|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Spróbuję jutro lub pojutrze z pierwszym w życiu olejkiem (Vatika-kokosowy), a później to się zobaczy
|
|
#39722 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie mi proszę co zaaplikować na włosy by podczas deszczu (1. zdj) nie puszyły się aż tak bardzo
Lakier jak wiadomo odpada, żel lniany w moim przypadku na suchych włosach się nie sprawdza. Oczywiście przeszukałam wątek (zresztą jestem na bieżąco ), w wątku o reanimacji jakoś nie mogę znaleźć odp.Bardzo Wam dziękuję za ten wątek. Gdyby nie on to nadal miałabym siano zamiast włosów |
|
|
|
#39723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlugofalowo - nawilzanie, nawilzanie i jeszcze raz najwilzanie mozesz tez sprobowac popsikac jakims psikadlem, ja ostatnio tak zrobilam i wlosy nie 'pobraly' wody z deszczu, z tym ze popsikalam wlosy ale ich nie dotykalam, jakie psikadlo to moze ktos poleci bo ja mam swoje z UK
|
|
#39724 |
|
Zakorzenienie
|
ale ty masz skręt
Rybiorku ja tez mam was przed oczami na tej imprezie i staje mi jeden z ulubionych odcinków serialu One Tree Hill jak dziewczyny budzą się rano po wieczorze panieńskim jedna z podbitym okiem, jedna z kolczykiem w języku, jedna z tatuażem nad tyłkiem, przyszła panna młoda bez pierścionka zaręczynowego, jej teściowa w wannie a po domu jeździ buldog na deskorolce ![]() i mniej więcej taki8 obraz mam waszej imprezy ![]() Ja jutro swoje włosy będę musiała reanimować... ehhh tylko nie mam czasu na to za bardzo... dzisiaj wieczór poświęcony paznokciom włosów nie ruszałam (jak ja ujarzmię puszaka dzisiejszego po całej nocy jeszcze...)No nic zakręconych snów i fajnych loków jutro
|
#39725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olejuję włosy od kwietnia. Włosy mam w znacznie lepszej kondycji - zdj na blogu Jako stylizatora używam odżywki b/s Joanny na mokre włosy. Harmonijkuję i nakładam żel lniany w dużej ilości. Rzeczywiście poszukam jakiegoś psikacza i będę go używać w deszczowe/wilgotne dni A może ktoś doradzi? |
|
|
|
|
#39726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), te co byly w obuwiu musialy z niego wyskoczyc a te bez butow ale w rajstopach pozbyly sie rajstop. Podloga byla uswiniona i kleila sie, jedna dziewczyna pracowala kiedys jako barmanka i robila wszystkim drinki, tyle ze nie miala tych takich malych dziubkow-lejkow, uzywala rak i zaslaniala otwor w butelce reka jak chciala zrobic drinka w specjalny sposob, wychodzic to jej wychodzilo ale kuchnia do generalnego sprzatania, a podloga we wzorek butowy i rajstopowy (podobno nie dalo sie reka oderwac butow, stopy rajstop w kawalkach, dopiero jak cos mocnego do podlogi uzyto to poszlo)Cytat:
Cytat:
a. masz duza porowatosc b. wlosy nadal nie sa porzadnie nawilzone c. nakladanie duzo zelu lnianego nie rowna sie ze duzo go zostaje po stylizacji (jak sie harmonijkuje po nalozeniu zelu to wiekszosc laduje na tym czym sie harmonijkuje) na a. lepsze zabezpieczenie- musisz poszukac zelu/kremu ktory to zapewni b. stosowac odzywki mocno nawilzajace i 1-2 tygodniowo super maski (kupne lub zrobione) c. jesli uwazasz ze duzo lnianego zostaje a wlosy nadal sie pusza to albo jak w a. albo zostawic lniany ale wspomoc co jeszcze czyms z psikadlem nie pomoge niestety, kiedys probowalam rozcienczyc joanne bs z makiem ale niestety za bardzo mi obciazala wlosy nawet w proporcji 20/80 z woda.
|
|
#39727 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A skoro tak, to odpuszczę sobie biovaxa, dobrze, że kupiłam tylko saszetę na test. Teraz czas wznowić poszukiwania odżywki d/s. Jupiii ![]() Cytat:
Ale mi tak np. najlepszy skręt wyszedł po nocy z olejem kokosowym, myciu bd z glorią i jeszcze na koniec Nivea ;] Ciężżżko, przetłuściły się (choć wcale nie tak szybko, jak na moje możliwości), ale objętość i skręt udany. Ponieważ zestaw BD, gloria, nivea testowałam i loki nie wyszły, więc chyba tylko olej tu pomógł Nic nie kumam ![]() Dobraaaaaa... co by tu sobie dzisiaj zaaplikować hmmm Bajdełej... Tak sobie pomyślałam... Bo, wieczorami łażę na fitness, a potem po powrocie wiadomo - mam bardzo mało czasu, a trzeba, pranie, kąpanie itepe. Gdyby tak od czasu do czasu walnąć sobie przed fitnessem coś na łeb i poleźć z tym na zajęcia? Maska to może nie, ale może olej/odżywka? Głupi pomysł? No tylko jak to zrobić, żeby nie przestraszyć ludzi i było praktycznie... Może ktoś ma jakiś patent?
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-17 o 07:59 |
||
|
|
|
#39728 |
|
Zakorzenienie
|
Aoirghe ja nie pisalam o lokach. O PUCHU. To 2 rozne rzeczy. Na puch oeleje nie pomoga szybko. Na puch maski (gdzie oleje beda dodatkiem).
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-17 o 09:04 |
|
|
|
#39729 |
|
Zakorzenienie
|
Uff.. nadrobiłam Was dziewczyny
![]() Udało mi się wczoraj dorwać Joanne b/s Kupiłam z lnem i rumiankiem, ale zapach mięty z wrzosem mnie zauroczył Następnym razem kupię tę wersję
|
#39730 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#39731 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#39732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#39733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się dzisiaj z myciem włosów namęczyłam, coś kiepściutkie ciśnienie wody mam i ledwo co mi z tego kranu leciało. Uh!
|
|
#39734 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorku, mi się Twoje włosy podobają. Trudno ocenić, czy teraz bardziej niż przed. Chociaż przyznam, że mi się marzą takie loki, jak miałaś przed zabiegiem - czyli regularne.
Chyba wiem, jaki efekt chciałaś uzyskać. Wydaje mi się, że miałam coś podobnego na głowie w sobotę. Miałam dużo loków i fal, może nawet bardziej fal, ale ogólnie włosów było dużo i były ładnie uniesione. I z kazdym pasem włosów cos się działo - od samej głowy. W ogóle nie przeszkadzało mi, że nie mam regularnych loków. Fajnie masz z tym, że nie musisz ich stylizować jeśli nie chcesz. Tego Ci zdecydowanie zazdroszczę ![]() Wiem, że miałam dodać zdjęcia i przepraszam za opóźnienie Dzisiaj dodam zdjęcia, choć włosy nie wyglądają na nich rewelacyjnie
|
|
|
|
#39735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#39736 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać - dobra informacja dla dziewczyn z Łodzi i okolic:
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,1..._zdjecia_.html |
|
|
|
#39737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przykryłam dla pewności poduszkę prześcieradłem, ale żadnych śladów na nim nie widzę włosy jeszcze schną, ale już widać, że tak błyszczące włosy to miałam chyba tylko zaraz po farbowaniu (było się kiedyś młodym i szalonym ). Ale chyba przesadziłam z ilością nałożonej Joaśki lnianej b/s, jakoś tak mi się chlusnęło
|
|
#39738 | |
|
Zakorzenienie
|
heheh no nie zazdroszczę sprzątania po tej imprezie w takim razie
![]() a ja siedze z lnianym, schnie właśnie... może będę zdatna wyjść do ludzi.. Cytat:
dokładnie
|
|
#39739 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#39740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj nie mylam, reanimacji jako takiej nie bylo bo nie bylo potrzeby ale dostalam zalecenie dbac o nawilzenie (codziennie nawet jak nie ma mycia), wiec najpierw nalozylam troche Smoothing Lotion CJ (dwie polskie dwuzlotowki) a na to pol pompki olejku Busy Izzy, tego nie grali, kiedys po czyms takim przyklap bylby jak ta lala ![]() Cytat:
to czekamy, jak ja pokazalam to Ty musisz tym bardziej
|
|
#39741 |
|
Raczkowanie
|
O rany, chyba naprawdę muszę jednocześnie czytac i pisać bo jesteście nie do nadrobienia
Dotąd nie przywiązywałam dużej wagi do składu kosmetyków. Moje włosy są baaardzo humorzaste i często muszę zmieniać kosmetyki. Teraz stosuję serię do włosów kręconych Biosilk + płynny jedwab na końcówki. Ale dzisiaj wybieram się na zakupy, sporządziłam małą listę kosmetyków i zaczynam dbać o moje włoski
|
|
|
|
#39742 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie a uzywala któras jedwab z biosilka ? grozny czy nie grozny ?
|
|
#39743 |
|
Rozeznanie
|
lenka, świetne masz włosy, pielęgnuj je pielęgnuj, kibicuje im
![]() chciałabym mieć kędziory od czubka głowy
|
#39744 |
|
Strażnik Wizażu
|
Groźny = wysusza, nie używać
|
|
|
|
#39745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niowiutka, nie napoczęta (dwie kupiłam) Lada chwila zrobię bazarowe stoisko z odżywkami użytymi zaledwie raz. Mam za małą łazienkę, żeby to kolekcjonować Zresztą, to takie bez sensu trzymać to, a potem wywalać.W sumie biovax już raz wcześniej stosowałam i było podobnie, ale sądziłam wtedy, że to wina czegoś innego. A niech to... dalej nie wiem, jaką odżywkę d/s ![]() O właśnie tak przy okazji... Mam oliwę z oliwek, ale jakąś podłej jakości, a chciałam dodać łyżkę do maski. Dawać, czy lepiej sobie odpuścić, az kupię jakąś lepszą? Czy może zamiast tego olej z pestek winogron? Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-17 o 10:46 |
|
|
|
|
#39746 |
|
Zakorzenienie
|
Lekko wilgotne jeszcze włoski po nocnym odżywieniu
![]() Oczywiście nie wytrzymałam, kupiłam w rani-art olej kokosowy i heenare, typowe dla mnie
|
#39747 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
plus jeszcze te które spłynęły w wannie.od dzisiaj biorę Revalid, może to coś pomoże a w czasie najbliższym nieokreślonym idę na badania krwi![]() edit: użyłam dziś żelu lnianego jako reanimatora i powiem wam że się zawiodłam żel ma konsystencję gluta, którego trudno wybrać ze słoiczka, a potem nałożyć na włosy. nie wiem jak sprawdza się na mokrych, umytych włosach, dzisiaj spróbuję... może za dużo od niego oczekiwałam..
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-17 o 11:43 |
|
|
|
|
#39748 | |
|
Zadomowienie
|
Niestety w moim małym mieście nie ma Leclerka
Już nie mam pojęcia gdzie mam szukać tej Joanny.Cytat:
Jedyną wadą było to, że z kasztanowego brązu zrobiły się miedziane, ale podobno nie tylko u mnie były takie efekty uboczne.
|
|
|
|
|
#39749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawosci zaczelam szperac o skladnikach w chemikaliach do trwalej i relaksacji i wiecie co znalazlam? Ze oliwa to jeden z domowych sposobow na prostowanie. Byl jakis przepis zeby zagotowac oliwe i potem dodac odzywke (nie pisala jaka), wymieszac dokladnie i jak wystygnie nalozyc na wlosy (plus minus, w autobusie na telefonie czytalam wiec nie pamietam czy po dolozeniu odzywki jeszcze gotowac). Niby pomaga, nie tak jak chemiczna relaksacja ale nie jest az tak trwala bo to nie chemia. Oliwie wiec mowie nie. Od dzisiaj
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Spróbuję jutro lub pojutrze z pierwszym w życiu olejkiem (Vatika-kokosowy), a później to się zobaczy

Lakier jak wiadomo odpada, żel lniany w moim przypadku na suchych włosach się nie sprawdza.
), w wątku o reanimacji jakoś nie mogę znaleźć odp.

Ale mi tak np. najlepszy skręt wyszedł po nocy z olejem kokosowym, myciu bd z glorią i jeszcze na koniec Nivea ;] Ciężżżko, przetłuściły się (choć wcale nie tak szybko, jak na moje możliwości), ale objętość i skręt udany. Ponieważ zestaw BD, gloria, nivea testowałam i loki nie wyszły, więc chyba tylko olej tu pomógł

Zresztą, to takie bez sensu trzymać to, a potem wywalać.
a w czasie najbliższym nieokreślonym idę na badania krwi
żel ma konsystencję gluta, którego trudno wybrać ze słoiczka, a potem nałożyć na włosy. nie wiem jak sprawdza się na mokrych, umytych włosach, dzisiaj spróbuję... może za dużo od niego oczekiwałam..
Już nie mam pojęcia gdzie mam szukać tej Joanny.