Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 11:44   #2581
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
aha ... źle musiałam Cię zrozumieć podejrzewam że to wynik poprostu zasłabnięcia... wieczorem nic nie jadłam i poprostu byłam osłabiona, lecz dla pewności badania zawsze wykonac można
no tak wlasnie myslalam ze zle mnie zrozumialas
wiesz zaslabniecie a utrata przytomnosci to duza roznica. Ty stracilas kontakt z otoczeniem czy slabo Ci sie zrobilo? Bo wiesz zaslabniecia sie zdarzaja i w poczatkowej ciazy moze sie tak dziac ale jesli stracilas przytomnosc powinnas sobie zrobic przynajmniej podstawowe badania krwi i moczu a takze mierzyc cisnienie i tetno.
Byc moze zle sie poczulas bo bylas dlugo na czczo jednak wspomnij o tym lekarzowi. Oby to sie juz nie powtorzylo.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:56   #2582
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny a mnie boli często tył głowy i to strasznie... moze to od cisnienia?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:00   #2583
Karo89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! u mnie po weekendzie dobrze, mieliśmy mieć zaległą sesję ślubną w plenerze, ale jak na złość pogoda nam dała w kość:/
czekamy teraz na piękną pogodę i ruszamy w teren

Co do "niewiedzy" o ciąży, bo nadrabiając widziałam poruszany temat, to powiem Wam, że jest to możliwe. Siostra mojej przyjaciółki do 5 miesiąca nie wiedziała, że jest w ciąży. Miała okres normalnie, dopiero w 5 miesiącu jakoś nie dostała okresu i na brzuchu miała taką "dziwną" kulkę widoczną, lekarz na początku jak ją zobaczył podejrzewał najgorsze... Ale jak ją zbadał porządnie, to wyszło, że jest w ciąży. Nie przytyła, nie czuła żadnych ruchów-zero jakichkolwiek objawów. Wszystko dobrze się skończyło, urodziła się zdrowa dziewczynka

Dziewczyny ale macie duże brzuszki ja to taki malutki jeszcze mam, w poniedziałek skończyłam 8 tydz.

szajajaba trzymam kciuki mocno, żeby dzidzia dobrze się rozwijała! i żeby wszystko się wyjaśniło jak najlepiej.

od kilku dni czuje się dobrze, mdłości u mnie odpuściły nawet, mam nadzieję, że już nie wrócą
A Wy jak się czujecie?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:00   #2584
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mnie do ok 8 tygodnia bolała głowa - dzień w dzień - właśnie z tyłu. A ciśnienia wysokiego nie miałam. Może Ty też masz taki ciążowy objaw?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:04   #2585
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
O to dobrze wiedziec o emergency. Mam nadzieje ze nie bedzie mi ta wiedza jednak potrzebna.

Ech juz sie nie moge doczekac USG. Mam obawy ze jest cos nie tak wiec czekam podwojnie niecierpliwie. No ale juz w piatek widze polozna to mi powie kiedy wreszcie to USG... teoretycznie w przyszlym tygodniu. Ech ta niepewnosc.

To musi byc naprawde niesamowite przezycie szczegolnie jak maluszek ruchliwy
Prosze bardzo za porade,5 funtów Żartuje oczywiście
To fakt,nie życze temu nikomu,bo się wtedy nieźle strachu najadłam.
No,ale najważniejsze teraz,że nasze maleństwo dobrze się rozwija.
Rozumiem Twą niecerpliwość,też teraz czekałam na te usg z niecierpliwością,zwłaszcz a na bicie jego serduszka.
A no w pewnym momencie podskoczyło. A jak serducho waliło mu/jej jak szalone,to Pani musiala zciszczyć i skwitowała w żartach noisy baby
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:11   #2586
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mnie do ok 8 tygodnia bolała głowa - dzień w dzień - właśnie z tyłu. A ciśnienia wysokiego nie miałam. Może Ty też masz taki ciążowy objaw?
moze, ale mnie nie boli codziennie. Bede sobie mierzyła cisnienie i zobacze wtedy moze wysokie czy cos

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-17, 12:17   #2587
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no tak wlasnie myslalam ze zle mnie zrozumialas
wiesz zaslabniecie a utrata przytomnosci to duza roznica. Ty stracilas kontakt z otoczeniem czy slabo Ci sie zrobilo? Bo wiesz zaslabniecia sie zdarzaja i w poczatkowej ciazy moze sie tak dziac ale jesli stracilas przytomnosc powinnas sobie zrobic przynajmniej podstawowe badania krwi i moczu a takze mierzyc cisnienie i tetno.
Byc moze zle sie poczulas bo bylas dlugo na czczo jednak wspomnij o tym lekarzowi. Oby to sie juz nie powtorzylo.

rana poszłam do łazienki gdy myłam ręce poczułam jak robi mi się gorąco. usiadłam sobie na podłodze głęboko oddychając a ocknęłam się leżąc. czyli straciłam przytomność. teraz kontroluję swoje ciśnienie i tętno jak na razie jest w normie. Dzięki Aguśkaa83 za troske
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:19   #2588
akeneki
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
mam pytanie czy też bolą lecy tak na dole w okolicach kżyza? no spa na ten bol nie pomaga...
jestem w 6tc a przynajmniej tak mam policzone i zaczełam strasznie się bac a gin mam dopiero 22.08
Stary 2011-08-17, 12:27   #2589
Capsta
Raczkowanie

W krzyżu boli mnie częściej niż w brzuchu, więc jak dla mnie to normalne. Czasem ból ustępuje wraz z... wypróżnieniem (ładniejsze słowo nie przyszło mi do głowy ). Dół pleców bardzo dokucza mi też kiedy zbyt długo siedzę.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:31   #2590
akeneki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
W krzyżu boli mnie częściej niż w brzuchu, więc jak dla mnie to normalne. Czasem ból ustępuje wraz z... wypróżnieniem (ładniejsze słowo nie przyszło mi do głowy ). Dół pleców bardzo dokucza mi też kiedy zbyt długo siedzę.
dzięki troche mnie uspokoiłaś mi też się nasila jak długo siedzę lub jak spie na plecach zaczynam doszukiwać się problemow tam gdzie ich nie mam
Stary 2011-08-17, 12:45   #2591
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bóle krzyża są częste w początkowej ciąży, jak i na końcu. Macica na początku się mooocno powiększa i ten rozrost powoduje ucisk.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:56   #2592
Zariah
Rozeznanie

wrzucilam na maila moj brzuszek.
Wiekszosc rozmiaru to niestety tluszczyk... a ciaza moze tak z 30%
Zwazylam sie. Przytylam 1.5kg. Czyli jak narazie w normie jak na 11tydzien. chociaz tyle dobrze

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:59   #2593
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akeneki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mam pytanie czy też bolą lecy tak na dole w okolicach kżyza? no spa na ten bol nie pomaga...
jestem w 6tc a przynajmniej tak mam policzone i zaczełam strasznie się bac a gin mam dopiero 22.08
Mnie krzyż boli non stop, pomaga basen, ale trochę.

Jak byłam ostatni u lekarza, i nie mogłam podnieść się z fotela, trochę się zmartwił i spytał, czy mam problemy z kręgosłupem. Kręgosłup zdrowy z wykluczeniem lekkiego skrzywienia. Chodziłam na rehabilitację i masaże. Masażysta z powołania. Przeleciał palcem po kręgosłupie i powiedział - zajmujemy się krzyżem i odcinkiem lędźwiowym, bo tu jest problem (z bólu miałam momentami łzy w oczach). Mam taki urok, i jak powiedział masażysta - muszę się przyzwyczaić, że będzie bolało, bo mam jakaś blokadę (siedzący tryb zycia swoje robi).
Jak powiedziałam ginowi, to się uśmiechnął, powiedział, że poród może być trudny Pocieszenie

idę na spacer z psem i na rower, pomęczę się dziś trochę aby lepiej spać. Chcę też złapać trochę promieni na twarz co by bladziochem nie być

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-17, 13:14   #2594
gucia6
Zakorzenienie

helou dziewczyny

mnie znow wcielo na dlosc dlugo, a to dlatego, ze spalam a jak nie spalam, to trzeba bylo sie cora opiekowac... teraz niedlugo I trymestr dobiega konca i licze na znaczna poprawe i przyplyw energii, bo juz mam dosyc tego, ze za cokolwiek sie nie zabieram i juz jestem wykonczona, slabo mi... no i te mdlosci... niech juz one w koncu mina
Stary 2011-08-17, 13:20   #2595
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć ech ale się dziś wyspalam a jakie durnowate sny miałam tyle chociaż,że mi się humor przez nie poprawił choć Tż twierdzi,że to cisza przed burzą jest i że biedna położna napewno oberwie ode mnie

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:21   #2596
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akeneki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mni tez boli kregoslup Tyle ze ja mam chory, wiec pewnie gorzej bede znosic ciaze.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-17, 13:24   #2597
akeneki
Rozeznanie

Cytat:
mni tez boli kregoslup Tyle ze ja mam chory, wiec pewnie gorzej bede znosic ciaze.
ja też mam problemy z odcinkiem lędźwiowo-krzyżowym coś w stylu rozszczelnienia czy nei wiem jak to się nazywa dwuch kręgów więc musze zapytać sie o jakieś ćwiczenia
Stary 2011-08-17, 13:49   #2598
engela
Raczkowanie

Hejo Dziewczynki !
Ja mam dziś straszne mdłości... Dosłownie nie mogę się schylić bo mam cofkę
Jutro mam wizytę u gina i już się nie mogę doczekać...

Mnie trochu pobolewały plecy tak jakbym się przewiała...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:50   #2599
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć ech ale się dziś wyspalam a jakie durnowate sny miałam tyle chociaż,że mi się humor przez nie poprawił choć Tż twierdzi,że to cisza przed burzą jest i że biedna położna napewno oberwie ode mnie
czesc Dziewczyny - ja dzis w nocy dwa razy lampke zapalalam i krzyczalam do TZ ze musimy uciekac z lozka, bo mrowki sa wszedzie jakies ciazowe schizowe sny mnie dopadly chyba, bo naprawde te mrowki te widzialam i w nocy ponoc nie dawalam sie przekonac ze to tylko sen..hmm balbinka20 daj znac jaka Ci sie polozna trafila i jak bylo na spotkaniu, milego dzionka Wam zycze

co do plecow do bola mnie troche pod koniec dnia, ale w sumie zawsze mnie bolaly.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-08-17 o 13:51
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:07   #2600
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Bylam sie przejsc do sklepu az
kupilam sobie cukierkow, gazetke i odebralam wyniki badan
Wszystko w normie wiec jestem spokojniejsza

Kregoslup ledzwiowy mam schorowany od pracy, wiec w pierwszej ciazy bolal bardzo, niestety nie moglam sobie poplywac na basenie, bo mialam zakaz z powodu zagrozonej ciazy, ale bardzo polecam jesli macie problemy z kregoslupem i nie macie p/wskazan od lekarza. Plywanie bardzo wzmacnia miesnie kregoslupa.
Niestety nie wszystkim jest dane ruszanie sie w czasie ciazy a to straszne bo potem czlowiek ledwo co moze chodzic, a wstac z bolacym kregoslupem i brzuszkiem 9 m-cznym to nie lada wyczyn i okropny bol

Cytat:
jak zwieksza sie cisnienie srodczaszkowe moze bolec Cie glowa. A cisnienie srodczaszkowe ma zwiazek z cisnieniem tetniczym, wiec mozliwe jest ze boli Cie glowa od wzrostu cisnienia tetniczego. Ale nie koniecznie. Glowa na poczatku ciazy moze bolec i to normalne
Przczyn bolu glowy jest wiele. A cisnienie mierzylas sobie?
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
rana poszłam do łazienki gdy myłam ręce poczułam jak robi mi się gorąco. usiadłam sobie na podłodze głęboko oddychając a ocknęłam się leżąc. czyli straciłam przytomność. teraz kontroluję swoje ciśnienie i tętno jak na razie jest w normie. Dzięki Aguśkaa83 za troske
czyli stracilas przytomnosc.
Koniecznie powiedz lekarzowi o tym no i dobrze ze kontrolujesz parametry zyciowe. Nie ma za co, to moj obowiazek zawodowy
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
helou dziewczyny

mnie znow wcielo na dlosc dlugo, a to dlatego, ze spalam a jak nie spalam, to trzeba bylo sie cora opiekowac... teraz niedlugo I trymestr dobiega konca i licze na znaczna poprawe i przyplyw energii, bo juz mam dosyc tego, ze za cokolwiek sie nie zabieram i juz jestem wykonczona, slabo mi... no i te mdlosci... niech juz one w koncu mina
hej no odezwalas sie nareszcie.
To mdlosci Ci nie minely? ja mam to samo, jestem nie do zycia przez mdlosci i sennosc. Tez z niecierpliwoscia czekam na II trymestr
Cytat:
jesli masz juz jakies zmiany w kregoslupie moze byc kiepsko jak u mnie.
Ja mam schorowany ledzwiowy i jak juz mialam duzy brzuszek bardzo bolal mnie kregoslup, nie moglam sie podniesc z pozycji lezacej, bo taki bol. Ale kolega z pracy mnie ostrzegal (jest rehabilitantem i nie raz masowal mi kregoslup, odblokowywal kiedy weszla blokada ze ciezko mi sie chodzilo bo bolalo) wiesz dobrym sposobem na cwiczenie miesni kregoslupa, jesli nie ma p/wskazan jest basen, to moze zapobiec bolom. Ja niestety nie moglam plywac bo mialam zagrozona ciaze wiele rzeczy co z ruchem zwiazane nie moglam wiec pewnie dlatego tak cierpialam ale czego nie zrobi sie dla dziecka.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-17 o 14:13
Stary 2011-08-17, 14:13   #2601
Aliseja
Rozeznanie

Dołączam do was ja mam termin na 19 marca
Stary 2011-08-17, 14:15   #2602
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Aliseja witaj tez mam termin an 19 marca ale obliczony przez kalendarz internetowy. Gratulacje.

Ja pojadlam zupki ogorkowej (moja kochana mama mi ugotowala wczoraj wieczorem) i mykam teraz pospac troszke
SZYMONEK

Stary 2011-08-17, 14:31   #2603
Aliseja
Rozeznanie

Ja dopiero wstałam niedawno i się objadam
Stary 2011-08-17, 14:32   #2604
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam sie przejsc do sklepu az
kupilam sobie cukierkow, gazetke i odebralam wyniki badan
Wszystko w normie wiec jestem spokojniejsza

hej no odezwalas sie nareszcie.
To mdlosci Ci nie minely? ja mam to samo, jestem nie do zycia przez mdlosci i sennosc. Tez z niecierpliwoscia czekam na II trymestr
.
za mna ostatni chodza cukierki pudrowe... troche ciezko dostac w Niemczech, ale znam jedno miejsce, ktore dzis odwiedze

A na II trymestr czekam z niecierpliwoscia, zeby znow moc wsiasc na rower... zreszta moze i dzis juz odbiore core ze zlobka rowerkiem troche ruchu nie zaszkodzi... a od wrzesnia moze zaczniemy z mala chodzic na basen

A same mdlosci to mijaja jak flaki z olejem... juz miala jeden dzien calkowicie bez mdlosci, ale znow troche wrocily... najwazniejsze, ze powoli zaczynam moc jesc

Cytat:
A
Ja pojadlam zupki ogorkowej (moja kochana mama mi ugotowala wczoraj wieczorem) i mykam teraz pospac troszke
mmmmniam... tylko nie wiem, czy to na ta zupke, czy mamusine gotowanie, ktorego szczerze zazdraszczam

chyba przyjdzie mi zasiasc do lektury ksiazek kucharskich
Stary 2011-08-17, 14:34   #2605
karolca
Zakorzenienie

pojeździłam na rowerze, pojechałam w stare rejony nad Wisłę
Wróciłam, zjadłam kanapki z jajkiem i muszę iść na przymusowy spacer do mamy i do garażu :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-17, 14:34   #2606
rybka13
Zakorzenienie

Emigro, moja mama ma bliźniaki i jej siostra również, wcześniej w rodzinie też gdzieś były, więc jeśli pokolenie po pokoleniu można mieć bliźniaki, to jest szansa że na mnie trafi
Szajajaba trzymam kciuki kochana, żeby wszystko dobrze się skończyło

Mnie tez dziś złapał straszny ból kręgosłupa, nie wiedziałam że można to mieć we wczesnej ciąży, przecież nie ma jeszcze żadnego obciążenia dla niego...
Co do snów, mam ich wiele każdej nocy i są beznadziejne... ale jak to stwierdził mój TZ "zawsze je miałaś"

Cześć dziewczyny!
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:37   #2607
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

jak zwieksza sie cisnienie srodczaszkowe moze bolec Cie glowa. A cisnienie srodczaszkowe ma zwiazek z cisnieniem tetniczym, wiec mozliwe jest ze boli Cie glowa od wzrostu cisnienia tetniczego. Ale nie koniecznie. Glowa na poczatku ciazy moze bolec i to normalne
Przczyn bolu glowy jest wiele. A cisnienie mierzylas sobie?

.
nie mierzyłam bo dzis mnie noe boli jak bedzie bolała to zmierze
Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
Dołączam do was ja mam termin na 19 marca
witamy

A ja zapomniałam napisac ze termin mam na 7 kwietnia. Mozna mnie dopisac? na poczatku?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-17, 14:46   #2608
gucia6
Zakorzenienie

ja tam ostatnio mam sny, o ktorych na pewno tztowi nie powiem wam tez nie
Stary 2011-08-17, 15:11   #2609
Karo89
Zakorzenienie

zjadłam obiad, teraz muszę prasować, a strasznie mi się nie chce...

Dziewczyny można kontakt do poczty? bo przesłałabym Wam fotkę a nie bardzo chcę wrzucać na wątek

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 16:46   #2610
gosica502
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny ja jestem po wizycie już

Dzidzia urosła, ma 24 mm Niestety pęcherzyk ciążowy jest trochę spłaszczony i przez to wciąż mam łykać duphaston chociaż te plamienia nieszczęsne już ustały. Torbiel się nie powiększyła na szczęście i mówił lekarz żeby się nią w ogóle nie przejmować..
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości