![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#513 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak bedzie Wam sie sprawował, czy sie nie rozciągnie troche no i czy sie nie skulkuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja to jednak kocham tetrę ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-08-12 o 08:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli formowanka to tak. A jeśli kieszonka np. i mało siku oraz dobry wkład to nie. Cytat:
http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...750261196.html Dzieć czuje w nich mokro - uprzedzam. Na zewnątrz nie przecieka. Ale do środka można włożyć coś innego niż jest w zestawie. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Tu z jednym wkładem, w dobrej cenie: http://allegro.pl/bambusowe-pieluszk...752241535.html ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A tu z polarem od wewnątrz http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...743416416.html więc gadzinka ma sucho. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
Ja nie przepadam za tymi chińczykami, chociaż faktycznie nie ciekną. W ogóle doszłam do wniosku, że w moim stosie najlepszej jakości są bumgeniusy. Niby nappime i ekomama fajnie szyją, ale jakoś mikropolaru dużo gorsza niż w bumgenius art series, tzn. mam wrażenie, że wilgoć jednak (minimalnie) czuć. No i wkłady o niebo bardziej chłonne. W związku z tym zastanawiam się co teraz dokupić jak mi wypadną z użycia te 4 tots botsy dla noworodka.
![]() |
#516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mogę doradzic to najlepiej lanolinowac w lanolinie aptecznej około 1-2 łyżeczki na garnek ciepłej wody rozpuszczoną z szarym mydłem do białej emulsji i tak podgrzac majtki ,zostawic na noc rano wypłukac raz w zimnej raz w ciepłej wodzie. Próbowałyście kiedyś w ten sposób? Nie wiem tylko, do jakiej temperatury mniej więcej podgrzewać, nie chcę, żeby się skurczyły ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
A tak nawiązując do Kikko, to zraziłam się do niej - na początku była super mięciutka, przyjemna w dotyku, no marzenie po prostu - teraz nie dość, że się pokurczyła, to jeszcze zrobiła się sztywna, z dawnej delikatności zostało tylko wspomnienie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem w szoku, że te Minkee tak ładnie się piorą. Miałam wczoraj zakupane dwa wkłady i otulacz, wrzuciłam to na 30st. razem z poszwą z materaca, którą bałam się prać w wyższej temp. i pięknie się wyprało wszystko, wygląda jak nowe.
![]() Czy do prania tych miśków można dać jakiś płyn do płukania, czy lepiej nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A polarek w nappime bardzo mi odpowiada - cieniutki i używany juz ładnych pare miesięcy wciaz wyglada jak nowy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja kikko używam już dosc długo (kilka miesięcy) i nic sie nie dzieje. Pranie w 60 st jej nie szkodzi, jedynie z kwadratowej stała sie bardziej prostokątna ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kieszonka - cała do prania, natomiast jeśli będziesz używać tetry + otulacz, to otulacza od razu prać nie trzeba, po paru razach wystarczy, a tak to przewietrzyć i przesuszyć, no chyba że coś grubszego i się zabrudzi ![]() Cytat:
1. Otulaczy było zdecydowanie za mało! Mój synek ma jakąś magiczną zdolność do ich brudzenia, poza tym tego samego od razu na nową tetrę nie założę, bo jest wilgotny od środka - wg mnie lepiej mieć choć 3, żeby spokojnie móc zmieniać i z obłędem w oczach nie lecieć robić prania, bo nie ma już otulacza. 2. Wełniane otulacze są super, bo właśnie nie wilgną tak mocno w środku już po pierwszym siknięciu. 3. Prefoldów nie miałam w ogóle i nie chce mi się chyba już testować, tetra rządzi. Ale fakt, że jeśli komuś nie chce się składać tetry, to jest to dobra opcja. Ja sobie składam jak zdejmuję z prania i mam gotową pod ręką, trwa to króciutko. 4. I faktycznie lepiej na początek mieć mniej, potem i tak na pewno dokupicie ![]() Cytat:
Czasem polar potrafi uczulić. Musisz przetestować. Pieluchy nawet jednorazówki trzeba często zmieniać, bo robi się to ciężkie okropnie przecież i śmierrrdzi moczem, w wielo nawet tak tego nie czuć... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Rozeznanie
|
heja Kobitki,
jak zwykle mam male zaleglosci, widze, ze nowe zakupy, sporo osob doszlo do naszego watku ![]() U nas testujemy dalej nasze nabytki ostatnio zakupione w PL, jesli chodzi o otulacz welniany merino, o ten: OTULACZ jest rewelacyjny, polecam w ciemno, ladnie przylega, nie przecieka - bomba! pieluszki skladane: SKLADANKI tez polecam, b.chlonne, u naszego Lejka daly rade, naprawde fajne Kieszonki ekomamy tez nam czesto przeciekaja, ale to wlasnie dlatego, ze cieniutkie te wklady, trzymam Brzdaca w nich krocej po prostu, za to sa przesliczne i w lato Mlody smiga w nich jako spodenki ![]() ale powiem Wam, ze totalnym hiociorem jest u nas formowanka tots bots na noc - zadna jej nie dorownala jak do tej pory ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A które Tots Botsy macie? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() FORMOWANKA absolutnie sie zgadzam, jest mieciutka, elastyczna, dopasowana ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, przetrząsnęłam allegro, przekopuję wątek, dokształcam się i coś tam nawet kupiłam ![]() Ale mam pytanie z gatunku prostych i naiwnych: jak będę mieć już w domu te wszystkie pieluchy i wkładki, to czy ja odróżnię, który wkład jest z czego, które wpięcie do jakiej pieluszki? Chodzi mi o to, czy one się różnią na tyle w dotyku, że wyczuję po praniu co jest co? Bo mnie się już miesza, a co dopiero jakbym miała tego mieć taki arsenał, jak niektóre wklejały ![]() I jeszcze jedno: prefold. Na mój chłopski rozum to kawał materiału (z czego wykonany?), coś jak pielucha tetrowa, składa się to i wkłada do kieszonki, czy od razu do otulacza? To jest jakby alternatywa do wkladów?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-16 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Rozeznanie
|
Wszystko ogarniesz, nic się nie pomiesza (a nawet gdyby to zaden problem
![]() Prefold to składana pieluszka, może służyć własnie jako wkładka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam po takich środkach AZS, nie podchodzę nawet do żadnych odkażaczy. ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() Ale np. bambus od mikrofibry odróżnisz, jest gładszy i ciemniejszy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
Kropka - ten nappy fresh jest eko- i bio- więc myśle, że jest przyjazny wrażliwej skórze. Jeśli jednak nie zdecydujesz sie nic dodawac, to pierz w wyzszych temperaturach, żeby zabić wszystkie bakterie no i żeby Was nie dopadł smrodek
![]() agnyska81 - spokojnie dasz ze wszystkim rade, to tylko na poczatku tak strasznie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do jakiej temp. prałyście najwyżej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
Kropka - bo na tych metkach tak jest napisane (myśle, że "na wszelki wypadek"), ja jednak staram sie prac w 60 st, często same wkładki zalewam wrzątkiem z dodatkiem kwasku cytrynowego (mam dosc twarda wodę) - z żadną pieluchą nic mi sie nie stało.
Na chustoforum jest kilka wątków poświęconych praniu pieluch - jak poczytałam o metodach innych dziewczyn to trochę zdębiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Aż się boję zaglądać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
polecam lekturę
![]() http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=21225 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Rozeznanie
|
Ja akurat piorę z bio-d, ale chyba można zamiast tego sypać sodę (nie pamiętam dokładnie, trzeba by zajrzeć do watków na chustach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
A ja najczęściej piorę w 40 stopniach + słuszna ilość loveli /twarda woda/ + odkażacz, a w 60 stopniach tylko od czasu do czasu. Pieluchy się dopierają i ładnie pachną.
Co do połapania się w kompletowaniu pieluch i wkładów generalnie nie ma problemu z lepszymi pieluchami - mają metki. Większość wkładów się nie wpina, tylko wsuwa, więc nie ma wielkiej różnicy czy się je wsadziło do firmowej kieszonki jeśli pasują na wielkość. A z napami nie da się pomylić, np. w close parent są z jednej strony 2 napy, a z drugiej 3 napy i tak samo na wkładzie i odwrotnie się tego po prostu nie da wpiąć. Ja po miesiącu pieluchowania nie mam wątpliwości, że czasem warto zainwestować więcej w pieluszki, jak do tej pory podciekają mi tylko nappime (delikatnie) i ekomama (ekomama minkowa często..) no i to "sucho" przy pupie nie jest takie suche jak w bumgeniusie.
![]() |
#539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pieluchy się dopierają w 40 stopniach bo dziecko na samym mleku, jak zaczniesz wprowadzać nowe pokarmy (wiem, wiem, daleka droga jeszcze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory prałam tylko w 40 stopniach. Prań w sumie było 6. I dopierają się.
![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Agnieszce właśnie o ten początek chodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.