|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Szajajaba trzymaj się kochana,nie trać nadziei-może to naprawdę torbiel jest. A tak w ogóle to przecież nie miałaś nawet objawow,które sugerowałyby że coś jest nie tak?
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28795253]Tak, luteinę dowcipną.
Też się łudzę, że to dziwne coś to druga torbiel. Ale - liczę się z pozamaciczną, bo u mnie prawdopodobieństwo bliźniąt i tak mogło to wyglądać - jedno dotarło do macicy, drugie nie :/[/QUOTE] no ja tez mam taka sama luteine.. Oby to bylo cos innego a nie ciaza. oj bidulko
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka83 dziękuję
a co do tabletek na podtrzymanie to ja nie wiem,czy coś takiego w UK moga mi dać:/ dlatego się boję,że usłyszę,że jest coś źle i trzeba usunąć. Tutaj nie jest tak jak w Polsce,niestety
|
#2554 |
|
Konto usunięte
|
Balbinko a masz kogoś kto może ci przesłać szybko leki do GB?
objawów nietypowych na razie brak, czyli żadnych mocnych bóli, kłucia, plamienia, tyle, że na usg coś wylazło |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba, trzymam kciuki aby ciąża była prawidłowa i aby nic się nie działo złego!
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28795897]Balbinko a masz kogoś kto może ci przesłać szybko leki do GB?
objawów nietypowych na razie brak, czyli żadnych mocnych bóli, kłucia, plamienia, tyle, że na usg coś wylazło[/QUOTE] no mama np mogłaby,ale o jakie Ci chodzi? bo jeśli byłyby potrzebne jakieś leki na podtrzymanie to ich napewno nie dostałaby... a co do tego,że nie masz objawów to nie denerwuj się tym co Ci zasugerował lekarz-mnie się wydaje że błednie to USG zinterpretował i niepotrzebnie Cię wystraszył. Bo czytałam wlaśnie na kilku forach,że ciąża pozamaciczna ZAWSZE ma jakieś objawy.
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest zabawa do jasnej ch** przepraszam ze tak sie unosze ale to jest nie do pojecia jak tam traktuje sie ciezarna. Wiele slabych ciaz da sie podtrzymac, moj zdrowy syn jest tego przykladem, poprzednia ciaze mialam zagrozona od samego poczatku, bylam na lekach, duzo lekow wzielam, najpierw duphaston hormony na podtrzymanie, potem na skurcze przedwczesne Fenoterl, Isoptin p/skurczowo i dzieki temu donosilam prawidlowo synka a bylo bardzo kiepsko. Teraz tez ta ciaze mam juz od poczatku zagrozona i juz na podtrzymaniu i nie wyobrazam sobie byc tam gdzie Ty gdzie tak olewaja przeciez tu chodzi o zycie!
|
|
#2558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bolow brzuszka nie powinno byc, oby u Ciebie nie zwiastowalo to nic zlego ale jesli boli Cie czesto to bym sie nie zastanawiala. A w ktorym balbinko jestes tygodniu??? Bo wiesz na poczatku ciazy moze pobolewac jak na @ Ja mialam lekkie pobolewanie brzuszka na poczatku ok 4,5 tyg ale pozniej juz powinno slabnac. Potem wlasnie nagle w 12 tyg dopadl mnie mocny bol jak przy bolesnej @ i trwal 20 min potem przestal no i okazalo sie ze to skurcze przedwczesne.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-16 o 22:33 |
|
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Wg OM to jutro zacznie się 9tc. więc to te bóle powinny zniknąć albo być mniejsze...
i też chciałabym lecieć do pl ale jak na razie to linie lotnicze wariują z cenami biletów a z kasą nie jest za specjalnie na dzień dzisiejszy a do londynu jak na razie to strach jechac,bo te zamieszki teoretycznie tylko ustały ponoć...
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do czego dąże, sama na początku ciąży miałam plamienia. Wystraszyłam się, więc pojechałam z mężem na emergency, porobili badania w szpitalu ( mocz, pobrali próbki krwi,ciśnienie) doktorek zbadał mi brzuch, a potem doktor mi zabukował własnie wizyte na skan w szpitalu już takim wiadomo związany z ciążą. I miałam skan za dwa dni. Na pierwszym było widać pęcherzyk,więc zabukowali mi drugi skan i już na tym drugim widzieliśmy 1 cm fasolke. Także, miałam dwa skany we wczesnej tygodniowo ciąży.Noi miałam dzisiaj skan w 13 tygodniu,widzieliśmy naszego 6 cm maluszka.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-08-17 o 00:43 |
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
dzis ostatni dzien 5 tygodnia jutro zaczynam 6
mam nadzieje ze mdlosci poczekaja do nastepnego piatku az skoncze praktyki zaraz ide, milego dnia
|
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
balbinko
W Londynie jest spokojnie. Mam rodzinę w Ealing (czyli dzielnicy która najbardziej ucierpiała i mówią że jest ok. bardzo spokojnie. Policji ciągle sporo na ulicach i patrolują. Sama tam jadę w sobotę. A brzuszek? Nie każda z nas ma brzuszek... serio. U mnie wyskoczył jakiś tydzień temu (teraz mam 11tc) a moja przyjaciółka do 4 miesiąca nie miała praktycznie wcale! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28794661]Przewalone. Mam podejrzenie ciąży heteotopowej, czyli... w macicy jedna prawidłowa, a ciąża (z tego, co wyczytałam - bliżniak) pozamaciczna. Na razie to tylko podejrzenie, 29 sierpnia szczegółowe badania i w razie czego laparoskopia. A do tego mam torbiel w macicy Noż psia mać, jak nie urok, to ... Teraz tylko modlę się, by ta prawidłowa ciąża ładnie się rozwinęła. Gin olał termin OM i na usg wyszła ciąża 4-5 tydzień, jest ciałko żółte, pęcherzyk nie jest pusty.[/QUOTE] Może to jednak torbiel? Trzymam kciuki. ![]() Karinio gratuluję! już 6cm ma maluszek. I drugi - najbezpieczniejszy trymestr! Marzenie |
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane. Znowu durne sny....ale dzis sobie pospałam
![]() Zrobiłam zdj brzucha. Zaraz wysle na maila
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
szajajaba trzymaj się, będziemy trzymać za Ciebie cały czas kciuki żeby wszystko się udało i żebyście z niunią obydwie zdrowe były.
![]() Ja mam wizytę dziś przed 15 więc też proszę kciuki trzymać żeby się okazało że się dzidzia nadal pięknie rozwija i że torbiel na jajniku się zaczyna wchłaniać a nie powiększać Plamienia mi na szczęście już całkiem ustały po duphastonie więc chociaż tyle powodów do zmartwienia mniej... ![]() A mdłości mnie powoli zaczynają wykańczać, nic nie mogę zjeść praktycznie, wczoraj prawie cały dzień nic nie zrobiłam przez to, masakra :/ |
|
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
![]() Byliśmy w czwartek na drugiej wizycie i nasz bąbelek ma już 3 cm mdłości niestety jeszcze nie przechodzą
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
co ty masz z tymi snami
kiedy te mdlosci ustapia
|
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynka a Ty nie masz dziwnych snów?
ja jak dotąd nigdy nie pamiętałam co mi się śniło w nocy, a teraz masakra nie dość, że rzeczywiste te sny i wyraźne to same głupoty ![]() ![]() ostatnio śniło mi się, że przyszli do nas sąsiedzi i malowaliśmy karteczki na fioletowo (tylko po co?? jak opowiadałam to TŻtowi to przez cały dzień mieliśmy ubaw z kapuśniaku |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
jesli mi sie cos sni to rzadko pamietam
|
|
|
|
#2570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mnie mdlosci, odruchy wymiotne i czasem tez wymioty, a takze okrutne wyczulenie na zapachy, mecza od 3 tygodni (jestem w 10 tc) i mam nadzieje ze skoncza sie wraz z uplywem 13 tc. 3 tygodnie codziennie, przez caly dzien mnie muli a rano ciagnie do wymiotow, ale dam rade jeszcze troche mam nadzieje. Cytat:
to moze zrob tak jak dziewczynki Ci poradzily no i trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. o ktorej??? Cytat:
a zdjecie zaraz sobie podejrze Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte, mam nadzieje ze Twoja torbiel sie zaczela wchlaniac. No moja po2 tyg okazala sie taka sama, ale nie powiekszyla sie no i lekarz nie kazal sie nia wogole martwic. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- prince polo chudzinko Ty jedna ale brzus masz juz ladny
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() wczoraj byłam u lekarza niestety jeszcze nic nie widział kazał przyjść na USG mam je 23.07. Ale i tak jestem pewna że to ciąża @spóźnia mi się 1,5 tyg. rano słabo się czuje i bola mnie piersi. a teściki na II (ale to juz wcześniej pisałam) kurcze nie umiem doczekac się tego wtorku. czy Wy też miałyście tak że bolał Was dziwnie brzuch co jakis czas? w poniedziałek straciłam przytomnośc nawet nie wiem na jak długo :/ mam nadzieję że to nic poważnego...
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a robilas badania krwi?
|
|
#2573 | ||
|
Rozeznanie
|
gosica
za wizyte! Cytat:
![]() Cytat:
23 juz we wtorek czyli juz bardzo niedlugo. brzuch bolal a jakze. jak na okres. i takie uczucie pelnosci. Nie wiem jak to wyjasnic. Omdlenia sie zdarzaja. Emigra tez zemdlala... zapytaj jednak dla pewnosci lekarza |
||
|
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli większość brzuch pobolewa/ł - czyli w takim razie to norma ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
ale i tak był to dla mnie szok oczywiście pozytywny szok niby niedługo ale i tak doczekac się nie idzie ![]() mówiłam lekarzowi ale powiedział że to normalne każda kobieta inaczej odczuwa ciąże, ale jak się to powtórzy to mam zaraz się zgłosić ... ale jak na razie z omdleniami spokój (odpukać) _________________________ ______ Szczęśliwa żona 16.07.2011
|
||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
ja o te badania krwi zapytalam w kontekscie Twojej utraty przytomnosci. Moze masz slaba morfologie.
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah,właśnie pierwsze co udałam się do EPU i kobita mi powiedziała,że nie mogą mnie przyjąć,bo nie mam skierowania od GP.I kazała mi iść do głownego szpitala na emergency.
Dziękuje za gratulacje Zobaczysz też Ci zleci szybko do końca I trymstru. A zobaczenie maluszka,jak macha rączką,albo podpiera się pod brode,bo nasz malec tak robił niesamowite.
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha ... źle musiałam Cię zrozumieć podejrzewam że to wynik poprostu zasłabnięcia... wieczorem nic nie jadłam i poprostu byłam osłabiona, lecz dla pewności badania zawsze wykonac można ![]() ________________________ Szczęśliwa żona 16.07.2011
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
pospałam sobie dziś troszkę, ale noc miałam kiepską. Mąż się kiepsko czuł i nasmarował sobie bolące stawy cuchnącą maścią, potem jeszcze zakropił sobie ucho, bo bolało. A ja to wszystko czułam tak bardzo, ze nie dawało mi spać.
Ale jak poszedł do pracy a ja wywietrzyłam pokój, mogłam już spokojnie spać dalej. Do 10! ![]() Dziś dostanie sok z aronii do picia (ciepły), polopirynę i będzie leżał, bo nie chcę aby mi tu jakieś bakterie rozsiewał
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
ale macie ladne brzuszki dziewczyny
wlasnie ogladalam
|
|
|
|
#2580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ech juz sie nie moge doczekac USG. Mam obawy ze jest cos nie tak wiec czekam podwojnie niecierpliwie. No ale juz w piatek widze polozna to mi powie kiedy wreszcie to USG... teoretycznie w przyszlym tygodniu. Ech ta niepewnosc. To musi byc naprawde niesamowite przezycie szczegolnie jak maluszek ruchliwy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

a co do tabletek na podtrzymanie to ja nie wiem,czy coś takiego w UK moga mi dać:/ dlatego się boję,że usłyszę,że jest coś źle i trzeba usunąć. Tutaj nie jest tak jak w Polsce,niestety

przeciez tu chodzi o zycie!

Także, miałam dwa skany we wczesnej tygodniowo ciąży.

Noż psia mać, jak nie urok, to ...