|
|
#1741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. VI
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dopiero w połowie, ale podoba mi się bardzo. I nie ma wątku sądowego
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Mi "Ofiara losu" szybko poszła, ale za to "Syrenkę" męczyłam i męczyłam
Mimo wszystko i tak uwielbiam tę sagęCzytam "Cujo" Kinga, już drugi raz. Jutro pędzę do biblioteki po coś nowego
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Zaczynam "Perswazje" Austen, a jutro w podróż zabieram "4.50 z Paddington" Christie
|
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Biegając z nożyczkami Augusten Burroughs
|
#1746 |
|
Rozeznanie
|
,,Biegając z nożyczkami" jest na mojej liście, więc proszę napisz jak Ci się będzie czytało.
![]() Ja sagę Lackberg lubię, i to bardzo. Mi podobała się każda częśc. Na półce już od dłuższego czasu stoi ,,Syrenka", ale czekam na odpowiedni moment ![]() Ja za to skończyłam ,,Czysta jak łza" Harris - podobała mi się - chyba nawet bardziej niż seria o Sookie. Przeraziło mnie coś w książce (nie piszę co, bo nie wiem ile osób już czytało , wkurzyło, że znowu musi byc jakiś wątek romansowy, zakończenie średnie.....A mimo to książka mi się podobała. Z tego, co napisałam wygląda jakby była beznadziejna![]() , a nie jest . Ale przed drugą częścią robię sobie przerwę na ,,niby - poradnik" Chmielewskiej ,,Jak wytrzymac razem ze sobą nawzajem", zawsze chciałam przeczytac ,,Jak wytrzymac z mężczyzną", ale najpierw to mi wpadło w ręce. Oczywiście, mam nadzieję, że się przy tym ubawię Czytał ktoś może coś tego typu Chmielewskiej???Nadal czytam, a właściwie kończę ,,Chimerycznego lokatora" Topora - książka świetna, no pomysł świetny, i cały czas zastanaw2iam się jak to się wszystko zakończy i o co wreszcie chodzi? ![]() Ps. Ktoś tu pisał o ,,Czarnej, bezgwieznej nocy" Kinga, że mu się słabo podoba. Mi się podobała bardzo. I choc jestem maniaczką Kinga, to zdarzyło się pare rzeczy, któr mi się nie podobały, a schematy to On swoje też ma ale ,,Czarna.." moim zdaniem dobra. Inna sprawa, że jeśli ktoś czyta po raz pierwszy Kinga, to nie polecałabym na początek opowiadań, tylko coś z Jego starych, dobrych powieści.No, to tyle moich wynurzen
Edytowane przez granatowyprawieczarny Czas edycji: 2011-08-17 o 21:34 |
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czyta któraś z Was teraz "Świadectwo prawdy" Picoult? Lub pamięta imię głównej bohaterki - tej Amiszki? Bo ja czytałam dawno i nie pamiętam imienia, a wczoraj mama oglądała jakiś film i miałam wrażenie z jej opowiadań, że to na podstawie tej książki. Dodatkowo widziałam fragment i dialogi podobne w książce.
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za odzew właśnie chciałam coś z jego klasyków na początek, ale w bibliotece była tylko ta pozycja, na pewno sięgnę po inne książki Konga
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
Ależ proszę bardzo, i nie ma za co
![]() Przed chwilą skończyłam ,,Chimerycznego lokatora" - książka to dziwna, absurdalna, na swój sposób przerażająca, takie bredzenie chorego umysłu. Cóż, myślę, że książkę można różnie interpretowac -ja jeszcze nie doszłam do ostatecznej ,,mojej" Polecam, jeśli ktoś lubi książki niebanalne![]() A ,,puste miejsce" po tej książce, wypełnię sobie ,,Wampirem z przypadku" Kseni Basztowej ![]() No to, żeby była jasnośc - czytac teraz będę dwie książki (znowu! ), ,,Wampira..." i ,,Jak wytrzymac....' Chmielewskiej
Edytowane przez granatowyprawieczarny Czas edycji: 2011-08-17 o 23:46 |
|
|
|
#1750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skończyłam Historie rodzinne Stuhrów i jestem zachwycona - na prawdę rodzina z ogromną przeszłością i bogatą, ciekawą historią. Zabieram się za Krucha jak lód
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W filmie mówili Katherine, czyli Kate. Tytuł miał "Cała prawda" - wg filmwebu jest to film z roku 2007, a bohaterka nazywała się Kate Fitch
|
|
#1752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy historia kończy się tak samo jak w książce
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Przyczajenie
|
Ja skończyłam "klejnot medyny" - rewelacja... choć rzeczywiście najbardziej wciąga początek... końcówka to troszkę się ciągnie albo ja zniecierpliwiona za bardzo byłam hehe
Teraz zaczynam "Kwiaty od Artiego" B. Asher - książka którą dostałam razem z "Klejnotami..." na początku wakacji i zabrać się nie mogłam... teraz zaczęłam ją zachęcona wrażeniami po "Klejnotach..." Cytat:
nie wiem do wszystkiego trzeba dorosnąć ... teraz chce zrobić drugie podejście do tej autorki... i myślałam jeszcze o "drugim spojrzeniu" - czytał ktoś? jak wrażenia?
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
"Dziewczyna, która igrała z ogniem" S. Larsson
|
|
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze czytałam książki z przymusu zazwyczaj to były lektury. Z własnej woli przeczytałam "dlaczego mężczyźni kochają zołzy" często na wizażu polecane. Ostatnio mam dużo czasu i chciałabym coś zacząć czytać ale nie chce też na początku zniechęcić się do książek. Co byście mi poleciły?
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanek dziewicy P. Gregory
|
|
|
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aktualnie czytam też Jodi "Krucha jak lód" i pomimo ze mam za sobą około 50 stron to już mogę ją polecić, bardzo wciąga. |
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
"Kobieta w klatce"-Jussi Adler-Olsen.Triller,wciąga od pierwszej strony
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
,,Świat według Garpa" - J. Irving
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1763 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczynam przygodę z Vernem. "Pięć tygodni w balonie" właśnie ukończone, kolejne wkrótce.
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam ponownie czytać "Ogary Gabriela" Mary Stewart (ostatni raz czytałam tę książkę, kiedy miałam kilkanaście lat). Mam pierwsze polskie wydanie z 1970 roku
granatowyprawieczarny - z poradników Chmielewskiej czytałam jak wytrzymać z mężczyzną i jak wytrzymać ze współczesną kobietą, całkiem ok obydwie tej, którą Ty masz, niestety nie miałam okazji przeczytać. Podziel się opinią po wszystkim.
|
#1766 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Babunia - Deghelt Frederique, zdecydowanie polecam. Czytała ją któraś z Was może? Kupiłam z ciekawości, bo zaintrygowała mnie recenzja. I nie żałuję!
![]() Opis: Jade, dziennikarka, nie zgadza się, by jej babcię, Jeanne, oddano do domu starców i zamieszkują razem w Paryżu. Ku jej zdumieniu babcia, prosta osiemdziesięciolatka ze wsi, kryje niezwykłą osobowość: przez całe życie potajemnie czytała książki! Jade pokazuje Jeanne rękopis swojej powieści z prośbą o ocenę. Babcia opowie jej w zamian, dlaczego swoje czytanie musiała ukrywać... Rzecz o wzajemnym szacunku i miłości, o literaturze, która łączy ludzi bez względu na wiek i o więzach przeszłości z dniem dzisiejszym. Zaskakująca puenta. |
|
|
|
#1767 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Babunia- Deghelt Frederique, kupiłam bo zaintrygował mnie opis. Nie żałuję. Któraś z Was moze to czytała?
![]() Opis: Jade, dziennikarka, nie zgadza się, by jej babcię, Jeanne, oddano do domu starców i zamieszkują razem w Paryżu. Ku jej zdumieniu babcia, prosta osiemdziesięciolatka ze wsi, kryje niezwykłą osobowość: przez całe życie potajemnie czytała książki! Jade pokazuje Jeanne rękopis swojej powieści z prośbą o ocenę. Babcia opowie jej w zamian, dlaczego swoje czytanie musiała ukrywać... Rzecz o wzajemnym szacunku i miłości, o literaturze, która łączy ludzi bez względu na wiek i o więzach przeszłości z dniem dzisiejszym. Zaskakująca puenta. |
|
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
Od pierwszego wejrzenia - N. Sparks
|
|
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Dzielę się wrażeniami ,,Jak wytrzymac ze sobą nawzajem" Chmielewskiej
Jestem po połowie. I... książka jest zabawna, w fajny, humorystyczny sposób opisane ,,życiowe perypetie obu płci z płcią przeciwną", tylko że trochę jest to oparte na stereotypowym widzeniu ,,baby i chłopa" (ale może o to właśnie chodzi?). Jest też bardzo chaotyczna, moim zdaniem - ale pewnie wynika to z tego, że jest kierowana zarówno do kobiet, jak i mężczyzn. Ale najbardziej razi mnie używanie słów w stylu ,,debilka, idiotka, kretyn, bęcwał, flądra" - to nie można napisac czegoś śmiesznego i z przymrużeniem oka bez takich słów? (Nie to, żebym ja umiałam coś takiego napisac ) Ale ogólnie nie jest to głupia książka, polecam jeśli chce się czegoś dowiedziec (może nic bardzo odkrywczego.... ) i pośmiac przy okazji. Ja sięgnę po inne z tej Jej serii. Napisałam, co myślę o książce, a nie przeczytałam jej jeszcze do końca, jednak sądzę, że dalej będzie w podobnym tonie
Edytowane przez granatowyprawieczarny Czas edycji: 2011-08-18 o 23:35 |
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
"PRZYPADKOWA" autorstwa Ali Smith
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Mimo wszystko i tak uwielbiam tę sagę

, a nie jest