|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
witam się
![]() mała śpi to mama ma chwilę czasu na wizaż ![]() byłyśmy wczoraj u pediatry. i w 3 tyg Hania przybrała 860 g!!! i waży już 4860 ![]() ![]() telik mieszkanie boskie ![]() wszystkie wizażowe dzieciaczki urocze ![]() a to 3-tygodniowa panna Hanna |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
A oto mój opis porodu
![]() We wtorek 19tego nic a nic nie zapowiadało porodu. Oczywiście miałam skurcze i takie kłucia bardzo bolesne w podbrzuszu - takie same jak od tygodnia, dzień jak co dzień. Żadnego czopa i biegunki (wręcz zaparcie :-/).Już o 21ej poczułam się zmęczona i poszłam spać. Tak w majakach budziły mnie skurcze trochę silniejsze ale spałam dalej. O 23.30 nagle poczułam takie "pyk"i ciepło na nogach. Odeszły mi wody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej ![]() Noc taka sobie, Mała wyła od 3 do 5.. z głodu! ![]() ![]() Ale musze sie pochwalić.. dzisiaj rano wypiła z butli 30 ml. MM!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko czy można tak robić, że najpierw butla a później cyc? bo ja się nie znam zupełnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
Niestety muszę potwierdzić iż zablokowali Nerolke przez usunięcie zdjęć, ale nie zrobiła tego specjalnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NEROLKA czekamy na ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zadomowienie
|
szybko ci poszlo.
![]() ![]() [QUOTE=pieleszka;28801423]witam się ![]() mała śpi to mama ma chwilę czasu na wizaż ![]() u mnie jeszcze troche do tej aktywnosci brakuje.ale jak widze ze sie gapi. to mowie do niego.co robie, dlaczego, ostatnio nawet wzielam wiersze tuwima i czytalam. ![]() ![]() zacisniete ![]() Cytat:
a młody mi własnie spi na klacie. pytanie: jaka kupa nie jest dobra? chodzi mi o wyglad? Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-08-17 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Wtajemniczenie
|
zielona, zbita, "twarda"...
pożądane sa złotożółte kupki rzadzielki-takie w konsystencji serka grani |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo byli w szoku że taka duża dziewczynka, położna myślała, że będzie miała ok 3600g a ona o 220g więcej miałam, do tego obwód główki 34 cm - jak dobrze pamiętam. A jestem głęboko poszyta, bo w sumie nie wiem dlaczego ![]() Teraz chyba już nie ważne, na szczęście mała jest zdrowa, Ja dojdę do siebie - nie było łatwo,ale dałam radę ![]() A co się dzieję z pępkiem? mojej odpadł po tygodniu, teraz jakieś tylko resztki strupków są, ale przemywam je wodą utlenioną ![]() Trzymam kciuki za pępek ![]() Ty to masz poważnie uprzedzenie do teściowej, ale w sumie się nie dziwie... sama pokazuję, że jest dwulicowa. Choć kochana może Ty też bądź ? ![]() Jak jest chętna do pomocy, abyś Ty odpoczęła to naprawdę skorzystaj z tego !! Odpoczynek jest BARDZO WAŻNY! Twój organizm na pewno tego potrzebuje ! Cytat:
Mi okropnie nawet pomogło mieć chleb krojony, bo traciłam czas na krojenie - a tego czasu nie było za wiele w pierwszych tygodniach. Dokupiłam więcej pieluch tetrowych, bo pierwszy tydzień to w ogóle chaos a nie organizacja, za każdym razem brałam nową pieluchę,bo nie wiedziałam gdzie dałam poprzednią...a prania nie opłacało mi się robic, bo miałam tego wszystkiego za mało. -Kosz na pampersy przy przewijaku i worki na śmieci blisko - ja codziennie wyrzucam worki z pampersami ![]() -Miseczka mała - do ewentualnego przemywania małej jak jej się dosyć mocno ulało, - miseczka średnia - do okoopkanych ubranek, aby się od razu moczyły. - termos w której miałam gorąco wodę, nawet do przemywania laktatora,nakładek żeby nie latać w nocy np do kuchni. - ja kupilam sobie tez czajnik aby tez nie latac do kuchni ( mieszkam w domu jednorodzinnym kuchnia na dole, a my na gorze) - wkładki laktacyjne pod reka - mi ratowaly nawal w nocy + pielucha tetrowa - woda - dużo wody ! - ja pije 1,5 l jak nie wiecej dziennie. - podpaski xxl - najpierw uzywalam podklady szpitalne - pozyczylam sobie ![]() i chyba tyle... Mi było zdecydowanie łatwiej, bo generalnie miałam dużą pomoc męża, ja leżałam w sumie dużo, bo chodzenie sprawiało mi ból, a jak już wstałam to widziałam czego na brakuje i co by Nam ułatwiło zorganizowanie ![]() Cytat:
gdzieś we mnie to siedzi jeszcze, bólu nie pamiętam tak naprawdę, ale wiem że nie było mi lekko... i no muszę sie z tym oswoić. Chyba za bardzo optymistycznie do porodu podeszłam i rozczarowałam się mocno, że tak pięknie nie jest.. Dlaczego smoczka? Ja jej dałam w 2 dobie, bo miała taką chęć ssania, brała rączki do budzi, mimo że ją nakarmiłam i sama odeszła, a jak próbowałam jej dać ponownie to nie chciała.. dałam jej smoka to sobie ssała. Teraz raz chce, raz nie chce ![]() Moja też siura !! Na szczęście nie ma aż takie siku że leje na mnie, ale jak ją przewijam to taka rzeczka sobie płynie często ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja też się uśmiecha, ale chyba jeszcze o tym nie wie ![]() robi takie miny, że zastanawiam się po kim ?! Nie raz usta weźmie zrobi dziubek, a nie raz to tak rozszerzy i jezora wystawi ze szok ![]() Cytat:
Wtedy na mnie "patrzy" i słucha. Kurcze karuzelę tylko używam do snu. Namalowane line czarne na kartce, podobno interesują noworodków. Ja kiedyś je narysowałam to patrzyła na nie dosyć długo, bo dla niej się one podobno ruszają. Na brzuszek jeszcze nie mogę kłaść ![]() a wiem, że polubiłaby to bo już raz próbowałam. Cytat:
Uwielbiam czytać, kiedy któraś z Was wspomina to bardzo miło ![]() Jka rozpoznać kolki?! Ja nie wiem co się dzieje, już drugi dzień od 7-9/10 mała jest niespokojna. Dostanie cyca, odbijemy, zrobi koope, obserwuje. A zaraz kurcze bierze nóżki do siebie i ciśnie, nie wiem czy na koope czy na bąka czy kolki - kurdę. Nie umiem jej wykminić. Jak ją wezmę na ramię to jej lepiej, niby śpi ale zaraz oczy otwiera. Nie wiem czy to aktywność, czy naprawdę się jej coś dzieje ?! A spała mi w nocy od 19:30 do 2:30 ![]() pięknie, nie ?! |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Moja wali jak na biegunkę, ale to pewnie po arbuzie który zjadłam. A potem nie raz wlasnie jakies zielone ma ale nie taka rzadka, tylko taka inna - nie wiem jak to napisac, normlanie chyba walne zdjęcie ![]() Nerolka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Telik super mieszkacie
![]() ![]() ![]() ania20 mam pyt jakiej firmy masz chuste? |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
mój Bruno dzisiaj kończy 4 tyg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie raz to jest sobie taka rzadka i kolor curry. A zielonkawe czasem był tzn. jakieś takie granulki małe. Moja to najpierw waliła tą mazią cała, zielonkawą i po pachy okoopkana była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() [QUOTE=telik przed 15 bede u gina wiec małe kcukasy sie przydadzą ![]() miłego Dnia Mamusie[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczna Hania i jak pięknie przybiera na wadze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam Dziewczynki ![]() ![]() ![]() Dziś wrócilismy do karmienia piersią ale Krystianek tylko troche pociumkał i koniec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- ![]() A mój Krystianek ma dziś 5 tygodni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Widzę, że sporo z Nas planowało swoje dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() Również miłego dnia ![]() Cytat:
![]() U mnie nadal CISZA przez DUZE ,,C" Mąż w pracy do 18, a ja zaraz biore się za sprzątanie i pójde z pieskiem na małe zakupki. Kto dziś rodzi???? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Oczywiście mogłabym zacząć wcześniej pisać ale nie mogłam się wbić w rozmowę bez nadrobienia wszystkich zaległości ![]() Ehh zabieram się za nadrabianie.... od 77 strony... wiele pisać nie będę bo większość nieaktualna ![]() ![]() Żaneta :brawo: za opis porodu! dzielna kobitka! i brawa dla Emilie za skończone 2 tyg! Marina... z każdym Twoim postem utwierdzam się w przekonaniu, że będziecie szczęśliwsi i spokojniejsi bez tego matoła.... A Igor na kocyku normalnie sielanka ![]() ![]() Wodaqua Zosia jest prześliczna! CookieMonster :brawa: za rozwrzeszczany opis porodu ![]() Moniczka gratulacje! witamy Bartusia-śliczny jest! brawo za opis! dzielna byłaś :brawo Beatka Julcia jest przesliczna Madziaranew Gratulacje!! i brawa za opis porodu :brawa: Słoneczko Maksiu jest przesłodki! Karolinee gratulacje!! Maja jest prześliczna! i fajną ma czape ![]() ![]() Alicja i Filipek wyglądają genialnie na tym zdjęciu ![]() Adrastea1609 gratulacje! Szkoda, że tak późno dołączasz do nas ![]() Vaniliova11 krótki i konkretny opis ![]() ![]() Babonik gratulacje!! ![]() Mamad Gratulacje!! ![]() Madziulka Szymonek jest mega słodziak ![]() Brumek... Twój brzusio mnie rozbraja, to ja po porodzie mam większy.. ![]() ![]() Pieleszka Hania jest cudna! super, że tyle już przybrała na wadze! Natka Domek przystojniacha! ojj nie odgonisz się od potencjalnych synowych I też dostaliśmy taką ramkę od mojej siostry ![]() ![]() Iwonap gratulacje!! ![]() Carmela Sarka-Szefowa jak się patrzy ![]() Agni gratulacje!! a Emil kawał faceta!! podziwiam... ![]() Marzenka gratulacje!! Haniu witaj –śliczna jesteś! Lil 83 gratulacje! a co do opieki szpitalnej...chyba w rzadko którym szpitalu baby z noworodków są w miarę normalne... ja nie wiem czy one tam za karę są czy co? pracować przy maluszkach to chyba czysta przyjemność, a te zołzy to szkoda gadać! Lili83, Beatka nam na wizytę u pediatry kazali iść w trzecim tygodniu życia dziecka Zmalowna ta sukienka jest zarąbista! Bartessa Karolek jest przekochany! Blondynka, Iustyna no no to będziemy miały jeszcze śluby na wątku ![]() Kolinka gratulacje!! Dawidku witamy! Brunetka no i super, że chociaż na chwilę wyrwałaś się z domu! :brawo: Telik: 1. Zdjęcia genialne! piekna jesteś, uda zgrabne, mąż utalentowany i w ogóle miodzio ![]() 2. Mieszkanie marzeń! rewelacyjne! 3. Szafa mnie rozłożyła na łopatki... Dziubek jej jaki Szymus już duży! przystojniak ![]() Bella gratulacje dla dziewczynek z okazji Chrztu! super, że wszystko się udało ![]() Brumek spóźnione gratulacje pięknej rocznicy! :brawo: Zapałeczka gratulacje!! Natan witaj! i tak jak dziewczyny już pisały, kup nakładki i spróbuj przez nie karmić, nam uratowały życie... bo już krew szła z brodawek, poza tym mała nie mogła w ogóle złapać prawej brodawki, Ja mam z Aventu, tylko te szersze – polecam ![]() Youyou gratulacje 3 rocznicy slubu! :brawo: Żaneta też mam Tako i nie narzekam, jak dla mnie super, byliśmy u siostry na budowie i swietnie sobie radził po bitej drodze i nierównościach na działce ![]() ![]() Aania20 :brawo: dla Adasia za skończone 2 miesiące! Stronczek :brawo: za 40-ty tydzień! Lili83 :brawo: za 3 rocznicę ślubu! CookieMonster po prostu brak slów.... o co tym facetom chodzi?! zamiast się cieszyć ze zdrowych, pięknych dzieci to zachowują się jak.... może faktycznie lepiej gdybyście od siebie odpoczęli? Monia lajtowy opis porodu ![]() AgaGuernsey :brawo za 8 rocznice ślubu! Nerola Iza jaka już duża slicznotka!! i czekamy na Ciebie aż Cię odbanują złośliwcy! brumek i jeszcze się pacior przyplątał no.. Baetko super, że już się docieracie z Julką! Telik ![]() Ellika brawa za opis porodu! i dla Karolinki za skończone 4 tyg! londynka brawa dla Bruna za skończone 4 tyg! N A D R O B I Ł A M !! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
Hej ślicznoty!
Miałam tyle postów zacytowanych, ale oczywiście moja mała mrówa nie pozwoliła mi na nie odpisać. U nas noc była ciężka od 3 do 5. Ale potem padł i spał do 7. Poszedł spać o 23. Kurcze nie pamiętam co miałam pisać. Właśnie przygotowuje butlę. Pochwalę się, że kupiłam chustę! bardzo się cieszę, juhu! Nati, tkaną ( jak doradziłyście). Tylko że kupiłam nową ( z linku od Kajool ) a nie używaną... A to dlatego kupiłam nową, bo mama zaoferowała, że dorzuci się do końcówki. Mam nadzieję, że poradzę sobie z nią. Kurde muszę spadać, ale potem wracam i popiszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
łooooh ale walnęłam posta
![]() U nas powoli do przodu, Lilka skończy dzisiaj 2 tyg ![]() Kikut nam odpadł w 9-tej dobie i juz ma sliczny pępek, nic się nie slimaczy, nie ma krwi ![]() Karmimy się cycem, ale mam wrażenie, że mała sie nie najada... i poszła butla w ruch... zwykle przed spaniem dostaje butle... pije herbatki, często ją przystawiam do piersi, reszte odciągam laktatorem - zwykle to parę kropel z obydwu piersi ![]() Mała rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() Zaczełam się już trochę niepokoic, ale doczytałam że Wasze dzieciaczki tez około drugiego tygodnia zaczynają malo spać w dzień, Lili odkąd przyszłyśmy do domu spała równiótko 3 godziny, jedzenie, pielucha i znowu spanie, a teraz? 10 minut spania... 3 minuty... nawet na spacerze nie chciala spać ![]() ![]() Tatuś nam baardzo pomaga, od poniedziałku pewnie pójdzie do pracy i będziemy musiały sobie radzić same ![]() Muszę się pochwalić, że już mam mniej o 11 kg ![]() ![]() Noo... normalnie stęskniłam sie za Wami jak nic ![]() ![]() ![]() Poszłybysmy na spacerek ale Lili wczoraj zwymiotowała wieczorem i materac się suszy dopiero... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze na chwilkę, myslę o Oliweczce, kochana trzymaj się, oby Julka zdecydowała się dziś wyjść, no i o De Karo... Jej coś nie widać.
o jest Oliweczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
Agulaabar Ja za tydzień próbuję karmienie piersią na siedząco
![]() zmień sobie podpis ![]() Ja robię leczo, wietrze cyca, bo sie musi zagoić. Nie wiem jak mam odciągać kurczę ![]() Doradźcie mi ![]() Przez jakiś czas będę karmiła z jednej piersi, druga odciągać lakatorem, bo mam "ała" Kiedy mam odciągać z tej bolącej piersi? kilka minut przed jedzeniem? czy wtedy kiedy bede czuła, że mam za dużo mleka ?! W ogóle w nocy odciągłam 120 ml w 10-15 min, a dziś rano trwało to ok 20 min i odciągłam 100 ml, czuje że tam coś jeszcze jest, ale nie leci ?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
Boże ale mi duża mysz właśnie przebiegła przez pokój!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się nie łapię w tym odciąganiu... mój mały laktator wyciąga ze mnie praktycznie wszystko.... i co chwilę by na cycu wisiała... czasami odetchnę z ulgą jak tż stwierdzi "Dać jej butle?" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam pytać - TO KTÓRA MNIE NIE LUBI ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kolejnej ciąży. Nie czuję się na siłach zajmować się dwójką maluchów w krótkim odstępie. Mała daje nam trochę w kość. Poza tym, jestem z gatunku pracoholików - już teraz tęsknię za pracą i biurem jak cholera, nie chciałabym w najbliższym czasie zafundować sobie kolejnej dłuższej przerwy. A na koniec, po CC trzeba chyba poczekać min rok z kolejną ciążą, żeby następna była bezpieczna dla macicy. ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Vaniliova11;2880305 7 A mój Krystianek ma dziś 5 tygodni ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Musze pokazac mezowi jak wroci, na pewno tez bedzie zachwycony. A i jeszcze musze ci powiedziec ze bardzo spodobal nam sie twoj blog o gotowaniu, mamy te same gusta smakowe i na pewno nie raz wykorzystam twoje przepisy ![]()
![]() |
#4047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 149zł ?! Koniecznie napisz jak dajesz sobie radę, Ja ją kupie jak tylko dostane kasiore z Zusu ![]() Cytat:
![]() ![]() moja miała takie fazy, ale teraz w dzień śpi 3h ![]() Mój D tak samo reagował na płacz "Ona chce znowu jeść ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Rozeznanie
|
Telik - mocno
![]() Cytat:
![]() Już nas niewiele zostało, co jeszcze na wizyty chodzą ![]() Ja własnie wróciłam, dopiero dziś poznałam wyniki paciora - nie wychodowano ![]() Miałam pierwsze KTG, do gina na fotel w ogóle nie weszłam - wszystko położna załatwiła. Także jak zwykle po moich wizytach nie wiem nic ani o skurczach ani o szyjce czy się zapowiada że urodzę niedługo czy wprost przeciwnie... Ale coż, przez 9 msc przywykłam to takiego typu obsługi medycznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Ale wam zazdroszczę tych opisów porodów sn,obecności mężów. Kurcze chyba będzie trzeba się za parę lat znów postarać o dziecko(oby nie cc), tylko nie będzie takiej celebracji... Właśnie LILA zasnela mi na nogach. W nocy od 24do 3 nie spala,lobuzica kochana.
#4050 |
Raczkowanie
|
a my dzisiaj mamy pierwsza wizyte u pediatry. mam do niej 5 pytan:
-o oczka ropiejace - o wit D bo nie daje na razie bp polozna mowila ze od wrzesnia niby i juz sama nie wiem czy dobrze robie. w sumie na opakowaniu MM jest napisane ze wit D i K jest wiec to i tak nie jest wystarczajace ![]() - okrostki na buzce, nie jest ich duzo ale pojawiaja sie i znikaja - takie czerwone znamie z tylu na glowce - i o jezyczek, jest on czesto bialy i nie wiem czy to od mleka czy to plesniawki? tak to jest pewnie przy pierwszym dziecku tylko, ze mamy maja zawsze 100 pytan do... przy drugim podejrzewam ze bedzie juz lepiej. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- NO I DZISIAJ MAMY SKOŃCZONY PIERWSZY MIESIĄC ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.