Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 20:58   #3391
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

http://allegro.pl/zara-sukienka-2-wa...767886410.html

zobaczcie inne aukcje, normalnie ta mała dziewczynka ubiera się lepiej niż ja teraz
Jakie cudne płaszczyki ;o aaaaa muszę przyciskać szybko tż z dziewczynką

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:06   #3392
Antiopa7
Raczkowanie

hej wszystkim. mam pytanie do posiadaczek wanienek TEGA. czy kupowałyscie stelaz do tej wanny? ja dzis kupiłam i jakis pokrzywiony mi sie wydaje... alebo ja nie potrafie nałozyc tej wanienki...
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:16   #3393
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Ja mam wanienke ale nie kupowalam do niej zadnego stelazu ....mam nadzieje ze dam rade bez tego
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:16   #3394
anciaahk
kosmitka

Zjadło mi cytaty - o prasowaniu słyszalam, że nie jest konieczne, moja szwagierka nie prasowała, dzieci żyją, mają się dobrze, zero uczuleń itp.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Natalka waży 3200 szyjka "zgładzona" znacz się płaska, rozwarcie na jednego palucha łożysko zaczyna świecić wiec to podobno znak że wszystko jest tuż tuż we wtorek mam się zgłosić na patologie bo mój lekarz ma dyżur, jeśli będzie "obiecująco" to zostaje i rodzimy, jeśli lekarz stwierdzi że jeszcze mam czas to do domku wróce

Ale jak mnie badał to ała, chyba wraził palucha w te rozwarcie bo tak zabolało że ojoj, ale twarda byłam co to dopiero będzie przy porodzie
Oj wyścig widzę o nr 1 trwa . Ogólnie to badanie chyba na takim etapie jest bolesne, a co najmniej nieprzyjemne.
Cytat:
ja ...
od kilku dni stopy mam jak balony, masakra jakaś nic nie pomaga ani zimna woda, ani nogi w górze, ani żele jedynie co to przynoszą na chwile ulge palce u rąk też purchelki, bolą przy zginaniu i dretwieją
Nic lekarz na to nie mówił?? Czyli tylko mój tak panikuje .
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Mnie puchnie nawet twarz. Wczoraj jak mnie koleżanka zobaczyła to powiedziała, że mi się rysy twarzy zmieniły Stopy jak poduszeczki, a dłoni nie mogę zacisnąć w pięści. Biorę chłodne prysznice, dużo piję (wczoraj prawie 4 litry!), odpoczywam z nogami do góry a i tak obrzęk schodzi tylko na chwilę. Jak to się dłużej utrzyma pójdę do lekarza
A kazał Ci lekarz to obserwować? jak się czujesz poza tym? ciśnienie ok?
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
No i wciąz nic nie mam do szpitala i dla Małgosi. Ubranka nie poprane, wózek i lózeczko też nie, wszystko leży gdzies kątem u rodziców. Remont jak trwał tak trwa, pokoj dzieci rozgrzebany... Brzuch mi z dnia na dzien się obniżył (aż poczulam że mała kopie dużo niżej), a ja w czarnej dooopie. I jakos nie moge się zebrać Za to do fryzjera znalazlam czas zeby pójsc. Profilaktycznie - żeby nie miec odrostów na porodówce. Nie ma to jak pokręcony system wartości
Lau witaj w klubie. Mi wczoraj o 21 siostra włosy farbowała, co bym w szpitalu siwizną nie straszyła . Gdzie rozum, zamiast prasować ciuszki dla Franka, to ja się na gwiazdę patologii chciałam zrobić.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
U Anci miejmy nadzieję żeby jeszcze Franek posiedział w brzuchu i że wszsytko dobrze będzie
Oj nieeeeeee, niech wychodzi jak najszybciej, ja tu już nie chcę leżeć.
Rabarbar a jaki jest koszt pobrania takiej krwi? Ja czytałam w jakimś mamowym poradniku, że taka krew nie została jeszcze ani razu wykorzystana i dlatego zrezygnowaliśmy. Ciekawie to opisujesz.

Aa2 śliczne łóżeczko .
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Ancia przesyłam resztki moich pozytywnych fluidów
Aga skoro resztki, to oddaję . Z nawiązką.
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No nie daję rady nadrobić, bo w międzyczasie rozpakowuję przychodzącą pocztę, odbieram telefony i robię pranie.
Agnyska Ty masz biuro w domu czy jak?
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ja na wtorek też się piszę ..jak najbardziej mi pasuje!!! mąż w pon nocki kończy ...odeśpi swoje i na porodówkę...
chyba sobie numery pospisuje...jak się zacznie to sygnały,żeby inne pogonić... a potem się tu czerwono zrobi...
Dopisuję się, nawet na wcześniej niż wtorek, chociaż pewnie u mnie z tym krucho, bo szyjka trzyma się mocno, ma 2 cm.

Wy znowu z tą wagą i wzrostem. Mogę się dopisać, chociaż nie wiem, na ile to miarodajne, bo znowu w tydzień czy półtora mam + 4kg na wadze. Zaczynałam od jakiś 68 kg max, a mam 106 prawie . Wzrost 178 cm.
Ktoś staje w szranki?????

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:18   #3395
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja mam wanienke ale nie kupowalam do niej zadnego stelazu ....mam nadzieje ze dam rade bez tego
własnie podobno od schylania szybko kregosłup wysiadzie
Stary 2011-08-17, 21:20   #3396
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/zara-sukienka-2-wa...767886410.html

zobaczcie inne aukcje, normalnie ta mała dziewczynka ubiera się lepiej niż ja teraz
Jakie cudne płaszczyki ;o aaaaa muszę przyciskać szybko tż z dziewczynką
Wow

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
hej wszystkim. mam pytanie do posiadaczek wanienek TEGA. czy kupowałyscie stelaz do tej wanny? ja dzis kupiłam i jakis pokrzywiony mi sie wydaje... alebo ja nie potrafie nałozyc tej wanienki...
Jeśli to taka z kaczuszką to ja mam i stelaż też i wszystko pasi
coś takiego jak w załączniku mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ec889a979d7b348bd5b27a3492f9dc02.jpg (11,2 KB, 15 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:21   #3397
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie podobno od schylania szybko kregosłup wysiadzie
Ale ja mam duzy stol w jadalni i tak myslalam zeby na nim stawiac a do lazienki tez blisko wiec wszystko ustawione ...w razie czego TZ pomoze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 21:22   #3398
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wow

Jeśli to taka z kaczuszką to ja mam i stelaż też i wszystko pasi
coś takiego jak w załączniku mam
19 natka
dokładnie cos takiego. powiedz mi czy jak dasz na stelaz wanienke to sie nie przekrzywia?
i czy jak ten stelaz złożysz to sa te nogi na rownej wysokości czy jedna nizsza druga wyzsza. mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi bo niewiem czy do sklepu jechac wymieniac jutro.
jak go złoze to tanie ma u gory rownosci tylko jedno nizsze troche od drugiego

edit - hmm teraz widze ze to troche inny stelaż

Edytowane przez Antiopa7
Czas edycji: 2011-08-17 o 21:23
Stary 2011-08-17, 21:23   #3399
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja nawet o szyjce nie słyszałam , raz zapytałam to powiedziała że jest ok
Mi zawsze w trakcie badanie mówi co i jak tam w podwoziu

Chyba czas spać....

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:27   #3400
madzialena-lublin
Rozeznanie

O, widzę temat wanienek!
Ja swojej jeszcze nie mam, to nie wiem jak powinien stelaż wyglądać, ale powiedzcie mi- czy macie wanienki z korkiem? Bo koleżanka taką właśnie ma, kapała młodego przy mnie i jak dla mnie rewelacja, bardzo wygodne rozwiązanie. Tylko jest jeden mega problem- w sklepach w zasadzie takich nie ma, na All. też jest dosłownie kilka. Ciekawe skad to wynika?
Stary 2011-08-17, 21:27   #3401
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Mi zawsze w trakcie badanie mówi co i jak tam w podwoziu

Chyba czas spać....
Wy przynajmniej macie tych ginkow i Wam mowia co tam na dole slychac , ja ma co 2 tyg wizyte u poloznej i nie wiem czy rozwarcie jest i jak z szyjka....slysze tylko caly czas...."very good".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 21:28   #3402
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Malgos ja Cie strasznie przepraszam ale naprawde dzisiaj nie nadrabialam gorliwie wizazu w zwiazku z czym mam pytanie.. powiedz mi kochana, czy to normalne ze na ktg dzidzi przez chwilke sie nie ruszalo a dopiero jak ginka go poklepala( w sensie moj brzuch) to zaczal sie tarmosic? i dlaczego to tak jest ze dziadostwo nie wykrylo skurczu chociaz je miewam i to mocno? to jest ten hormon o ktorym mowilas tak? ze on sie uaktywnia w nocy?
kochana miałam tak kilkakrotnie, mały sie nie ruszał a jak sie go pozaczepiało to dawał czadu .
w danym momencie mogłabys po lekarz, rozluzniona to ma znaczenie , pamietam zawsze po cordafenie skurczy był brak, macica sie nie stawiała.
a w nocy organizm produkuje proglastyne która własnie pobudza macice do pracy , stad skurcze , lub nawet rozpoczecie akcji porodowej

Cytat:
No kurcze to ja mam się niepokoić że 37 tydzień i ja nie mam skurczy, ewentualnie jakieś skurczyki maluśkie? Możliwe że w ogóle można nie mieć aż do porodu?
.
ja bym sie nic a nic nie martwiła, a wrecz cieszyła

Cytat:
\No to jestem po wizycie, ale jakoś smutno mi... Benek ma jakieś dziwne wymiary - głowa urosła nawet ponad miarę, za to brzuch (dwa razy mierzony dla pewności, po odczekaniu) jakoś marnie. Waga wzrosła tylko o 300-400 g, a to mało, teraz waży ok. 2 500 g. Gin podejrzewał niedotlenienie, pytał czy dziecko dużo się rusza (całe szczęście tak), dość długie było to usg, sprawdzał przepływy w naczyniach mózgowych, w pępowinie, ale są ok. Tylko łożysko ma jakieś złogi (stopień dojrzalości II/III) i podejrzewa, że to może przez to. Wszystko jest jeszcze w normie, ale tak na granicy. Kazał mi dużo leżeć na lewym boku, żeby lepiej dotlenić dziecko. No i wizytę mam przyspieszoną, za 2 tygodnie i wtedy zobaczymy jak Benuś urósł i zbada mi wtedy jak szyjka się trzyma. Kategorycznie mam nie rodzić teraz, tylko upaść go do 3 kilo Nie zapowiada się jednak bardzo duży dzieciaczek
Agnysko, u mnie tez była róznica i to własnie koło dwóch tygodni, ale lekarz nie siał paniki, mówił ze przurodzeniu sie okaze, a usg jest szacunkowe.
tez mam łozysko 2/3 stopień juz

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:29   #3403
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
19 natka
dokładnie cos takiego. powiedz mi czy jak dasz na stelaz wanienke to sie nie przekrzywia?
i czy jak ten stelaz złożysz to sa te nogi na rownej wysokości czy jedna nizsza druga wyzsza. mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi bo niewiem czy do sklepu jechac wymieniac jutro.
jak go złoze to tanie ma u gory rownosci tylko jedno nizsze troche od drugiego

edit - hmm teraz widze ze to troche inny stelaż
U mnie to wygląda dokładnie tak jak w załączniku Jedna noga jest wyżej i z tej strony jest kaczuszka na wanience, a druga noga niżej i tam jest ta strona z miejscami na mydełko Nic się nie przekrzywia

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-17, 21:29   #3404
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
O, widzę temat wanienek!
Ja swojej jeszcze nie mam, to nie wiem jak powinien stelaż wyglądać, ale powiedzcie mi- czy macie wanienki z korkiem? Bo koleżanka taką właśnie ma, kapała młodego przy mnie i jak dla mnie rewelacja, bardzo wygodne rozwiązanie. Tylko jest jeden mega problem- w sklepach w zasadzie takich nie ma, na All. też jest dosłownie kilka. Ciekawe skad to wynika?
Szczerze to nie widzialam wanienek z korkiem.... ale w sumie musialabys taka wanienke miec w wanie no bo jak z niej wylejesz wode...?
Stary 2011-08-17, 21:30   #3405
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

A kazał Ci lekarz to obserwować? jak się czujesz poza tym? ciśnienie ok?
Oprócz opuchlizny nic się nie dzieje. Ciśnienie mam jak zawsze 90/50 czyli moja norma. Więc nie podejrzewa zatrucia, ale mam się obserwować. Jakby cokolwiek innego czy niepokojącego zaczynało się dziać mam się od razu pojawić

Dobrze, że u Ciebie też okazało się że to nie zatrucie. Ja też bardzo bałabym się dłuższego pobytu w szpitalu, ale wszystko dla dobra maluszka

Cytat:
Jak tak was czytam i widzę jaką macie świadomość wszystkiego. Tzn jaka starość łożyska, jakie rozwarcie, jaka długość szyjki, przepływy itp. to chyba jednak złego ginekologa wybrałam od was dopiero o takich cudach słyszę.
Często jest tak, że ginekolog sprawdza wszystko, ale jak jest w porządku to nie informuje pacjentki. Także nie masz się co martwić

Cytat:

No to jestem po wizycie, ale jakoś smutno mi... Benek ma jakieś dziwne wymiary - głowa urosła nawet ponad miarę, za to brzuch (dwa razy mierzony dla pewności, po odczekaniu) jakoś marnie. Waga wzrosła tylko o 300-400 g, a to mało, teraz waży ok. 2 500 g. Gin podejrzewał niedotlenienie, pytał czy dziecko dużo się rusza (całe szczęście tak), dość długie było to usg, sprawdzał przepływy w naczyniach mózgowych, w pępowinie, ale są ok. Tylko łożysko ma jakieś złogi (stopień dojrzalości II/III) i podejrzewa, że to może przez to. Wszystko jest jeszcze w normie, ale tak na granicy. Kazał mi dużo leżeć na lewym boku, żeby lepiej dotlenić dziecko. No i wizytę mam przyspieszoną, za 2 tygodnie i wtedy zobaczymy jak Benuś urósł i zbada mi wtedy jak szyjka się trzyma. Kategorycznie mam nie rodzić teraz, tylko upaść go do 3 kilo Nie zapowiada się jednak bardzo duży dzieciaczek
Każdy jest inny Tak jak i dorośli ludzie, nasze dzieciaczki się różnią i nie do końca wpasowują w sztywne normy tabelkowe co nie znaczy że cokolwiek jest źle

Cytat:
Jeju tak się patrzę na siebie i podziwiam tż że jeszcze nie uciekł daleko
Grubasek, jakaś niedomalowana, niedoczesana, buzia jak księżyc w pełni, coś mi zaczęło wyskakiwać wszędzie jakieś krostki przebarwienia- a teraz jeszcze popatrzyłam na nogi swoje a tam busz
Jak patrzę na sibie to mam dokładnie te same przemyślenia, a mój mąż jeszcze codziennie mi mówi że pięknie wyglądam

Cytat:

Ja też biorę Magne B6, zresztą tak jak w pierwszej ciąży

Ja biorą na skurcze, 4 razy po 2 tabletki

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Szczerze to nie widzialam wanienek z korkiem.... ale w sumie musialabys taka wanienke miec w wanie no bo jak z niej wylejesz wode...?
Pod spodem jest rurka z wiaderkiem także pomyślano nawet o odpływie
Stary 2011-08-17, 21:30   #3406
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
O, widzę temat wanienek!
akurat na temat takiej wanienki nic nie wiem....
dla mnie wszystko jedno w sumie czy korek otworze czy ta wanne przekrece i wyleje wode
Stary 2011-08-17, 21:34   #3407
anciaahk
kosmitka

Agnieszka doczytałam o humorku , mam nadzieję, że pod wieczór troszkę lepszy.

Cytat:
babe wysłac na zakupy i obkupi sie jak 150 odwiedziłam dwa komisy dzieciece i znowu jestem bogatsza o kilka ciuszków nastepna pralka sie zbiera
Ty to masz zawzięcie na te zakupy, nadrabiasz chyba stracony czas . I chyba chcesz tego Stanisława szybciej jednak powitać, co? przyznaj się
Cytat:
a właśnie - jaki smoczek dla maluszka na początek??
Ja kupiłam ortodontyczny MAM. Ale jakiś drogi, już teraz nie pamiętam. I do tego pjemnik na smoczek.
Cytat:
Ja też spakowałam smoczek i już bez pampersów i podpach nie mieszczę się w torby
U nas nie kazała, to nie pakowałam. A jakoś go wyparzałaś specjalnie i spakowałaś???
Cytat:
właśnie wyjęłam swoje pranie, pościel, ochraniacz, prześcieradła, rożek i wszystko takie jak włożyłam, kolorki są takie same jak były a kupowałam pościel u tego sprzedawcy "mato-tato.."
Czyli kolejna osoba potwierdza tego sprzedawcę, dla mnie też sprawdzony.
Cytat:
anciaahk
Super Kochana, że się odezwałaś Zdaję sobie sprawę, że leżenie w szpitalu to nic przyjemnego, ale przynajmniej jesteś pod stałą opieką. Bądź dzielna
Staram się, ale ciężko, jakoś łapię doła, a niby taka twardzielka ze mnie. Jak mąż pojechał, to wpadlam w taki atak płaczu, że nie mogłam się uspokoić.
Cytat:
To zależy jak dużo masz przestrzeni, jak mieszkałam w domku to wolałam mieć leżaczek i dziecko blisko np w kuchni czy jak coś na dole robiłam, zresztą teraz w mieszkaniu też się przyda
A takie nieruchliwe to i na łóżku może położyć, byle pilnować w razie co
Kojec to dla mnie za wcześnie
Mam dużo miejsca na dole, a sypialnie na górze. Na dole jest kuchnia z salonem. Może więc leżaczek to dobry pomysł, bo kanapa taka jakaś nieduża się wydaje. A w foteliku samochodwym chyba niewygodnie??
Cytat:
Ancia, fajnie, że się odzywasz i cieszę się że wygląda na brak tego zatrucia. Dziękuję za życzenia.Może jeżeli nie stwierdzą niczego niepokojącego to wyjdź na własne życzenie... czy coś?
Na własne bym się bała, ale będę z nimi twardo negocjować.
Cytat:
wiem ciężko, ale trzeba dać radę dla dziecka, nastawićs się pozytywnie, bo im bardziej będziesz się smucić tym bardziej będziesz przygnębiona .. dasz radę naprawdę ;*
Oj Małgosia, nawet nie myślalam, że to leżenie w szpitalu może być takie trudne.

Ciężko Was nadrobić, bo przerywam. Robili mi ktg ponad godzinę, bo cały czas gubił się puls, a to znowu mały był zbyt ospały,a to znowu coś innego.
Wieczorny pomiar ciśnienia do , bo robili tym elektronicznym i wyszło prawie 150. Ale może to i lepiej, niech wywołują Franka z lasu .

Stary 2011-08-17, 21:36   #3408
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
O, widzę temat wanienek!
Gdzieś taką widziałam ale moja nie ma korka. Mi to tam obojętne jakoś

Moje dziecko maltretuje mi brzoskwinkę od środka Okropnie nieprzyjemne uczucie

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-17, 21:37   #3409
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja biorą na skurcze, 4 razy po 2 tabletki
Ja bardziej profilaktycznie po tym, jak w nocy zaatakowały mnie skurcze łydek, więc biorę wieczorem 2 tabletki

Cytat:
Mam dużo miejsca na dole, a sypialnie na górze. Na dole jest kuchnia z salonem. Może więc leżaczek to dobry pomysł, bo kanapa taka jakaś nieduża się wydaje. A w foteliku samochodwym chyba niewygodnie??
.
Wygodniej w leżaczku jednak

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 21:42   #3410
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to masz zawzięcie na te zakupy, nadrabiasz chyba stracony czas . I chyba chcesz tego Stanisława szybciej jednak powitać, co? przyznaj się

hhehe chce chce a może inaczej nie obraziłabym sie na niego
Ciężko Was nadrobić, bo przerywam. Robili mi ktg ponad godzinę, bo cały czas gubił się puls, a to znowu mały był zbyt ospały,a to znowu coś innego.
Wieczorny pomiar ciśnienia do , bo robili tym elektronicznym i wyszło prawie 150. Ale może to i lepiej, niech wywołują Franka z lasu .
wkurzające to KTG nie ? Jeszcze jak zanika tętno to takie flustrujące

wywoałać franka z lasu

Cytat:
Moje dziecko maltretuje mi brzoskwinkę od środka Okropnie nieprzyjemne uczucie
uczucie bezcennie nie ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:43   #3411
MoniaZ82
Wtajemniczenie

[QUOTE=anciaahk;28818909

.[/QUOTE]

Ja tez mam sypialnie na gorze i sie zastanawialam co bedzie najlepsze dla malej. Ale nie wiem jakie lezaczki sa najlepsze.....moze ktoras doradzi
Stary 2011-08-17, 21:46   #3412
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
wkurzające to KTG nie ? Jeszcze jak zanika tętno to takie flustrujące

wywoałać franka z lasu

uczucie bezcennie nie ?

Tak bezcenne, ze aż podskakuję na tapczanie Ale czy to oznacza, że mały się "wstawia" Bo do tego boli mnie spojenie łonowe Dlaczego wizytę mam dopiero w poniedziałek

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-17, 21:46   #3413
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
O, widzę temat wanienek!

wanienka

ja mam taką wanienkę .. i ona ma korek do spuszczania z niej wody..

(nie wiem jak wy to robicie,ze nie widać linku..tylko pod słowem jest ten link ukryty ??? help )

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-17 o 21:55
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 21:46   #3414
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A pytalam ostatnio czy ktoras juz pije herbate z lisci malin???
Stary 2011-08-17, 21:48   #3415
cotynato
Zakorzenienie

O tak nie ma to jak maltretacja brzoskwinki.

Ancia nie pomyślałam żeby go wyparzać wsadziłam w opakowaniu... Hmmm.

Wymianka.
Stary 2011-08-17, 21:49   #3416
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

ja miałam pić od skończonego 37tyg. ale że tż ma nocki ,to zaczynam pić od weekendu

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:51   #3417
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBA&dur=239

ja mam taką wanienkę .. i ona ma korek do spuszczania z niej wody..

(nie wiem jak wy to robicie,ze nie widać linku..tylko pod słowem jest ten link ukryty ??? help )
Wpisujesz słowo, zaznaczasz myszką na ciemno, naciskasz globusik na górze - wklejasz link i już

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Ja jeszcze nie kupiłam.
A masujecie-rozciągacie szyjkę lub ćwiczycie?

Wymianka.
Stary 2011-08-17, 21:53   #3418
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałam pić od skończonego 37tyg. ale że tż ma nocki ,to zaczynam pić od weekendu
Ciekawe czy beda efekty...ja pije dwa razy dziennie

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Wpisujesz słowo, zaznaczasz myszką na ciemno, naciskasz globusik na górze - wklejasz link i już

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ja jeszcze nie kupiłam.
A masujecie-rozciągacie szyjkę lub ćwiczycie?
Nie cwicze i nie masuje.....jakis taki ze mnie len.....
Stary 2011-08-17, 21:55   #3419
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia
kochana dużo uśmiechu dla Ciebie!! Nie przejmuj się i nie smutaj. Już niedługo utulisz Franka, na którego tak długo czekałaś

A my jutro zamawiamy wózek
Oj cieżko o uśmiech, tłumaczę sobie, ale nie pomaga. Jakaś tępa strzała jestem.
A wózek w końcu jaki?
Cytat:

Kochana nie dziwię się ze teraz wolałabyś być w domku, ale masz racje to wszystko dla Frania moż ejednak wypuszczą Cię wcześniej do domu :Przytul:
Cieszę się, że to nie zatrucie
Acelinko to póki co moja teoria, że to nie zatrucie. Nikt mi nic nie mówi. Nie wiem, czy gratulowałam Ci wizyty?? Jak nie, to gratuluję. Co lekarz mówił na opuchliznę??
Cytat:
No to jestem po wizycie, ale jakoś smutno mi... Benek ma jakieś dziwne wymiary - głowa urosła nawet ponad miarę, za to brzuch (dwa razy mierzony dla pewności, po odczekaniu) jakoś marnie. Waga wzrosła tylko o 300-400 g, a to mało, teraz waży ok. 2 500 g. Gin podejrzewał niedotlenienie, pytał czy dziecko dużo się rusza (całe szczęście tak), dość długie było to usg, sprawdzał przepływy w naczyniach mózgowych, w pępowinie, ale są ok. Tylko łożysko ma jakieś złogi (stopień dojrzalości II/III) i podejrzewa, że to może przez to. Wszystko jest jeszcze w normie, ale tak na granicy. Kazał mi dużo leżeć na lewym boku, żeby lepiej dotlenić dziecko. No i wizytę mam przyspieszoną, za 2 tygodnie i wtedy zobaczymy jak Benuś urósł i zbada mi wtedy jak szyjka się trzyma. Kategorycznie mam nie rodzić teraz, tylko upaść go do 3 kilo Nie zapowiada się jednak bardzo duży dzieciaczek
Agnyska nie smutaj się, wszystko będzie dobrze i na pewno dzidzia rozwija się zdrowo. Lekarze wolą dmuchać na zimne i obserwować. Mój teraz też niewiele przytył, w sumie chyba właśnie 400 gram. A głowę też ma większą od reszty i to sporo, lekarz kazał się tym nie przejmować, podobno łatwiej potem urodzić.
Cytat:
Aniu... smuć tu ile potrzebujesz.. mam nadzieję,że jednak wypuszczą was przed porodem do domu.
a jak nie...to pamiętaj ,że to dla Frania... i dasz radę-dla niego!
3maj się kochana ciepło
. Podzielisz się barszczykiem?

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Fajnie, że się odezwałaś i że to raczej nie to zatrucie Trzymam kciuki za to zeby pobyt w szpitalu był jak najkrótszy - trzymajcie się tam dzielnie z Frankiem
Staramy się trzymać, a raczej rozpakować, ino nie wiem jak.
Cytat:
I zaczynają się smsy w stylu "już?"

Dobrze, ze to jednak nie zatrucie Czasami te elektroniczne dużo zawyżają
Trzymaj się
Oj, jeszcze mnie nikt o to nie pyta, ale teść zakazał wracać do domu bez wnuka .

Cytat:
O, widzę temat wanienek!
Ja mam normalną, w sklepach takie z korkiem widziałam. Ale nie straszcie mnie stelażem, bo nie próbowałam testować czy pasuje.
Cytat:
Oprócz opuchlizny nic się nie dzieje. Ciśnienie mam jak zawsze 90/50 czyli moja norma. Więc nie podejrzewa zatrucia, ale mam się obserwować. Jakby cokolwiek innego czy niepokojącego zaczynało się dziać mam się od razu pojawić

Dobrze, że u Ciebie też okazało się że to nie zatrucie. Ja też bardzo bałabym się dłuższego pobytu w szpitalu, ale wszystko dla dobra maluszka
To rzeczywiście ciśnienie masz w porządku, niskie, to i pewnie opuchlizna sama w sobie nie jest niebezpieczna. A wyniki jakieś na zatrucie robiłas?
Z tym zatruciem, to tak jak pisałam, to moja teoria .
Cytat:
Wygodniej w leżaczku jednak
A tak się przed nim bronię, rękoma i nogami.

Stary 2011-08-17, 21:56   #3420
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
akurat na temat takiej wanienki nic nie wiem....
dla mnie wszystko jedno w sumie czy korek otworze czy ta wanne przekrece i wyleje wode
No właśnie pod taką wanienkę stawiasz wiaderko i cała woda do niego spływa, (albo są takie z wężykiem, który wsadzasz do wanny, jak pisała kaileight), nie trzeba tachać całej niewygodnej wanienki. Moja koleżanka tak robiła, ze wanienkę miała w pokoju, w wiaderku przynosiła sobie wodę do kąpieli i potem w wiaderku wynosiła "brudną". Tak sobie myślę, że na początku, jak wody wlewa się niewiele to może nie tak ważne, ale z czasem, jak będzie jej coraz więcej, to naprawdę wygodnie.

Zmykam spać, spokojnej nocki wszystkim brzuchatkom

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości