![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Portale randkowe - wasze doświadczenia ze spotkaniami
Cytat:
Forma nie gorsza niż inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Portale randkowe swoją drogą, ale co myślicie o poznanych przypadkiem np. na jakimś portalu tematycznym, w grze itd.? Przecież to tak samo przypadek jak poznanie kogoś na ulicy
![]() I tak poza tym, dobre jest to, że zwykle najpierw poznajemy czyjś charakter, wygląd na końcu i dzięki temu również osoby z kompleksami mogą kogoś znaleźć o ile nie trafią na takie chamidła, jak koleżanki jednej z Wizażanek, która pisała, że potrafią gościa od pasztetów wyzwać ![]() Dodam, że poznałam kilku fajnych facetów na necie przez przypadek, nawet ostatnio poznałam naprawdę fajnego gościa, niekoniecznie w celach matrymonialnych, ale jeśli poznaję kogoś np. na imprezie, też nie liczę na ślub, tylko na miłą znajomość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Robi postacie skrzydlatych lasencji, elfic o nogach do nieba (koleżanka <100 kg), nadaje im nicki: Kicie, Seksi_Kocice, Misiaczki sraczki i... rwie! A to jej wybrankowie pomogą wejść na wyższy poziom, dadzą jakąś fajną broń, wiadomo, że to zawsze ludzi zbliża ![]() Żałuję, że nie widziałam miny żadnego z nich, kiedy stanęli w drzwiach i zamiast Seksi_Kociaka, ujrzeli tłustą kocurzycę z wąsem i tłustym włosem, szczerzącą zółtego zęba w rozanielonym uśmiechu. Najbardziej zadziwiające jest to, co dzieje się potem. Narzeczony nie podejmuje odwrotu, nie udaje bólu brzucha, ani że umarła babcia i natychmiast musi wracać. Nie, drogie Wizażanki: on: tak jak się umawiali wcześniej zostaje u niej na noc. I to nie na jedną. Tak więc te dni, które spędzają u A. kolejni kochankowie z gier, są najszczęśliwszymi dniami w jej życiu (seksualnym podobnież). A. załamuje się dopiero, kiedy rzeczony Misiaczek wyjeżdża, zostawiając ją z malinami na szyi i obietnicami wspólnego życia i od tej pory nie mówi już więcej nic. Misiaczki zmieniają numery i kasują postacie, usuwają konta z naszych klas, kamienie w wodę po prostu . A. jest w histerycznej rozpaczy, przybiega do swojej przyjaciółki zupy_g i wylewa żale. I słuchałam. Pocieszałam po każdym Misiaczku, który z niej skorzystał i przepadł. Miesiąc temu, kolejny wywinął jej numer z tej kategorii, toteż przybiegła znowusz, że frajer, sk***iel i dupek: "nażarł się, naru***ł, wykąpał i zmył!". No i tu po raz pierwszy powiedziałam jej prawdę na temat jej gierkowych związków, i głupich chłopcząt, których sobie zaprasza na kopulację, nie wiedząc o nich nic, a potem jest bardzo zdziwiona. Tak skończyła się nasza przyjaźń. Od tygodnia na gg znowu ma opis: "Tygrysku KOCHAM CIĘ ![]() Pozostaje mi życzyć powodzenia młodej parze. Taki mały przykład desperacji ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kurczę, ten "mój" dawał mi potiony, czy to już sponsoring? ![]() A Twoja znajoma... Szkoda gadać, taka naiwna. Szczerze mówiąc, to życzę jej, żeby obecny misiaczek był na zawsze, bo w sumie biedna jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
ja uwazam ze to jest dobre miejsce, bo jest masa ludzi którzy pracują , studiują i nie maja czau ani gdzies spotkac kogos nowego , nie zwiazanego z przyjaciolmi .
A spotkanie chlopaka np na imprezie jest lepsze ? na imprezy chodzi sie po to by sie napic itd i co wtedy jest niby lepiej poznac ? a pozatym zupa_grochowa niezle jestes "przyjaciólka" |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Pomagałam mu "expić" i łaziłam z nim do lochów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
wlasnie dzis o tym mialam na szkoleniu w moprze, niestety, to bardzo niebezpieczne szukac szczescia i przygod na necie czy innych czatach, kiedys pracowalam w domu dziecka, nasze wychowanki bardzo czesto szukaly na czacie czy portalach partnerow, jak sie to konczylo chyba pisac nie musze, ogolnie podsumowujac, to ciaza, dziecko i dom samotnej matki, a po drodze pobicie, bo sie chcialy gdzies zaczepic.
uwazam,z e to zadna sztuka poznac meza na takim portalu i juz, robilam badania, swoje wiem. portale sa ok, jesli sie szuka kogos naluzie: kolegi,przyjaciela, znajomego itp.,a nie, ze ktos wchodzi na nie od razu z premedytacja zeby,,wyrwac chwasta lub, ze szuka meza'', bo na zywo sobie nie radzi. wiadomo, ze kazdy krzywym okiem patrzy jaksie slyszy,,poznalam meza na necie''. Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-16 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A ja cały czas jestem przekonana, ze z internetu korzystają różni ludzie i to czy poznało sie męża podczas remontu, stłuczki samochodowej czy tańca w dyskotece niczego nie zmienia w przyszłości związku. Nie musi być przypadek, żeby para była szczęśliwa, czasem dobrze jest gdy świadomie wybierze sie wysokiego bruneta bez nałogów
![]()
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
mialam propozycje, ale za maly hajs u nas i zrezygnowalam, teraz troche zlauje, ale mialam juz temat i badania porobione wstepnie, poza tym czesto mam kursy i szkolenia, bo taka branza i o tym mamy caly czas o milosci z internetu, poogladajcie sobie taki program ,,Gorace serca w sieci'', kto tam szuka i kogo
![]() http://balladafilm.pl/Community/6628..._w_ciemno.html |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w mmo poznałam paru fajnych facetów, z którymi do tej pory utrzymuję kontakt nie tylko wirtualny. No biedna, ale na własne życzenie. Nie rozumiem dlaczego ludzie mają takie parcie na udawania kogoś innego w sieci. Każdy kto ma swój rozum wie, że przy pierwszym spotkaniu na żywo takie rzeczy wyjdą na jaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony ja mam trochę staroświeckie spojrzenie na osobę z takim stopniem naukowym - że jest to ktoś posługujący się poprawną polszczyzną, nowoczesny, ktoś kto nie widzi świata na biało-czarno, ktoś kto nie uważa że pozjadał wszystkie rozumy i wie wszystko na dany temat, ktoś kto potrafi myśleć nieszablonowo a nie stereotypami, z otwartym umysłem i szerokimi horyzontami. Poza tym wybacz - ale wg mnie Twoje badania są niewiele warte bo są nieobiektywne i jednostronne, z tego względu uważam również za śmieszne Twoje pozowanie na specjalistkę kiedy tak naprawdę wiesz niewiele na ten temat (uwierz, nawet na podstawie tego wątku można stwierdzić, że randki w necie to nie tylko spotkania koloryzujących rzeczywistość chłopaków z ograniczonymi umysłowo prostaczkami jak Twoje koleżanki). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Z czystej ciekawości chciałabym zobaczyć "pracę doktorską" napisaną takim stylem i z tak oszałamiającą zdolnością do olewania podstawowych zasad składni, interpunkcji itd. itd.
![]() ![]()
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-08-17 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Suvia ja nie napisalam, ze napisalam doktorat, tylko, ze mialam propozycje,i ze robilam wstepne badania i mialam temat pracy, czytaj ze zrozumieniem, to moze wiecej zrozumiesz-troche mi maslo maslane wyszlo
![]() ![]() Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-17 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Czytam ze zrozumieniem. Nie napisałam, że chcę zobaczyć Twoją pracę doktorską, bo wiem, że takowej nie ma. Napisałam, że ciekawym doświadczeniem byłoby przeczytanie pracy doktorskiej napisanej w taki freestylowy sposób (a co i tak było ironią, bo mam nadzieję, że takowa nie będzie miała szansy powstać
![]()
#48 |
BAN stały
|
a co Ci do tego czy bedzie czy nie? moja sprawa. na szczescie to nieod Ciebie zalezy. to tak jakbym Ci napisala, ze mam nadzieje,ze nigdy nie napiszesz magisterki
![]() http://www.plotek.pl/plotek/51,79592,10126969.html?i=2 siara, obciach czy lans? ![]() Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-17 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Moja kolezanka pisze doktorat, w ktorym uwzglednia portale randkowe - w trakcie pisania sama na takim poznala swojego narzeczonego ![]() Gdyby mi ktos powiedzial, ze wygladam jak pasztet, to tez bym zwyzywala... Z kim Ty sie zadajesz ![]() Cytat:
![]() A fuj, mialabym poznawac kogos na sali gimnatycznej smierdzacej potem albo w pubie po alkoholu? Bleee ![]() Masz straszne uprzedzenie do internetu, az dziwi dlaczego udzielasz sie na internetowym forum. 11 przykazanie boze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Troche balabym sie spotkac z nieznajomym z ulicy, a odwiedzajac czyjs profil na portalu spolecznosciowym przed spotkaniem mozna sie sporo o nim dowiedziec, a dziewczyny obawiajace sie o swoje bezpieczenstwo moga podrzucic szereg namiarow na te osobe komus zaprzyjaznionemu przed spotkaniem. Widze duzo plusow poznawania sie przez internet, ale w mojej bardzo krotkiej "karierze" na portalu randkowym nie natknelam sie na oszusta czy zboczenca, wiec tez za bardzo nie chce sie o tym wypowiadac.
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swojego TŻa poznałam na czacie telewizyjnym, telegazetowym. Jemu się nudziło, więc wysłał tam wiadomość z numerem, ja napisałam, i tak jesteśmy ze sobą 3 lata (dokładnie dziś mamy rocznice), a zaczęliśmy ze sobą być po 1,5 roku znajomości. Poznałam w internecie kilka naprawdę fajnych osób, których nie miałabym okazji poznać w realu. Ja nie widzę w takich znajomościach nic złego, wręcz przeciwnie. Tak naprawdę nie ma znaczenia gdzie kogo poznaliśmy, ale to, jak nam się z nim rozmawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Poszłaś dziewczyno na łatwiznę i do tego związałaś się z jakimś telemaniakiem i zboczeńcem... I ten, i nie napiszesz magisterki!!!!
![]()
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poznałam masę ludzi przez internet, kompletnie nie w celach matrymonialnych, po prostu znajomych z forum muzycznego, z blogów itp. Do teraz w miarę możliwości się spotykamy, wyjeżdżamy razem na koncerty. Konto na portalu randkowym założyłam z ciekawości, bez jakiegoś ciśnienia na znalezienie męża ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znam kilka par, które poznały się przez internet, damsko-damskich i damsko-męskich. Jedni są dalej razem, inni nie, ale to że poznali się przez internet absolutnie nie było przeszkodą czy powodem rozstania.
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tacy są najgorsi. Że niby im nie zależy. Ale jednak wytrwale szukają ofiary ![]()
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() On był bardzo wytrwały, ale w czekaniu na mnie... A to szumowina prawdziwa... Rozgryzłam go. Dziękuję Ci kochana, że rozjaśniłaś mi umysł. Czułam, że jednak z dziewczynami powinnam się wiązać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Malla to byly tylko przyklady, mozna poznac gdziekolwiek na zywo basen, park, kawiarnia, obojetnie, wstyd, bo zrobila to z premedytacja, dala sie zaplodnic, a wiedziala, ze z facetem nie bedzie,wiec skazala z gory dziecko na brak ojca, z czysto egoistycznych pobudek, bo chciala miec dziecko, ojca dziecka wybrala w castingu z portalu randkowego, wiec to o niej kiepsko swiadczy, mam, obecnego TŻt poznalam na kursie na prawo jazdy, nie poszlam tam z zamiarem poznania nikogo, za rok slub bierzemy, nie uznaje narzeczonych z netu, dobrze wiem, jak na czacie wyglada taka rozmowa. jak ktos mi mowi, ze sie na necie poznal i slub bierze, to mi sieod razu chce smiac, na zywo, to trzeba dobrze wygladac zeby kogos poznac, a przez net, to wiekszosc bajki wstawia. nazwaly kogos pasztetm lub granatem, bo zostaly oszukane, fotka inna, facet inny, to tez byscie tak zareagowaly.
mam paru znajomych/ kolegow z neta, ale bym sie nie zwiazala. Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-17 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może Cię uświadomie. Tobie się chyba wydaje, że wszystkie osoby poznające kogoś przez internet bez spotkania, lub po pierwszym spotkaniu już chcą slubu. Ja jestem ze swoim facetem 3 lata, i znam go bardzo dobrze, ale nasz związek nie opierał się, i nie opiera na słodziutkich smskach, i chodzeniu przez smsy, tylko na spotkaniach, mieszkaniu razem, i wspólnym spędzaniu czasu. To, że, jak twierdzisz, Twoje znajome miały takie doświadczenia, to żaden argument- moje doświadczenia, i innych osób które znam są bardzo pozytywne, więc łaskawie schowaj sobie te prześmiewcze komentarze do kieszeni, bo widocznie Twoje pojmowanie związku osób, które się poznały przez internet jest mooocno zniekształcone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
FreakChic ona to mowila w programie sniadaniowym chyba na TVP 2 wczoraj z tego co pamietam. nie mysle tak, ze od razu chca slubu po 1 szym spotkaniu czy cos, tylko, ze ida na latwizne i droga na skroty. czesto wychodza na tym jak zablocki na mydle i jako pedagog z wyksztalcenia i doswiadczenia-praca m.in. w domu dziecka niestety nie zgodze sie z Toba, ze dziecko wychowane przez 1go rodzica malepsze dziecinstwo, skad sie pozniej biora malzenstwa/ pary z taka roznica wieku? np. ona 25 lat, on 43. z braku ojca m.in. w dziecinstwie o czym nie raz pisza dziewczyny na forum. pakuja sie w zwiazku bez przyszlosci ze starszym facetem, bo im taty brakowalo w dziecinstwie.
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-18 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.