Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku!
Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają 10 18,52%
Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają 0 0%
Lato poszło w las, siadać zacząć czas 7 12,96%
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają 6 11,11%
Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają 0 0%
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają 2 3,70%
Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków 0 0%
Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka 4 7,41%
Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek 0 0%
Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają 1 1,85%
Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać 1 1,85%
Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami 1 1,85%
Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas 3 5,56%
Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać 4 7,41%
Wakacje już za nami, siadać zaczynamy 1 1,85%
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy 11 20,37%
Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 11:27   #3571
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011

Witamy!
dopadło mnie choróbsko i mniej tu zaglądam.....
Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dobry wieczór i od razu nastawiam tyłek na lanie ale się należy. Przepraszam, że zaginęłam bez wieści ale sama nie wiem jak to się stało. Widzę, że lista mamuś uaktualniona :/ trudno....ale zapytam czy znów przyjmiecie mnie z Kalinką do waszego grona?
przyjmiemy

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Oluś bawi się łyżeczką
suuuper!!!
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
wydaje mi się, ze to ten skok, co się zaczyna w 22 tygodniu, bo po prostu się wybudza w nocy, nawet nie jest głodna, tylko świruje, robi jakieś gimnastyki, gada głośno, piszczy i tak potrafi półtorej godziny np o 3 do 4.30.
oby szybko to minęło. u nas też czasami mała juz o 4-5 jest wyspana i jest godzinna przerwa...

Cytat:
tp miałam na 23 marca, wiec ginka napędziła mi stracha

jakbyś widziała mojego męża, gdy wpadł na ip, ze zona rodzi
a tu sie młoda jeszcze ponad miesiąc konserwowała w brzuszku.

żebyś wiedziała, Nadia coraz wiecej zabaw lubi, np w akuku, włączanie grających zabawek, ja ja nosze na rekach,a ona dotyka ścianę, szafę, włącza światło, łapie za klamkę, glascze kotki, książeczki czytam, śpiewam jej piosenki (na rożne melodie wymyślam teksty o Naduni).

Thorgal ja używam Enfamil Premium.

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

wszystkiego najlepszego dla Lenki iweczki z okazji 5 miesięcy i dla Basi Aji, z okazji 4
dziękujemy
mój tż ciagle wymyśla piosenki o Lence
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:30   #3572
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
mój pediatra tylko raz się zapytał czym karmię i zantował na pierwszej stronie karty małej i już się inni nie pytają

wczoraj właśnie z siostra rozmaiłam, że jej syn od razu w szpitalu załapała pierś i ssał jak szalony
ale ona i tak nie chciała karmić

a moja to nie chciała ale w sumie to sama tylko raz w domu próbowałam ją przystawić i drugi raz połozna środowiskowa

Pamiętam jak pierwszy raz dałam jej butelkę a ona jak ją dopadła to wypiła 90 ml a miała tylko 3 dni
i spała mi potem 5h
taka była głodna po tych 2,5 dniach na piersi.

ehhh wspomnienia
heeh przynajmniej nasze dzieciaczki spia ladnie i sie nie budza zeby sie pobawic cycem;p

ja nigdy nie przystawialam;p a mleko mialam w 5 dniu przez 3 dni;p az cieklo;p

Ok spadamy zwazyc Lene, pozniej do siostry Tzta do Malagii, do mamy TZta;p i na feria de Malaga :

Milego dnia

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-08-17 o 11:35
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:41   #3573
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
normalnie to tez chodze na zmiany, nocne również a w weekendy dyżury
a ty jaka branża?
Ja niosę kaganek oświaty

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Az tak to u nas nie jest;p hehe Lena na bank nie bedzie z nami spala spi tylko jak sie rano obudzi miedzy 5 a 7.30 czyli kilka godzin, ale jak Tz pojdzie do pracy to wcale nie bedzie z nim spala;p. Mysle ze okolo 6-8 miesiecy Lena wynosi sie z naszego pokoju;p zanim bedzie wiecej rozumiec i za poltora miesiaca koniec ze smoczkiem, bo patrzac na dzieci 2-4 letnie ze smoczkiem az mi sie slabo robi;p. Zreszta Lena jak smoka wezmie na minute raz na 3 dni to jest cud Musze jej wpychac hehe
Ja też nad ranem Lenkę zabieram, z synem też tak robiłam i było ok. Najgorzej to przedobrzyć

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witamy!
Zdrowiej szybko

Cytat:
heeh przynajmniej nasze dzieciaczki spia ladnie i sie nie budza zeby sie pobawic cycem;p

ja nigdy nie przystawialam;p a mleko mialam w 5 dniu przez 3 dni;p az cieklo;p

Ok spadamy zwazyc Lene, pozniej do siostry Tzta do Malagii, do mamy TZta;p i na feria de Malaga :

Milego dnia
O jak Ci fajnie Baw się dobrze
Stary 2011-08-17, 11:44   #3574
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

trzydniówka to bardzo wysoka gorączka utrzymująca się przez 3 dni wywołana wirusem. Po 3 dniach występuje wysypka. Tak naprawdę trzydniówka nie jest taka łatwa do rozpoznania bo 100% jej potwierdzenie możliwe jest dopiero jak pojawi się wysypka czyli już po ustąpieniu gorączki. Iza Alan miał prawie 40 stopni i uważam, że trzeba z tym jechać do szpitala ponieważ robią badania krwi i moczu i wykluczają ewentualne choroby. Podają kroplówkę żeby nawodnić malucha. No i dziecko jest pod stałą obserwacją. Ja nie wyobrażam sobie nie jechać do szpitala w takim momencie. Najwyżej by wypuścili do domu jakby nie widzieli potrzeby trzymania dziecka w szpitalu.

aguś ale nie masz w tym momencie pewności, że jest to trzydniówka a poza tym takiemu dziecku powinno zrobić się badanie krwi i moczu żeby wykluczyć inne ewentualne choroby. To, że była to trzydniówka wiadomo tak naprawdę dopiero po chorobie kiedy wystąpi wysypka. Ja bym nie ryzykowała siedzenia z dzieckiem w domu przy trzydniówce.
Tak wiem ja wtedy też wylądowałąm na ip dziecięcej ale trafiłam na takiego lekarza że szkoda gadać a oczywiście był to weekend i jak w poniedziałek poszłąm do mojej pani doktor to już była wysypka
i też na twoim miejscu jechałbym do szpitala z taka gorączką nie chciałam cie urazić moja poprzednią wypowiedzią

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2011-08-17 o 11:47
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:50   #3575
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Tak wiem ja wtedy też wylądowałąm na ip dziecięcej ale trafiłam na takiego lekarza że szkoda gadać a oczywiście był to weekend i jak w poniedziałek poszłąm do mojej pani doktor to już była wysypka
i też na twoim miejscu jechałbym do szpitala z taka gorączką
Tym wszystkim lekarzom to się należą tylko baty
aguś przecież mnie nie uraziłaś kochana

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:56   #3576
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Tym wszystkim lekarzom to się należą tylko baty
aguś przecież mnie nie uraziłaś kochana
No ta pani"doktor" stwierdziłą wtedy opryszczke gardła i od razu antybiotyk a przecież mówiłam jej że mała je chętnie że tylko ta gorączka jest ale nie docierało ale ta diagnoza to jej ulubiona wszystkie dzieci które ona bada maja opryszczke gardłą

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
Stary 2011-08-17, 12:02   #3577
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry kochane
ja tylko na kilka minut bo Mała się obudziła więc szybciutko ją karmie, ubieram i uciekamy na spacer

dziewuszki przywróćcie mnie na liste obiecuję poprawę i za pokutę będę codziennie się udzielać na forum

miłego dzionka

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:18   #3578
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
No ta pani"doktor" stwierdziłą wtedy opryszczke gardła i od razu antybiotyk a przecież mówiłam jej że mała je chętnie że tylko ta gorączka jest ale nie docierało ale ta diagnoza to jej ulubiona wszystkie dzieci które ona bada maja opryszczke gardłą
Wszędzie są ludzie którzy podchodzą z sercem do pracy i tacy, którzy w niej tylko są, aby przetrwać. Cóż szkoda czasem, że mają do czynienia z ludźmi i na nich odbija się ich bylejakość...

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane
ja tylko na kilka minut bo Mała się obudziła więc szybciutko ją karmie, ubieram i uciekamy na spacer

dziewuszki przywróćcie mnie na liste obiecuję poprawę i za pokutę będę codziennie się udzielać na forum

miłego dzionka
traicionera przywraca na listę
ja też spadam no powietrze, muszę podreptać do księgarni po książki dla syna
Stary 2011-08-17, 12:21   #3579
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dziś moje dziecię po raz pierwszy zasmakowało czegoś innego niż mleko mamine...marchew Dałam mu 2 łyżeczki ze słoiczka Gerbera i na początku wielki zdziw a później zajadał tylko szum i chciał jeszcze, ale chyba 2 kopiaste łyżeczki na pierwszy raz wystarczą. Mam ochotę dać mu jabłko jutro, ale chyba poczekam z tą marchewką czy zareaguje na nią dobrze.
Ciekawe kiedy zacznie wołać cyca. Mam nadzieję, że się trochę tym nasycił.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:50   #3580
coralady
Wtajemniczenie

Tra,Aguś współczuje powrotu do pracy.Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zostawienia Lili na tyle godzin.Choć Aguś to masz fajnie,5 h poza domem to mogłabym jakos przeżyć.

Tra a ty na ile wracasz,pełen etat?

Aja gratki dla Basi z okazji skończonych 4 miesięcy!

n.ik.a witaj na forum.Wiesz że ostatnio o Tobie myślałamZapamiętała m Cię i ciekawa byłam jak sobie radzicie z Kalinką.

Athaga teraz zerkłam na listę i okazuje się,że twój synek jest tylko o 1 dzien młodszy od mojej Lili.Ciekawa jestem czy moja córa zjadłaby ze smakiem cos innego niz cycusiaChyba poczekam jeszcze trochę z wprowadzaniem,choc mnie kusi
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-08-17 o 12:54
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:02   #3581
wanilia83
Zadomowienie

matko dawno nie miałam tak beznadziejnej nocy o 23 stwierdziłam że nakarmię Nadię na śpiocha to dużej pośpię ale dupa z tego wyszła bo o 24.30 i 1.20 wstawałam żeby ją uspokoić bo coś tam jęczała o 2 płakała przez sen więc ją pogłaskałam po główce i otuliłam, o 3 i 5 wstała na karmienie potem obudziła się po 7 i już nie dała spać bo coś tak krzyczała po swojemu

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

Wanilko gotuję 1 łyżeczkę kaszki w 50 ml wody i podaję łyżeczką
z tego daję jej najpierw po łyżeczce, teraz już po 2 łyżeczki, a docelowo po 3 łyżeczki będzie zjadać
próbowałam najpierw w 100 ml ale konsystencja była bardziej do picia a Lusia nie wie co ma robić z butelką
dzięki za odpowiedź wczoraj zrobiłam bardziej płynną i Nadia nie bardzo chciała pić, dziś zrobię gęściejszą może załapie o co chodzi

Cytat:
wydaje mi się, ze to ten skok, co się zaczyna w 22 tygodniu, bo po prostu się wybudza w nocy, nawet nie jest głodna, tylko świruje, robi jakieś gimnastyki, gada głośno, piszczy i tak potrafi półtorej godziny np o 3 do 4.30.
współczuje, pewnie w dzień jesteś nieprzytomna

ptysza ło kurdę chyba zabiorę Nadię na jakąś imprezę

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
ogłaszamy zbiórkę !!! porozbijać skarbonki, wywlec skarpety spod łóżek, dawać na bilet!!!
kto trzyma skarbonkę bo nie wiem komu dorzucić

Cytat:
o tym tez właśnie napisalam, zeby tajka doceniła
Ja w sobotę doładowałam maksymalnie kartę miejska, wiec do lutego jeżdżę an starej taryfie
spryciula z ciebie

thorgal zdaj relacje jak Rychu po MM bo strasznie ciekawa jestem czy będzie dłużej sypiał

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Thorgal ja mam taki sam problem z częstym karmieniem w nocy Dzisiaj spróbuje podac wodę zamiast cyca.Zobaczymy co sie będzie działa.Poza tym Lilia ząbkuje i dlatego częsciej sie budzi,ale wtedy podanie smoczka jej nie wystarcza Dzisiaj to juz w ogóle było nieźle,bo zaczęła płakac i rzucać się w kołysce i musiałam juz o 23-ej wziąc ją do siebie.
u nas podobnie i też planuje podać wodę albo herbatkę i zobaczyć czy to coś da

tity na pewno łazienka nie jest taka straszna

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość

no u mnie próby dawania wody skonczyły sie mega wkur... Rysia, był wręcz oburzony
nie strasz

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dzień dobry,
widzę że nie tylko mnie dziecko świruje, też mi się wczoraj Krzyś budził o 24, o 3, 4 i 6, myślałam, że się zastrzelę albo jego
podobno to najgorszy tydzień skoku 14 tygodnia (17 tydzień chyba, ja już nie wiem ile moje dziecko ma tygodni), oby szybko się to skończyło!

no wiesz co

te nasze dzieci to wieczny skok mają i tak będzie dopóki się nie wyprowadzą

marta dzięki ci dobra kobieto, a można sam olejek rycynowy wcierać albo mieszać z oliwką dla dzieci ?

agus 235 współczuje, zeszła troszkę gorączka??

ahtaga padłam nie ma co ekstra lekarz

Cytat:
Mój szwagier taki zakochany był od urodzenia w synu i też z nim chciał spać, aby mieć pod ręką w razie czego - w efekcie śpią razem do tej pory - a mały we wrześniu skończy 5lat. Siostra nigdzie sama z synem pojechać nie może na kilka dni, bo ten bez tatusia nie uśnie

to się chłop bosko załatwił

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:17   #3582
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Witamy
My wczoraj mieliśmy spontaniczne spotkanie z koleżankami ze studiów i dziećmi balowałyśmy do 23. Krzysiu grzeczny jak aniołek, pięknie spal i nic nie łobuzował. Zasnął w samochodzie o 23 przełożyłam go do łóżeczka i spał wymęczony do 9.30 słodziak mój kochany. Lece czytać co u was...
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:24   #3583
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Oluś bawi się łyżeczką
porozbierany jak do rosołu super i jaki skupiony

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie bede czesto zagladac bo lapek siadl mam tylko tel a to jest dosc niewygodne

basia jutro konczy 4 miesiace
no to naprawiaj tego lapka raz dwa
gratulacje i buziaki dla Basi

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
a na Krzysiu pierdziochy nie robią wrażenia tylko się na mnie patrzy zdziwiony
z Dawidkiem to samo, ma zawsze minę jakby był okropnie zniesmaczony

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
nooo jak mnie nudzą te samotne spacery , dokładnie-łazenie bez celu-tez to tak nazywam ogólnie to ja nie przepadam za spacerami, ale trzeba z dzieckim wyjsc
ja jak mam towarzystwo to mogę nawet spacerować, ale sama z wózkiem i przesypiającym cały spacer dzieckiem to raczej tylko z obowiązku choć teraz jest jest i tak lepiej, bo się trochę przyzwyczaiłam, ale na początku to non stop patrzyłam na zegarek, żeby te 2,5 godziny odbębnić

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
chyba się nie chwaliłam jeszcze, że zaczęłyśmy jeść kaszkę manną i jak na razie jest ok a miny robi przy tym prześmieszne

a na koniec dnia moje dziecię pierwszy raz włożyło stópkę do buzi
ehh czekałam na to bo uwielbiam patrzeć jak dzieciaki zajadają stopki
ja też na to czekam, ale póki co tylko dwa razy się złapał za stopę

Cytat:
Napisane przez wkoncu Pokaż wiadomość
kiedy Wasze dzieciaczki zaczeły sie obracać z plecków na brzuszek i odwrotnie bo moja w niedziele skończyła 4 miesiące i ni hu hu
z plecków na brzuszek chyba ze 2-3 dni przed skńczeniem 3 miesięcy i teraz bez przerwy tak robi, nawet pieluchy mu nie mogę normalnie zmienić a z brzucha na plecy to jeszcze nie miał na pewno dwóch miesięcy, ale teraz chwilowo zapomniał jak to się robi leniuch jeden

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
rosnie rosnie, wyobrazcie sobie ze na tym weselu zgarnela 700 zł od gosci co to bedzie jak zacznie wierszyki klepac
taka mała i już na siebie zarabia to Wam się wyjście na wesele zwróciło

Cytat:
współczuję i wiem co to znaczy, u nas dziś szaleństwo od 1.30 do 3

Lecę dalej nadrabiać, póki terrorysta śpi

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-08-17 o 13:48
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:52   #3584
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jakie wy mm dajecie?
ja kupuję nan pro 1

Cytat:
Lenka idzie do przedszkola a Igorek zostaje z tata ja mam ten komfort że mój pełny etat to 5 godzin ponieważ w promieniach i póki karmię bede chodzić tylko na rano czyli od 7 do 12 a nawet do 11;30(pół godziny na karmienie) a mąż wtedy jeździ na południe do pracy a w zapasie jest jeszcze babcia która nie pracuje
ale masz fajnie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej! Byłam wczoraj u pediatry zapytać o ten nieszczęsny gluten, czy najpierw przyzwyczaic dziecko do zupki a później dodać kaszkę do niej, bo już piąty miesiąc jest, a lekarka na mnie z oburzeniem:
pani doktor nie skomentuje, a co do glutenu to ja najpierw bym podała jakieś warzywka same, dopiero po jakims czasie dodalabym gluten
my w poniedziałęk zaczęliśmy jeść marchewkę, jutro będzie zupka chyba bo po marchewce nic nie bylo, a gluten to my akurat chyba podamy w 6 m-cu dopiero

Cytat:

Pamiętam jak pierwszy raz dałam jej butelkę a ona jak ją dopadła to wypiła 90 ml a miała tylko 3 dni
i spała mi potem 5h
taka była głodna po tych 2,5 dniach na piersi.

ehhh wspomnienia
fajnie to musiało wyglądać

Cytat:
Witamy!

wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

mialam iść na spacer ale postanowiłam z małym poćwiczyć przewroty na podłodze i du.pa, sam nie umie a teraz padł i spi
lecę robić obiad
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:55   #3585
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
piszesz się na spotkanie forumowe?
juz dopisalam, musiałam wejść do poprzedniej części wątku i skopiować, ufff

no to rzeczywiście niewesoło z tym leczeniem
ja chyba jako jedna z pierwszych, jeśli nie pierwsza na tym wątku do pracy wracam.
Ja do pracy wracam już 5 września na 7 godzin, ale zanim odbiorę małego od mamy to w domu kolo 18 dopiero będę więc mój czas na wizażu policzony

Cytat:
dziewczyny jakie wy mm dajecie? bo własnie przeczytalam na puszce ze takie otwarte mozna przechowywac do 3 tyg. a my kupilismy nasze jak rychu sie urodził, bo przez pierwsze 3 dni je pił, jak nie miałam jeszcze mleka, więc pucha idzie do smieci. kurcze, dobrze ze przeczytałam wszystko co było na puszce, bo dałabym mu to mleko no i teraz musze kupić nowe ale nie wiem jakie, rychu 21 konczy 5 miesięcy, więc jeszcze to pierwsze chyba musze kupić?
Ja dawałam bebilon, w tej chwili jesteśmy na pepti ale bebiko jest bardzo popularne i chętnie kupowane i oczywiście nadal 1 musicie

Cytat:
Mój szwagier taki zakochany był od urodzenia w synu i też z nim chciał spać, aby mieć pod ręką w razie czego - w efekcie śpią razem do tej pory - a mały we wrześniu skończy 5lat. Siostra nigdzie sama z synem pojechać nie może na kilka dni, bo ten bez tatusia nie uśnie
O masz to niezłe bigosu narobił sobie z tym spaniem z dzieckiem

Cytat:
Dziś moje dziecię po raz pierwszy zasmakowało czegoś innego niż mleko mamine...marchew Dałam mu 2 łyżeczki ze słoiczka Gerbera i na początku wielki zdziw a później zajadał tylko szum i chciał jeszcze, ale chyba 2 kopiaste łyżeczki na pierwszy raz wystarczą. Mam ochotę dać mu jabłko jutro, ale chyba poczekam z tą marchewką czy zareaguje na nią dobrze.
Super że mu smakował podawaj mu przez 2 dni jeszcze a wtedy możesz kolejny produkt podać jak nic mu nie będzie
Cytat:

no to naprawiaj tego lapka raz dwa
gratulacje i buziaki dla Basi

z Dawidkiem to samo, ma zawsze minę jakby był okropnie zniesmaczony

ja jak mam towarzystwo to mogę nawet spacerować, ale sama z wózkiem i przesypiającym cały spacer dzieckiem to raczej tylko z obowiązku choć teraz jest jest i tak lepiej, bo się trochę przyzwyczaiłam, ale na początku to non stop patrzyłam na zegarek, żeby te 2,5 godziny odbębnić

ja też na to czekam, ale póki co tylko dwa razy się złapał za stopę

z plecków na brzuszek chyba ze 2-3 dni przed skńczeniem 3 miesięcy i teraz bez przerwy tak robi, nawet pieluchy mu nie mogę normalnie zmienić a z brzucha na plecy to jeszcze nie miał na pewno dwóch miesięcy, ale teraz chwilowo zapomniał jak to się robi leniuch jeden

taka mała i już na siebie zarabia to Wam się wyjście na wesele zwróciło

współczuję i wiem co to znaczy, u nas dziś szaleństwo od 1.30 do 3

Lecę dalej nadrabiać, póki terrorysta śpi
Ja lubię spacerować mam parę koleżanek na osiedlu z dziećmi to zawsze jakaś na spacerku jest i razem śmigamy
Stary 2011-08-17, 13:56   #3586
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenka idzie do przedszkola a Igorek zostaje z tata ja mam ten komfort że mój pełny etat to 5 godzin ponieważ w promieniach i póki karmię bede chodzić tylko na rano czyli od 7 do 12 a nawet do 11;30(pół godziny na karmienie) a mąż wtedy jeździ na południe do pracy a w zapasie jest jeszcze babcia która nie pracuje
fajnie masz

Cytat:
No trafiło mnie coś. I jeszcze nagadała mi, żeby broń Boże to nie były zupki ze słoiczka:/ Wyszła za mną szukać nowego schematu, żeby się doedukować:/ I tak podam ten nieszczęsny gluten. Już kupiłam kaszkę manną zwykłą i błyskawiczną. Dam dzisiaj Michałowi sprobować zupkę jarzynową Gerbera, bo mi taką przysłali i jak mu popasuje to dodam mu tam trochę tej kaszki.
co za baba, i jak tu radzić się lekarza skoro on nawet podstawowych rzeczy nie wie u mnie zresztą w przychodni podobna jest i już mnie pielęgniarka poinstruowała żeby po południu z dzieckiem nie przychodzić, bo ona jest

Cytat:
W oświacie pracujesz??
A ćwiczenia to takie:
8 minute stretch - rozgrzewka:
http://pl.youtube.com/watch?v=79sXwpZUeBw
8 minute buns - na tyłek:
http://pl.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM
8 minute legs - na nogi:
http://pl.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs
8 minute abs - na brzuch:
http://pl.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
zapisuję te linki i może skorzystam, chociaż u mnie cały czas leń wygrywa...

Cytat:
Moj TZ nie spi po nocach, bo jak tlyko Lena sie ruszy to on sprawdza czy wszystko ok i jeszcze mi mowi, czemu ja nie wstaje sprawdzic(bo ja nic nie slysze). mysle, ze tak z 2 razy to trzeba zobaczyc, ale nie bd czuwać cala noc;p Raz w nocy Lenka zaplakala przez sen i prawie ja wyciagnal z lozeczka;p eh. po 12 przelozylismy ja do jej lozeczka bo dla mnie za ciasno;p nie wiem jak ludzie cale noce spia w 3;p
bardzo troskliwy ten Twój tż kurde mój to nawet dziecka nie słyszy, chyba jakbym mu małego na głowie posadziła to by sie zorientował, że nie śpi

Cytat:
Az tak to u nas nie jest;p hehe Lena na bank nie bedzie z nami spala spi tylko jak sie rano obudzi miedzy 5 a 7.30 czyli kilka godzin, ale jak Tz pojdzie do pracy to wcale nie bedzie z nim spala;p. Mysle ze okolo 6-8 miesiecy Lena wynosi sie z naszego pokoju;p zanim bedzie wiecej rozumiec i za poltora miesiaca koniec ze smoczkiem, bo patrzac na dzieci 2-4 letnie ze smoczkiem az mi sie slabo robi;p. Zreszta Lena jak smoka wezmie na minute raz na 3 dni to jest cud Musze jej wpychac hehe
zazdroszczę, że Lena za smokiem nie przepada, Dawid ostatnio strasznie smoczkowy, a też go chciałam za 2-3 miesięce oduczać i nie wiem czy się uda i jak się zabrać i my też gdzieć pod koniec roku rozdzielamy się ze spaniem, tylko to my się z jego pokoju wynosimy

Cytat:
Witamy!
biedna co Cię dopadło?

Cytat:
Athaga teraz zerkłam na listę i okazuje się,że twój synek jest tylko o 1 dzien młodszy od mojej Lili.Ciekawa jestem czy moja córa zjadłaby ze smakiem cos innego niz cycusiaChyba poczekam jeszcze trochę z wprowadzaniem,choc mnie kusi
kusi, kusi zwłaszcza jak się te zdjecia umorusanych dzieciaków ogląda, ale i ja poczekam choć nie jest łatwo

Mel B 14/14 +
Stary 2011-08-17, 14:06   #3587
iizabelaa
Zakorzenienie

aaa muszę napisać, że babcia wczoraj nauczyła małą podnosić się do siadu jak jej się ręce da,
i dzisiaj odkładam ją do leżaczka, a ona zamiast się oprzeć to siedziała sama przez chwilę

i coraz lepiej idzie pełzanie, ale ile przy tym stękania itp

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
matko dawno nie miałam tak beznadziejnej nocy o 23 stwierdziłam że nakarmię Nadię na śpiocha to dużej pośpię ale dupa z tego wyszła bo o 24.30 i 1.20 wstawałam żeby ją uspokoić bo coś tam jęczała o 2 płakała przez sen więc ją pogłaskałam po główce i otuliłam, o 3 i 5 wstała na karmienie potem obudziła się po 7 i już nie dała spać bo coś tak krzyczała po swojemu
oj biedactwo
ja dzisiaj smoka dawałam 2 razy

Cytat:
ja kupuję nan pro 1
ja też

Cytat:
kurdeeeeeeee nie wiem co sie stalo... obudzila sie z krzykiem... tatus oczywiscie wlaczyl swiatlo i od razu na rece kochany jest ale cholerka nie w nocy... Lenka nie chciala byc w lozeczku ani w lozku sama... jak ja polozylam to wyla... wzielam na rece przytulilam... polozylam do naszego lozk a i ja obok i zasnela... teraz tatus czuwa
tak to jest z tatusiami

ja swojego dzisaj samego na czas kąpieli i snu zostawiam

Cytat:
postanowiliśmy podawac mu mm jak juz sami bedziemy sie kladli spać czyli ok 23-24 i zobaczymy czy bedzie po nim dlużej sapał w nocy. dzis premiera, czekamy az sie obudzi i damy mm. oczywiscie wszystkie pozostale posiłki cyc. myslicie ze to zda egzamin?
i jak?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
fajnie to musiało wyglądać
no była taka malutka, przy wypisie ważyła 3kg i ta butelka przy niej jak jakiś olbrzym wyglądała i tak zapalczywie piła

dopiero później mnie położna uświadomiła, że nie powinnam jej dawać 90ml w 3 dobie życia
Stary 2011-08-17, 14:17   #3588
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
A nam dzisiaj ząbki dają popalic od rana temperatura 38 stopni i mega maruda
oj, oby szybko przeszło

Cytat:
W oświacie pracujesz??
A ćwiczenia to takie:
8 minute legs - na nogi:

Trzymam kciuki, aby gorączka szybko minęła i wszystko się unormowało

O rzesz kurczę - bałabym się iść do takiej dr!! Masakra jakaś. Jak taka nie na czasie, to co ona wie o szczepionkach i innych nowościach w leczeniu

To miałaś niespodziankę Ja też nie dowierzałam, że to już - nawet nie pojechałam do szpitala mojego lekarza tylko do najbliższego, aby iść na ktg tylko, a tu szok - już byłam w połowie porodu
zapiszę sobie linki, może wykorzystam
to też miałaś niespodziankę ,hehe

Cytat:
ja dawałam przez 5 dni marchewkę i dopiero 6tego dnia wprowadziłam coś nowego

Cytat:

marta dzięki ci dobra kobieto, a można sam olejek rycynowy wcierać albo mieszać z oliwką dla dzieci ?
współczuję nocki.
można sam rycynowy tylko że on taki tępy jest i najlepiej z czymś wymieszać. może być oliwka. ja mieszałam też z oliwką z babydream a teraz z kokosem mieszam. tylko zanim umyjesz włosy to wetrzyj w nie szampon bez moczenia ich najpierw wodą bo wtedy łatwiej te oleje schodzą .

Mateusz właśnie zasnął a ja chyba wezmę się za te ćwiczenia
do usłyszenia

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:29   #3589
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Ja lubię spacerować mam parę koleżanek na osiedlu z dziećmi to zawsze jakaś na spacerku jest i razem śmigamy
My mieszkamy na tym osiedlu dopiero pół roku i nie mam tu żadnych koleżanek. Jest jedna dziewczynka młodsza o miesiąc od Dawida, ale tylko raz spacerowałyśmy razem, bo ta matka jej jakaś dziwna mało co się odzywałą i teraz jak gdzieś ją widzę to tak jakby nas nie znała

Cytat:
aaa muszę napisać, że babcia wczoraj nauczyła małą podnosić się do siadu jak jej się ręce da,
i dzisiaj odkładam ją do leżaczka, a ona zamiast się oprzeć to siedziała sama przez chwilę

dla Idalki

Cytat:
no była taka malutka, przy wypisie ważyła 3kg i ta butelka przy niej jak jakiś olbrzym wyglądała i tak zapalczywie piła

dopiero później mnie położna uświadomiła, że nie powinnam jej dawać 90ml w 3 dobie życia
skoro wypiła, to chyba tyle jej się chciało

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
do usłyszenia
szybka jesteś, ale ćwicz póki masz zapał

Mel B 14/14 +
Stary 2011-08-17, 14:34   #3590
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
My mieszkamy na tym osiedlu dopiero pół roku i nie mam tu żadnych koleżanek. Jest jedna dziewczynka młodsza o miesiąc od Dawida, ale tylko raz spacerowałyśmy razem, bo ta matka jej jakaś dziwna mało co się odzywałą i teraz jak gdzieś ją widzę to tak jakby nas nie znała
My mieszkamy 8 miesięcy, u nas dużo dzieci w wieku Krzysia. Sama podchodziłam do sąsiadki i zaczepiałam bo inaczej do tej pory pewnie nikogo bym tu nie znała
Stary 2011-08-17, 14:52   #3591
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

brawo dla Idalki, mój leniwy, zaczynam go kłaść na podłodze, bo mimo że mamy dosyć twardą sofę to może przez to nic nie chce robić, umie tylko siadac za rączki, ale przekręcać się nie

mi w szpitalu dawały tylko 40ml mm dla Olka

Cytat:
my mieszkamy tu 2 lata, ale oprócz jednych sąsiadów z 2,5 letnim chłopcem nie znamy, bo u nas się zjeżdża windą do garazu jedzie do pracy i tak samo wraca a Ci sąsiedzi mają obok nas tez miejsce parkingowe a teraz też mi się nie chce chodzić na spacerki bo wszędzie mam daleko, wolę wsiąść w samochód jechać gdzieś i tam chodzić na spacer
jest u mnie na piętrze babka z chłopczykiem o tydzien młodszym od Olka, ale byłam kiedyś u niej odebrać paczkę potem pare razy na klatce się widzialyśmy ale jakoś nie wykazała zainteresowania
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:56   #3592
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

My przez 2 lata mieszkaliśmy na osiedlu widmo przez ten czas co tam byliśmy nie widziałam ani jednego sąsiada
Stary 2011-08-17, 15:01   #3593
Margo1988
Raczkowanie

Cytat:
dzień dobry
czy wy też jesteście ostatnio tak zmęczone? nie wiem co się dzieje, nie pamiętam nawet jak się wczoraj w łóżku znalazłam a o 4 rano wstawałam żeby soczewki wyjąć. masakra jakaś
Ja też jestem non stop zmęczona i nic mi się nie chce, nawet w domu nic mi się nie chce, prać, sprzątać, gotować.... Masakra jakaś. A tu w następną sobotę chrzciny a my nic nie gotowe jeszcze mamy, poza ubrankiem Jasia.

Cytat:
A nam dzisiaj ząbki dają popalic od rana temperatura 38 stopni i mega maruda
Jejku współczuję

Cytat:
Hej! Byłam wczoraj u pediatry zapytać o ten nieszczęsny gluten, czy najpierw przyzwyczaic dziecko do zupki a później dodać kaszkę do niej, bo już piąty miesiąc jest, a lekarka na mnie z oburzeniem:

dr: "nie ma pani schematu żywienia?! W 7 miesiącu, albo dalej można dopiero podawać gluten!"

ja: mam i jest napisane, że w piątym podawać z przecierem warzywnym, bo jest nowy schemat teraz

dr: yyyy aha, no to nie czytałam go jeszcze ale po co dawać kaszke jak to tylko węglowodany. Niech sobie pani da spokój z tym glutenem.

No trafiło mnie coś. I jeszcze nagadała mi, żeby broń Boże to nie były zupki ze słoiczka:/ Wyszła za mną szukać nowego schematu, żeby się doedukować:/ I tak podam ten nieszczęsny gluten. Już kupiłam kaszkę manną zwykłą i błyskawiczną. Dam dzisiaj Michałowi sprobować zupkę jarzynową Gerbera, bo mi taką przysłali i jak mu popasuje to dodam mu tam trochę tej kaszki.
Ja dostałam schemat gerbera od lekarza i kazał według niego podawać, szczerze nie czytałam go jeszcze, ale zamierzam dawać mu inne rzeczy jak skończy 6 miesięcy.
Cytat:
W oświacie pracujesz??
A ćwiczenia to takie:
8 minute legs - na nogi:
Zapisałam Może też zacznę ćwiczyć, przydałoby się...

Cytat:
Tra,Aguś współczuje powrotu do pracy.Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zostawienia Lili na tyle godzin.Choć Aguś to masz fajnie,5 h poza domem to mogłabym jakos przeżyć.

Tra a ty na ile wracasz,pełen etat?

Aja gratki dla Basi z okazji skończonych 4 miesięcy!

n.ik.a witaj na forum.Wiesz że ostatnio o Tobie myślałamZapamiętała m Cię i ciekawa byłam jak sobie radzicie z Kalinką.

Czyli mamy 3 dzieciaczków z tego samego okresu Mnie tez kusi dawanie już pokarmów stałych ale poczekam, narazie daje mu tylko herbatkę jabłkową - 20 ml i 20 ml soku z jagód.

Aja dla Basieńki

Ja dzisiaj jestem kompletnie niewyspana, zaraz sobie zrobię chyba drugą kawę i biorę się za sprzątanie. Jaś usypia przy cycusiu właśnie
A i taka mnie dzisiaj wena naszła przy myciu okna i wymyśliłam tytuł dla następnego wątku :
Mamusie do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają
albo bardziej do rymu:
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają
Uwzględnijcie przy sondzie na nowy tytuł jeśli Wam się podoba
Na konkursik zagłosowane
Tra
widzę że prowadzisz z forumowych dzieciaczków
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:09   #3594
traicionera
Zakorzenienie

Tajka- ano wymagająca, bo nie jest zbytnia fanka wózka

iza- to mamy podobne wspomnienia, moja tez taka wygłodniała była i jak sie przyssała do butli, to w szoku byłam, tyle, ze to na początku jeszcze moje mleko było.
za podnoszenie sie do siadu i pełzanie

cora- na trzy czwarte etatu, bez Nadii będę 6 godzin, bo chce żłobek zaraz obok pracy, wiec będziemy jeździć i wracać razem

Ahtaga- sorki, ze cie pomyliłam z Harrods, pisałam z komórki i tak mi sie źle spojrzało

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Fajne tytuly

Prowadzę, ale juz niedługo
Jak już pisałam iweczce- zaraz się skończy babce sranie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:17   #3595
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:

gdybym za pół miesiąca nie wracała do pracy to też bym nie wprowadzała nic jeszcze, ale mój szkrab nie lubi dużo pić z butelki i wprowadzam, żeby mąż czymś go "zapchał" gdyby nie chciał pić mleka na moją nieobecność

Cytat:

pani doktor nie skomentuje, a co do glutenu to ja najpierw bym podała jakieś warzywka same, dopiero po jakims czasie dodalabym gluten
my w poniedziałęk zaczęliśmy jeść marchewkę, jutro będzie zupka chyba bo po marchewce nic nie bylo, a gluten to my akurat chyba podamy w 6 m-cu dopiero

no właśnie jak po marchewce będzie ok to podam zupkę warzywną, bo tam i tak większość to marchewka

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:39   #3596
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez wanilia83;2880523
[B
agus 235[/B] współczuje, zeszła troszkę gorączka??
Jak spada to do 37,7 i za chwile znowu 38 a że byłam z córka u lekarza pokazać wyniki morfologii i moczu to wziełam też Igora i albo trzydnióka albo ząbki bo dziąsła są bardzo nabrzmiałe i czerwone troszkę się też skrzywił jak uszka badała mam obserwować i tyle

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
Stary 2011-08-17, 15:46   #3597
szymelka
Rozeznanie

Cytat:

dzięki za odpowiedź wczoraj zrobiłam bardziej płynną i Nadia nie bardzo chciała pić, dziś zrobię gęściejszą może załapie o co chodzi

współczuje, pewnie w dzień jesteś nieprzytomna

ptysza ło kurdę chyba zabiorę Nadię na jakąś imprezę

kto trzyma skarbonkę bo nie wiem komu dorzucić

spryciula z ciebie

thorgal zdaj relacje jak Rychu po MM bo strasznie ciekawa jestem czy będzie dłużej sypiał

u nas podobnie i też planuje podać wodę albo herbatkę i zobaczyć czy to coś da

tity na pewno łazienka nie jest taka straszna

nie strasz

no wiesz co

te nasze dzieci to wieczny skok mają i tak będzie dopóki się nie wyprowadzą

agus 235 współczuje, zeszła troszkę gorączka??

ahtaga padłam nie ma co ekstra lekarz

to się chłop bosko załatwił
Emilka ptyszy dobra jest w zgarnianiu kasy, niech ona trzyma skarbonkę...

Tylko mu to jakoś specjalnie nie przeszkadza

Cytat:
oj, oby szybko przeszło

zapiszę sobie linki, może wykorzystam
to też miałaś niespodziankę ,hehe

ja dawałam przez 5 dni marchewkę i dopiero 6tego dnia wprowadziłam coś nowego

współczuję nocki.
można sam rycynowy tylko że on taki tępy jest i najlepiej z czymś wymieszać. może być oliwka. ja mieszałam też z oliwką z babydream a teraz z kokosem mieszam. tylko zanim umyjesz włosy to wetrzyj w nie szampon bez moczenia ich najpierw wodą bo wtedy łatwiej te oleje schodzą .

do usłyszenia
No i jak?? Żyjesz po ćwiczeniach???
Stary 2011-08-17, 16:30   #3598
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Jaki spokój dzisiaj na wątku wszyscy korzystaja z pogody a my dzisiaj w domku musimy zostac

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
Stary 2011-08-17, 16:30   #3599
Tity
Zakorzenienie

A ja chciałam się pochwalić nową umiejętnością Leonka Mianowicie, opiera się na kolankach i łokciach jak do raczkowania i tak się rusza w przód i w tył w miejscu Krótko to krótko, ale zawsze, no ale czołga się już całkiem sprawnie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 16:34   #3600
traicionera
Zakorzenienie

Szymelka- widzę,z e tez umawiasz się na gimnastyczne randki z panem w trykocie

tity dla Leonka, dzielny chlopiec.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości