|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Dzień dobry!
Idę do piekarni po ciepłe bułki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bybella witaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już w pracy, ale chyba dzisiaj będzie troszkę luźniej ![]() Wczoraj wróciłam do domu i pozmywałam balkon (mam duuuży taras, więc niechętnie to robię, czego dowodem jest fakt, że w tym roku to było pierwsze mycie ![]() ![]() Zaczęłam czytać "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Naprawdę fajnie się czyta tą książkę ![]() Dziewczyny wiadomo, że w ciąży nie można brać witaminy A. Niestety dopiero teraz zauważyłam, że ja przez 3 miesiące smarowałam się kremem z tą witaminą (twarz). Myślicie, że mogła się dostać do krwioobiegu i mieć wpływ na dzidzię? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
A ja chciałam Was kochane przeprosić, że teraz tak rzadko się udzielam
![]() ![]() Dziewczyny może to już było, a ja nie pamiętam, to prosze napiszcie mi co byście wybraly za butelki firmy AVENT czy TOMME TIPPE ![]()
#2254 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna ponoć książka, ale niestety kosztuje koło 40 zł? i trochę mi żal ![]() A witaminę A. można jeść, brać ale w małych dawkach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-17 o 08:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-08-17 o 08:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Wtajemniczenie
|
![]() faktycznie sporo tutaj tych przyszłych mamusiek ![]() Cytat:
![]() ![]() aaa agatek witam kuj.-pomorskie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, wybaczcie że ostatnio mało się odzywam, ale czytam was regularnie. Moje dziecię (to starsze
![]() nie wiem, czy jej się jakieś koszmary śnią, czy może zęby w końcu idą czy po prostu chce wymusić coś na mnie, ale strasznie mnie to męczy. A tak pięknie przesypiala nocki odkąd skonczyla pół roku.... A z dziecięciem w brzuchu wszystko ok, delikatnie mnie smyra od środka ![]() buźki dla was! idę wtranżolić lody póki mała gadzina ucina sobie drzemkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Konto usunięte
|
witam mamusie
![]() ![]() Chyba faktycznie napiję się melisy, żeby tak się nie przejmować... |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Rozeznanie
|
znam parę osób które miały butelki avent i wszystkie te osoby narzekały ,że butelki ciekły tzn przy zakrętkach i tego właśnie się obawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
ooo a Ty skąd?
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty skąd?? bo z bydgoszczy jest nas już kilka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Ultraradiola bułeczkę już zjadłam, ale na wieczór piekę swoje to się podzielę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zadomowienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę
![]() ![]() ![]() Witam,współczuję wymiotów.Miałam to samo tyle ,że kilka razy wyladowałam przez to w szpitalu bo sie odwodniła i traciłam siły.Teraz już jest lepiej ,wymioty sie zdażają jeszcze takie całodzienne ale żadko całe szczęscie Cytat:
Nie miednica a uda i krzyż,jak przy okresie naprzykład.Jak masz bóle jak na okres plus te promieniujace na uda albo krzyz to moze swiadczyć ,ze cos zaczęło sie dziac.Ja takie miałam i niestety poroniłam.To są jedne z pierwszych objawów poronienia
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski!
Pamietacie mnie jeszcze? Ja sie urlopuje u mamusi jeszcze do konca tygodnia.Jest super! Podczytuje Was udzielac sie bede od poniedzialku.
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale nadrabiania później będziesz miała ulala... nie zazdroszczę ![]() ![]()
![]() |
#2267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2268 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Melduję że wróciłam
![]() ![]() ![]()
#2269 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Gratuluję chłopców uska, nawojka, inutil, elunia, ![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() ![]() Bazgrzecie kochane, bazgrzecie na potęgę ![]()
#2270 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że też jakąś paczkę dostaniemy ![]() ![]() tyle, że mało u nas ostatnio maluchów, a jak już to zostawiają dla kolejnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ Hi ![]() ja już oficjalnie na zwolnieniu ![]() ![]() Aaaa... w razie bólu można brać Paracetamol i No-spe, a poza tym dostałam magnez ASMAG (bez recepty). No i dali mi za mało luteiny - 30 szt. a mam brać przez 10 dni 6 dziennie...
![]() |
#2271 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Książka fajna ![]() ![]() To był krem do twarzy przepisany przez dermatologa. Chyba będę musiała dzisiaj pogrzebać w koszu ze śmieciami, bo wyrzuciłam już ten krem, a jest na nim skład. Mam nadzieję, że nie wywozili dzisiaj smieci. Ale jakby co, to mam nadzieję, że i tak odtworzę ten skład, bo ten dermatolog jest moim klientem, więc w razie czego do niego zadzwonię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja!!!!!! ![]() Cytat:
![]() kremu przestań używać lepiej, ja wszystko zmieniłam na bezpieczne w ciąży, nigdy nic nie wiadomo, a składniki kremów wchodzą w głębsze warstwy skóry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze dużo tej luteiny dostałaś, ale z drugiej strony tylko 10 dni, ja już biorę 15 tygodni ;/ Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() U mnie dzisiaj ładna pogoda, zaraz idę się wyszykować i na miasto jadę, obiecałam przyjaciółce z Pl że poszukam jej tu smoczka do butelki dr. browns, a nie mam pojęcia czy u nas takie sa. W Pl pewnie strasznie drogie albo nie ma takiego jaki potrzebuje dlatego mnie prosiła, może u mnie taniej, nie wiem. A później do siostry jadę. Buziaki w brzuszki ![]() Cytat:
![]() Bez konsultacji lekarza w Twoim przypadku to nie, ja jestem pewna co mi dolega bo od lat mnie męczą i dlatego chciałam coś kupić sama, jakiś krem chociaż. Musisz sie obserwować, poczytaj trochę na ten temat, czego trzeba unikać, ja się staram ale i tak mnie dopadły znowu.A zaawansowane to takie że żylak już jest na zewnątrz i takiego się jest gorzej pozbyć a ból jest nie do opisania ![]() A tżcik to niespodziankę zrobił że ula la....super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2275 |
BAN stały
|
Czesc dziewczyny, troche sie nie odzywalam ale zebyscie sie o mnie nie martwily to sie melduje. Kasikzaki
![]() Nie odzywam sie bo u mnie chyba depresja . Sama ze soba wytrzymac nie moge a co dopiero inni ze mna . Nawet w pracy boja sie do mnie odezwac a jak mam lepszy humor to sie smieja czy to na dlugo czy zaraz znowu bede zla. Byla u mnie wczoraj przyjaciolka to w ogole nie pogadalysmy tylko ja narzekalam potem sobie przypominalam nasza rozmowe to az wstyd ze jestem taka samolubna. No i z tz od kilku tygodni mamy kryzys. On to juz w ogole ma mnie dosc, co chwila sie klocimy, 10x dziennie. wczesniej olewal i mowil zebym sie nie denerwowala a teraz ciagnie klotnie az wybuchne. Szalu dostane. Zamiast wesprzec, zamknac sie i przytulic to na mnie narzeka ze wiecznie nieszczesliwa jestem. Na klientow warcze, zdazylo mi sie sluchawka w pracy rzucic... Brak prawa jazdy, brak wsparcia, brak kasy, migreny (klade sie i wstaje z bolem), wiecznie zmeczenie, niewyspanie i narzekanie. Wstaje o 6.30 codziennie i o 15.00 gdy nastawiam obiad w domu juz zasypiam na kanapie. No i Milenka ma "kolege" w przedszkolu ktory sie na nia chyba uwzial albo ma nature malpy . Milenka mowila ze nikt go nie lubi i jest niegrzeczny a wczoraj na wlasne oczy widzialam jak Pani go brala na rece i wynosila bo byl niegrzeczny i zaczepia dzieci. A Mili sie go boi wiec dzis grzecznie o tym powiedzialam rano i jak mi Mili cos na niego powie to jutro tam awanture zrobie . Dzis obiecali ze beda parzec na nia. (Wieszosc czarnych dzieci ktore widze na ulicy tak sie zachowuja ze sa niegrzeczne i agresywne) Jeszcze godzina i do domu... A dzis rano sie poklocilam z tz mimo ze staral sie byc mily i zrobil mi sniadanie to pozniej bylo beznadziejnie. O moje prawo jazdy. Powiedzial ze nie mamy kasy na lekcje a ja sobie i tak odloze z mojej wyplaty i mu wygarnelam ze sobie sam do pracy jezdzil autobusem to bedziemy mieli kase i w ogole zaczal mi wypominac rzeczy a ja jemu i tak o wyszlo . Jestem wsciekla bo do cholery nie chce mi sie chodzic na nogach w uplaly. Ide 30 minut i jeszcze potem z MIlena do domu. Ja chce auto ![]() No wiec dlatego sie nie odzywalam . Bo nie chcialam narzekac ![]() Jedynym pozytywem jest fakt ze dzidzius mnie kopie od tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Wtajemniczenie
|
tak jak mam w podpisie
![]() ![]() ekhem ekhem aż z takiej pipidówy to ja nie jestem ![]() ![]() ![]() a do Bydgoszczy mam jakieś 50km więc tragedii nie ma ![]() ojej to nieciekawie jak aż takie humory masz... może trzymaj sie tych pozytywów co? i pomyśl, że dzidzius odczuwa wszystkie twoje złe nastroje, a przecież nie chcesz żeby byl smutny i zły? ![]()
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2011-08-17 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
hej kochane
![]() ja już po robocie, zmęczonam ale trzeba dalej coś walczyć. Ja już wczoraj do Lidla po tą wyprawkę się wybrałam a tu od jutra, no nic, powtórzę bo myślę że warto ![]() nie mam nic na obiad a co gorsza nic mi się nie chce robić i chyba na kanapce poprzestanę. Masakra jakaś taki dzień leniwy ![]() Buziole!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i gratulacje fajnie jak ktoś razem ze mną się cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Mały mnie teraz tak kopnął że aż podskoczyłam
![]() Ja też się wybieram do lidla jutro, warto tam kupować bo rzeczy dobrej jakości są ![]() AgaMili mam nadzieję że to chwilowe i będzie tylko lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poczatkowo chcialam TT ale teraz zdecydowałam ze kupie 1 avent i ze 2 TT roznych rozmiarów. Napewno potrzebna bedzie nawet jak bede karmić piersią bo do herbatek czy kaszek, a nie widomo jaka dziecku przypasuje najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.