Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 07:48   #2251
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Dzień dobry!

Idę do piekarni po ciepłe bułki która chętna?

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
No to byloby tyle,jezeli chodzi o brak zachcianek... Przed chwila obudzila mnie dziwna tajemnicza sila i ta sama sila wyciagnela mnie z cieplego lozka na dol do zimnej kuchni, gdzie kazala pochlonac kilka ogorkow kiszonych. Jednak to nie wystarczylo dziwnej,tajemniczej sile i zmusila mnie do wyszperania z zamrazalki loda magnum w bialej polewie i zagryzc nim te ogorki.

Teraz nie moge spac. Nie wiem,czy to ta dziwna tajemnicza sila, czy juz ogorki...

bybella witaj fajnie że nas ciągle przybywa
Stary 2011-08-17, 08:12   #2252
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Kropeczko ja mialam pracowac jak najdłużej. ale jak zobaczyłam jak inni sobie olewają to mam dość...i tak nie usłyszę za to dobrego słowa ani nikt tego nie doceni.... oni mnie olewają to ja ich tez... Pracuję tam 3 lata i tez za psie pieniadze,...
Dlatego od września będę odpoczywała

Cytat:
Kropeczka, jestes kolejnym przykladem na to, jak ciezko o normalna prace w tym dziwnym kraju
Warunkow do zakladania rodziny zero, dodatkow do dzieci praktycznie tez, a pozniej sie dziwia, ze nie ma na nich kto pracowac i ze przyrost naturalny prawie najnizszy w Europie
W normlanych krajach luksusem sa wypasione auta, wille z basenem i super wakacje
u nas luksusem jest posiadanie dziecka
Tak w ogóle to biorą pod uwagę to, że moje dziecko będzie musiało potem pracować na państwo, to uważam, że państwo powinno dopłacać do wychowywania dziecka i mówię to całkiem serio Ale niestety państwo uważa, że da becikowe i chyba to ma mi starczyć do czasu aż dziecko skończy studia...

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do Was pytanie - czy zauważyłyście, że ludzie wam się bardziej przyglądają na ulicy w ciązy? bo na mnie co chwila ;/ właśnie wróciłam z zakupów i nie wiem co sie dzieje, co chwilę ktoś się gapił na mnie albo na mnie i na brzuch. Jakbym szła z żyrafą na barana a na serio to wkurza mnie to bo nie wiem czy taka gruba jestem czy co ;/ TŻ też to zauważył wczoraj jak byliśmy na spacerze ;/
Mi się jeszcze nikt nie przygląda. Ale chyba nie będzie to dla mnie dziwne. Jeszcze pamiętam jak sama przyglądałam się kobietom w ciąży Zresztą nadal się przyglądam To jest naprawdę coś niesamowite i chyba byłabym dumna jak paw, jeśli ludzie by się mi przyglądali tak jak ja innym kobietom No ale zdarza się, że ludzie patrzą z zupełnie innych powoód niż zachwyt nad brzuszkiem, w którym jest dzidzia i to chyba nie byłoby takie fajne...

Cytat:
heh mi się już nie chce narzekać jak to u nas jest "cudownie". Mam dwa fakultety, mieszkam w warszawie i jestem bez pracy
Trzymam kciuki, żebyś znalazła pracę i żebym nie musiała wypominać sobie, że niepotrzebnie robiłaś dwa fakultety Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Słuchaj, zasiłek przysługuje temu, kogo zwolniono, nie przedłużono umowy a nie temu kto się sam zwolnił (nie jestem tego pewna ) ale w przeciągu 18 miesięcy musisz mieć przepracowany rok, żeby zasiłek przysługiwał
No to szefa poproszę, żeby mnie zwolnił

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
ja juz dzis po wizycie u gin z maleństwem wstystko wporządku rośnie jak na drożdzach, jest zdrowy no i dziś dowiedzieliśmy się że będziemy mieć SEBASTIANKA
ciesze się jak małe dziecko bo razem z Tż chcieliśmy pierwszego chłopca buziaczki dla Wszystkich i miłej nocki
Gratuluję, że będziecie mieli chłopca, którego sobie wymarzyliście

Ja już w pracy, ale chyba dzisiaj będzie troszkę luźniej
Wczoraj wróciłam do domu i pozmywałam balkon (mam duuuży taras, więc niechętnie to robię, czego dowodem jest fakt, że w tym roku to było pierwsze mycie ), poodkurzałam i ogarnęłam łazienkę i kuchnię Byłam z siebie dumna, ale potem czułam, że jednak troszkę za dużo wzięłam na siebie... A najgorsze, że cały czas boli mnie żołądek i kompletnie nie wiem, jak mogę sobie pomóc... Muszę lekarza zapytać, ale wizyta dopiero za 2 tyg...

Zaczęłam czytać "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Naprawdę fajnie się czyta tą książkę Tylko że jakoś dziwnie mi czytać będąc w 15 tygodniu, co będzie np. w 30 tygodniu i chyba ją odłożę na jakiś czas.

Dziewczyny wiadomo, że w ciąży nie można brać witaminy A. Niestety dopiero teraz zauważyłam, że ja przez 3 miesiące smarowałam się kremem z tą witaminą (twarz). Myślicie, że mogła się dostać do krwioobiegu i mieć wpływ na dzidzię?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:48   #2253
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

A ja chciałam Was kochane przeprosić, że teraz tak rzadko się udzielam ale remontujemy z mężem domek. Choć nic tam w nim nie robię - tylko siedzę i wspieram go duchowo

Dziewczyny może to już było, a ja nie pamiętam, to prosze napiszcie mi co byście wybraly za butelki firmy AVENT czy TOMME TIPPE

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:52   #2254
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Zaczęłam czytać "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Naprawdę fajnie się czyta tą książkę Tylko że jakoś dziwnie mi czytać będąc w 15 tygodniu, co będzie np. w 30 tygodniu i chyba ją odłożę na jakiś czas.

Dziewczyny wiadomo, że w ciąży nie można brać witaminy A. Niestety dopiero teraz zauważyłam, że ja przez 3 miesiące smarowałam się kremem z tą witaminą (twarz). Myślicie, że mogła się dostać do krwioobiegu i mieć wpływ na dzidzię?
no chyba, że tak a masz przepracowany rok?? w ciągu?

Fajna ponoć książka, ale niestety kosztuje koło 40 zł? i trochę mi żal

A witaminę A. można jeść, brać ale w małych dawkach a przez skórę... hmm nie wiem spytaj się gina przy następnej wizycie. Swoją drogą- to był specjalny krem do smarowania brzuszka??
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
tak jak mówiłam wcześniej- najlepsze i najczęściej kupowane butelki są z AVENTU lub CANPOLU wolałabym takie- bo wiem, że są sprawdzone, przez moją rodzinę
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie!
chciałabym do was dołączyć moje drogie. Nie znam za duzo mamuś , a z wami byłoby raźniej przejść przez ten czas
Jestem w 11 tygodniu termin mam na 28.02-01.03.2012 zawsze marzyłam o chłopczyku, ale mam przeczucie, że będzie dziewczynkato nawet lepiej bo o imie dla chłopca sie z tż-tem namiętnie kłócimy w ogóle to jeszcze sie pozwierzam, że nie planowałam dzidziusia teraz, ale skoro tak się ułożyło to znaczy, że tak ma być troszke do mnie to jeszcze nie dociera, jestem kompletnie zielona i nieprzygotowana do tej roli, choć mam 26 lat, ale myślę, że z Waszą pomocą sobie poradzę a dzidzia moja na usg jest taka słodka
pozdrawiam
witamy

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja chciałam Was kochane przeprosić, że teraz tak rzadko się udzielam ale remontujemy z mężem domek. Choć nic tam w nim nie robię - tylko siedzę i wspieram go duchowo

Dziewczyny może to już było, a ja nie pamiętam, to prosze napiszcie mi co byście wybraly za butelki firmy AVENT czy TOMME TIPPE
zdecydowanie Avent (firma Philipsa)- antykolkowe są także

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-17 o 08:53
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:52   #2255
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

ja ja ja chętna na cieple bułeczki z masełkiem i pomidorkiem z pieprzem

Cytat:
Obie firmy są na takim samym poziomie. U mnie wszyscy w rodzinie używał Tomme Tippe, o Avencie słyszałam tylko tyle ze trafiają sie jakieś nie udane produkcje i strasznie z nich cieknie ale nie wszystkie takie są

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-08-17 o 08:56
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:02   #2256
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:

faktycznie sporo tutaj tych przyszłych mamusiek

Cytat:

witamy
no własnie tak zastanawiam sie nad tą ksiażką, ale teraz jest tyle wydatków, że trzeba liczyć każdy grosz, tym bardziej, że kokosów nie zarabiam, a same wizyty u lekarzy ile kosztują a do tego trzeba garderobę wymienić no i dla maluszka wyprawke szykować..

aaa agatek witam kuj.-pomorskie
Stary 2011-08-17, 09:07   #2257
anankee
Rozeznanie

hej dziewczyny, wybaczcie że ostatnio mało się odzywam, ale czytam was regularnie. Moje dziecię (to starsze ) daje mi ostatnio w kość. Budzi się po nocach z wielkim rykiem i nie da się uspokoić.... masakra jakaś. Chodzę potem jak zombie. Dziś już miałam dość i poszłam do niej tylko raz, pogłaskałam, pocieszyłam, włączyłam karuzelkę i wyszłam z pokoju mimo ze nadal ryczała. Wyła jeszcze chyba z 5 minut tak że pewnie cały blok pobudziła ale w końcu dała za wygraną....
nie wiem, czy jej się jakieś koszmary śnią, czy może zęby w końcu idą czy po prostu chce wymusić coś na mnie, ale strasznie mnie to męczy. A tak pięknie przesypiala nocki odkąd skonczyla pół roku....

A z dziecięciem w brzuchu wszystko ok, delikatnie mnie smyra od środka
buźki dla was!
idę wtranżolić lody póki mała gadzina ucina sobie drzemkę

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 09:08   #2258
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

witam mamusie Dziś nawet od rana czuję się dobrze (oby nie zapeszyć-nawet nie wymiotowałam). Nie mogę się już doczekać kiedy urośnie mi brzusiu
Chyba faktycznie napiję się melisy, żeby tak się nie przejmować...
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:25   #2259
NataliaM1103
Rozeznanie

znam parę osób które miały butelki avent i wszystkie te osoby narzekały ,że butelki ciekły tzn przy zakrętkach i tego właśnie się obawiam
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:29   #2260
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ooo a Ty skąd?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
znam parę osób które miały butelki avent i wszystkie te osoby narzekały ,że butelki ciekły tzn przy zakrętkach i tego właśnie się obawiam
no to kup z canpolu

Stary 2011-08-17, 09:33   #2261
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

ja słyszałam dobre opinie o Tomme Tippe, ale tak naprawdę nie mam pojęcia

Cytat:
a Ty skąd?? bo z bydgoszczy jest nas już kilka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 09:35   #2262
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja słyszałam dobre opinie o Tomme Tippe, ale tak naprawdę nie mam pojęcia

a Ty skąd?? bo z bydgoszczy jest nas już kilka
Pewnie z Torunia albo jakiej pipidówy obok (ja z pipidówy- Lubicz )

Stary 2011-08-17, 09:37   #2263
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ultraradiola bułeczkę już zjadłam, ale na wieczór piekę swoje to się podzielę pomidory też mamy swoje więc jak się w kabelek zmieszczą to przecisnę
Stary 2011-08-17, 09:57   #2264
eliza1984
Zadomowienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę Ogólnie czuję sie kiepsko, mam poranne wymioty- chociaż tak naprawdę z rana nie mam czym, ale jednak męczy mnie bardzo...czasem nawet cały dzień. Nie wiem już jak sobie pomóc..Przejadłam się już prawie wszystkim:/ Nie mam żadnych typowych zachcianek na kwaśne czy słodkie. Jem to co jadłam zawsze- oczywiście wspomagam się witaminami Czekam aż skończy się pierwszy trymestr Chętnie będę dzieliła się z Wami moimi doświadczeniami. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. Pozdrawiam[/QUOTE]
Witam,współczuję wymiotów.Miałam to samo tyle ,że kilka razy wyladowałam przez to w szpitalu bo sie odwodniła i traciłam siły.Teraz już jest lepiej ,wymioty sie zdażają jeszcze takie całodzienne ale żadko całe szczęscie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie!
chciałabym do was dołączyć moje drogie. Nie znam za duzo mamuś , a z wami byłoby raźniej przejść przez ten czas
Jestem w 11 tygodniu termin mam na 28.02-01.03.2012 zawsze marzyłam o chłopczyku, ale mam przeczucie, że będzie dziewczynkato nawet lepiej bo o imie dla chłopca sie z tż-tem namiętnie kłócimy w ogóle to jeszcze sie pozwierzam, że nie planowałam dzidziusia teraz, ale skoro tak się ułożyło to znaczy, że tak ma być troszke do mnie to jeszcze nie dociera, jestem kompletnie zielona i nieprzygotowana do tej roli, choć mam 26 lat, ale myślę, że z Waszą pomocą sobie poradzę a dzidzia moja na usg jest taka słodka
pozdrawiam
Witamy,zapraszamy

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

Aa czemu nie dobrze jak miednica - biodra bolą w ciąży ??
Nie miednica a uda i krzyż,jak przy okresie naprzykład.Jak masz bóle jak na okres plus te promieniujace na uda albo krzyz to moze swiadczyć ,ze cos zaczęło sie dziac.Ja takie miałam i niestety poroniłam.To są jedne z pierwszych objawów poronienia
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:03   #2265
ewula83
Rozeznanie

Hej mamuski!

Pamietacie mnie jeszcze?

Ja sie urlopuje u mamusi jeszcze do konca tygodnia.Jest super!

Podczytuje Was udzielac sie bede od poniedzialku.
Stary 2011-08-17, 10:04   #2266
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hej mamuski!

Pamietacie mnie jeszcze?

Ja sie urlopuje u mamusi jeszcze do konca tygodnia.Jest super!

Podczytuje Was udzielac sie bede od poniedzialku.
pewka, że pamiętamy

No, ale nadrabiania później będziesz miała ulala... nie zazdroszczę

Stary 2011-08-17, 10:05   #2267
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Nie miednica a uda i krzyż,jak przy okresie naprzykład.Jak masz bóle jak na okres plus te promieniujace na uda albo krzyz to moze swiadczyć ,ze cos zaczęło sie dziac.Ja takie miałam i niestety poroniłam.To są jedne z pierwszych objawów poronienia
Nie to nie są na pewno takie bóle jak na okres. Czuje ból taki jakby mi sie kości rozjeżdżały występują przy długim siedzeniu i chodzeniu. Na szczęście dzisiaj ich jeszcze nie ma

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:09   #2268
dph
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Melduję że wróciłam Nie było mnie tu 2 tygodnie więc pewnie nie zdołam was nadrobić na wakacjach było fajnie pogoda różna od upałów poprzez zimnicę skończywszy na ulewach. Ale ogólnie nie było źle bałam się że będą upały i że mogę tego nie wytrzymać no ale nad naszym pięknym Bałtykiem to chyba nierealne Mam nadzieję że u Was wszystkich wszystko ok i że dzidzie pięknie rosną. Ja mam dzisiaj wizytę i oczywiście zaś stresa z tego powodu no ale mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Stary 2011-08-17, 10:13   #2269
klaurencja
Raczkowanie

Hej
Gratuluję chłopców uska, nawojka, inutil, elunia,
Witam nowe mamusie
za wizyty
za te, które już były!

Bazgrzecie kochane, bazgrzecie na potęgę
Stary 2011-08-17, 10:26   #2270
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam do Was pytanie - czy zauważyłyście, że ludzie wam się bardziej przyglądają na ulicy w ciązy? bo na mnie co chwila ;/ właśnie wróciłam z zakupów i nie wiem co sie dzieje, co chwilę ktoś się gapił na mnie albo na mnie i na brzuch. Jakbym szła z żyrafą na barana a na serio to wkurza mnie to bo nie wiem czy taka gruba jestem czy co ;/ TŻ też to zauważył wczoraj jak byliśmy na spacerze ;/
Do mnie się czasem uśmiechają o ile widać brzuch

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
za to musze sie pochwalic ze dostalam od szwagierki dzis 2 kartony nowych i prawie3 nowych ciuchow
Super
Mam nadzieję, że też jakąś paczkę dostaniemy wszyscy mówią, że spokojnie - potem się nie ogarniemy z taką ilością
tyle, że mało u nas ostatnio maluchów, a jak już to zostawiają dla kolejnego

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dziękuje za gratulacje dotyczace kopniaczków
ja juz dzis po wizycie u gin z maleństwem wstystko wporządku rośnie jak na drożdzach, jest zdrowy no i dziś dowiedzieliśmy się że będziemy mieć SEBASTIANKA
ciesze się jak małe dziecko bo razem z Tż chcieliśmy pierwszego chłopca buziaczki dla Wszystkich i miłej nocki

Cytat:
No to byloby tyle,jezeli chodzi o brak zachcianek... Przed chwila obudzila mnie dziwna tajemnicza sila i ta sama sila wyciagnela mnie z cieplego lozka na dol do zimnej kuchni, gdzie kazala pochlonac kilka ogorkow kiszonych. Jednak to nie wystarczylo dziwnej,tajemniczej sile i zmusila mnie do wyszperania z zamrazalki loda magnum w bialej polewie i zagryzc nim te ogorki.
ale połączenie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie!
pozdrawiam
Cześć

ja już oficjalnie na zwolnieniu wstałam godzinkę temu, zjadłam śniadanko i niedługo biorę się za obiad dla Mężula

Aaaa... w razie bólu można brać Paracetamol i No-spe, a poza tym dostałam magnez ASMAG (bez recepty). No i dali mi za mało luteiny - 30 szt. a mam brać przez 10 dni 6 dziennie...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:36   #2271
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
no chyba, że tak a masz przepracowany rok?? w ciągu?

A witaminę A. można jeść, brać ale w małych dawkach a przez skórę... hmm nie wiem spytaj się gina przy następnej wizycie. Swoją drogą- to był specjalny krem do smarowania brzuszka??
W październiku będzie przepracowany rok. A jak będę miała zwolnienie lekarskie od września, to będzie to miało jakiś wpływ?

Książka fajna W empiku kosztuje prawie 50zl, ale ja wylicytowałam używaną na allegro i wyszło mi razem z przesyłką 30 zł

To był krem do twarzy przepisany przez dermatologa. Chyba będę musiała dzisiaj pogrzebać w koszu ze śmieciami, bo wyrzuciłam już ten krem, a jest na nim skład. Mam nadzieję, że nie wywozili dzisiaj smieci. Ale jakby co, to mam nadzieję, że i tak odtworzę ten skład, bo ten dermatolog jest moim klientem, więc w razie czego do niego zadzwonię
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:45   #2272
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie!
pozdrawiam
witaj

Cytat:
Dzień dobry!

ja!!!!!!

Cytat:
Dlatego od września będę odpoczywała
Tak w ogóle to biorą pod uwagę to, że moje dziecko będzie musiało potem pracować na państwo, to uważam, że państwo powinno dopłacać do wychowywania dziecka i mówię to całkiem serio Ale niestety państwo uważa, że da becikowe i chyba to ma mi starczyć do czasu aż dziecko skończy studia...

Mi się jeszcze nikt nie przygląda. Ale chyba nie będzie to dla mnie dziwne. Jeszcze pamiętam jak sama przyglądałam się kobietom w ciąży Zresztą nadal się przyglądam To jest naprawdę coś niesamowite i chyba byłabym dumna jak paw, jeśli ludzie by się mi przyglądali tak jak ja innym kobietom No ale zdarza się, że ludzie patrzą z zupełnie innych powoód niż zachwyt nad brzuszkiem, w którym jest dzidzia i to chyba nie byłoby takie fajne...

Trzymam kciuki, żebyś znalazła pracę i żebym nie musiała wypominać sobie, że niepotrzebnie robiłaś dwa fakultety Będzie dobrze

Gratuluję, że będziecie mieli chłopca, którego sobie wymarzyliście

Ja już w pracy, ale chyba dzisiaj będzie troszkę luźniej
Wczoraj wróciłam do domu i pozmywałam balkon (mam duuuży taras, więc niechętnie to robię, czego dowodem jest fakt, że w tym roku to było pierwsze mycie ), poodkurzałam i ogarnęłam łazienkę i kuchnię Byłam z siebie dumna, ale potem czułam, że jednak troszkę za dużo wzięłam na siebie... A najgorsze, że cały czas boli mnie żołądek i kompletnie nie wiem, jak mogę sobie pomóc... Muszę lekarza zapytać, ale wizyta dopiero za 2 tyg...

dziękuję Kochana
kremu przestań używać lepiej, ja wszystko zmieniłam na bezpieczne w ciąży, nigdy nic nie wiadomo, a składniki kremów wchodzą w głębsze warstwy skóry

Cytat:

ja też się nad tym zastanawiam, tyle, że mi znajoma zachwalała Medelę i jeszcze nad tą firmą myślę

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, wybaczcie że ostatnio mało się odzywam, ale czytam was regularnie. Moje dziecię (to starsze ) daje mi ostatnio w kość. Budzi się po nocach z wielkim rykiem i nie da się uspokoić.... masakra jakaś. Chodzę potem jak zombie. Dziś już miałam dość i poszłam do niej tylko raz, pogłaskałam, pocieszyłam, włączyłam karuzelkę i wyszłam z pokoju mimo ze nadal ryczała. Wyła jeszcze chyba z 5 minut tak że pewnie cały blok pobudziła ale w końcu dała za wygraną....
nie wiem, czy jej się jakieś koszmary śnią, czy może zęby w końcu idą czy po prostu chce wymusić coś na mnie, ale strasznie mnie to męczy. A tak pięknie przesypiala nocki odkąd skonczyla pół roku....

A z dziecięciem w brzuchu wszystko ok, delikatnie mnie smyra od środka
buźki dla was!
idę wtranżolić lody póki mała gadzina ucina sobie drzemkę
podziwiam, że nie dałaś małej za wygraną

Cytat:
ja też właśnie i nie wiem które wybrać

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Do mnie się czasem uśmiechają o ile widać brzuch

ja już oficjalnie na zwolnieniu wstałam godzinkę temu, zjadłam śniadanko i niedługo biorę się za obiad dla Mężula

Aaaa... w razie bólu można brać Paracetamol i No-spe, a poza tym dostałam magnez ASMAG (bez recepty). No i dali mi za mało luteiny - 30 szt. a mam brać przez 10 dni 6 dziennie...
do mnie się jedni uśmiechają a inni to się tak gapią jakby kobiety w ciązy nie widzieli a ja jeszcze bardziej podkreślam to że jestem w ciąży a co
kurcze dużo tej luteiny dostałaś, ale z drugiej strony tylko 10 dni, ja już biorę 15 tygodni ;/
Cytat:
W październiku będzie przepracowany rok. A jak będę miała zwolnienie lekarskie od września, to będzie to miało jakiś wpływ?

Książka fajna W empiku kosztuje prawie 50zl, ale ja wylicytowałam używaną na allegro i wyszło mi razem z przesyłką 30 zł

To był krem do twarzy przepisany przez dermatologa. Chyba będę musiała dzisiaj pogrzebać w koszu ze śmieciami, bo wyrzuciłam już ten krem, a jest na nim skład. Mam nadzieję, że nie wywozili dzisiaj smieci. Ale jakby co, to mam nadzieję, że i tak odtworzę ten skład, bo ten dermatolog jest moim klientem, więc w razie czego do niego zadzwonię
może Ci dermatolog inny krem przepisze? bo ja bym się też tej wit.A bała
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:58   #2273
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
U mnie dzisiaj ładna pogoda, zaraz idę się wyszykować i na miasto jadę, obiecałam przyjaciółce z Pl że poszukam jej tu smoczka do butelki dr. browns, a nie mam pojęcia czy u nas takie sa. W Pl pewnie strasznie drogie albo nie ma takiego jaki potrzebuje dlatego mnie prosiła, może u mnie taniej, nie wiem. A później do siostry jadę.

Buziaki w brzuszki

Cytat:

Teraz nie moge spac. Nie wiem,czy to ta dziwna tajemnicza sila, czy juz ogorki...

Nie, chyba nie... Zreszta nie wiem, co to znaczy bardzo zaawansowane. Po prostu od jakiegos czas zaczelam czuc pewien dyskomfort podczas wizyty w wc i tak sobie pomyslalam,ze to chyba to...
Chyba nie powinnam nic brac bez konsultacji z lekarzem, hm?

Tak w ogole to u mnie swieto!!!!
Wczoraj moj tz zrobil mi niespodzianke i wpadl niezapowiedziany na kilka dni
A godzine wczesniej,zanim ujrzalam go w drzwiach (lezac taka zdechla, roztrzepana, wymietolona w lozku niczym), jeszcze na niego nakrzyczalam przez telefon bo...cos tam, nie pamietam Kochany jest. Z Nietoperkiem mamy kilka dni swieta

Dzien dobry,Mamusie. MIlego dnia
No to ładne masz zachcianki hehe

Bez konsultacji lekarza w Twoim przypadku to nie, ja jestem pewna co mi dolega bo od lat mnie męczą i dlatego chciałam coś kupić sama, jakiś krem chociaż. Musisz sie obserwować, poczytaj trochę na ten temat, czego trzeba unikać, ja się staram ale i tak mnie dopadły znowu.A zaawansowane to takie że żylak już jest na zewnątrz i takiego się jest gorzej pozbyć a ból jest nie do opisania

A tżcik to niespodziankę zrobił że ula la....super
Cytat:
Czeeść Mamusie i Brzusie

a mój mąż mówi, że go dzidzia nie lubi bo go nie kopie coś sobie nie może trafić na kopniaki i strasznie niecierpliwy jest

a wczoraj z tym rykiem to hormony... masakra jak mi szaleją cały wieczór byłam nieznośna
ale macie rację będę chodzić dumna jak paw, że jestem w ciązy a co !!
No tż musi być cierpliwy...mój się dzisiaj znowu doczekał bo rano miałam małe bombardowanie w brzuchui trzy kopniaki dostały się tżetowi

Cytat:
Witam wszystkie mamusie!
pozdrawiam
Witaj i gratulacje wyślij mi dane na priv do do listy Cię dopisze
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 13:05   #2274
klaurencja
Raczkowanie

To znów ja
Od jutra w lidlu wyprawkomania klik
Stary 2011-08-17, 13:13   #2275
AgaMili
BAN stały

Czesc dziewczyny, troche sie nie odzywalam ale zebyscie sie o mnie nie martwily to sie melduje. Kasikzaki
Nie odzywam sie bo u mnie chyba depresja .
Sama ze soba wytrzymac nie moge a co dopiero inni ze mna . Nawet w pracy boja sie do mnie odezwac a jak mam lepszy humor to sie smieja czy to na dlugo czy zaraz znowu bede zla. Byla u mnie wczoraj przyjaciolka to w ogole nie pogadalysmy tylko ja narzekalam potem sobie przypominalam nasza rozmowe to az wstyd ze jestem taka samolubna. No i z tz od kilku tygodni mamy kryzys. On to juz w ogole ma mnie dosc, co chwila sie klocimy, 10x dziennie. wczesniej olewal i mowil zebym sie nie denerwowala a teraz ciagnie klotnie az wybuchne. Szalu dostane. Zamiast wesprzec, zamknac sie i przytulic to na mnie narzeka ze wiecznie nieszczesliwa jestem.
Na klientow warcze, zdazylo mi sie sluchawka w pracy rzucic...
Brak prawa jazdy, brak wsparcia, brak kasy, migreny (klade sie i wstaje z bolem), wiecznie zmeczenie, niewyspanie i narzekanie. Wstaje o 6.30 codziennie i o 15.00 gdy nastawiam obiad w domu juz zasypiam na kanapie.
No i Milenka ma "kolege" w przedszkolu ktory sie na nia chyba uwzial albo ma nature malpy . Milenka mowila ze nikt go nie lubi i jest niegrzeczny a wczoraj na wlasne oczy widzialam jak Pani go brala na rece i wynosila bo byl niegrzeczny i zaczepia dzieci. A Mili sie go boi wiec dzis grzecznie o tym powiedzialam rano i jak mi Mili cos na niego powie to jutro tam awanture zrobie . Dzis obiecali ze beda parzec na nia. (Wieszosc czarnych dzieci ktore widze na ulicy tak sie zachowuja ze sa niegrzeczne i agresywne)

Jeszcze godzina i do domu...
A dzis rano sie poklocilam z tz mimo ze staral sie byc mily i zrobil mi sniadanie to pozniej bylo beznadziejnie. O moje prawo jazdy. Powiedzial ze nie mamy kasy na lekcje a ja sobie i tak odloze z mojej wyplaty i mu wygarnelam ze sobie sam do pracy jezdzil autobusem to bedziemy mieli kase i w ogole zaczal mi wypominac rzeczy a ja jemu i tak o wyszlo . Jestem wsciekla bo do cholery nie chce mi sie chodzic na nogach w uplaly. Ide 30 minut i jeszcze potem z MIlena do domu. Ja chce auto A zaczelo sie od jego pretensji bo przeklinalam rano i sie rozkrecilo bo ja sie wkurzylam ze nie zwrocil uwagi na to co do niego mowie tylko ze przeklinalam.

No wiec dlatego sie nie odzywalam . Bo nie chcialam narzekac

Jedynym pozytywem jest fakt ze dzidzius mnie kopie od tygodnia
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:24   #2276
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo a Ty skąd?
tak jak mam w podpisie szczegóły na priva moge dać, bo jeszcze jakaś nie mamusia mnie tu podglądnie
Cytat:
Pewnie z Torunia albo jakiej pipidówy obok (ja z pipidówy- Lubicz )
ekhem ekhem aż z takiej pipidówy to ja nie jestem w przeciwna strone patrz jakby co to w Tor. na pogaduchy jestem chetna

a do Bydgoszczy mam jakieś 50km więc tragedii nie ma
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Jedynym pozytywem jest fakt ze dzidzius mnie kopie od tygodnia
ojej to nieciekawie jak aż takie humory masz... może trzymaj sie tych pozytywów co? i pomyśl, że dzidzius odczuwa wszystkie twoje złe nastroje, a przecież nie chcesz żeby byl smutny i zły?

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2011-08-17 o 13:25
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:42   #2277
staraupa
Raczkowanie

hej kochane
ja już po robocie, zmęczonam ale trzeba dalej coś walczyć. Ja już wczoraj do Lidla po tą wyprawkę się wybrałam a tu od jutra, no nic, powtórzę bo myślę że warto
nie mam nic na obiad a co gorsza nic mi się nie chce robić i chyba na kanapce poprzestanę. Masakra jakaś taki dzień leniwy
Buziole!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:46   #2278
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
ukradłaś mi imię!

też chcę Sebastianka
na pewno będzie i u Ciebie mały Sebuś, ja już dziś za pierwszymi ubrankami się rozglądałam , wczesniej nie patrzyłam bo nie wiedzialam co bedzie a teraz już nie mogę się doczekać żeby jakiegoś pajacyka kupić

Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i gratulacje fajnie jak ktoś razem ze mną się cieszy
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:20   #2279
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mały mnie teraz tak kopnął że aż podskoczyłam

Ja też się wybieram do lidla jutro, warto tam kupować bo rzeczy dobrej jakości są

AgaMili
mam nadzieję że to chwilowe i będzie tylko lepiej
Stary 2011-08-17, 14:55   #2280
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
trudno powiedziec. Moim zdaniem obie firmy sa na podobnym poziomie.
Ja poczatkowo chcialam TT ale teraz zdecydowałam ze kupie 1 avent i ze 2 TT roznych rozmiarów. Napewno potrzebna bedzie nawet jak bede karmić piersią bo do herbatek czy kaszek, a nie widomo jaka dziecku przypasuje najlepiej
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości