Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 13:56   #3301
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cześć Kochane Mało się odzywam ale jestem cały czas duchem i na bieżąco podczytuję. Robi się coraz bardziej gorąco Tez jestem ciekawa kto zapoczątkuje lawinę

Pisałyście, ze podczytywałyście lipcówki i sierpniówki. Też zajrzałam i powiem wam szczerze, ze coraz bardziej zaczynam się bać jak to będzie... Czy dam radę? Nie wiem czy będe potrafiła zachować zimną krew w każdej sytuacji...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:56   #3302
martunia_199
Zakorzenienie

U nas też miała być żyrafka ale stanęło na tym o to łóżeczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4190.jpg (108,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4191.jpg (119,3 KB, 44 załadowań)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:59   #3303
liwaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Hmmm...totalnie nieprzygotowani???? To co CI jeszcze trzeba??? Ja to własnie kupiłam wczoraj a termin mam za 5 tygodni, alebo szybciej bo to cc....
No jak patrzę na listę to trochę tego jest a mamy powiedzmy 1/5 z tej listy i to po odznaczeniu rzeczy które mi się wydają niepotrzebne na początek a co najgorsze stoimy w miejscu z odświeżeniem pokoiku, chyba będę musiała wziąć trochę wolnego w pracy w przyszłym tygodniu i zabrać się w końcu za malowanie (jeśli tylko pogoda na to pozwoli)

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

W ogole podobno dużo zalezy od glowy. Ja w poniedzialek znow sobie uroiłam ze dziś urodzę. No i miałam skurcze od razu To chyba dlatego że chcę koniecznie doczekać do 10 września i pojechac do tej cioci, więc mam koszmary ze mi się nie uda

No i wciąz nic nie mam do szpitala i dla Małgosi. Ubranka nie poprane, wózek i lózeczko też nie, wszystko leży gdzies kątem u rodziców. Remont jak trwał tak trwa, pokoj dzieci rozgrzebany... Brzuch mi z dnia na dzien się obniżył (aż poczulam że mała kopie dużo niżej), a ja w czarnej dooopie. I jakos nie moge się zebrać Za to do fryzjera znalazlam czas zeby pójsc. Profilaktycznie - żeby nie miec odrostów na porodówce. Nie ma to jak pokręcony system wartości
Lausanne współczuje tych skurczy, mnie dopadają przy wdrapywaniu się na 4 piętro a tak to jeszcze spoko...albo ich po prostu nie wyłapuję jako skurcze.
Fryzjera jak najbardziej rozumiem, też dzisiaj wpadłam pod ostrze sąsiadek- fryzjerek, taka mała rzecz a cieszy, od razu żyć się chce i humorek dużo lepszy

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:59   #3304
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Agus wczoraj sie poklocilam tylko ze stara pudernica z recepcji ktora laskawie zrobila mi ktg o ktore prosila moja ginka ktg wyszlo ok, nie mialam skurczu wtedy, za to w nocy znowu ale to juz chyba taka norma
tak to jest...na wizycie zawsze jest ok. dzieci kopią,skurczy nie ma..itd..
3maj się kochana.. i odpoczywaj!!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
stokrotka, spisuj te numery

ja zmykam, jade do mamy na chwilek do pracy a potem na sr a jeszcze później na drugą częśc sesji, bo jak dziś nie zrobimy tych fotek to możemy już nie zdąrzyć
spisze dzisiaj,ojjj spisze hehehe

to czekamy na efekty )

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
stokrotka dziś to nie smutek, ale wszechoogarniająca złość na wszystko poza tym duszno jak cholercia i cieżko się oddycha....
mam nadzieję,że przejdzie równie szybko jak przyszła

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Stokrotka
Zamówilam go... wczytalam się w opis i tam jak byk było napisane, że są te zabezpieczenia I dodatkowo wzięłam rożek i kocyk - się oprzeć nie mogłam, a tak.... za jedną przesyłką

Miło jak się tak pytają i trafna uwaga Tż

A pokażesz pokoik? plis
napewno będziesz zadowolona. mi dziś się póki co odwidziało,żeby go trzymać na lóżeczku..i położyłam na komodę.. czuje,że to będzie wędrowny przewijak ale to mnie przekonało do niego

pokaże..ale jeszcze nie skończony jest...ale zrobię dziś fotkę

no miło,miło kurcze nie wiedziałam ,że tak będę za pracą tęsknić.. brakuje mi tych ludzi,tego ruchu na codzień.. coś czuję ,że z Sarą się tam szybko w odwiedziny wybierzemy

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Tez mam takie)

Dziewczyny to normalne ze przy dotyku boli mnie brzuch? Tak jakbym miała zbite od środka....
kochana dla mnie teraz już wszystko co nienormalne...jest normalne..

miss hot
.. zapodaj sierotce kuchennej przepis na gołąbki ...jeśli możesz

martusia ... śliczne łóżeczko

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-17 o 14:02
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:10   #3305
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Miss hot no misiak ma w końcu swoje łozeczko , spał z nami w sumei juz długo wiec czas dac go tam gdzie bedzie jego miejsce czyli przy dziecku to miś Marcel hehe czeka na prawdziwego Marcela bedzie go pilnował i umilał czas podczas spania wiem wiem nienormalna jestem ale co zrobic hehe dodoam ze na noc przykrywamy go kocykiem
U nas zaczęło się od jednego misia, a teraz Grześ ma całą gromadkę w łóżku (fakt, że łóżko już ma doroślejsze, to się mieszczą) i z wszystkimi śpi przeważnie W tym 2 są jego wielkości

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Super

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

miss hot
.. zapodaj sierotce kuchennej przepis na gołąbki ...jeśli możesz
Kapusta do owijania, mięso mielone, ryż + przyprawy co kto lubi
Kapustę gotuję i oddzielam po trochu liście, mięso mielone podsmażam, ryż gotuję, mieszam mięso + ryż i kładę łyżką na oko do środka liścia, to wszystko w gar zalewam sosem pomidorowym (koncentrat z przyprawami lub gotowy sos) i podduszam

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:14   #3306
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
moja kumpela właśnie dziś urodziła
o 6 dostała skurczy i od razu co 4 min jak dojechała do szpitala to miała co 2 min i 7 cm rozwarcia o 10;30 już urodziła córę 3800 mówi,że 3 parte i poszła

ja też bym tak chciała
Ooo miło. Też tak chcę
Cytat:
Agus wczoraj sie poklocilam tylko ze stara pudernica z recepcji ktora laskawie zrobila mi ktg o ktore prosila moja ginka ktg wyszlo ok, nie mialam skurczu wtedy, za to w nocy znowu ale to juz chyba taka norma
Lula a jesteś pewna że to skurcze? Wiem, że to może durne pytanie ,ale ja też mam takie dziwne bóle czasami i w sumie gdybym miała powiedzieć czy to skurcz czy co to nie wiem . Widocznie taki twój urok. A jak szyjka? Bo nie pamiętam czy masz rozwarcie skrócenie czy coś?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:14   #3307
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
U nas zaczęło się od jednego misia, a teraz Grześ ma całą gromadkę w łóżku (fakt, że łóżko już ma doroślejsze, to się mieszczą) i z wszystkimi śpi przeważnie W tym 2 są jego wielkości

Super

Kapusta do owijania, mięso mielone, ryż + przyprawy co kto lubi
Kapustę gotuję i oddzielam po trochu liście, mięso mielone podsmażam, ryż gotuję, mieszam mięso + ryż i kładę łyżką na oko do środka liścia, to wszystko w gar zalewam sosem pomidorowym (koncentrat z przyprawami lub gotowy sos) i podduszam
ja do ryzu daje surówe mieso, do ryżu wrzucam jeszcze cebule smazoną potem farsz na liscie jak miss hot no a potem układam w garze albo rondlu zalewam tak na nie całą polowe woda wrzucam kostke rosołową noi gotuje az zmieknie kapucha

ja nie jem z sosem pomidorowym, a dl ameza bo on lubi sos robie w osobnym garnku i potem mu to polewam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 14:48   #3308
agnieszka 0605
Zakorzenienie

martunia śliczne łóżeczko. Już ubrane??

aa2 jutro kupuje mielone i w piątek śmigam z gołąbkami. Narobiłaś mi takiej ochoty, że szok. A łóżeczko śliczne A jak z żyrafką na scianie? Malujecie?

czytam dziś i czytam i ni w ząb nie umiem się wbić...
nie dość, że od rana humor miałam kiepski to doszła kłótnia z tatą...
teraz leżę, bo brzuch mnie tylko zaczął boleć. Już nie mam siły na nasze relacje z T. A najgorsze, że to on uważa się za wielce pokrzywdzonego. ....

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-08-17 o 14:49
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:48   #3309
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
jestem wypachniona i przyszykowana, moge iść do ginka lukne tylko do lustra czy nie ma żadnch niespodzianek ostatnio tż powiedział że przecież dołu brzucha nie widze, to mi w nocy przed wizytą markerem napisze coś w stylu "kaj tam patrzysz" albo "zostaw tą dziure" a że w łazience nie mam dużego lustra to bym się nie zroientowała w trakcie prysznicowania
ja muszę mykać do łazienki sie golnąć bo masakra, chyba ginek nic by nie dojrzał tam dziś

Cytat:

Natalka waży 3200 szyjka "zgładzona" znacz się płaska, rozwarcie na jednego palucha łożysko zaczyna świecić wiec to podobno znak że wszystko jest tuż tuż we wtorek mam się zgłosić na patologie bo mój lekarz ma dyżur, jeśli będzie "obiecująco" to zostaje i rodzimy, jeśli lekarz stwierdzi że jeszcze mam czas to do domku wróce

Ale jak mnie badał to ała, chyba wraził palucha w te rozwarcie bo tak zabolało że ojoj, ale twarda byłam co to dopiero będzie przy porodzie
ooo super Natalcia 3200 pięknie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego przewijaka na łóżeczko bo chce to w końcu zamówić a wynajduję sobie miliony pytan

Czy on jest jakoś mocowany do łóżeczka? Chyba musi być co?
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
jeśli myślimy o tym samym prostym utwardzonym ceratkowym przewijaku na łóżeczko to jest mocowany żeby się nie przesuwał, ma takie w zestawie plastikowe nóżki na spód montowane, pasuje na tradycyjne łóżeczko 120X60
no wiecie co, ten mój nie miał żadnych zaczepek itp, normalnie kładłam go na łóżeczko i sie solidnie trzymał ale też mnie niepokoił brak jaiś haczyków czy cuś. teraz to na szczęście nieważne bo go przerobiliśmy

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Tak jak mi lekarka mówiła, może odchodzić fragmentami. Przepraszam za tak dosłowny opis, ale to taki jakby gęściejszy, mocniej podbarwiony śluz, a uczucie takie jak przy silniejszych upławach. Ale on może ponoć odejść nawet do 2 tyg przed porodem
spoko, dzięki kaileight czyli normalnie czułaś jak Ci ciekło? sorki za bezpośredniość ja tak miałam przy okresie jak mi takie większe części wylatywały

Cytat:
Acelinka to czekam na smsa ze rodzisz kurde ale fajnei bedze takei wiesci pisac hehe ciekawe czy jeszcze w tym watku któras sie rozpakuje czy dopiero później

a oto łożeczko:
świetne masz to łóżeczko też o takim myślałam. a i fajne kolory w sypialni

Cytat:
o 6 dostała skurczy i od razu co 4 min jak dojechała do szpitala to miała co 2 min i 7 cm rozwarcia o 10;30 już urodziła córę 3800 mówi,że 3 parte i poszła

ja też bym tak chciała
nooo ja tez gratulacje dla koleżanki ale jej zazdroszczę

Cytat:
jak pięknie wyścielone jak ta szuflada "chodzi" myśmy w końcu wzięli bez

bosze dziołszki normalnie jestem tak podjarana wizytą, że chyba nie wytrzymam
jeszcze muszę do mamy zajrzeć, po wyniki - ciekawe jak moja hemoglobina, ostatnio miałam licho
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:51   #3310
agnieszka 0605
Zakorzenienie

madzia kciuki za wizytę
uważaj przy goleniu co bys sobie krzywdy nie zrobiła z tego podniecenia

Stary 2011-08-17, 14:52   #3311
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

aa2 jutro kupuje mielone i w piątek śmigam z gołąbkami. Narobiłaś mi takiej ochoty, że szok. A łóżeczko śliczne A jak z żyrafką na scianie? Malujecie?

teraz leżę, bo brzuch mnie tylko zaczął boleć. Już nie mam siły na nasze relacje z T. A najgorsze, że to on uważa się za wielce pokrzywdzonego. ....

no własnei myslimy nad ta zyrafka ciezko i intensywnie hehe ale nei wiemy co jeszcze zrobimy a czasu coraz mniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 14:52   #3312
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
ja do ryzu daje surówe mieso, do ryżu wrzucam jeszcze cebule smazoną potem farsz na liscie jak miss hot no a potem układam w garze albo rondlu zalewam tak na nie całą polowe woda wrzucam kostke rosołową noi gotuje az zmieknie kapucha

ja nie jem z sosem pomidorowym, a dl ameza bo on lubi sos robie w osobnym garnku i potem mu to polewam
Tez dodaje surowe mięso a potem duszę
Ale juz sosu pomidorowego sobie nie odmówię
Stary 2011-08-17, 14:53   #3313
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
madzia kciuki za wizytę
uważaj przy goleniu co bys sobie krzywdy nie zrobiła z tego podniecenia

mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:53   #3314
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko tak do zdjęcia no i żeby zobaczyć jak się pościel prezentuje w łóżeczku i stwierdzam że chyba muszę dokupić tą falbankę maskującą bo brzydko widać tą deskę zakrywającą szufladę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-08-17, 14:56   #3315
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko tak do zdjęcia no i żeby zobaczyć jak się pościel prezentuje w łóżeczku i stwierdzam że chyba muszę dokupić tą falbankę maskującą bo brzydko widać tą deskę zakrywającą szufladę
zapomniałam napisac ze fajowe łozeczko i posciel tez
my jeszcze poscieli szukamy
Stary 2011-08-17, 14:57   #3316
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość

jak pięknie wyścielone jak ta szuflada "chodzi" myśmy w końcu wzięli bez
Szuflada jest spoko, kiedyś dziewczyny pisały że lepiej bez bo trzeba z odległości do łóżeczka podchodzić ale nie w tym bo szuflada nie opiera się na podłodze więc spokojnie nogi pod nią wchodzą. Oczywiście jest płytka więc za wiele się tam nie zmieści ale zawsze coś tam do niej schowam zwłaszcza że miejsca w mieszkanku malutko. Ja jestem zadowolona

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-08-17, 15:05   #3317
danika
Zakorzenienie

ja sie pomału zbieram...ide się kąpać i doprowadzić do ładu , wizyta co prawda dopiero na 19.15 ale jeszcze jedziemy na jakies jedzeniowe zakupy po drodze to nam troche zejdzie.

zdam relacje jak wrócę
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:07   #3318
agnieszka 0605
Zakorzenienie

martunia jak znajdziesz jakąś tania falbankę to daj znać

madzia nie ma sie co śmiać, życie

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

danika kciuki!!

Stary 2011-08-17, 15:07   #3319
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

No każdy robi na swój sposób, a jeszcze i w necie można tysiąc przepisów znaleźć

Stary 2011-08-17, 15:08   #3320
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

ja też bym tak chciała
ojej super!
tez bym tak chciała

to tak jak ta moja kolezanka, 3 godziny rach ciach. nawet jej nie nacieli i sama chciała isc z porodówki na sale

Cytat:
pamietam pielegniarki mówiły ze noca produkuje sie wiecej tego hormonu na p.. i uaktywniaja sie wtedy skurcze

Cytat:
nie wiem, ale mnie boli jak dotknę przy pępku
oj ja tez, wogóle jak dotykam to jak bym nie dotykała swojej skóry

Cytat:
Miss hot no misiak ma w końcu swoje łozeczko , spał z nami w sumei juz długo wiec czas dac go tam gdzie bedzie jego miejsce czyli przy dziecku to miś Marcel hehe czeka na prawdziwego Marcela bedzie go pilnował i umilał czas podczas spania wiem wiem nienormalna jestem ale co zrobic hehe dodoam ze na noc przykrywamy go kocykiem
nie jestescie sAMI MY TEZ SPIMY Z MISIEM

Cytat:
i dlatego ci strasznie współczuje

dzis dostaniemy łózeczko posciel sie pierze, zobacze jak kolory po praniu

babe wysłac na zakupy i obkupi sie jak 150 odwiedziłam dwa komisy dzieciece i znowu jestem bogatsza o kilka ciuszków nastepna pralka sie zbiera

kupiłam tez buterke samosterlicujaca i smoczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8170129.jpg (34,3 KB, 45 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-08-17 o 15:14
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:12   #3321
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
i dlatego ci strasznie współczuje

ja to się cieszę, że jesteście i mogę się wygadać choć trochę...

dzis dostaniemy łózeczko posciel sie pierze, zobacze jak kolory po praniu

na pewno będzie wszytsko piękne

babe wysłac na zakupy i obkupi sie jak 150

Ty masz siłę na zakupy jeszcze??

kupiłam tez buterke samosterlicujaca i smoczek
a właśnie - jaki smoczek dla maluszka na początek??

Stary 2011-08-17, 15:15   #3322
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no ja dołanczam do pytania jaki smoczek kupic n apoczatek? ja nie chce dawac ale na wszelki wypadek wole miec w domu jakby sie inaczej uspokoic nie dało
Stary 2011-08-17, 15:17   #3323
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
czy siłe mam hehe tocze sie teraz sobie leze i was podczytuje wybaczcie brak polskich znaków ale leze

smoczek z Canpolu kupiłam, okragły, gdzie wyczytałam ze moze okazac sie trafny

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:17   #3324
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
no własnei myslimy nad ta zyrafka ciezko i intensywnie hehe ale nei wiemy co jeszcze zrobimy a czasu coraz mniej
Cytat:
Chyba te takie malutkie, na opakowaniu powinno pisać że newborn czy coś... na moim chyba tak pisało.

W ogóle ale mam masakrycznego lenia. I znowu oczywiście paneli nie kładziemy, bo po co się śpieszyć

aa2, ty to jeszcze masz trochę czasu, więc spokojnie się zdecydujecie

Wymianka.
Stary 2011-08-17, 15:20   #3325
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja smoczek miałam taki http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...757308615.html

Stary 2011-08-17, 15:20   #3326
cotynato
Zakorzenienie

I kiedyś w jakiś wyprawkach ktoś pisał że lepiej mieć taki gumowy i sylikonowy w razie czego. Ja mam tylko ten przeźroczysty sylikonowy.

Wymianka.
Stary 2011-08-17, 15:27   #3327
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Szuflada jest spoko, kiedyś dziewczyny pisały że lepiej bez bo trzeba z odległości do łóżeczka podchodzić ale nie w tym bo szuflada nie opiera się na podłodze więc spokojnie nogi pod nią wchodzą. Oczywiście jest płytka więc za wiele się tam nie zmieści ale zawsze coś tam do niej schowam zwłaszcza że miejsca w mieszkanku malutko. Ja jestem zadowolona
martunia, aa2 - cudne łóżeczka

Cytat:
no ja dołanczam do pytania jaki smoczek kupic n apoczatek? ja nie chce dawac ale na wszelki wypadek wole miec w domu jakby sie inaczej uspokoic nie dało
hmmmm młodebmamy piszą często, że to jaki smoczek i tak dziecko weryfikuje

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:33   #3328
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
martunia, aa2 - cudne łóżeczka

hmmmm młodebmamy piszą często, że to jaki smoczek i tak dziecko weryfikuje
no ale żeby mogło zweryfikowac musze jakis miec
Stary 2011-08-17, 15:43   #3329
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
martunia jak znajdziesz jakąś tania falbankę to daj znać

madzia nie ma sie co śmiać, życie

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

danika kciuki!!
Falbanki tak w przedziale 30-40 zł widziałam na allegro, ale przeraża mnie cena wysyłki - wszędzie sobie liczą ok 15-20zł za kuriera no normalnie głupki, że się tak brzydko wyrażę, jakby nie można było tego pocztą wysłać za max 10zł. Już się nawet zastanawiałam czy nie kupię materiału i sama nie uszyję, choć już mam chyba za mało czasu na to ale szkoda mi tych 50zł na taką duperelę

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
no ale żeby mogło zweryfikowac musze jakis miec
ja mam jakieś takie dwa avent 0-3m silikonowe ortodontyczne i dwa tommee tippee 3-9m

Wstawiłam właśnie pościel do prania, mam nadzieję że mi nic nie zafarbuje, bo wrzuciłam też prześcieradełka i ręcznik kąpielowy i co najgorsze rożek i obawiam się że to nie był dobry pomysł a teraz idę poprasować pieluszki

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-08-17 o 16:00
Stary 2011-08-17, 16:14   #3330
spray
KWC

Cytat:
Śliczne łóżeczko!
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Lula a jesteś pewna że to skurcze? Wiem, że to może durne pytanie ,ale ja też mam takie dziwne bóle czasami i w sumie gdybym miała powiedzieć czy to skurcz czy co to nie wiem . Widocznie taki twój urok. A jak szyjka? Bo nie pamiętam czy masz rozwarcie skrócenie czy coś?
No własnie, jak tu rozpoznać skurcze? Ból jak na okres?

Cytat:
Ja mam z Aventu i Lovi. Oba się sprawdziły u dzieciaków bratowej. Tak czy siak, już je wysterylizowałam i zapakowałam w torbę szpitalną. Podobno w niektórych szpitalach położne się krzywią jak się smoczka nie ma...
Ogólnie nie wiem jak się zabiorę z tą wyprawką na porodówkę. Same pampersy zajmują pół torby, a drugie pół - moje wielkie podpachy poporodowe. Wsadziłam tam jeszcze ręcznik kąpielowy i kaplica, więcej nie wejdzie.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-08-17 o 16:17
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości