![]() |
#901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Ave Szatanus.
Chciałabym zarekomendować płyn micelarny Ziaja Sopot SPA (jest już na naszej liście) - jestem bardzo zadowolona z niego. Na początku mnie trochę wkurzał, bo szczypał w oczy, ale taka lama ze mnie, że po prostu lałam wtedy za dużo na wacik i do oka mi napływało. Zauważyłam, że wągry mam trochę mniejsze po regularnym stosowani ![]() Kolejna rzecz to krem do ciała i twarzy Hipp <klikasz> Ten zapach kojarzy mi się z małymi dziećmi. Kremik jest uniwersalny - do rąk, twarzy, stóp go używam. Super nawilża, szybko się wchłania i nie zostawia filmu na skórze.
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Linusiaczek miałam Ci napisać komentarz na blogu ale przerosło to moje techniczne możliwości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
ja chciałabym wam polecić OLEJ KOKOSOWY możliwy do kupienia w sklepie http://www.zrobsobiekrem.pl oraz w sklepach dystrybuujących http://www.zrobsobiekrem.pl/?sklepy,176
do czego go używam? ![]()
![]() |
#905 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A olejek kokosowy odkryłam przypadkiem, tak się zmywałam płynami micelarnymi, ale i tak nie zawsze udało mi się domyć powieki z tuszu do rzes i linera (tzn, że np rano odkrywałam po nocy, że jednak coś zostało), a nie chciałam sobie wyrywac połowy rzęs (używałam biodermy/bourjois). No i któregoś razu dałam sobie na oczy olejek - wszystko pięknie rozpuścił, mogłabym go sobie wlać do oczu - kompletnie moje oczy tego nie zauważają. A poza tym - ponoć olejek kokosowy dobry na włosy, to i może dobry na rzęsy ;p
![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie, bardzo lubię kremy Kamill, ale nie znalazłam producenta na żadnej z naszych list.
Wiecie coś na temat tego czy Burnus testuje na zwierzakach? I jeszcze jedno, co z tymi produktami Dairy Fun? A może przeoczyłam coś? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sposobie na demakijaż słyszałam od 28Inez (jednej z Youtubowiczki). Też poleca taki rodzaj zmywania makijażu ![]() ![]() Sophie Uliano poleca fajne sposoby na własnej roboty domowe środki czystości i kosmetyki. Co prawda nie są to wegańskie receptury (np.używa do kremów wosku pszczelego), ale na pewno są ekologiczne, przyjazne dla nas i środowiska ![]() ![]() Moje inne perełki to: - wspomniane masło kakaowe - ja mam fimy Now Foods Cocoa Butter with Jojoba Oil. Świetnie nawilża i pięknie pachnie czekoladą ![]() - płyn do płukania ust PerioWash firmy Nature's Answer. Naturalny, ziołowy płyn, który nie wyżera buzi podczas płukania ![]() Chciałam jednak zaznaczyć, że obydwie firmy mimo że deklarują, ze nie testują swoich produktów, nie znajdują się na amerykańskiej liście PETY. Ma to związek z produkcją przez obie firmy suplementów diety, które zawierają składniki odzwierzęce. - krem do twarzy Pompeptide Facial Moisturizer firmy Juice Organics. Pięknie pachnie owocami (zawiera ekstrakty z winogron i gratanu). Świetnie nawilża, szybko się wchłania, idealny na dzień. Naturalny, nie zawiera parabenów, substancji ropopochodnych, szkodliwych substancji zapachowych, propylene glycolu. - krem do twarzy Lavender Ultimate Moisture Cream firmy Avalon Organics. Idealny do suchej i wrażliwej cery. Ja stosuję go na noc, pięknie nawilża i odżywia skórę. Ma przyjemny lawendowy zapach ![]() - jedna pasta do zębów firmy Himalaya jest już na liście perełek, ale ja serdecznie polecam pastę z serii Organique Toothpaste Neem & Pomegranate. Działa tak samo, a ma zdecydowanie lepszy skład - nie zawiera przede wszystkim SLSów jak jej odpowiednik z serii Himalaya Herbals. - Tabletki do zmywarek na bazie sody firmy Frosch (Dishwashing Tabs all-in-one) - ja swoje kupiłam w Piotrze i Pawle, ale na polskiej stronie producenta nie mogę ich znaleźć ![]() Edytowane przez zielony_listek Czas edycji: 2011-08-06 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Ojojoj! Żeby wątek nam nie padł to dodam pewną ciekawostkę dla wegetarian. Istnieje coś takiego jak sojowy zmywacz do paznokci! Na zdjęciu zobaczycie też lakiery, ale z czego są robione to już nie wiem.
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
dziwne, ciekawe czemu, mi nawet jak wpadł niechcący do oczu to krzywdy nie robił, ale ja w sumie nie mam wrażliwych oczu
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Wtajemniczenie
|
O matko, a ja się wreszcie muszę zabrać za uzupełnianie listy KWC, bo tu tyle propozycji padło, a ja netu nie miałam
![]() Chciałam tylko nadmienić, że bardzo bardzo pozytywnie zaskoczył mnie peeling marcepanowy (cukrowy) z Dax Cosmetics. Powiem szczerze, że używałam już masy peelingów i rzadko który mi naprawdę odpowiadał, ale ten jest boski! Ma małe drobinki, które świetnie masują ciało, zbitą niewodnistą konsystencję, ale się nie klei i nie pozostawia na skórze jakiejś dziwnej warstwy po zmyciu, ale pozostawia skórę taką odprężoną, oczyszczoną. Cena jest całkiem znośna. Trzeba tylko uważać z zapachem, bo pewnie nie każdemu podpasuje, ale mi akurat marcepan bardzo się spodobał ![]() A i nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś wkleiłam tu linka do recenzji KWC różu Vipery. Dorwałam w końcu te róże na promocji za 1/2 ceny, więc od razu machnęłam sobie.... 3. Jeszcze nie bardzo miałam okazję wypróbować, ale na pewno dam znać jak mi się podobają. I na koniec - dostałam przesyłkę z EDM (mieli darmową wysyłkę w granicach US). Jestem totalnie zakochana w różu Summer Stroll i jednocześnie kompletnie załamana, bowiem róż ten właśnie został wycofany ze sprzedaży. Ale to jest taki piekny kolor na moich policzkach! ![]() ![]()
![]() |
#913 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam zgłosić tusz Hean:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...i-mascara.html Jest boski!! Wypróbowałam w ostatnim czasie dziesięć, i tylko ten mnie do siebie przekonał: nie robi grudek, nie skleja, układa rzęsy!! można bez kłopotu nałożyć kilka warstw, trwały, nie uczulił mnie. Zdecydowanie mój FAWORYT ![]()
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
Ok, Dziewczyny, chyba wreszcie nadrobiłam luki w liście. Zielony_listku, sporo nowości nam tu ładnie na listę dodałaś. dzięki też wielkie dla Wardruny - jak wiecie dobre nietestowane tusze do rzęs są na wagę złota
![]() Teraz widzę, że chyba nie zgłaszałam na listę perełek płynu do mycia naczyń z Gold Drop - tego z serii Eco. A to błąd, bo uwielbiam ten płyn! Pięknie pachnie, jest delikatny dla dłoni i ładnie radzi sobie ze zmywaniem. Moim zdaniem małe cudo.
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, możecie polecić jakąś dobrą piankę albo żel do golenia? Niestety pianka z Joanny nie sprawdziła się u mnie, mało co wylatuje z opakowania w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
może masz jakieś lewe opakowanie? ja w kółko kupuję joanne, żelu zawsze aż nadto wyciskam ;]
![]() |
#917 |
Wtajemniczenie
|
Ech... bardzo fajny krem do golenia ma Alba Botanica, ale ten polecałabym tylko jak dorwiesz gdzieś na promocji. Inaczej to drogi.
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
http://www.iherb.com/Alba-Botanica-M...-ml/23797?at=0 ten? 5 dolarów to wychodzi jakies 15 zł, tyle kosztują drogeryjne polskie żele i kremy, jeszcze ze zniżką to jeszcze mniej zapłacisz
![]()
![]() |
#919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
ostrzegam, iherb wciąga ;D tam też są pędzle z ecotools za naprawdę niewielkie pieniądze, filtry naturalne, ogólnie naprawdę cała masa rzeczy, w dużej mierze cf
![]() ![]() sprawdz, może są też inne wersje tego kremu do golenia, bo ja tak tylko pierwsze lepsze wrzuciłam ![]()
Nie będę wspierać finansowo firm, które godzą się na bestialskie traktowanie zwierząt. NIKT NIE JEST TEGO WARTY. Dowiedz się więcej! wymiana Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2011-12-14 o 18:37 Powód: Usunięcie informacji o kodzie - spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
Faktycznie mało jest zgłoszonych mascar firm uznanych za CF. Ja mogłabym polecić do wypróbowania tusz Vipera:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lumi-lash.html ja jestem średnio zadowolona, ale inne dziewczyny wypowiadają się pozytywnie, jak wiadomo, każde rzęsy lubią inny tusz, ja mam długie i bardzo jasne rzęsy, ostatnio troszkę dodatkowo podupadły, wiele mascar wywija je na wszystkie strony, koszmar jakiś. Szukam przede wszystkim pogrubienia. Osypywanie i robienie grudek właściwie dyskwalifikuje tusz, bo tego nie znoszę, już wolę mniej wyrazistą czerń, ale jak widzę grudki to mnie roznosi;p No i myślę, że na miejsce w perełkach zasługują tusze Bourjois z serii glamour, nie zgłaszam, bo ostatnie dwa tusze jakie kupiłam ( a kupuję od dawna ) były suche;/Nie dałam rady ich używać po 2 tygodniach, kiedyś miewałam tusz nawet 4 miesiące;/ Nie wiem czy marka się popsuła czy ktoś w drogerii używał;|
![]() |
#924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
No ja info ze strony Bourjois wklejałam, na pytanie na temat testowania odpowiedzieli, że nie testują, wklejam strony z zaznaczeniem dlatego takie linki długie
![]() http://webcache.googleusercontent.co...=www.google.pl http://www.bourjois.co.uk/footer/faq 4 pytanie, jeśli dobrze policzyłam dotyczy testów, ale jak zwykle mowa o finalnych produktach. Taką samą wątpliwość mam też co do naszej Bielendy, a właściwie każdej firmie która nie chwali się,że sprawdza też wszystkie składniki;> W tej chwili jeszcze chwilkę poużywam tusz Bourjois volume clubbing, ale tracę cierpliwość, planuję kupić też tusz Gosh, jeśli coś to oczywiście zgłoszę ![]()
![]() |
#926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie na mojej prywatnej liście jest Multi Action, tusz Organic Wear z Physicians Formula, tusz Doll Eye Mascara z NYXa i właśnie SuperShock z Avonu (chcę zobaczyć czy nic się nie zmieniło). Chciałabym też wypróbować tusz z Cliniqua jakiś, ale z tym to poczekam aż zapasy stopnieją ![]() Słuchajcie, a Cherryculture.com wysyła do Polski? Bo jesli tak to tam można dostać NYXa naprawdę tanio. Bez kitu, osławione szminki NYXa można kupić za 2$,a to jest moje kochane 6zł. Ich tusz można dostać obecnie za 6$, a to jest z kolei ok 18-20 zł. Z tym Bourjois to trochę głupia sprawa... ktoś do nich wysyłał maila z pytaniem tylko i wyłącznie o składniki? Bo jakoś się chyba musieli znaleźć u nas na zielonej liście?
![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Ja z Bourjois używam tylko płynu micelarnego - nieskromnie porównuję go do biodermy - testowałam jeden na jednym, drugi na drugim oku ;] acz no składowo gorszy, to może przeszkadzać. nie mniej ta firma jest bezpośrednio powiązana z Chanel - może łatwiej od strony Chanel będzie można coś wyciągnąć? A Cherryculture.com wysyła do Polski na pewno, nie chcę skłamać czy z tej, czy z jeszcze jednej strony zamawiałam rzeczy - totalnie polecam matowe błyszczyki
![]() A z tuszem wstyd się przyznać - dzięki uprzejmości Sam dostałam prześliczny tusz z Physicians Formula, ale cieszy oko ^^ ale nie miałam jeszcze okazji go testować, bo mam wciąż tusz z Dolce&Gabbana, który był nagrodą w bazarku dla potrąconego kociaka na miau.pl. Wiem, że testowacz, no ale dla kici było, a tusz już kupiony. I jest tak rzadki, że chyba będę go używała do samej dolnej granicy ważności tuszu czyli 6 miesięcy, w dodatku ja rzadko używam tuszu, stąd starczy mi na wieki, więc nie chcę popsuć tuszu od Sam ;] A korci mnie, bo taki ładny ^^ Mi się wydaje, że tusz to kwestia umiejętnego nakładania, stąd wbrew pozorom perełek może być całkiem dużo. Mnie tylko kusi Clinique do dolnych rzęs - ten wynalazek by pewnie mi nieźle ułatwił życie przy malowaniu innych osób.
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
Co Ty, Villete, masz tusz z PF i nawet nie spróbowałaś?
![]() ![]() ![]() Nie mogę się doczekać powrócenia do SuperShocka, o ile pamiętam ten to dawał efekt firan, że hoho!
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-08-16 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
ej no tego cuda u mnie nie sprzedają, otworzę i obu nie zużyję i co ja zrobię ;D
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
Akurat się pochwaliłam wrażeniami odnośnie tuszu Bell na blogu, wchodzę na wątek a tu dyskusja o tuszach
![]() ![]() Wczoraj poszłam po kolejną tubkę pasty Ziai, patrzę, a tam cena 4,99 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.