|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Placuszek racuszek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Ykm.. to już przegięcie.. Nie ma prawa Cię "nachodzić" telefonami ani smsami w nocy, a tym bardziej rozkazywać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Ja lubię takie połączenia, świetnie oddziałują na zmysły smaku
|
||
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1383 | |
|
Placuszek racuszek
|
Cytat:
. Nie można dawać sobie włazić na głowę
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Kiszka nadziana startymi ziemniakami, takimi jak do placków ziemniaczanych albo babki ziemniaczanej
|
#1385 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Co ciekawe, kiedyś niechcący wysluchałam rozmowy 2 pań-jedna oburzona:" na wesele kucharka zrobiła gołąbki z ryżem, to ona nie wie, że dla ludzi z samego mięsa się robi? Ryż to może sobie w domu dodawać!" To jak z tym ryżem jest? To wypełniacz, gdy mało mięsa, ryż zamiast namoczonej bułeczki czy jeszcze coś innego? |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Ja jem gołąbki jedynie z sosem
U mnie zawsze ryż jest w środku, więc też nie jadłabym do tego ziemniaków. Takie rzeczy jak ryż, ziemniaki, makaron, kasza to dla mnie takie "dopełniacze" i nigdy nie jem jednego i drugiego w jednej potrawie, bo jakoś wtedy za dużo tych wypełniaczy (chyba, że jest to zupa ).---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#1387 |
|
Konto usunięte
|
Podobno jest różnica między gołąbkami a kapustą faszerowaną. Jedno ma ryż a drugie nie. Ale znowu kiedyś słyszałam, że to ta sama potrawa tylko nazwa inna, zależna od regionu.
|
|
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, dużo zależy od regionu... Dziwią mnie ludzie, którzy o pierdoły zależne od regionu się biją jak o niepodległość. I kilka stron jakiegoś wątku może zajmować dyskusja, czy się wychodzi na dwór czy na pole, która wersja jest poprawniejsza itd.
Ludziom czasu nie szkoda?
|
#1389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
Sie zastanawiam czy to nie jest moj kolega tez czasem, podobny schemat zachowan, nienawidze takich.
|
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
A mnie dziwi zachowaniu ludzi, którzy nie dość, że odzywają się tylko jak czegoś chcą to potem nawet nie podziękują.
Mój TŻ miał dobrych kolegów (bracia bliźniacy) w technikum, ale po zakończeniu szkoły kontakt się urwał, bo oni teraz są wielkimi DJ i nie mają czasu się spotkać. I w tym tyg. zadzwonili do mojego TŻ czy nie pomógł by im naprawić samochód, ale mój TŻ był w Krakowie i nie mógł, więc polecił im mechanika, który zamiast za 1000zł zrobił coś tam za 400. I cisza...;/ Kurdę jak ja dzięki komuś zaoszczędziłabym 600zł to bym mu obiad postawiła i dziękowała na kolanach.
|
|
#1392 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Maaatko normalnie dziwi mnie brak dyskrecji, dzisiaj chciałam kobiecie wywalić telefon za okno w pociągu... Wsiadłam 10 minut przed odjazdem ona już tam była, gadała przez telefon. Chwilę potem wsiadł jakiś facet też obok mnie i ględzi przez telefon, pogadał z 10 minut o tym jak ktoś się nawaliłi przestał. (to zapewne bardzo istotne)
natomiast ta kobieta... matko boska jakie ona głupoty chrzaniła za przeproszeniem... "och wiesz no i teraz u kryśki myślę że jest tak że znalazł się ktoś z lepszym autem, wyższą pozycją społeczną, może nawet ktoś z jej ulubionego kręgu - wiadomo PROFESOROWIE to jest to co lubi" naprawdę, mogła się powstrzymać. to nie jest sprawa życia i śmierci by umilać ludziom podróż takimi pierdołami, naprawdę mogła się powstrzymać tym bardziej że był tłok i naprawdę mogła spotkać kogoś znajomego totalny brak dyskrecji, totalny...edit: gadała ponad pół godziny potem wysiadła, może gadała dalej pół godziny jej sratatata, naprawdę łeb mi pękał bo siedziała obok mnie. mogłabym napisać historię jej życia i życia jej znajomych ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
gołąbki są bez mięsa, mięso z ryżem, samo mięso zależy jak kto lubi.
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tego nie lubię.Hehe -"wiadomo ,profesorowie " |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Ale weź, gdyby to była sprawa życia i śmierci ale ona przez pół godziny truła truła truła ględziła o debilizmach...
Naprawdę, można dzwonić w komunikacji miejskiej kiedyś może było to źle postrzegane, ale jak trzeba to trzeba, tylko że bez przesady ta dziewczyna sobie jakiś czat urządziła... Wiem kogo zaprosi i nie zaprosi na ślub i wesele, wiem gdzie jedzie w podróż poślubną, no ba, nawet wiem jaki aparat kupiła |
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie to po prostu dziwi, że ludzie tracą na to nerwy. Nie wkurza, tylko dziwi. Wkurza mnie szereg innych rzeczy, ale też staram się za bardzo nie podniecać wszystkim
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A forum, gdzie wypowiadają się mamy moim zdaniem jest dla mam i ten, kto wcina się i zaczyna obrażać, to też debil. Nie interesuje go dyskusja ? To niech nie wchodzi. |
|
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
Przechodzę etap fascynacją Allegro
![]() Rozumiem, że to najpopularniejszy portal i każdy próbuje coś opchnąć, ale nie rozumiem dlaczego niektórzy tak utrudniają korzystanie z niego - typu: zdjęcie fantastycznie wyglądającej rzeczy na miniaturce, a prawdziwe zdjęcia dopiero na stronie przedmiotu - nierzadko zupełnie innej ![]() No i tagi "doda uroku" - nie wiem, czy ktoś wyszukuje wg tego hasła, ale spróbowałam i znalazłam - uwaga - ponad 1000 przedmiotów
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie rozumiem takiego poglądu - nie słucham zagranicznej muzyki, bo jej nie rozumiem...
Moim zdaniem muzykę się czuje, rytm, brzmienie, głos wokalisty, to jak oddaje emocje. Uważam, że aby to rozumieć nie trzeba znać obcego języka. Jasne, że słowa w piosenkach też jakieś tam znaczenie mają, fajnie jest je znać, ale to nie wszystko. Co najlepsze spotkałam się już z taką sytuacją, że osoba nie słuchająca zagranicznej muzyki ze względu na tekst, nie rozumie o co chodzi w polskich piosenkach
|
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem rozumienie jest jednak ważne. Na przykład ja nie słucham francuskiej piosenki, może dlatego, że nikt nie polecił mi nic dobrego, a może dlatego, że nigdy się nie uczyłam tego języka i brzmi dla mnie obco. Lubię rozumieć co ktoś "do mnie" śpiewa.
Znasz jakąś fajną melodyjną francuską piosenkę? Jedyne co ja znam to: http://www.youtube.com/watch?v=o4XY5y1q_Fo. Masz też rację w tym, że muzykę powinno się przede wszystkim czuć, no i ja tutaj znowu na swoim przykładzie powiem, że nie uczyłam się hiszpańskiego a ostatnio rozkminiałam hity Aventury - w jednym oknie YouTube, a w drugim oknie tekstowo.pl
Edytowane przez YipYip Czas edycji: 2011-08-17 o 09:42 |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki wielkie za ten link! kiedyś sie ucyzłam francuskiego, ale nic już nie pamiętam
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie rowerzyści jeżdżący bez świateł, łamiący przepisy, przejeżdżający przez przejścia dla pieszych, ryzykujący własnym życiem, w ciemnych ubraniach, z głupią świadomością, że przecież oni widzą samochody, to kierowcy i przechodnie też ich widzą.
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
mnie dziwią rowerzyści szybko śmigający po zatłoczonych chodnikach między ludźmi. Usuwaj się takiemu, bo jak nie to Cię rozjedzie. I jeszcze ta oburzona mina, że tak ciężko się jedzie wśród tłumu ...
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkie inne jej |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Placuszek racuszek
|
Cytat:
dla mnie również. Poza tym teraz są tłumaczenia piosenek i wiesz co wokalista śpiewa.. Ja szczerze powiedziawszy.. lubię może 3-4 piosenki polskie.. reszta zagraniczne. Oczywiście wszystkie sobie tłumaczę |
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też jest bardzo ważne.
piosenka fajna, skoczna, ale potem ktoś mi przetłumaczył ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Konto usunięte
|
Oj tak! Sama jestem rowerzystką, ale coś takiego niesamowicie mnie denerwuje. Często chodzę zamyślona i nie muszę koniecznie zauważyć w porę pędzącego rowerzysty jadącego wprost na mnie, w końcu jestem na chodniku.
Najbardziej mnie denerwuje jednak kiedy rowerzyści jadą wiaduktem po chodniku. U mnie w mieście chodnik dla pieszych na wiadukcie jest bardzo wąski, a tu jeszcze rowerzysta mi się wpycha i ani myśli zsiąść z roweru. Czekam tylko kiedy ktoś się nie zmieści i wypadnie za barierkę. |
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie denerwują zarówno bezmyślni rowerzyści jak i piesi idący ścieżkami rowerowymi. Szczyt to w Krk Rondo Mogilskie :/
|
|
|
|
#1410 |
|
Konto usunięte
|
Musze to wyrzucic z siebie bo juz nie moge. Ostatnio wpadlam w kilku miejscach na pare artykulow, opinii, w ktorych ludzie mowili, ze nie rozumieja, czemu grubi ludzie nie schudna. Po co byc grubym, skoro nie trzeba? W komentarzach co drugie slowo 'tarczyca' i 'geny'.
Przeciez nie kazdy gruby ma chora tarczyce, prawda jest taka, ze po prostu sie obzeraja i jeszcze tucza swoje dzieci. Tych grubych z innych przyczyn (hormony, metabolizm) jest jakies maly % w tej chwili, reszta to McDonalds. Ciagle widze dzieciaki, ktorym mamuska lub babka wciskaja gofera z dzemorem, geba cala w bitej smietanie. Do Mc's kolejka najdluzsza, w pizzy hut na miejsce czeka sie czasem pol godziny. To takie usprawiedliwianie sie. Tez mialam moment, ze tak myslalam, nie moglam schudnac, moglam nie jesc nic a waga nie spadala. Az w koncu poszlam do dietetyczki, dostalam diete, chwila moment i 17 kg mniej. Da sie, tylko trzeba ruszyc tylek i to zrobic, nie wmawiac sobie tarczycy, ktorej nie ma. A w poczekalni tez stado grubasow i rozmowa o tym jak to juz schudli troche ale potem hehe wrocili do slodyczy, bo oni nie moga. A ten to pracuje i nie ma czasu, musi jesc fast foody, a ona sie zle czuje jak nie zje czekoladki. I czemu oni schudac nie moga? Najlepiej niech pani doktór da jakies tabletki co same tluszcz spala, bo dieta to nie dla nich. Domyslam sie, kto w zyciu przez odchudzanie nie przeszedl to tego nie rozumie. Ale niech nie chrzani, ze schudnac sie nie da, ze czlowiek sobie wagi nie wybiera. I ze kazdy ma tarczyce, geny itd. bo to nie jest prawda. Jednak ci co schudli tez nie rozumieja grubych. Np. to http://www.pudelek.pl/artykul/34386/...ciez_schudnac/ Nie chce z tego posta robic jakiegos najazdu na otylych, nie to bylo celem, moze komus sie to podoba, moze komus to nie przeszkadza, po prostu nie znosze takiego gadania, ze sie nie da. Zbyt wiele osob w to uwierzylo i porzucilo nadzieje, po co, i tak sie nie uda. Natchnela mnie tu kolezanka, ktora schudla 8 kg a potem przytyla 12 w dwa tygodnie, bo co to za roznica czy wazy 98 czy 110 i tak nie wroci do 60. (tu sprawa jest jasna, slodycze, tarczyca zdrowa, hormony w normie) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Nie ma prawa Cię "nachodzić" telefonami ani smsami w nocy, a tym bardziej rozkazywać 
np. kotlety schabowe smażone z ananasem i serem, mniam 

naprawdę, mogła się powstrzymać. to nie jest sprawa życia i śmierci by umilać ludziom podróż takimi pierdołami, naprawdę mogła się powstrzymać tym bardziej że był tłok i naprawdę mogła spotkać kogoś znajomego
też tego nie lubię.Hehe -"wiadomo ,profesorowie "