam gdybać i bardzo czuję instynkt. Ale poza tym to jestem cierpliwa i wiem, że na wszystko jest czas. A zima zapowiada ci się cudnie! Btw. na was zawsze można w tej kwestii liczyć: potrzebuję sprawdzonego przepisu na muffinki. Żeby wyrosły wielkie i pyszne. Chcę się wyspecjalizować
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Mnie z częstotliwością kłucia nie przebijecie, bo ja co chwilę muszę badać poziomy różnych substancji. Przynajmniej raz w roku jestem też w szpitalu na badaniach i wtedy mam po kilka/kilkanaście wkłuć dziennie! Kiedyś oddawałam krew, więc niby nie robiło to na mnie wrażenia, zresztą jestem niedoszłym lekarzem z zainteresowaniami w kierunku medycyny, ale ostatnio zdarzyło mi się nawet zemdleć przy pobieraniu, więc to się chyba zmienia. |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() naczytałam się o zębie Emilki i od wczoraj mnie boli strasznie
|
|
#2458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pomaga. Dla mnie widok igły= pad na ziemie w omdleniu. Nienawidzę. Na samą myśl mi słabo. Na pierwszym badaniu było nawet całkiem ok...szybkie ukłucie i z głowy. Dumna byłam z siebie bo nic a nic mi słabo nie było. Wczoraj było gorzej bo jak zobaczyłam 3 fiolki na krew od razu oblał mnie zimny pot. Mąż mnie wyprowadzał pod rękę...siedziałam na ziemi przed szpitalem dobre 10 min zanim doszłam do siebie. A chodzę do laboratorium gdzie pracuje moja stała klientka..wczoraj gadałyśmy sobie o Turcji bo właśnie wróciła z wakacji. Nawet to nie pomogło w wyluzowaniu się. Cytat:
ja kocham takie mieszane- ziemniaczano - cukiniowe. Robiłam już ze 4 razy ![]() Ostatnio jadłam posypane cukrem Cytat:
A chcesz rodzić za mnie w marcu?? ![]() Cytat:
Sądzę że ten czas tylko we dwójkę jest bardzo bardzo ważny Butter na naszym kulinarnym ostatnio podawał przepis na mega pyszne i słodkie muffiny czekoladowo- bananowe.
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Haniu, dzięki A mnie nadal to dziąsło boooooli ![]() Od jutra mam 2-tygodniowy urlop ![]() Muszę się przemóc w końcu i jechać na jakieś zakupy. Choć TŻ twierdzi, że na zakupach jestem straszna ![]() Idę łyknąć Ibuprom, bo mnie za chwilę rozpier... |
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to też kwestia tego że ja nie mam gdzie zakupów robić...trzeba się na serio nachodzić i naoglądać żeby coś znaleźć. W duzych sieciówkach nie ma problemu...daje radę wybrać coś w 5 min , zapłacić i wyjść ![]() ---------- A zapomniałam napisać- Widziałam wczoraj Dorinkę w Faktach na TVN
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

ale trzeba stawiać ostre granice, gdy ktoś przegina... Od razu mam przed oczami moją bliską koleżankę, której też i teściowa, i mama ciągle bardzo nachalnie radzą jak się dzieckiem zajmować...
Dzisiaj już jako tako człapię.

)