Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 08:43   #4651
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28801166]
to ja też chcę za tyle zamówić.[/QUOTE]

ja też! ja też!

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:59   #4652
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
ja na 10 letni staż nie zamówiłam z 3 kampanii i też to wypadło na okres wakacyjny.Podejrzewam ,że w sezonie lipiec-sierpień wiele z nas ma mniejsze zamówienia.W 11 miałam zamówienia na ok.300zł a w 12 jest na ok.35 zł i chyba przerzucę to na 13.
Ja mam przez wakacje wysokie jak nigdy Przed wakacjami to ledwo na 150zł czasami miałam, a teraz składałam już ze 3 czy 4 w katalogu. Do Avon Clubu brakuje mi 780zł. Zobaczymy czy się uda.

Ale ona napisała, że ma upust 40%, ale chyba daje mniejszy?

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2011-08-17 o 09:00
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:17   #4653
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
upustów nie będę robić ....

potrzeba mi więcej klientek, a nie mam skąd ich brać
przez ostatni rok można się wykruszyły ....
Ja też w życiu opustów nie daję, mnie też się coś należy, nie będę tachać toreb za darmo... Na szczęście nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś "żadał" opustu Wszyscy normalnie płacą, ja jedynie przy dużych kwotach końcówkę obcinam, prezencik wrzucam...
Ale niektóre klientki są rozpuszczone jak widać.... no ale wiadomo przez kogo... same sobie konsultantki narobiły.
Stary 2011-08-17, 09:19   #4654
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28801166]
to ja też chcę za tyle zamówić.[/QUOTE]

Cytat:
ja też! ja też!
to ja też chcę

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ale ona napisała, że ma upust 40%, ale chyba daje mniejszy?
Kochana, my umiemy czytać
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:21   #4655
smerfetka25
Zakorzenienie

Co teraz będzie w prezencie za sprzedaż na tysiąc złotych w k11??
Stary 2011-08-17, 09:25   #4656
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja też w życiu opustów nie daję, mnie też się coś należy, nie będę tachać toreb za darmo... Na szczęście nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś "żadał" opustu Wszyscy normalnie płacą, ja jedynie przy dużych kwotach końcówkę obcinam, prezencik wrzucam...
Ale niektóre klientki są rozpuszczone jak widać.... no ale wiadomo przez kogo... same sobie konsultantki narobiły.
ja przy większym zamówieniu też jakiś prezent dorzucę ale tak, żeby jakieś wielkie opusty to nigdy, też uważam tak jak Ty, że coś mi się z tego należy
najgorzej jak się nauczy klientki raz się da opust to później będą chciały cały czas

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Co teraz będzie w prezencie za sprzedaż na tysiąc złotych w k11??

Szczegóły oferty

Nowość
przy zamówieniu z poprzedniego katalogu (11) za 1 000zł

Tylko teraz za 6,50 zł netto

(oszczędzasz 48,50 zł)

Cena regularna - 55,00 zł

Cena w katalogu 15/2011 - 29,90 zł

Woda toaletowa 015, 50 ml

Warunki oferty:

Możesz skorzystać z tej oferty, jeśli wartość Twoich zamówień w poprzednim katalogu przekroczyła 1000 zł

Edytowane przez loveve
Czas edycji: 2011-08-17 o 09:27
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:28   #4657
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem robię zniżki, jeśli mamy program motywacyjny, ale to dopiero od niedawna. Jeszcze nikt się nie złapał Teraz mam zamiar przecenić LRD na 39,90
A tak to też jakiś prezencik, ale tylko do większych zamówień. Do każdego zamówienie (niezależnie od kwoty) wrzucam katalog i próbki.
Opustów nie opłaca mi się dawać, bo sporo zamawiam dla siebie (i Mamuśki), więc i tak zawsze muszę coś dorzucić z własnej kieszeni, bo to co "zarobię" mi nie starcza.
Bingo

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Mononokea, gdzie pracujesz? Chyba zmienię studia i przerzucę się na Twój zawód, żeby osiągać takie sumy
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 09:41   #4658
magdap_96
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!! Mam problem zamawiałam właśnie następne zamówienie. Zamawiałam dwa lakiery do paznokci Sunshine i Dynamo, Zegarek w marynarskim stylu, biżuterię Reese i zestaw Avon care. W mailu potwierdzającym zamówienie wszystkie te produkty były. Zobaczyłam fv i nie ma na niej lakieru Sunshine co mam zrobić jeśli była przy nim zielona kropka??
magdap_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:45   #4659
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdap_96 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!! Mam problem zamawiałam właśnie następne zamówienie. Zamawiałam dwa lakiery do paznokci Sunshine i Dynamo, Zegarek w marynarskim stylu, biżuterię Reese i zestaw Avon care. W mailu potwierdzającym zamówienie wszystkie te produkty były. Zobaczyłam fv i nie ma na niej lakieru Sunshine co mam zrobić jeśli była przy nim zielona kropka??
napisz do nich maila albo zadzwoń
nawet masz dowód, że zamawiałaś (mail)
Stary 2011-08-17, 09:46   #4660
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

toż rozpoczęłam gorącą dyskusję o zniżkach

Ja nie zamierzam dawać zniżek. Klientek mi ubyło, w sobotę jadę na wakacje to moze tam złapię rodzinkę TŻ-ta za uszy. Chciałabym mieć to 200 żeby móc kolczyki zamówić.
A chciałam dla siebie bez dopłacania z kieszenie 2 tusze SE i 2 mleczka do demakijażu. Będę musiała pomyśleć jak to zrobić;d
Stary 2011-08-17, 09:47   #4661
magdap_96
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
napisz do nich maila albo zadzwoń
nawet masz dowód, że zamawiałaś (mail)
Nie mam zbytnio czasu by się w to bawić bo potrzebuje go na jutro.
A za nim by mi go oni dosłali.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 09:50   #4662
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Juz myslałam, że wczoraj ostatnie zamówionko poszło z 13, a tu znowu klientka sie obudziła na 113 zł
Stary 2011-08-17, 09:53   #4663
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
naprawdę musisz zadzwonić... bo tam były błędy w tym systemie odnosnie zestawów marynarskich i w innych też ... nie dołączą ci tego teraz i tak skoro masz fakturę, ale może w k12 doślą
Stary 2011-08-17, 09:53   #4664
patusia22
Zakorzenienie

wysłałam ostatnie małe zamówienie z kat.11- żółta kropka przy zestawie Anew Aqua Youth
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:53   #4665
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Ja też im nigdy opustów nie daję, bo uważam że jeśli ktoś ma pieniądze i ochotę na dany kosmetyk to zamawia, jeśli nie ma pieniędzy to nie kupuje. Proste
Co jakiś czas dorzucam każdemu sporą ilość próbek, nawet jeśli ktoś zamówi szampon za 9.90

Edytowane przez wrrxd
Czas edycji: 2011-08-17 o 09:55
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:54   #4666
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
Padam z Tobą

Nie będę oceniać nikogo, nie mam prawa, powiem tylko że ja się tak ludziom nie rozdaję nieważne czy to dobra klientka czy nowa ... jedyne co u mnie mają to jakąś promocję na coś co wchodzi (oprócz promocji katalogowej) no i mają torby : po 7,5zł i po 15zł, a ostatnio też są mniejsze torebki takie papierowe prezentowe z rzeczami za 20 i za 25zł .... i uważam że dość tych okresowych ukłonów w stronę klienta i promocji dla niego,

nie jestem niewolnikiem tej korporacji aby przewalać kosmetyki i kartony z nimi gratisowo
Jakie torby?

Cytat:
Ja daję opusty przy programach motywacyjnych, np. w K14 zrobię opust 40%, żeby załapać się na Outspoken Intense. Do zamówienia zawsze dołączam próbki i tyle wystarczy. Nie jestem w końcu instytucją charytatywną.
Na perfumach to ja chyba zacznę zupy gotować. Trzy buteleczki otwarte, LRD czeka, a jeszcze przyjdą mi w K12 Slip into... i Outspoken

Cytat:
Przecież ci nie wyczarujemy Jeśli blisko ciebie jest COK, to idź tam i dokup ten lakier. Jeśli nie, to chyba nie masz innego wyjścia, jak po prostu zadzwonić do Avonu.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:54   #4667
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Juz myslałam, że wczoraj ostatnie zamówionko poszło z 13, a tu znowu klientka sie obudziła na 113 zł
Podziel się klientkami
Mi Teściowa zamówiła wczoraj na 85zł Zniżek jej też nie daję Może po ślubie jak zostanie oficjalną Teściową Teraz jej coś tylko dorzucę
W ogóle B. stwierdził, że ostatnio była zadowolona, że dostała katalog. Podejrzewam, że jak wcześniej zamawiała u jakiejś ciotki to tylko jej śmignął przed oczami i tyle... I bierze drugą żelową kredkę - musiała jej podpasować Khaki Mam nadzieję, że przyjdzie, bo ma oznaczenie, że do wyczerpania zapasów...
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:56   #4668
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
ja przy większym zamówieniu też jakiś prezent dorzucę ale tak, żeby jakieś wielkie opusty to nigdy, też uważam tak jak Ty, że coś mi się z tego należy
najgorzej jak się nauczy klientki raz się da opust to później będą chciały cały czas
Ja mam fajne klientki i żadnych opustów nie żądają, czasem chcą mi nawet więcej zapłacić Dałam koleżance kiedyś upust na zegarek i drugiej na drogą wodę(ale inaczej by nie kupiły, a i ja uważam, że cena była za wysoka). Ale na inne rzeczy nigdy nie powiedziały potem, że chcą opust.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:07   #4669
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Jakie torby?

Ja daję opusty przy programach motywacyjnych, np. w K14 zrobię opust 40%, żeby załapać się na Outspoken Intense. Do zamówienia zawsze dołączam próbki i tyle wystarczy. Nie jestem w końcu instytucją charytatywną.
Na perfumach to ja chyba zacznę zupy gotować. Trzy buteleczki otwarte, LRD czeka, a jeszcze przyjdą mi w K12 Slip into... i Outspoken
.
z torbami to chodzi o kosmetyki, które zamawiamy czasem aby dobić do zamówienia, lub zostają nam z promocji... itp... ja je sobie dzielę w torby decydując po ile który sprzedam, aby było mi łatwiej są to torby po 7,5zł, 15zł, 20zł, 25zł ... i co jakiś czas z jedną idę w moje klientki i się ich pozbywam ... a one sobie sprawdzają że taki produkt z mojej torebki za 25zł/szt kosztuje w biezącym katalogu 39,9 i wezmą- to jedyne moje promocje dla nich- ale nie daję gratisów- biorą w okazji torbowej to co im potrzebne i tyle
Stary 2011-08-17, 10:09   #4670
Sarasfati
Rozeznanie

A ja dziś w kiepskim humorze. Klientki poskładały zamówienia, a ja nie mogę go złożyć, bo mi jedna zalega na 300 zł pewnie mi doliczą 5 zł :/
Napisze dziś, ze jak nie może przyjechac to niech mi przelew zrobi....wściekła jestem strasznie

Ja tez nigdy nie dawałam opustów na kosmetyki. Spotkałam się z tym, że dziewczyny mówiły, że zamawiają od innych konsultantek, ponieważ tamte dają im demo i netto
Niedawno dziewczyna powiedziała mi, że dostaje na wody toaletowe itp opust 40% Po prostu śmiech na sali.... Powiedziałam jej , że ja wolontariatu nie uprawiam i do tego interesu dokładac nie będę..... Tez musze cos z tego mieć...po prostu...
Stary 2011-08-17, 10:14   #4671
magdap_96
Raczkowanie

Cytat:
naprawdę musisz zadzwonić... bo tam były błędy w tym systemie odnosnie zestawów marynarskich i w innych też ... nie dołączą ci tego teraz i tak skoro masz fakturę, ale może w k12 doślą
Mi nie chodzi o zestaw marynarski tylko sam zegarek z wyprzedaży ale chyba jednak będę musiała iść do Coku
Stary 2011-08-17, 10:17   #4672
Charlotte York
Zadomowienie

Do mnie jedna koleżanka też, że inna daje jej upust i żebym ja jej dała to zamówi u mnie. To ja jej powiedziałam, że jak tak to niech zamawia dalej u koleżanki, bo mnie sie to nie opłaca. I co za różnica czy zamówi u mnie z upustem czy nie zamówi wcale. Żadna.

Nauczy taka jedna klientki, ze upusty są i dają a później my nie mamy komu dawać katalogów, bo każdy chciałby zniżkę. Ja wole zrobić zamówienie na 200 zł i nie szczypać się czy dać zniżkę czy nie. Po prostu zostały mi takie osoby co zniżek nie żądają. I dobrze. A co do próbek. Jak mam za co zamówić zamówię i dam. Koleżankę tak skusiłam na zapach. Ale też inna chciała zobaczyć szminki i podkłady i pyta czy można kupic. To ja mówię można. Zamówiłam więcej niż chciała, ale za część zapłaciła... No przecież nie mogę dawać za darmo tego co sama sobie wymyśli, że chce zobaczyć.

I na marginesie... jestem rozczarowana kolorami szminki 24K
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:27   #4673
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez [B
MonikaPogrzeba[/B];28791270]Kochane ktos na watku katalogowym podal linkt do tego katalogu

http://www.pl.avon.com/PRSuite/eBroc...pgnYrNr=201114

od kiedy on jest wazny?

I czy ktoras z pan posiada PayPal i mogla bym zamowic u niej 3 rzeczy z tego katalogu i dalo by rade przeslac to potem do DE, zaplacilabym PP. Pytam bo u mnie jest tylko jedna z tych rzeczy co bym chciala do tego w promocji drozej niz w Pl po normalnej cenie i 2 rzeczy wogole sa u mnie nie do kupienia, a bylabym bardzo na nie chetna.

Szkoda,że nie jesteś w Berlinie, bo obecnie mój syn tam przebywa (na dluże)j i regularnie lata do Polski to mógłby Ci te rzeczy poprzywozić.
Stary 2011-08-17, 10:31   #4674
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość

.
No takie programy motywacyjne na jakiś krem czy perfumy to ja rozumiem, żeby dostać wodę w prezencie, można tam kawałek swojego opustu na tę jedną rzecz uszczknąć, przecież i tak wychodzimy na tym na plusie. Ale żeby na wszystko? Tego już nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja mam fajne klientki i żadnych opustów nie żądają, czasem chcą mi nawet więcej zapłacić .
Moje też Nie chcą, zeby im wydawać resztę .
Stary 2011-08-17, 10:35   #4675
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
No takie programy motywacyjne na jakiś krem czy perfumy to ja rozumiem, żeby dostać wodę w prezencie, można tam kawałek swojego opustu na tę jedną rzecz uszczknąć, przecież i tak wychodzimy na tym na plusie. Ale żeby na wszystko? Tego już nie rozumiem

Moje też Nie chcą, zeby im wydawać resztę .
dokładnie, zgadzam się z Tobą

moje klientki też nie chcą tych grosiaków reszty więc na podsumowaniu zamówienia, ktore dostają do ręki, od razu skreślam to co po przecinku
Stary 2011-08-17, 10:55   #4676
Żabcia22
Raczkowanie

GG do Żabcia22

Ja czasem daje niższe ceny, dotyczy to głównie perfum. Zauważyłam, że wtedy chętniej klientki je kupują. Normalnie nie skusiłyby się. Zaletą jest, że wtedy opust dla siebie mam wyższy, bo udaje mi się dobić do magicznego progu 500zł. Zrobiłam też wyjątek w tym katalogu i sprzedaje dużo taniej farby do włosów. Nie sądziłam, że w ogóle ktoś zamówi farbę. I tak mam 2 zamówienia, a wiecie, marzy mi się suszarka, ale nijak nie zgłasza się 3 chętna na farbę.... Tak poza tym, sprzedaje po cenach katalogowych. Ale niestety pojawia się konkurencja, który robi duże opusty na wszystko. Obawiam się, że kiedyś nie będę miała racji bytu
Dziewczyny pytałam wcześniej i ponawiam pytanie. Czy któraś z Was widziała może torebkę seidi??z K12?? Albo może planujecie ją kupić dla siebie?? Mocno się nad nią zastanawiam...kolor mnie kusi. Raczej nie kupuje torebek z avonu(bo w ogóle bbbbbrzadko kupuje nowe torebki) i nie wiem jak jest z ich wykonaniem??? Z góry dziekuję za wszelkie info
Żabcia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:56   #4677
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Cytat:
to nie wiem w czym robisz problem. ja i dokiaodpowiadamy Ci na pytanie co możesz zrobić a dla Ciebie to problem. jak nie masz czasu to nie masz lakieru- PROSTE.

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
no to zamawiaj jeszcze raz też bym chciała takie klientki. mam taką co zamawia maks na 150zł ale raz na pół roku. zdarza się parę razy zamówienie od klientek za stówkę to za to inne złożą po 20-30. w wakacje jakoś cienko mi idzie ale zamówienie za ponad 200 zł mam to się załapuję na programy motywacyjne. od września znowu liczę na zamówienia po około 400zł

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Nauczy taka jedna klientki, ze upusty są i dają a później my nie mamy komu dawać katalogów, bo każdy chciałby zniżkę. Ja wole zrobić zamówienie na 200 zł i nie szczypać się czy dać zniżkę czy nie. Po prostu zostały mi takie osoby co zniżek nie żądają. I dobrze. A co do próbek. Jak mam za co zamówić zamówię i dam. Koleżankę tak skusiłam na zapach. Ale też inna chciała zobaczyć szminki i podkłady i pyta czy można kupic. To ja mówię można. Zamówiłam więcej niż chciała, ale za część zapłaciła... No przecież nie mogę dawać za darmo tego co sama sobie wymyśli, że chce zobaczyć.
właśnie to jest najgorsze jest konsultantka nauczy opustów klientki to te myślą,że my wszystkie tak robimy i wymagają jakbym miała każdemu zniżki dawać to musiałabym na nie dokładać. a tak mam 50zł czasami więcej to wolę wydać na siebie bo też z tego coś chcę mieć a co do próbek to zawsze pytam czy jest czymś klietnka zainteresowana to mogę zamówić próbkę na wypróbowanie, nigdy mi się nie zdarzyło, żeby chciały ich dużooo
Stary 2011-08-17, 11:19   #4678
Sarasfati
Rozeznanie

Lalki ja nie wiem czy ze mną cos nie tak czy jak...??

K11 uważałam za dość przeciętny, K12 za dużo lepszy. W K11 miałam dużo zamówień (na ponad 800 zł), a teraz w 12 taka nędza.....na motywacyjny się łapię, ale i tak jakoś kiepsko ...
I teraz az się boję, bo K13 i K14 wydają mi się rewelacyjnymi katalogami....ale moje klientki zwykle działają odwrotnie....
Stary 2011-08-17, 11:52   #4679
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
ja też! ja też!
kochane ktora kk by nie chciala!hehe
Stary 2011-08-17, 12:10   #4680
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
Lalki ja nie wiem czy ze mną cos nie tak czy jak...??

K11 uważałam za dość przeciętny, K12 za dużo lepszy. W K11 miałam dużo zamówień (na ponad 800 zł), a teraz w 12 taka nędza.....na motywacyjny się łapię, ale i tak jakoś kiepsko ...
I teraz az się boję, bo K13 i K14 wydają mi się rewelacyjnymi katalogami....ale moje klientki zwykle działają odwrotnie....
z moimi czasem jest podobnie, zobaczymy jak będzie z kat.13 i 14 - mimo końca wakacji, obawiam się, że we wrześniu będzie krucho bo dzieci wracają do szkół a wyprawka i podręczniki to nie mały wydatek więc klientki niektóre mogą nie być zainteresowane katalogami...
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości