|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ś↕więtokrzyskie Mamy
Do nas przyjeżdżał dr Tokarski, w zasadzie rzeczowy człowiek, ale jednak po jakimś czasie zrezygnowaliśmy z jego "usług". Powodem tego było to, że u Wojtka zaczęły się alergie i on już nie radził sobie z nim.
Zaczęliśmy jeździć do dr Domagały i tak już zostało. Jak dla mnie najlepszy lekarz. Co do rehabilitacji to nie pomogę, bo nie chodziliśmy do poradni nigdy. Tak mi się przypomniało Velluto Deichmann już otwarty i jest spory wybór bucików dla dzieci (już upatrzyłam dla Wojtka takie wyższe na jesień), także jakbyś miała ochotę coś zobaczyć to możesz jechać śmiało
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
maggie74 - dzieki za wszystkie namiary
![]() Wczoraj rozmawiałam z mężem na ten temat, to mnie opierdzielił, że znów sie nakręcam i szukam dziury w całym Stwierdził, że Mała chodzi samodzielnie dopiero niecały miesiąc wiec ma jeszcze czas żeby wszystko ładnie sie wyrównało. No nic, narazie bede ją obserwować i może w weekend zrobie fote w tej pozycji jaka przyjmuje w czasie snu, to pokażę tutaj.paula - już zaglądałam do Deichmanna Ale jakoś z dziewczęcych wzorów nic szczególnego nie przypadło mi do gustu. Nie wiece czy w nowym Tesco tez ma byc Deichmann? A Wy dziewczyny pracujecie, czy jestescie w domu z dzieciaczkami? |
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
maggie74 - super opisałaś zasady panujące w poradni. Chciałam to samo, ale wyszło mi jakoś chaotycznie.
Veluto - kurde zdziwiłaś mnie tą wizytą. Ja z tej P. Dr byłam zadowolona. Naprawdę gruntownie badała odruchy małego. Mąż moze miec po cześci ma rację, ale z drugiej strony zupełnie Cię rozumiem - już taka nasza rola, że wszystkiemu baczniej się przyglądamy. Też byłam w Deichmanie. Spodobały mi się dwa modele, ale nie przymierzaliśmy jeszcze. Zupełnie nie wiem jaki brać numer na zimę. Chyba się jeszcze wstrzymam. Ja pracuję, a Synkiem zajmuje się niania
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Ja już upatrzyłam sobie w Deichmannie buciki dla Wojtka na jesień. Bardzo ładne, mięciutkie, takie wyższe. Niebawem pewnie je zakupię
Co do wzorów to szczerze mówiąc przyglądałam się tylko chłopięcym Ale jak już masz dla Natalki buciki na jesień to problem z głowy ![]() A co do Natalki to chyba Twój mąż ma racje. Poobserwujcie ją i za jakiś czas dopiero można coś podejrzewać, że coś jest nie tak jak powinno. Ale na pewno będzie dobrze wyrówna się
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
ja dzis byłam w deichmanie
moze zrobmy tabelke nasze imie, imie dziecka, wiek/spodziewany termin porodu, szpital w którym rodziłysmy?? 1. Beata , Lena 16 listopad 2010, szpital kosciuszki (poród rodzinny+połozna).
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2011-08-12 o 17:51 |
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Świętokrzyskie Mamy
witam
mam nadzieje że watek się rozkręci dalej my na szczęście nie mieliśmy problemów z pozycją w czasie spania i chodzenia , ale zauważyłam że Dominikowi stopa lewa chodząc wygina się do środka i sie zastanawiam czy nie pójść do ortopedy , mam nadzieje że mi się tylko tak dziwnie to widzi zobaczymy poczekamy , jak sie nie zmieni to wtedy zacznę coś działać mój Dominik ma alergię pokarmową gluten i skaza , juz jedna wizyta zaliczona u alergologa i testy skórne teraz idziemy za trzy tygodnie i kolejne 20 będzie miał robione , wogóle mamy skierowanie do poradni zaburzenia trawienia , wizyta 27 październik super..... ale czekamy bo jeszcze jednym wyjściem było położenie go na 4 -5 dób do szpitala na oddziali porobienie badań , ale tego się boję bo zaprowadzę dziecko zdorwe a wyjdzie chore , dziękuje bardzo , prywatnie wizyty ok ale wszystkie badania musiałabym robić odpłatnie koszt w sumie 1500 zł masakra więc czekamy na wizytę aktualnie Dominik wrócił do żłobka, dietę panie trzymaja ale odkąd wrócił zilone kupy non stop i do tego biedny właśnie sie przeziębił, pierwszy raz od urodzenia tfu... tfu....
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Fajnie, ze na Wizazu powstal taki watek o mamusiach swietokrzyskich Ja mam synka 3-letniego. Jesli mozna to z checia sie do was przylacze i poklikam![]() Widze, ze troche przycichlo ale mam nadzieje, ze nie na dlugo
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie chodzicie na spacer z dziecmi
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam nadzieje, ze się rozkręi, tak sie zastanawiam jak by tu go roreklamować
![]() Moja Agata kończy dziś 2 miesiące, dokładnie za 4 minuty
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
rptrbj1978- My przewaznie po naszym osiedlu (Swietokrzyskie) a czasem jak ladna pogoda to jezdzimy do parku kaczki pokarmic-maly to uwielbia
albo na fontanny sie popluskac![]() Ja jeszcze nie pracuje ,ale powoli za czyms sie rozgladam, dopiero 3 miesiace temu wrocilismy z ie po 4 latach spedzonych tam i teraz na nowo zczynamy zycie w pl ![]() A wy z ktorej czesci kielc jestescie??? Scio-to najlepszego z okazji dwumiesiecznicy
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
ja na ogolnym wole nie pisac napisze na priva Ci...
moja wczoraj 9 mcy
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
My też spacerujemy po naszym osiedlu mieszkamy na Sadach, a że blisko zalewu to bardzo często chodzimy nad zalew i wzdłuż Silnicy
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
To w sumie mieszkamy niedaleko
![]() maggie74- a ty w jakim wieku masz dzieciaczka? My dzis idziemy na szczepienie, bry...
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 2,5 letnią córeczkę
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
ja tez chodze do miasta i nad zalew
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
pracujesz czy jest w złobku? przedszkolu ? u dziadków?
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() my mieszkamy na świętokrzyskim , więc w dzień Synek z Nianią tam spaceruje. Po pracy najczęściej (chyba, że idziemy na rower) też uderzamy na osiedle, a w weekendy do miasta na kawę Moój Synek za tydzień skończy 15 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Zapomniałam dodać. Velutto - Pani Kasia nie pracuje już w tej poradni - takie info przekazała mi znajoma. |
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Magdi - dzieki za info o pani Kasi
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki można dołączyć?
Ja co prawda nie z samych Kielc ale okolice ![]() Moja 1 gwiazda ma 8 lat, druga 9 miesięcy, ja siedzę w domu na wychowawczym. Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2011-08-19 o 07:01 |
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Mój bączek za nieco ponad 2 tygodnie kończy roczek. Od 5 miesiąca ciąży nie pracuję i nie zamierzam iść do pracy, aż synek skończy 3 latka. Jestem bardzo negatywnie nastawiona do żłobków i dziecka tam nie oddam. A dziadkowie pracują i dop emerytury im jeszcze bardzo daleko. Z kasą wprawdzie jest kiepsko, ale z wykształcenia jestem anglistką, więc na korepetycjach zawsze sobie trochę dorobię.
Na spacery chodzimy głównie do centrum, do parku i okolic. Ale często też jedziemy na drugi koniec miasta ^^ Szukam ostatnio jakiegoś fajneo placu zabaw, na który mogłabym zabrać malucha, ale nie znalazłam dotąd żadnego, gdzie mogłabym puścić synka. Jak są huśtawki, to bez oparcia żadnego. A, pomijając piaskownice, reszta atrakcji jest już typowa dla starszych dzieci (drabinki itp). Znacie może jakieś fajne place zabaw, dla najmłodszych dzieciaczków, w Kielcach? |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamy
![]() Moj tez nie chodzil do zlobka ale teraz chcialabym dac go do przedszkola i isc do pracy. Tylko przedszkole wchodzi w gre bo moja mama tez jeszcze babcia pracujaca i do emerytury jej daleko heh... ![]() ycnan-U mnie na osiedlu na wiekszosci placow zabaw sa hustawki przystosowane dla takich maluszkow i przynajmniej jak upadnie to nic sobie nie zrobi. Co do innych atrakcji hmm...no to wiadomo- piaskownica tylko sie nadaje dla takiego malego szkraba, ewentualnie jeszcze zjezdzalnia-ale trzeba dziecko wsadzac albo karuzela![]() Ale przed chwla ciemno sie zrobilo, bry...myslalam, ze idzie jakas gigantyczna burza ale chyba przeszlo bokiem
|
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
kotek my znow razem
kurcze jak ja byłam w ciazy to wsciekałam sie ze nic nie ma o kielcach i regionie ma byc dla dzieci http://www.galeriaecho.pl/rozrywka/raj-urwisa.html
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2011-08-20 o 09:39 |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jakie macie plany na weekendzik? My sie chyba wiebierzymy dzis do tej galeri obczaic co tam ciekawego Jutro ma byc niezly upal, ach... pojechaloby sie nad jakies jeziorko
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
rptrbj - fajne to
szkoda, że nie mieszkam bliżej Kielc :-(
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny
zachecil mnie tytul watku, ale widze, ze juz pierwszy post mnie wyklucza, bo nie rodzilam w kielcach mieszkam w swietokrzyskim, ale kawalek od Was, bo w powiecie staszowskim. przyjmiecie mnie? jestem mama Mai- listopadowego chochlika, rocznik 2009
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
ale u cichutko....
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
No cichutko cichutko...zagladam co jakis czas ale nic sie nie dzieje. Trzeba jakos rozkrecic watek
![]() asioczka-Witamy! Pisz tutaj z nami
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Świętokrzyskie Mamy
Scio przeczytalam twoj wpis na Kielczankach PO i postanowilam dołączyć do Was. Jestem z Kielc i mam 2jke dzieciaczkow. 7letniego Kacpra i prawie 5miesieczną Laurke.
Byłam na tych warsztatach chustowych 9 sierpnia Z Laurką w wózeczku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

Zaczęliśmy jeździć do dr Domagały i tak już zostało. Jak dla mnie najlepszy lekarz.

Ale jakoś z dziewczęcych wzorów nic szczególnego nie przypadło mi do gustu.
Ja mam synka 3-letniego. Jesli mozna to z checia sie do was przylacze i poklikam