Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 12:34   #4681
taka jedna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
z moimi czasem jest podobnie, zobaczymy jak będzie z kat.13 i 14 - mimo końca wakacji, obawiam się, że we wrześniu będzie krucho bo dzieci wracają do szkół a wyprawka i podręczniki to nie mały wydatek więc klientki niektóre mogą nie być zainteresowane katalogami...
U mnie wszystkie klientki już książki dzieciom kupiły Mnie dziwi, że mam teraz duże zamówienia, ale to tak naprawdę u mnie nie przekłada się na porę tylko po prostu mam większe wtedy gdy klientkom się coś kończy(lub są jakieś promocje które je szczególnie interesują), a to w różnych miesiącach wypada.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:14   #4682
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Szanowna Konsultantko,

Uprzejmie informujemy, że matowe lakiery do paznokci są już dostępne.
Zachęcamy do dokonania zakupu.
Stary 2011-08-17, 13:22   #4683
Mononokea
Przyczajenie

Przepraszam, nie chcialam wywolac burzy. Znizki daje 25-30% w zaleznosci od zamowienia. Jesli mam na cos znizke 10% to daje 10% i mowie ze wiecej nie dam bo sama tyle nie mam. Mnie sie oplaca bo przy 3000zl mam w najgorszym wariancie 300zl dla siebie, wiec nie robie charytatywnie Nie namawiam nikogo do robienia tego co ja, ale tez nie chce zebyscie mnie potepialy - kazda ma inny sposob na zarobek, czy to sa woreczki, czy upust staly czy jednorazowy, masa probek, czy cokolwiek innego. Ja wybralam taki bo sie wczesniej sprawdzil i mam dostep do duzej ilosci klientek. Poprostu.
Mononokea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:52   #4684
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie czy warto kupić tą mineralną kurację do twarzy Anew Rejuvenate z Netto 12 za 15,90?? Jakie to ma mieć działanie?? I czy jest skuteczna?
I jeszcze pytanie, teściowa chce krem do stóp a właściwie na pękające pięty...i nie wiem czy polecić jej ten krem a FW na pękające pięty czy może ten "Morska Bryza" albo ten lawendowy?? Doradźcie mi proszę
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:59   #4685
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mononokea Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie chcialam wywolac burzy. Znizki daje 25-30% w zaleznosci od zamowienia. Jesli mam na cos znizke 10% to daje 10% i mowie ze wiecej nie dam bo sama tyle nie mam. Mnie sie oplaca bo przy 3000zl mam w najgorszym wariancie 300zl dla siebie, wiec nie robie charytatywnie Nie namawiam nikogo do robienia tego co ja, ale tez nie chce zebyscie mnie potepialy - kazda ma inny sposob na zarobek, czy to sa woreczki, czy upust staly czy jednorazowy, masa probek, czy cokolwiek innego. Ja wybralam taki bo sie wczesniej sprawdzil i mam dostep do duzej ilosci klientek. Poprostu.
wiesz....nie chcę się czepiać, ale niedawno pisałaś, że złożyłaś swoje pierwsze zamówienie...przez kilka lat nie miałas z Avonem za wiele wspólnego...a zresztą...nieważne...

Cytat:
Napisane przez kosmiderdmwz Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy warto kupić tą mineralną kurację do twarzy Anew Rejuvenate z Netto 12 za 15,90?? Jakie to ma mieć działanie?? I czy jest skuteczna?
I jeszcze pytanie, teściowa chce krem do stóp a właściwie na pękające pięty...i nie wiem czy polecić jej ten krem a FW na pękające pięty czy może ten "Morska Bryza" albo ten lawendowy?? Doradźcie mi proszę
morska bryza, albo tropikalny PS
Kuracji nie używam, ale dużo dziewczyn wypowiadało się o niej pozytywnie
Stary 2011-08-17, 14:06   #4686
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli można się wtrącić ja mam własnie Foot Works ten lawendowy krem sam w sobie jest gesty, świetne uczucie nawilżonych nóg (wydaje mi się ze będzie wydajny) ładny zapach chodź nie powala mam także do tego maseczke z tej samej serii lawendowa maseczka do stóp z glinką i maseczka jest świetna
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:17   #4687
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Zużyłam niedawno całe opakowanie tej kuracji i mam takie spostrzeżenia:
1. wygładzenie cery
2. napięcie skóry twarzy
3. lekkie rozjaśnienie
4. delikatne oczyszczenie

Trzeba tylko pamiętać aby po każdorazowym użyciu wyczyścić ten pędzelek do nakładania , ponieważ gdy wyschnie na nim ta maseczka to nie można nic wycisnąc z tubki i ratuje nas tylko umycie pędzla ciepłą wodą.

Ja po prostu po każdym użyciu wycierałam go chusteczką higieniczną

Tak w ogóle świetny jest ten pędzel do nakładania , płaski i wygodny , super nim się nakłada i rozprowadza tę kurację, łapki się nie brudzą.

Za tę cenę warto wypróbować.
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:21   #4688
Mononokea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
wiesz....nie chcę się czepiać, ale niedawno pisałaś, że złożyłaś swoje pierwsze zamówienie...przez kilka lat nie miałas z Avonem za wiele wspólnego...a zresztą...nieważne...
Tak, to bylo moje pierwsze zamowienie, i dokladnie wiedzialam co chce zrobic. A ze sie wczesniej sprawdzil to wiem z doswiadczenia ale klientki, a raczej mojej mamy, ktora zamawiala od kolezanki z takim upustem. Zdalam sobie sprawe ze mam szanse na wiele klientek i sie nie mylilam, obdzwonilam znajome i okazalo sie ze gdyby byla taka mozliwosc to bylyby zainteresowane. Zebralam zamowienie zaraz jak wszedl K11 i wiele klientek go widzialo u innych konsultantek, a sama katalog zdobylam od mamy. Jak sie okazalo, ze mam wielgachne zamowienie (no jak na pierwszy raz 3000 z koncowka) to sie juz nie zastanawialam. Potem juz wszystko sie szybko potoczylo, zglosilam swoja chec zostania konsultantka, 2 dni pozniej mialam podpisana umowe i na kolejny dzien numer personalny. Zlozylam zamowienie w 3 terminie (no w sobote przed dlugim weekendem)K11.
Nie zrozumcie mnie zle, wlozylam duzo pracy w bardzo krotkim czasie zeby cos z tego wyszlo. Na szybkiego musialam sie dowiedziec na co sa jakie upusty, zrobic liste zamowien, przeslac informacje o upustach, znalezc klientki... Paczki jeszcze nie ma a ja juz mam zamowienia na K12 i mase nowych klientek zlowionych przez dlugi weekend i dzien wczorajszy. A to taki lancuszek... dasz jednej to ona pokaze kolezance, mamie, siostrze, bratowej, kolezankom w pracy. Jedna kolezanka wyslala mi zamowienie na 600zl na K12 bo kolezanki by chcialy...

Edytowane przez Mononokea
Czas edycji: 2011-08-17 o 14:24
Stary 2011-08-17, 14:29   #4689
Aalicia24
Zakorzenienie

Co do upustów, hmm straciłam kilka klientek na rzecz jednej konsultantki, która na wszystko daje zawsze 30%, nawet na niekosmetyczne, ja rabatów nie stosuję, próbki i gratisy tak, netto mogę dać, demo nie, bo nie będę tłumaczyć, że mogę zamówić tylko jedną sztukę, którą biorę dla siebie najczęściej.
Ta dziewczyna ma koleżanki nawet, które wszystkim rozdają katalogi tzn. jeden na 5 osób i one jej zbierają zamówienia dodatkowo. Więc podejrzewam, że zarabia i to sporo, bo one jej przynoszą zamówienia spore, bo 500-1000 zł co katalog od jednej. Co same z tego mają nie wiem. Na szczęście do mojego głównego źródła dochodu takie konsultantki nie mają dostępu jak na razie, a i tak mam stałe klientki już i wątpię, żeby chciały coś zmieniać.
W netto 12 jest błyszczyk z musem za 8,90, to pewnie to samo co jest w 14 w demo tak swoją drogą.
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 14:36   #4690
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
PS jest najlepszy, ale ma okropny zapach. Morska Bryza ma beznadziejną konsystencję i nic nie robi. Lawendowy bardzo lubię, ale uczucie nawilżenia znika po skończonym opakowaniu.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 15:02   #4691
patusia22
Zakorzenienie

z podglądu faktury- krem pod oczy Anew z zestawu- produkcja opóźniona
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 15:33   #4692
cheneelle
Zakorzenienie

Ja daję rabaciki rodzince Wiadomo, że babunia zapłaci mniej, bo kiedyś bez niczego da mi kaskę
Kuzynka studentka, to też nie ma za dużo sianka, a mamuśka płaci mi tyle i ja mam po rabacie.
Więcej klientek aż tak nie mam, od czasu do czasu ktoś tam się zdarzy, to daję mnóstwo próbek i starcza
Stary 2011-08-17, 15:33   #4693
miska1c
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Szanowna Konsultantko,

Uprzejmie informujemy, że matowe lakiery do paznokci są już dostępne.
Zachęcamy do dokonania zakupu.
o to jednak są już w 12
miska1c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 16:33   #4694
jolkag78
Zakorzenienie

a ja mam na fakturce wszystko z netto to jest:
KONT./OCZU BLACK STRIPE
13 1480-3 FW DEZODORYZ. KREM DO STOP
13 1272-4 FW KAPIEL/STOP GRAN./CZEK.
13 2311-9 NASZYJNIK Z MEDAL. EMILL
Stary 2011-08-17, 17:02   #4695
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Tak, to bylo moje pierwsze zamowienie, i dokladnie wiedzialam co chce zrobic. A ze sie wczesniej sprawdzil to wiem z doswiadczenia ale klientki, a raczej mojej mamy, ktora zamawiala od kolezanki z takim upustem. Zdalam sobie sprawe ze mam szanse na wiele klientek i sie nie mylilam, obdzwonilam znajome i okazalo sie ze gdyby byla taka mozliwosc to bylyby zainteresowane. Zebralam zamowienie zaraz jak wszedl K11 i wiele klientek go widzialo u innych konsultantek, a sama katalog zdobylam od mamy. Jak sie okazalo, ze mam wielgachne zamowienie (no jak na pierwszy raz 3000 z koncowka) to sie juz nie zastanawialam. Potem juz wszystko sie szybko potoczylo, zglosilam swoja chec zostania konsultantka, 2 dni pozniej mialam podpisana umowe i na kolejny dzien numer personalny. Zlozylam zamowienie w 3 terminie (no w sobote przed dlugim weekendem)K11.
Nie zrozumcie mnie zle, wlozylam duzo pracy w bardzo krotkim czasie zeby cos z tego wyszlo. Na szybkiego musialam sie dowiedziec na co sa jakie upusty, zrobic liste zamowien, przeslac informacje o upustach, znalezc klientki... Paczki jeszcze nie ma a ja juz mam zamowienia na K12 i mase nowych klientek zlowionych przez dlugi weekend i dzien wczorajszy. A to taki lancuszek... dasz jednej to ona pokaze kolezance, mamie, siostrze, bratowej, kolezankom w pracy. Jedna kolezanka wyslala mi zamowienie na 600zl na K12 bo kolezanki by chcialy...
fajne zamówienie.... skoro dopiero składałaś pierwsze zamówienie jako "nowa konsultantka" to powiedz nam jak przeskoczyłaś z takim zamowieniem progi avonowe jeśli chodzi o zamówienia dla nowych konsultantek
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 17:06   #4696
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
a ja mam na fakturce wszystko z netto to jest:
KONT./OCZU BLACK STRIPE
13 1480-3 FW DEZODORYZ. KREM DO STOP
13 1272-4 FW KAPIEL/STOP GRAN./CZEK.
13 2311-9 NASZYJNIK Z MEDAL. EMILL
Miałaś już tą kąpiel do stóp, bo się zastanawiałam nad nią bo jest w kat. 12.?
Stary 2011-08-17, 17:27   #4697
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Miałaś już tą kąpiel do stóp, bo się zastanawiałam nad nią bo jest w kat. 12.?
nie, miałam krem z tej serii, a kąpiele stóp lubię bardzo, więc powinno być ok;0
Stary 2011-08-17, 17:28   #4698
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
fajne zamówienie.... skoro dopiero składałaś pierwsze zamówienie jako "nowa konsultantka" to powiedz nam jak przeskoczyłaś z takim zamowieniem progi avonowe jeśli chodzi o zamówienia dla nowych konsultantek
Też mnie to zastanowiło
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 17:56   #4699
Mononokea
Przyczajenie

We wtorek dostalam info od Menadzerki, ze mam przeslac kase na konto avon, bo inaczej nie dostane zamowienia. Jak podpisywalam umowe to mowilam jej jaka jest sytuacja i mowila ze moze byc z tym problem, dlatego umowilysmy sie na wtorek ze mi da znac co z platnosciami. Podala kwote (niepelna bo calosci nie musze ale w sumie do doplaty niewiele zostalo) i numer konta. Wczoraj zamowienie mialo jeszcze status "zatrzymane" a dzisiaj mam juz "przekazane dostawcy" (czy jakos tak ) wiec pewnie do piatku bedzie paczka.
Stary 2011-08-17, 18:03   #4700
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

W k12 są nowe kolorowe tusze extend, co o nim sądzicie? Daja fajny efekt czy lepiej zamówic zwykły czarny?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 18:21   #4701
Mononokea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
W k12 są nowe kolorowe tusze extend, co o nim sądzicie? Daja fajny efekt czy lepiej zamówic zwykły czarny?
Ooooo ja bym sobie chetnie kupila jakis wydluzajacy tusz do rzes Dajcie znac jak przetestujecie. A moze wiecie ktory najlepiej wydluza?
Stary 2011-08-17, 18:22   #4702
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Zużyłam niedawno całe opakowanie tej kuracji i mam takie spostrzeżenia:
1. wygładzenie cery
2. napięcie skóry twarzy
3. lekkie rozjaśnienie
4. delikatne oczyszczenie

Trzeba tylko pamiętać aby po każdorazowym użyciu wyczyścić ten pędzelek do nakładania , ponieważ gdy wyschnie na nim ta maseczka to nie można nic wycisnąc z tubki i ratuje nas tylko umycie pędzla ciepłą wodą.

Ja po prostu po każdym użyciu wycierałam go chusteczką higieniczną

Tak w ogóle świetny jest ten pędzel do nakładania , płaski i wygodny , super nim się nakłada i rozprowadza tę kurację, łapki się nie brudzą.

Za tę cenę warto wypróbować.

też jestem zadowolona z tej kuracji, jednak mimo wycierania chusteczką pędzelka po użyciu -kolejnym razem zawsze mam problem z jej wyciśnięciem
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 18:26   #4703
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
też jestem zadowolona z tej kuracji, jednak mimo wycierania chusteczką pędzelka po użyciu -kolejnym razem zawsze mam problem z jej wyciśnięciem
Mam dokładnie ten sam problem
Stary 2011-08-17, 18:39   #4704
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
jeśli można się wtrącić ja mam własnie Foot Works ten lawendowy krem sam w sobie jest gesty, świetne uczucie nawilżonych nóg (wydaje mi się ze będzie wydajny) ładny zapach chodź nie powala mam także do tego maseczke z tej samej serii lawendowa maseczka do stóp z glinką i maseczka jest świetna

Gesty? Moj nie jest gesty. gesty to dla mnie cos na wzor kremu Nivea, a lawendowy jak bym tak przechylila to by sie ze lekka przemiescil w opakowaniu, wole nie ryzykowac. mam rogowaciejaca skore i najlepiej spisal sie krem z kwasami AHA

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1

a te dwa kremy
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...et.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...da.html&next=1

sa ok jak sie nie ma rogowaciejacej skory stop. Jesli jest ona w miare w dobrej kondycji to wystarcza te kremy, ale na bardzo suche stopy nie widze ich. ja rano budzilam sie znow z sucha skorupka na pietach, do wieczora skora nadawala sie do scierania, a przy tym pierwszym wszystko sie ladnie wygladzilo, dlatego mysle ze na pekajace piety to tez tylko ten pierwszy, albo ostatacznie krem z AHA z wersji SPA, slyszalam ze tez ma byc dobry, sama nie mialam, ale ze kwasy dobrze dzialaja na takie problemy ze stopami , to wnioskuje ze tesciowa moze byc zadowolona
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 18:55   #4705
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Typowe podbieranie klientek innym konsultantkom.Nie włożenie pracy w pozyskanie nowych klientek, tylko pójście na łatwiznę kosztem innych. Ja zajmuje się Avonem od kilkunastu lat nie dla zarobku, ale nigdy nie podbierałabym innym tego co sobie sami wypracowali.Dla mnie delikatnie mowiąc to nieetyczne i nieuczciwe.
A to,że jeszcze się tym publicznie chwalisz, dla mnie niezrozumiałe.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2011-08-17 o 18:57
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:15   #4706
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Typowe podbieranie klientek innym konsultantkom.Nie włożenie pracy w pozyskanie nowych klientek, tylko pójście na łatwiznę kosztem innych. Ja zajmuje się Avonem od kilkunastu lat nie dla zarobku, ale nigdy nie podbierałabym innym tego co sobie sami wypracowali.Dla mnie delikatnie mowiąc to nieetyczne i nieuczciwe.
u mnie raz trzy klientki odeszły (2 przyszłe ciocie i ich koleżanka) do swojej koleżanki. i jakoś przez głowę mi nie przeszło, żeby jakieś upusty dawać, żeby wróciły. nie to nie ale po trzech katalogach wróciły, zastanawiam się co się stało, że wróciły
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:35   #4707
zochawks
Zakorzenienie

Ja też nigdy nie daję upustów. Wolę dorzucić prezent za duże zamówienie (powyżej 100zł) niż brać mniej kasy. Dziewczyny wiedzą że czasem uda sie coś zamówić z ofert łączonych przy niespełnieniu warunków. Od czasu do czasu mama i koleżanka krążą z torbą z różnościami po niższych cenach.

Jest tu jakaś Avonówka z Wrocławia? Chcę się dowiedzieć jakim autobusem dojadę z dworca pkp na ulicę Karkonoską 63. Wyszukałam że 113jedzie w tamtym kierunku ale może się mylę.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 20:26   #4708
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Nic dodać , nic ująć

Mam identyczne zdanie na ten temat
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:45   #4709
karinka124
Wtajemniczenie

na katalogowym naszyjnik GOLBIE z netto #2793

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Ja też nigdy nie daję upustów. Wolę dorzucić prezent za duże zamówienie (powyżej 100zł) niż brać mniej kasy. Dziewczyny wiedzą że czasem uda sie coś zamówić z ofert łączonych przy niespełnieniu warunków. Od czasu do czasu mama i koleżanka krążą z torbą z różnościami po niższych cenach.

Jest tu jakaś Avonówka z Wrocławia? Chcę się dowiedzieć jakim autobusem dojadę z dworca pkp na ulicę Karkonoską 63. Wyszukałam że 113jedzie w tamtym kierunku ale może się mylę.

zalotnica83 jest z Wrocławia
spytaj jej [ najlepiej na wątku plotkowym ] : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551898&page=35
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:52   #4710
cheneelle
Zakorzenienie

Też nie zrobiłabym czegoś takiego! Robić aż takie promocje, podkradać klientki...
Robię promocje, jak są fajne programy, to z reguły babunia czy mamuśka pomogą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości