|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |||
Zadomowienie
|
właśnie się zastanawiam...czy dać się wykazać...czy nie... bo ostanio focha mam dla niego
![]() Cytat:
ojjj te chłopy.. mój skręcił jak ja byłam w pracy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a to nie jest po prostu tak jak przed każdą operacją?? jak trzeba dać znieczulenie..narkozę,to wcześniej wywiad z anastazjologiem.. itd.
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie , ze napisałaś nam o tych bad. przed znieczul. - dz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jak tak piszesz to aż się wzruszyłam ![]() życzę powodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() bo ja już ryczę...po tym pogrubionym zdaniu ...
![]() |
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eeej, Ty na serio nie żartujesz ![]() ![]() Łączę się w bólu ![]() Hej Dziubku ![]() ![]() Jutro wizyta, przedostatnia zaplanowana ![]() ![]()
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Napisałam "było" bo faktycznie różnie bywa, dla mnie najgorsza była i w sumie jeszcze jest bezradność kiedy widzę jak mój synek płacze a ja nie moge mu zbytnio pomóc bo ma kolkę , boli go brzuszek itp a wszelkie znane metody nie działaja ale ważne by dac to co można czyli duuuużo miłości i czułości!! co do hormonów ... to stopują ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | ||
Zadomowienie
|
już koncze...
![]() Cytat:
a Twój Tż też na nockach?? super,że wyniki ok ![]() ![]() Cytat:
póki co poród mnie bardziej przeraża..niż to co później ![]() Tobie też takich samych łez szczęścia życzę ![]()
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
znikłam bo przyszed l meza i zjedlismy i poskładalismy łóżeczko jupiiii
![]() ![]() od dzis przyzwyczajamy sie do nowego mebla w pokoju heheh ![]() dziubek dzieku=i za info no i gratuluejmy juz małego szczescia na które my jeszcze czekamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
zmykam spać...mam nadzieję,że Sara da mi pospać
o tak mi ciiężko samej w domu.. do jutra maminki ![]() ![]()
#3167 |
Rozeznanie
|
ja też uciekam, kurde jutro chyba nie wstane na tą krew
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jejuu dajcie mi coś jeść. Ta zgaga budzi we mnie taki apetyt na coś co ją zagłuszy. Co prawda to błędne koło, ale co poradzić. Idę chyba spać. Dzisiaj nie będę ostatnia,o! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no wróciłam pól godziny temu ... ![]() cóż się dowiedziałam ![]() szyjka całkowicie "złagodzona" , musiałam się dopytać bo skąd mam wiedzieć ![]() ![]() Lekarz powiedział , że teraz to już w każdej chwili mogę rodzic, dobrze by było żebym jeszcze dzieciątkoo ponosiła w brzuchu , ale jak ze chce wyjść to trudno ![]() Dał mi kilka wskazówek co do porodu, kiedy jechać, nie panikować, wrazie co dzwonić po niego, mam też chodzić do niego w kontrolę do szpitala co dwa/ trzy dni ![]() aaa i mówił że nie doczekam do wrzesnia, no może jakimś cudem ![]() seksu zero przez to otwarcie, ale i tak nie było więc lajcik Śluz mi cały czas uchodzi, takie małe skrzepy mi wypadaja, możliwe że to czop choć nie koniecznie ![]() no i tyle ![]() lecem spać , Stasiek mnie tu kopie , chyba już pora ![]() dobranoc mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie bij, to boli! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratki dla koleżanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizyte w szpitalu ![]() Cytat:
![]() współczuje tego kręgosłupa ![]() Cytat:
![]() zwalaj na syndrom wicia gniazda, a co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękujemy za ciepłe słowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() już kilka dni po pełni, może zaczniemy maratonik porodów w końcu ;D wizyta za 2 godziny a mnie już nosi ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() byłam na oddaniu krwi wiecie co, nie zalezy mi tam bo nigdzie mi się nie spieszy - ale co zaobserwowałam - NIGDY nie zdarzyło mi się żeby jakiś facet zaproponował mi że przepuści mnie w kolejce. TYLKO MŁODE KOBIETY do tego dziś taka młoda mama z śliczną dziewusią w wózeczku ![]() ![]() ciekawe jak tam Ancia... dobra idę może się uda trochę odepspać beznadziejną nockę, potem biore się za łazanki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
Ancia - trzymam
![]() ![]() MalgosiaM i kaileight - czyzbyscie stawaly w wyscigu o pierwsze miejsce na podium? ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam pierwsze zajecia z "edukacji macierzynskiej" czyli SR. Napisze wam wieczorem co ciekawego mowili, jak nie rozplyne sie wczesniej, bo zapowiadali na dzisiaj 38 stopni... ![]()
#3174 |
Zadomowienie
|
Ancia trzymam kciuki zeby było dobrze
![]() oj nastepne sie szykuja do porodu ![]() no to ktora ta lawine zacznie?? zawsze boje sie rano wejsc czy czasami jakas juz sie nie rozpakowała niech ten informatyk przywiezie mi ten internet bezprzewodowy to bede mogła popołudniami czytac watek ![]()
![]() |
#3175 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry, ja własnie wcinam śniadanko
![]() Acelinko ![]() ![]() Agnysko a ty na którą masz?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sharifa 38 C??? o maj god ![]() ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-08-17 o 07:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jakoś źle spała, często do WC musiałam chodzić, dziś pogoda też nie nastraja optymistycznie, pewnie niskie ciśnienie, bo tak ciężko się czuję....
![]() |
#3177 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolorowych snów ![]() Cytat:
![]() o jaaacie, u nas ma być dziś 27, a to i tak jak dla mnie za dużo o jakieś 5-6 stopni ![]() Cytat:
![]() ![]() jestem wypachniona i przyszykowana, moge iść do ginka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
dzień dobry z rana
![]() ![]() całą noc mama mi się śniła, co się przebudziłam to ona dalej mi się śniła i taka rozbita jestem przez to, a na cmentarz pojedziemy w poniedziałek. pewnie ostatni raz przed porodem bo to 80 km. ![]() anciaa i MałgosiaM - ![]() ![]() a ja dziś sama na SR idę, bo mąż długo pracuje. a i tak najbardziej mu zalezy na wizycie w szpitalu i na zajęciach z pielęgnacji - bo chce przy małej wszystko zrobic ![]() ![]() małgosiam - prałaś pościelkę? i co? ![]() miss.hot - ja mam pytanko do CIEBIE ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-08-17 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
Poza tym była też przedstawicielka z banku kom. macierzystych.. ja mam mieszane uczucia.
A u nas się któraś zdecydowała?? Rabarbar chyba kiedyś pisała o tym?[/QUOTE] Archinto, dosc dociekliwie zbadalam tematyke bankow komorek macierzystych. Kazda z nas na pewno spotka(la) sie z propaganda (ja mam nawet reklame w ksiazeczce ciazowej). Trudniej jest znalezc informacje drugiej strony. Otoz w wielkim skrocie: nie wiem, jak to funkcjonuje w PL ale generalnie sa 2 rozne rodzaje bankow - ogolny oraz prywatny. Deponujac krew w banku prywatnym - placimy za pobranie krwi oraz roczny abonament za jej przechowywanie - krew jest rezerwowana dla nas - naszego dziecka lub innego czlonka rodziny - kazda krew jest przyjmowana do banku, nie wykonuje sie badan pod katem jej przydatnosci Banki ogolne -sa finansowane przez panstwo - krew na poczatku przechodzi szereg testow, ktore przechodzi jedynie okolo 30 procent probek a pozostalych 70 proc to krew, ktora nie nadaje sie do wykorzystania w transplantologii (ten material sluzy jedynie celom badawczym) - krew trafia najczesciej do osob trzecich Podobno w transplantologii malo kiedy jest uzasadnione wykorzystanie wlasnych komorek macierzystych a jesli juz tak jest to istnieja inne sposoby ich pozyskania niz krew pepowinowa. W niektorych krajach istnienie prywatnych bankow jest nielegalne lub scisle kontrolowane przez panstwo (Hiszpania, Wlochy). W materiale, ktory ogladalam, podany byl przyklad, ze na jakies 10.000 probek z prywatnego banku jedynie jedna realnie wykorzystano. Szansa na wykorzystanie wlasnej krwi pepowinowej wynosi mniej niz 1 proc - dlatego, ze jesli zachorujemy np na bialaczke to najpewniej nasza wlasna krew pepowinowa juz zawiera jakies slady tej choroby i nie ma sensu jej przeszczepiac a druga sprawa to jakosc tej krwi. Moim zdaniem ta wszechobecna propaganda jest niemoralna, bo to gra na uczuciach. A przy okazji niezly biznes, ktory liczy sie w milionach euro!! i niestety czesto sa to pieniadze od mlodych ludzi, ktorzy ich nadmiarem nie grzesza, no ale zalezy im na dobru dziecka. Mam nadzieje, ze mnie za ten post nie zbijecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.