|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
ja daję wit D z tym większym też dawałam
![]() laski ja chyba dzisiaj dostanę pierwszy okres mijają równo 4 tyg 28dni i coś zaczyna się dziać
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej.
Agula ale posta nasmarowałaś ![]() Marina ja dzisiaj w nocy też słyszałam skrobanie myszy u nas w sypialni? tylko jakim cudem? może gdzieś w ścianie? Dzisiaj przez sen na siedząco znowu szukałam Sary w pościeli ![]() madzia przy karmieniu tylko mm wit D. Takie same pytania miałam do pediatry ![]() Mam złe wieści: mam wyniki morfologii sARKI. ma za mało płytek krwi ( 200, a norma jest od 300..) i bardzo mało neutrocytów 5,9% a norma od 30.. i jeszcze kilka parametrów delikatnie za nisko lub za wysoko. A w rozmazie z krwi też coś nie haloo, i wyszło wirocydy- których być nie powinno wogóle- mogą świadczyć o przebytej już infekcji, lub istniejącej. Crp wyszło 5- a norma do 10, więc chyba ok. Najlepsze jest to, że w szpitalu norma była do 5 a w luxmedzie do 10...nie uważacie że zbyt duża różnica? a wczoraj pediatra przejrzała małej książeczkę, i wyczytała że płytek krwi miała najpierw 155 po antybiotyku 217, i napisane po łacinie że trombo.. cośtam- jakas choroba związana z małopłytkowością- O CZYM MI W SZPITALU NIE POWIEDZIELI Ciągle coś nas spotyka Jutro znowu idziemy z tym do pediatry. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-17 o 12:17 |
|
|
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z dugiej strony mój Tz nie chce już wiecej dzieci ![]() za Wasze 5 tyg ![]() Agula Nie wiem chyba nie uda mi si wrócic do karmienia piersią synek wypil mm a mojego odciągniętego nie chce |
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Szalona![]() Taaa mój też by małą co chwilę karmił, a teorie że mleko słabe i pewnie się nie najada też znam . Strrrrrasznie irytujące, nie? Pożyczyć mojego kota? myszki są fajne i szczury i świnki morskie ![]() Cytat:
Wysypiasz się trochę, masz jakąś pomoc, jak sobie dajesz radę z obowiązkami domowymi? Ja wczoraj przeszukałam caaały dom i znalazłam chustę Też mam nati tkaną i jestem bardzo z niej zadowolona. Kube wiązałam jak miał 4 miesiące bo wcześniej się bałam, przy małej już się nie boję.
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ropiejące oczka - przemywać np. rumiankiem max 3 dni, potem sola fizjologiczną - robilam to tak czesto jak widzialam rope, i masowac oko tzn. tak wziac palec i jezdzic w kierunku czasu zegara- w ten sposob ropa wychodzi. Nam pomoglo. - witamine D dawlam do 8 doby, potem jak karmilam piersia weszla wiatmina K i teraz daje D i K. -okrostki to nie wiem - moja tez ma czesto jezyk bialy, mysle ze od mleka. Biore kilka razy dziennie pieluchę, mocze w przegotowanej wodzie i czyszcze jej budzie, robie tak tez kiedy uleje serkiem. wtedy sie nie kwasi. Kazda wiadomosc ktora napisalam to informacje od srodowiskowej. Cytat:
Kurcze czemu tak się dzieje ? ![]() a cała ciąża przebiegała w porządku prawda?! Moja chyba się budzi. Czas na butle z moim mlekiem. Jestem ciekawa ile zje, głodomorek ! |
||
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale mi to łatwiej przyszło bo po MM nie ulewała, nie męczyła się tak, miała mniej kolek, wzdęć i była spokojniejsza. Do tego za tydzień mam dermatologa i chcę jakieś mocne leki na te moje dłonie.Chociaż zła jestem bo gdyby nie to cholerne paskudztwo co mi na dłoniach wyszło to karmiłabym piersią. Szczerze to mam wyrzuty sumienia, że syna karmiłam piersią a ją tylko miesiąc . Próbuj, mam nadzieję że Tobie się uda. Trzymam kciuki!
|
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dużo czasu nie mam
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() nie nadążam za Wami ![]() Nerolko wracaj ![]() telik ja też powtórzę za dziewczynami.. śliczne masz mieszkanie ![]() Poza tym któreś z was musi być fotografem bo zdjecia sa mistrzowskie ![]() Co do wyparzania butelek to ja przelewam wrzątkiem. z Filipem bawiłam sie w sterylizator itd a jak widac przy drugim dziecku człowiek luzuje ![]() Brumek szkoda ze jest ten pacior.... ale przy porodzie go
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mam troszkę luźniej teraz bo teściowa małą na spacer zabrała - przyznaję się bez bicia, że wolałam iść z nią sama niż jej Majkę dać , no ale w końcu to jej babcia niech pochodzi, póki może, bo już niedługo wraca do siebie i dobrze, bo doprowadza mnie ostatnio, jakby tu powiedzieć, do delikatnego szału . Wczoraj wieczorem, jak Maja po kąpieli była marudna i płakała to stwierdziła, że na pewno mam mleko za słabe, że się mała nie najada i trzeba to mleko mi zbadać Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Śliczna i widać, że kawał kobitki już jest z niej |
|
|
|
|
#4061 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Stronczek -
za te słynne pomiary ![]() Cytat:
A co do drugiego fragmentu, to się całkowicie zgadzam Nie mówiąc, że wg mnie fajniej dla dzieci jak są w podobnym wieku.Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to już duży Brunek jest ![]() Cytat:
, dziękuję, faktycznie jakiś niezadowolony egzemplarz dziecka mi się trafił chyba ![]() Ad 2. Dziękuję ślicznie Ad 3. No niestety Ale spokojnie sobie z takimi rzeczami radzą na szczęście Podziwiam, że to wszystko nadrobiłaś, spamiętałaś i każdemu odpisałaś! Czyli już jesteście dojrzałym niemowlęciem, a nie noworodkiem ![]() Brawo ![]() Cytat:
Bo chciałabym szybciej zajść w drugą ciążę, niż to co zalecają po cc. Chociaż też są kobiety które szybko zachodzą i jakoś bez problemu się to odbywa...EDIT: Vaniliova - ale ja dopiero teraz doczytałam że Ty masz 32 lata, czyli tylko 1 rok więcej niż ja! To do 40-tki byś jeszcze 3 zdążyła mieć Nie wydaje mi się żebyś z drugim miała nie zdążyć, nawet po odczekaniu2 lat po cc. Oczywiście, co innego, jeśli nie chcecie
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-17 o 13:11 |
|||||
|
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przecież wcześniej pil i moje i mm bede jeszcze próbować kciuki sie przydadza Ja do 35 sie nie wyrobie
|
|
|
|
|
#4063 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Moje juz zaciskam! Cytat:
Takze zycze udanej wizyty! Dziekujemy! Cytat:
Cytat:
Tak, czekamy!!! Cytat:
Cytat:
za brak paciora!Cytat:
Daj znac, co jutro lekarz powie. Ja trzymam kciuki, zeby to jednak nie bylo nic powaznego. A ja z rana bylam na ktg u mojego gina w szpitalu. Troche sie zestresowalam, bo jakos dziwnie mieli ten aparat ustawiony i wlaczal sie alarm jak dziecku skakalo tetno do 170, a kilka razy tak sie dzialo, jak maly sie ruszal. Ale lakarze nic nie mowili. W trakcie tego pierwszego alarmu zarysowal sie skurcz, ale ja tego w ogole nie czulam z tego zdenerwowania. Potem jeszcze pogadalam z moim lekarzem, pokazal mi porodowke i umowilismy sie na poniedzialek. Tak ze nie rodze. Za to ide sie zdrzemnac, bo musze odespac wczesne wstanie. |
||||||
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki
mamusie i przyszle mamusie ![]() Ja was podczytuje na biezaco ale w tym moim telefonie z pisaniem ciezko ![]() Ale bede zdawac relacje co jakis czas zebyscie mnie z watku nie usuneły ![]() ![]() My dzis o 14.40 konczymy 13 dni jutro stuknie nam dwa tygodnie Maluszek to istny glodzilla głodomorra chyba niedlugo zaczne kupowac mm bo mu bedzie brakło Ogolnie to grzeczne malenstwo i uwielbia sie przebierac i kampac ![]() Z wyproznianiem tez problemow ie ma ![]() ogolnie to sama slodycz a jak wali usmiechy to mozna pasc ze smiechu ![]() Najwiekszy usmiech pojawia sie jak cyca zobaczy ![]() ![]() to tyle chwalenia wastawiam fotke maluszka ![]() Z moim kroczem troche gorzej a o hemoroidach nie wspominajac![]() ale jest coraz lepiej krwawie coraz mniej wiec mysle ze niedlugo sie to skonczy Pozdrawiam wszystkie mamy ich maluszki i mamy w dwupakach
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zebys urodziła szybko i sn Mam prawie 33
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi bujaczek,leżaczek
mama majster złożyła leżaczek i czekam aż mała się obudzi ![]() od 10tej śpi ![]() Przyszły mi butelki, chyba mam ta edycje limitowana jakaś śmieszną, w ogole nie wiem o co chodzi.. ![]() I woreczki na pokarm ![]() Zmalowana gdzie jesteś ?! |
|
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony po 35 rż badania prenatalne sa darmowe ![]() Kiedys to miałam w planach wyrobić sie z dwójką dzieci do 30-stki
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=20786
Od jutra w Lidlu promocje na ciuszki dziecięce
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
Od godziny nie mogę się do ch%^&*())))go zusu dodzwonić
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rzutem na taśmę wyrobiłam się z dwójką przed 30
( w maju skończyłam 29)Choć mogłabym wcześniej ale tyle czasu czekałam na tego właściwego ![]() Fajnie też mieć dziecko bardzo wczesnie, na poczatku wiadomo przechlapane ale ma się dziecko odchowane i jest się jeszcze młodym. Właśnie w ten weekend była u nas m.in. znajoma która teraz ma 38lat i 15-letnią córkę .Mówiła że poczatku było strasznie, bo wszyscy jej rówieśnicy balowali a ona z małym dzieckiem (do tego samotnie ją wychowywała) a teraz ma czas dla siebie, rozwija karierę a córką już nastoletnia :
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-08-17 o 13:34 |
|
|
|
#4073 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za opis!Cytat:
za takie coś?!!?!!? ![]() Cytat:
![]() ad.2 nasza też siura - zmieniam pieluszkę a tam strumyczek, gorzej, że nie raz już mnie osrała na odległość ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, a u nas za 3 dni mała będzie miała 2 tygodnie a pępek nadal siedzi Jak często go przemywacie /-yście?????![]() Cytat:
Cytat:
Mam pytanie!!! Czy Waszym dzieciom też tak się łuszczyły/ łuszczą oczka???? Cały czas wokół oczek ma takie małe schodzące skórki i nie wiem ,czy to normalne u noworodka czy mam się martwić... Przemywam oczka solą fizjologiczną ale jakoś nie widzę poprawy Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-17 o 13:39 |
||||||
|
|
|
#4074 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak pisałam bez żadnych wyjaśnień Też coś pikało co jakiś czas. Dzieć się ani razu nie ruszył. Skurcze to pewnie jedna z tych kresek, u mnie ta prawie całkiem prosta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() He he, to ja mam chyba jednak w sobie jakiś ukryty optymizm, bo założyłam że uda się SN oraz że się wyrobię po drodze usuwając jeszcze paskudę z jajnika
|
||||
|
|
|
#4075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja zawsze chciałam się z dziećmi przed 30-stka wyrobić i się udało. Jak będę miała 30 lat to jedno pójdzie do przedszkola a drugie do szkoły i wreszcie odsapnę . Będziemy z małżem młodzi i będziemy mogli nadrobić to z czego narazie musimy rezygnować. Ale miałam to szczęście, że w obu przypadkach zaszłam za pierwszym razem (no z synem nawet kilka miesięcy wcześniej niż planowałam ).Może to dziwne ale Zawsze chciałam wziąć kościelny jak już dzieci będą na świecie. Żeby były z nami na uroczystości. Tak mi się marzyło
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna to tylko się cieszyć, będziesz też młodą babcią
![]() swoją drogą mam w rodzinie ciotkę która została babcią przed 40 ![]() sama urodziła jako nastolatka i jej córki poszły w jej ślady (jedna urodziła w tamtym roku jako 19-latka, a teraz młodsza też jest w ciąży )
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Dzieci mogą mieć inne plany, nie wiadomo jakie będą czasy . U mnie w rodzinie też są takie przypadkiMiałam szczęście, że wszystko się ułożyło ,bo mogło być różnie. Mam paru znajomych, którzy by chcieli mieć dzieci a z różnych przyczyn nie mogą. Z "dwojga złego" lepiej chyba mieć wcześniej niż w ogóle.Chociaż po nie przespanej nocy albo ciężkim dniu...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nadrobienie i spamiętanie( JAK??)Cytat:
, ale swoja drogą dac Ci palca, to chciałabyś cała rękę( to do tych dodatkowych 6-7kg )Cytat:
![]() ![]() Przyznaję się bez bicia, że ja lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny Bartus i super, że jest taki grzeczniutki ![]() Krocze z czasem się zagoi-nie kazali Ci przyjśc na kontrolę? U mnie też wyskoczył hemoroid ![]() Wiecie co? Wyskoczyły mi rozstępy jakis czas temu-myślałam, że mnie ominą, ale nie dało rady....poniżej linii pępka( dobrze, ze chociaż tak nisko )Zjadłam kiełbaskę z ketchupem i chrzanem, bo strasznie zgłodnialam przez to sprzątanko, odpoczęłam i idę z pieskiem na te zakupki co wcześniej pisałam ![]() Dzisiaj u nas pokazy takich traktorów-takie wielkie, odpicowane, nie pamietam jak sie nazywają???Tylko że nie możemy nigdzie znaleźc, gdzie ten pokaz ma się odbyc, bo chętnie bysmy sie wybrali- musimy znależc jakiś plakat No nic uciekam. Do później. |
|||||
|
|
|
#4079 | |||||
|
Rozeznanie
|
witam
chwale sie ze Filipek ma dzis miesiac jej,jak ten czas szalenie szybko ucieka.. ![]() rano bylismy na pobraniu krwi i oddac mocz do badania (uff,udalo mi sie zlapac ae byl b.dzielny![]() telik mieszkanie cudo!!! Cytat:
u nas tez jest placz dopiero przy wyjmowaniu z wody ![]() juz duza pannica ![]() sprobuj odstawic mleko, moze to cos pomoze.. sliczna! Cytat:
![]() pieknie Ci spala! zeby Filipek tez tak chcial![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za kikutek i piekna Twoja wage!! tez bym chciala zrzucic jakies 5 kg ale slaaabooo to widze![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zresztą też! I tego się trzymajmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obym nie wykrakała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

My też

. Strrrrrasznie irytujące, nie? 

. Wczoraj wieczorem, jak Maja po kąpieli była marudna i płakała to stwierdziła, że na pewno mam mleko za słabe, że się mała nie najada i trzeba to mleko mi zbadać