|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39812 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Brzmi bardzo apetycznie, ale ja nie mogę![]() To rzeczywiście często. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie na początku też ogarniały takie myśli. Życzę więcej cierpliwości, a będzie pięknie, zobaczysz ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#39813 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
to i tak nie zmienia faktu, że Organique też nie ma
|
|
#39814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to chyba niedaleko mojej uczelni
|
|
#39815 |
|
sentimental animal
|
w Lublinie jest jak widzę, ale to godzina drogi,
![]() nie będę godzinę tłuc się po maskę, aż tak zdesperowana nie jestem
|
#39816 |
|
Strażnik Wizażu
|
Może będziesz przy okazji to wtedy wejdziesz
|
|
|
|
#39817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dosłownie godzinkę temu przeglądając ofertę Organique, natkęłam się na nią... U mnie nie ma sklepów mających ofertę tej firmy, więc wyskrobałam maila, czy jest możliwość zakupu on-line..![]() Edit: Widziałam, że oni mają jeszcze jedną maskę, z seri Energizing, ale składu nie znalazłam;/
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-17 o 20:15 |
|
|
|
|
#39818 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#39819 |
|
Rozeznanie
|
kusicie ta maska
![]() a ja w sobote wybieram się do rossmana tylko co tu kupic ![]()
|
|
|
|
#39820 |
|
sentimental animal
|
a czego konkretnie ci trzeba?
stylizatora, odżywki b/s, maski?
|
#39821 |
|
Rozeznanie
|
Maski. Chyba kupie też żel Artiste fioletowy bo tak mnie kusi
|
|
|
|
#39822 |
|
sentimental animal
|
też chętnie posłucham jakie maski są dobre, bo na razie mam tylko Biovaxa
|
#39823 |
|
Rozeznanie
|
podbijam
![]() mi się właśnie gloria kończy |
|
|
|
#39824 |
|
Rozeznanie
|
Ktoś tu pisał, ze nie może Joanny Naturii znaleźć_ radzę sprawdzić w miejskich sklepach ze wszystkim. U mnie w wiejskim sklepie "ze wszystkim" właśnie była seria Joaany
![]() Wczoraj nie myłam, dałam im się przetłuścić. Dzisiaj rycyna+oliwa z oliwek+miód na prawie godzinkę na włosy (pod folia i ręcznikiem). Później mycie skalpu head&shoulders a włosów resztą szamponu z Loreala. Potem maska Stapiza, ostatnie płukanie mięta+sok z cytryny, joanna miód i coś tam b/s. Po ręcznikowaniu i posuszeniu nieokreślony bałagan, dałam piankę, radical na skalp (działa! prawie połowa mniej włosów na grzebieniu! ![]() Rybiorku szczerze mówiąc wolałam twoje piękne naturalne loki ![]() Ja też chcę mieć takie proste włosy jak Kropka! Dziś mam kryzys. Najchętniej to wzięłabym je na szczotki i prostownicą, ale już prawie wyschły, a moczyć mi się nie chce
|
|
|
|
#39825 |
|
Rozeznanie
|
co do tego żelu artiste, tyle razy o nim tutaj czytam, ale jest chyba kilka rodzajów, możecie mi na zdjęciach/opisach wytłumaczyć czym się różnią i jak wyglądają?
![]() poza tym isane babassu używacie tylko do mycia/jako pierwsze O, czy nadaje się też jako normalna odżywka?
|
#39826 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Isana też się nadaje jako drugie O, moim zdaniem można ją podrasować jakąś keratyną, miodem, aloesem...
|
|
|
|
|
#39827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłby spokój
|
|
|
#39828 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Btw. Witaj kręconowłosa Krakowianko! Cytat:
Ale póki co tyle kasy wydałam na kosmetyki, że masakra, a jeszcze potrzebuję bazę pod makijaż i bibułki matujące, bo w przyszłą sobotę wesele kuzynki.Trochę droga mimo wszystko :/ Na moje wypadanie zamówiłam dziś wreszcie w aptece tabletki Novophane i kupiłam herbatkę krzemionkową. Nawet jest całkiem całkiem Jeżeli przez najbliższe 2 tyg się nic a nic nie poprawi to pójdę do specjalisty
|
|
#39829 |
|
Wtajemniczenie
|
matko
ale zasuwacie strasznie ciężko mi nadgonić, bo dużo pracujęale wielka PROŚBA, jeśli jeszcze nie robiłyście tego zamówienia kosmetyków z zagranicy, to dopiszcie mnie do listy i jakby co to baaardzo proszę o wiadomość a PW co i jak mam zrobić znowu zafarbowałam włosy - konsekwentnie przyciemniam ![]() wpisałam się dziś do codziennika o TU, oczywiście po farbowaniu trochę mniejszy skręt, ale od wczoraj reanimuję skręcaniem na palcu i żabkami. Kupiłam tę suszarkę, którą polecałaś Eloe - zaraz będę testować dyfuzor, bo pora na mycie marzy mi się, żeby polepszało mi to skręt, bo nie mam cierpliwości do bawienia się z żabkami, a tylko wygniecione robią się zbyt sianowate przez zniszczenie... ![]() a tak w ogóle to piękne macie loki i fale, po drodze widziałam sporo naprawdę |
|
|
|
#39830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobają mi się baardzo ![]() Cytat:
No i mi służył na suche włosy - teraz chyba przestał służyć ![]() ooo widzisz, to moze dlatego mi po oliwie też jakoś słabo wyszło... Cytat:
Cytat:
![]() imbryka ja zachwałałam ten Artiste a ja mam fioletowy. znaczy z fioletową zakrętką. I zastanawiam się... czy próbowac innych Artiste, tam różowy zwie się nie zel tylko balsam jakiś tam... któryś jest WET LOOK (faktycznie mokra włoszkę robi, czy się odgniecie?) ma ktoś jakieś doświadczenia? katie100 gdzie dorwałaś tego Babyliss'a? Stacjonarnie gdzieś czy przez neta?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-17 o 20:49 |
||||
|
|
|
#39831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a używałyście ten krem artiste rożowy (aloes, panthenol, wosk pszczeli, wit. a i e) ma więcej tych dodatków u mnie aloes jest ogólnie śmieszny, bo chyba mam na niego uczulenie (jestem alergikiem), bo jak kiedyś nałożyłam na twarz to po kilku sekundach potwornie mnie swędziało, czasem dodaję do czegoś tam do włosów, ale się zastanawiam czy w ogólnie nie powinnam do odstawić, w sumie na lokach dobrze się sprawdza ![]() co do masek do włosów, to tez niebawem musze się zaopatrzyć w coś fajnego, może ta alterre z granatem, rossman mógłby zrobić jakąś promocję, lubię kupowac produkty w promocyjnych cenach
|
|
#39832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to moim zdaniem.Ja dzis jestem znow w puchu i jutro bede myla. Ostatnio mam rozterki co by tu z moimi wlosami zrobic. Przymierzalam sie do henny, ale mi sie odechcialo, od czasu gdy Rybiorek napisala ze prostuje i moze wysuszyc. Kokos odstawilam, oliwa z oliwek, teraz sie okazuje tez jest be, dolewac bede olej z pestek winogron do masek. Teraz mam ochote wyprobowac olej migdalowy. I w dodatku mam potwornie malo czasu. Najblizsze eksperymenty w przyszlym tygodniu, bede miala dwa dni wolne .
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2011-08-17 o 21:50 |
|
|
|
|
#39833 |
|
Zakorzenienie
|
Mord mam w oczach! Dzwonili z mojego sklepu, Heenara dopiero jedzie, będzie za 3 tygodnie!
A ja, jak to ja, już się napaliłam Oleje robią cuda z moimi włosami
|
#39834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
model D6642E w ich katalogu nr kat. 210693 za 199,99 zł (widziałam też na allegro, ale drożej o 40 zł plus koszty przesyłki) |
|
|
|
|
#39835 | |||
|
Zakorzenienie
|
mam tylko pare na telefonie ale wrzuce za pol godziny, teraz kolacje pichce i mysle nad zestawem myjacym, chyba wyjdzie ze Miss Jessie's dzisiaj
.... zalezy, chce uzyc calej linii MIss Jessie's, myjadla i maski uzywam caly czas ale stylizatory ostatni raz przed henna bo po hennie nie sprawdzaly sie, co bedzie teraz ni wiadomoCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#39836 |
|
Zadomowienie
|
![]() Obejrzałam zdjęcia Kropci i podobają mi się jej włosy, ponieważ widać, że są zadbane (poza tym są gładkie i lśniące Pewnie chciałabym widzieć Kropcię w lokach, ale rozumiem powody, którymi się kierowała
|
|
|
|
#39837 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Małgosia - pikne
![]() Rybiorku - mea culpa, w wątku Loki latem oliwa była podana jako ochronna. Co mi zresztą i tak wsjo adno bo mi siano robi jak i niewnikające, co pewnie znaczy, że będzie lepsza dla bardziej porowatych? ![]() Cytat:
Cytat:
W wolnej chwili - byłabyś tak miła i podała mi skład tego szamponu? Chyba się po niego wybiorę, o ile nie ma soli i betainy Cytat:
Ja się babci pytałam o olej (chciałam na ręce :P )Cytat:
Cytat:
Jako b/s z kolei ciężkawa |
|||||
|
|
|
#39838 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
to może i się uda, ale naturalny kolor to chyba jak cała głowa siwa już będzie ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() TŻ mi przed chwilą powiedział, że ja NIE MAM kręconych włosów |
|||
|
|
|
#39839 | |||
|
Zadomowienie
|
dawno mnie tu nie było....
na razie nie ma mi kto zrobić zdjęcia, a sama włosów styłu obcykać dobrze nie potrafię, ale żeby nie być gołosłowną to zrobiłam zdjęcie komórką moim włosom odgarniętym na bok (by jakiś pogląd był, i widać moim zdaniem na nim że nie mam kręconych, a falowane włosy) (głowa myta niecałą dobę temu, znów szampon Johna Friedy dla jasnobrązowowłosych, potem 2x - 1x był 3 dni temu jakoś - odżywka z Nivei Long Repair, która btw nie przypadła mi do gustu, dobrze że to tylko próbka była, a potem po ręczniku standard u mnie czyli Gliss Kur w sprayu ten co ostatnio do rozdwajających się na końcu, wcierka Jantar, balsam na końcówki Joanny Z Apteczki Babunii, spray termoochronny bo jednak musiałam nieco podsuszyć włosy, jedwab Biosilka na końcówki i nieco żelu na puszenie się włosów, którego używam bo muszę go wykończyć) i UWAGA - zdjęcie ma przekłamane kolory (wyglądam jakbym miała 2 kolory na włosach, a tak nie jest) (zresztą nawet kafelki w mojej łazience są niebiesko białe, a nie szare jak na focie; no i ja nie mam różowej skóry Cytat:
Cytat:
i tak to mi włosy za długo schną (ale jak teraz zaczęłam używać wcierki Jantar jakoś to wcieranie jej powoduje, że jednak szybciej są suche --------------------------------- no i znów (po kilku miesiącach eskperymentów z czesaniem włosów na sucho) wróciłam do czesania (drewnianym grzebieniem TBS) ich na mokro (po zdjęciu ręcznika z głowy, odżywce w sprayu itd.) - dzięki temu lepiej się rozczesują i mniej się falują ![]() Cytat:
w takim razie u mnie spring factor nie jest za wysoki a mi odżywka Aussie najbardziej przypadła do gustu ze wszystkich 3 przeze mnie odstatnio próbowanych (mówię o tych do spłukiwania), tylko u ciebie odżywka ma pewno utrwalić skręt, u mnie wręcz odwrotnie to że szampon jest tylko do mycia to akurat wiem od dawna a co do 'coraz mniej' to zaraz było wyjąśnie po nawiasie, może trochę zamotałam, ale chodziło o to że stopniowo coraz rzadziej (na tydzień) prostowałam włosy
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-08-17 o 22:03 Powód: zapomniałam załadować fotę... |
|||
|
|
|
#39840 |
|
Rozeznanie
|
O ja ciem... co mi się porobiło na głowie...
Może i włosy mięciusie, ale jakoś tak mi sie wierzch pokręciłz jakieś 10 com od skóry, co to zawsze chociaż falowane było, grzywa każdy w inną stronę i ogólne wrażenie bałaganu...brrrr..., ale teraz wsuwki i spanie, chyba nawet żel sobie odpuszczę. Zobaczymy, co będzie rano. Kiedyś gdzieś coś czytałam, że włosy można potraktować jakoś olejkami eterycznymi, chyba o końcówki chodziło. Dobry to pomysł? I gdzieś na forum czytałam, ze rycyna zmienia kolor włosów, tzn. ze przyciemnia. To możliwe jest? Bo ja chętnie skorzystam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Brzmi bardzo apetycznie, ale ja nie mogę
wiem ze keidys tak robilam jak nie moglam rozszesac ale to im nie szkodzi czy jak to jest ? 

ale zasuwacie 
A ja, jak to ja, już się napaliłam