Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 23:01   #4141
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

tak to jest jak sie spelnia ambicje rodzicow "bo tak bedzie lepiej" no ale czasu nie cofniesz
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:02   #4142
rudy_moniq
Zadomowienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość
moim skromnym studenckim zdaniem (wykształtowanym przez naszych profesorów) możesz sobie tak na prawdę przerwę robić kiedy chcesz najlepiej po ok 2 latach sobie zrobić przerwę -generalnie wersja pierwsza jest bardziej słuszna. Nie wierz lekarzom, którzy Ci mówią, że te leki są delikatne - g..no prawda. To są hormony i tu nie ma żartów. Do tego- obciążają nie tylko wątrobę ale i chociażby układ krążenia! Gdybyś zapytała mnie jak to rozpracować - ja bym proponowała 2 lata brać 4-6miesięcy nawet przerwę (bo w krótszym czasie ciężko regularność miesiączek ocenić) i potem jak jest OK można wznowić, ale każdy gin ma swoją teorię. Z tym że tak jak mówię - nie prawdą jest, że są to leki łagodne!
matko, dlaczego dopiero teraz spadłaś mi z nieba!? odstawiłam tabsy 3 miechy temu, ale cały czas odczuwam problemy z krążeniem mam nadzieję, że wszystko się wyrówna... jeśli nie, to poproszę gina o badania kardiologiczne w listopadzie

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:04   #4143
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
tak to jest jak sie spelnia ambicje rodzicow "bo tak bedzie lepiej" no ale czasu nie cofniesz
Niestety. Czuję się okropnie bo wiem, że za żadne skarby nie pójdę na aplikację, a sam mgr prawa obecnie pracodawcom nie zaimponuje.

~Xbox & rock fan
Galadriela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:06   #4144
sylvi_86
Zakorzenienie

teraz zadnen mgr nie robi wrazenia;/
Stary 2011-08-17, 23:09   #4145
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
moniq.. B. mial taka wade tylko ze z 2jka a byla cofnieta z 3-4 mm wglab,, wygladal jakby byl bez zeba

i bez żadnych dołów proszeeeeee
o matko... to zaczynam się cieszyć że ja mam cofniętą 4 a nie 2
a dół jak stąd do Chin dla pocieszenia pooglądam moją wymarzoną sale
Cytat:
Napisane przez Galadriela87 Pokaż wiadomość
Ech.
No my dzieci nie planujemy w przeciągu najbliższych 5 lat albo i więcej (albo w ogóle) i troszkę boję się tak manipulować hormonami. Największy problem jest z tym, że zarówno ja, jak i mój TŻ kiepsko reagujemy na lateks i pigułki są dla nas wybawieniem.
są też gumki 'nielateksowe' dla uczuleniowców, ale nie wiem z czego one są robione (ze zwykłej gumy ) może spróbujecie? zapytajcie w aptece
ehh ciężko cokolwiek doradzić z tymi studiami... cóż, myślę, że na wstępie rzeczywiście trzeba dobić do mgr, a zatrudnienie myślę, że gdzieś znajdziesz, chociaż z mniejsze pieniądze, ale wtedy będzie mogła zacząć realizować się w wybranym kierunku no i kombinować usamodzielnienie

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-08-17 o 23:11
Stary 2011-08-17, 23:10   #4146
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
Ech.
No my dzieci nie planujemy w przeciągu najbliższych 5 lat albo i więcej (albo w ogóle) i troszkę boję się tak manipulować hormonami. Największy problem jest z tym, że zarówno ja, jak i mój TŻ kiepsko reagujemy na lateks i pigułki są dla nas wybawieniem.

To tym bardziej dbaj o siebie. Tak do 2-3 lata dobrze zrobić przerwę, nie zapominaj o cytologii i nie polecam Wam - ogólnie do dziewczyn się zwracam- ślepego przepisywania recept. Takie coś nie wnosi za dużo. Znajdźcie raz na te 3miesiące lub nawet na pół roku czas, pokażcie się ginekologowi, bo te tabletki na prawdę mogą wyrządzić sporo krzywdy w organizmie kobiety!
Też za dobrze na lateks nie reaguję, a bez żelu nawilżającego to w ogóle już nawet nie ma szans - wszystko mnie po tym szczypie :/
Choć z odstawianiem też są cyrki. Ja odstawiłam tabsy rok temu- co pół roku mam ataki bólu brzucha, trafiam na pogotowie- diagnoza=torbiel...

Galadriela- nie planujecie dzieci?? Mnie takie postawy zawsze zasmucają. Ja z moim TŻ nie umiemy się doczekać, kiedy będziemy wreszcie mogli mieć pociechy!... ale tu jeszcze minimum 3 lata tzn za 2 (po ślubie) będziemy mogli zacząć się starać o dzieciak...choć wiadomo - czasami Opatrzność chce inaczej niż my chcemy

moniq- no możesz po prostu iść do przychodzi i poprosić o zwykłą morfologię krwi nie kosztuje to wiele, więc NFZ zapłaci

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:10   #4147
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
ożesz Ty kurde! polecę jutro po robocie (a przed finessem) sprawdzić! może cos upoluję a potem z dywanem pójde na fitness
Będzie robił za karimatę

Galadriela, a nie myślisz o tym, żeby jeszcze pójść na tą ASP? Jeszcze nic nie jest straconego

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:11   #4148
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
teraz zadnen mgr nie robi wrazenia;/
Co innego inż.
Mój TŻ poszedł na studia dopiero w zeszłym roku, bo robił do tej pory kursy programowania i czegoś tam jeszcze (nie znam się na tym). Obecnie studiuje na polibudzie i już bez problemu znalazł pracę w branży. Zarabia niewiele, bo 1200 brutto, ale jest opcja dość szybkiego awansu i jak na studenta, to raczej dobra płaca.

Jako grafik kokosów też bym nie zarabiała, ale przynajmniej bym się czuła spełniona.

~Xbox & rock fan
Stary 2011-08-17, 23:13   #4149
Calipso88
Zadomowienie

Studia "dla rodziców" to wg mnie kompletny absurd. Mój ojciec chciał, żebym poszła na germanistykę (jestem dwujęzyczna i zrobiłabym studia z przysłowiowym palcem w :dupa a ja twardo obstawałam przy swoim i na germanistykę nie poszłam i baardzo się z tego tytułu cieszę d

Stary 2011-08-17, 23:13   #4150
aQ01
Zadomowienie

Dokładnie, teraz liczy się najbardziej inż. lub technikum

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:17   #4151
Calipso88
Zadomowienie

Ba- teraz nawet czasami łatwiej ludziom z fachem po zawodówce znaleźć robotę (lakiernik, mechanik....) niż kolejnemu mgr po studiach na kierunku "byle być mgr", ale po prawie ma przecież jeszcze sporo możliwości. Nie znajdziesz nic co Cię zainteresuje? Z drugiej strony - nie musisz moim zdaniem rezygnować z marzeń. Grafikiem zawsze jeszcze możesz zostać! I jako dobry grafik -wierz mi, możesz zgarnąć kokosy (dziewczyna mojego kuzyna jest w Niemczech grafikiem i zarabia nieźle)

Stary 2011-08-17, 23:17   #4152
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Dokładnie, teraz liczy się najbardziej inż. lub technikum
otoz to;/
Stary 2011-08-17, 23:19   #4153
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
są też gumki 'nielateksowe' dla uczuleniowców, ale nie wiem z czego one są robione (ze zwykłej gumy ) może spróbujecie? zapytajcie w aptece
O! Pierwsze słyszę i z chęcią podpytam.

Cytat:
ehh ciężko cokolwiek doradzić z tymi studiami... cóż, myślę, że na wstępie rzeczywiście trzeba dobić do mgr, a zatrudnienie myślę, że gdzieś znajdziesz, chociaż z mniejsze pieniądze, ale wtedy będzie mogła zacząć realizować się w wybranym kierunku no i kombinować usamodzielnienie
Na ASP, to już raczej nie mam szans, bo są młodsi i bardziej utalentowani ode mnie. Muszę wziąć się w garść, skończyć to przeklęte prawo i wtedy zacznę kombinować.

Cytat:
To tym bardziej dbaj o siebie. Tak do 2-3 lata dobrze zrobić przerwę, nie zapominaj o cytologii i nie polecam Wam - ogólnie do dziewczyn się zwracam- ślepego przepisywania recept. Takie coś nie wnosi za dużo. Znajdźcie raz na te 3miesiące lub nawet na pół roku czas, pokażcie się ginekologowi, bo te tabletki na prawdę mogą wyrządzić sporo krzywdy w organizmie kobiety!
Też za dobrze na lateks nie reaguję, a bez żelu nawilżającego to w ogóle już nawet nie ma szans - wszystko mnie po tym szczypie :/
Choć z odstawianiem też są cyrki. Ja odstawiłam tabsy rok temu- co pół roku mam ataki bólu brzucha, trafiam na pogotowie- diagnoza=torbiel...

Galadriela- nie planujecie dzieci?? Mnie takie postawy zawsze zasmucają. Ja z moim TŻ nie umiemy się doczekać, kiedy będziemy wreszcie mogli mieć pociechy!... ale tu jeszcze minimum 3 lata tzn za 2 (po ślubie) będziemy mogli zacząć się starać o dzieciak...choć wiadomo - czasami Opatrzność chce inaczej niż my chcemy
Badam się 2 razy do roku i oczywiście obowiązkowo cytologia. Robię też raz na rok usg jajników. Nie jest to teoretycznie niezbędne, ale jakoś czuję się z tym lepiej.

Nie napisałam, że to "w ogóle" jest naszą ostateczną decyzją, ale jest również taka opcja, bo oboje nie czujemy zupełnie instynktu rodzicielskiego. Jednak dobrze wiem, że czasem przychodzi on w najmniej oczekiwanym momencie dlatego też wspomniałam o najbliższych 5 latach w których na pewno nie będziemy się starać o dziecko (ze względów materialnych) nawet, jeżeli pojawi się u nas chęć.

~Xbox & rock fan
Stary 2011-08-17, 23:21   #4154
Calipso88
Zadomowienie

Moja kuzynka też nie chciała dzieci. W sumie pobrała się ze swoim i po 5 latach okazało się, że w pracy byłą taka sytuacja, że OPŁACAŁO jej się zajść w ciążę. Zaszła, urodziła, 3 lata później kolejne i ma taki instynkt macierzyński teraz jak mało kto! Daj się więc Galadriela zaskoczyć własnej psychice

Nic dziewczęta-kładę się spać, bo z rana wcześnie z moim psem na kastrację jadę- nie pośpię :/
DOBRANOC!

Edytowane przez Calipso88
Czas edycji: 2011-08-17 o 23:24
Stary 2011-08-17, 23:25   #4155
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
Studia "dla rodziców" to wg mnie kompletny absurd. Mój ojciec chciał, żebym poszła na germanistykę (jestem dwujęzyczna i zrobiłabym studia z przysłowiowym palcem w :dupa a ja twardo obstawałam przy swoim i na germanistykę nie poszłam i baardzo się z tego tytułu cieszę d
Jestem najlepszym dowodem na to, że stereotyp rozpieszczonego jedynaka nie zawsze sprawdza się w rzeczywistości.
Skończyłam to liceum, które wybrali mi rodzice. Poszłam na studia, które wybrali mi rodzice. Dobrze, że TŻ sama sobie mogłam wybrać.

Calipso88 chyba zabiorę się za prawo międzynarodowe, a po studiach pouczę się jakiegoś dalekowschodniego języka, bo to akurat lubię.

~Xbox & rock fan
Stary 2011-08-17, 23:26   #4156
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie jesteśmy troszkę bardziej dziecinni i później dojrzewamy do takich decyzji.

A TŻ jest jak najbardziej "na tak". Tylko, że razem wychodzimy z założenia, że najpierw trzeba mieć jakiekolwiek warunki, a potem dopiero ślub. Nie wyobrażam sobie mieszać z mężem u moich rodziców...oszalałabym chyba.
A pisałaś ile macie lat? bo chyba coś przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
No, no, ładne ząbki ile jeszcze musisz nosić aparat?

wiecie co? Powiedziałam mamie, ze byłam u ginekologa, i że będę musiała jakąś bardzo małą dawkę hormonu brać, a ona juz w taką panikę w padła, że od razu niby raka dostanę :/ strasznie żałuję, że jej o tym powiedziałam, bo ona totalnie panikuje a chwilami ma myślenie jak taka typowa stara babcia... ;/ nie powinnam tak pisać o mojej mamie, ale po prostu nie mogę słuchać już tych jej wykładów. A najgorsze jest to, że ona nei przyjmuje zdania innego niz swoje własne...
Mutny współczuję... rozumiem cię z tym gadaniem. Nie przejmuj się i najlepiej nie wdawaj się w dyskusje

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Też chodzę prywatnie, ale płacę wyłącznie za wizytę z badaniami
Ja też nie płacę za recepty... rany żeby 90 zł brać za wypisanie kilku słów? no ludzie... zdzierstwo w biały dzień!

Chyba coś nie doczytałam ale jak to naszej Kamejce zabrali wizaż w pracy zróbmy protest
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:27   #4157
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
Moja kuzynka też nie chciała dzieci. W sumie pobrała się ze swoim i po 5 latach okazało się, że w pracy byłą taka sytuacja, że OPŁACAŁO jej się zajść w ciążę. Zaszła, urodziła, 3 lata później kolejne i ma taki instynkt macierzyński teraz jak mało kto! Daj się więc Galadriela zaskoczyć własnej psychice
DOBRANOC!
Pewnie tak będzie.

Spokojnej nocy Calipso.

Edit:

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
A pisałaś ile macie lat? bo chyba coś przeoczyłam
Nie, nie pisałam. Ja w październiku kończę 24 lata, a mój TŻ ma 22.

~Xbox & rock fan

Edytowane przez Galadriela87
Czas edycji: 2011-08-17 o 23:31
Stary 2011-08-17, 23:37   #4158
aQ01
Zadomowienie

Trzymajcie jutro z rana za mnie kciuki bo obcinam sobie grzywkę (sama)

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:44   #4159
sylvi_86
Zakorzenienie

ja czesto sobie grzywke obcinalam hihi ale trzymam kciuki
Stary 2011-08-17, 23:46   #4160
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
(...) moniq- no możesz po prostu iść do przychodzi i poprosić o zwykłą morfologię krwi nie kosztuje to wiele, więc NFZ zapłaci
ale jak to? moge sobie iść do okienka i powiedzieć 'poproszę badanie krwii'? i jak za dotknięciem magicznej różdżki po prostu bez fochów zrobią mi to badanie? to jakieś marzenia... no i przede wszystkim czy w tych podstawowych wynikach jest podana krzepliwość krwi? (tzn. jeśli wiesz, powiedz jakie ma oznaczenia, ja nie umiem czytać wyników badań)
skoro już Cię męczę, powiedz jeszcze, czy jest możliwe 'odziedziczenie' niedomykającej się zastawki po babci? (babcia ze strony taty)
przepraszam, jeśli zarzuciłam Cię pytaniami, na które może nie znasz odpowiedzi
poszłaś już spać, ale proszę odpowiedz jutro
dobrej nocy

ja też już uciekam Dziewczynki papa

Stary 2011-08-18, 07:01   #4161
natasia20
Zakorzenienie

Hej dzieczyny
Ja znów wpadam napisać ze szykuję się do pracy Nadrobię jak wrócę
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:07   #4162
studi
Zakorzenienie

Kamea o nieeeee- z kim ja teraz będę co rano plotkowac jak Ty bez wizażu(((((
Bry!
Stary 2011-08-18, 07:09   #4163
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Kamea o nieeeee- z kim ja teraz będę co rano plotkowac jak Ty bez wizażu(((((
Bry!
hej ja do września jestem z rana
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:30   #4164
jlys
Zakorzenienie

hejka
mialam z mama nad Zegrze jechac ale sądząc po pogodzie chyba a nie Zegrze:/
Marlena tylko do końca listopada? pogielo ich ;/ ? i co teraz w listopadzie znow na komisje :? choc dobrze, ze choc na tyle dostalas...
kamea o nie , jak mogli to zrobić to co teraz bedziesz tylko po pracy wpadac do nas
Mutny zazdoszcze , ze na weekend gdzies pojedziecie

a dzis znow pobudeczka z tż o 6 ale bylo barrrdzo fajnie, prawie na autobus sie spoznil

jutro do księdza A Potem jak bedziemy w humorach to chyba do kina wykorzystac te vouchery

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-08-18 o 07:43
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:25   #4165
studi
Zakorzenienie

Jlys a na co idziecie?
ktos oglądał Wodę dla słonia?bym sobie obejrzała?????
Stary 2011-08-18, 09:20   #4166
_kamea_
Zakorzenienie

DZIAŁA NET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Poszliśmy rano do dyrektora z tym problemem no i informatyk znalazł się zaraz potem na dywaniku
Stary 2011-08-18, 10:09   #4167
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
DZIAŁA NET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Poszliśmy rano do dyrektora z tym problemem no i informatyk znalazł się zaraz potem na dywaniku
Czyli można plotkować
Martika654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:12   #4168
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
ale jak to? moge sobie iść do okienka i powiedzieć 'poproszę badanie krwii'? i jak za dotknięciem magicznej różdżki po prostu bez fochów zrobią mi to badanie? to jakieś marzenia... no i przede wszystkim czy w tych podstawowych wynikach jest podana krzepliwość krwi? (tzn. jeśli wiesz, powiedz jakie ma oznaczenia, ja nie umiem czytać wyników badań)
skoro już Cię męczę, powiedz jeszcze, czy jest możliwe 'odziedziczenie' niedomykającej się zastawki po babci? (babcia ze strony taty)
przepraszam, jeśli zarzuciłam Cię pytaniami, na które może nie znasz odpowiedzi
poszłaś już spać, ale proszę odpowiedz jutro
dobrej nocy

ja też już uciekam Dziewczynki papa
Idziesz po prostu do lekarza rodzinnego, prosisz o wykonanie morfologii on ją zleca, pobierają Ci krew i już W morfologii masz coś taakiego jak hematokryt = "lepkość krwi",można podsunąć pod gęstość(tak naciągając :P) a samą krzepliwość krwi no tak normalnie robią w podejrzeniu hemofilii, skazy krwotocznej pochodzenia osoczowego i
tu raczej nie robią tak od ręki, ale możesz lekko!!! naciąć skórę przedramienia lub ukłuć się w opuszkę palca i na bibułce oznaczać plamy krwią i zobaczyć po jakim czasie od ukłucia/nacięcia przestaną pojawiać się plamy na bibułce (proste badanie;p domowe;P) jak będzie w granicy 4-8minut jest OKej może też być mniej niż 4minuty zależy czy się ukłujesz, czy natniesz i wiadomo-nacina się tylko delikatnie skórę nie można wciąć się głębiej!!!!

Oczywiście - wady zastawek MOGĄ jak najbardziej BYĆ DZIEDZICZNE!!

Hej Dziewuchy!

Mój Shegguś jest wykastrowany. Właśnie leży w swoim łóżeczku z bezwładnym jęzorkiem - jeszcze jest nieprzytomny tzn nie umie wstać ani nic tylko mruga oczkami i próbuje ruszać główką...wygląda trochę jak upośledzony! :/

Kamea - Ty to potrafisz załatwić!

Galadriela - też jestem jedynaczką i wszyscy twierdzą, że burzę stereotypy

Edytowane przez Calipso88
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:40
Stary 2011-08-18, 10:44   #4169
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
A propos hormonów: wiecie może jak to jest w końcu z tą przerwą w braniu tabletek antykoncepcyjnych?
Dwóch ginekologów u których się badam ma różne zdanie na ten temat. Jeden twierdzi, że przerwę należy robić co rok na okres 3-4 miesięcy w przeciągu których należy zrobić badania hormonów i wątroby, a drugi twierdzi, że obecne środki są tak delikatne, że lepiej je brać kilka lat, a potem zrobić dłuższą przerwę, bo takie częste i krótkie tylko rozregulowują gospodarkę hormonalną.
biorę już od ponad 5 lat antykoncepty i trzeba robić przerwy. Ja się uparłam nie robiłam przerw miesięcznych i skończyło sie na 3tygodniowym okresie nawet podczas brania tabsów. teraz zrobiłam sobie przerwę,bo tż nie ma i z jednej strony mi lepeij, z drugiej nie lepiej,bo mam podwyższony testosteron i widomo myśli non stop o jednym i mrowienie w dole...
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:47   #4170
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
Idziesz po prostu do lekarza rodzinnego, prosisz o wykonanie morfologii on ją zleca, pobierają Ci krew i już W morfologii masz coś taakiego jak hematokryt = "lepkość krwi",można podsunąć pod gęstość(tak naciągając :P) a samą krzepliwość krwi no tak normalnie robią w podejrzeniu hemofilii, skazy krwotocznej pochodzenia osoczowego i
tu raczej nie robią tak od ręki, ale możesz lekko!!! naciąć skórę przedramienia lub ukłuć się w opuszkę palca i na bibułce oznaczać plamy krwią i zobaczyć po jakim czasie od ukłucia/nacięcia przestaną pojawiać się plamy na bibułce (proste badanie;p domowe;P) jak będzie w granicy 4-8minut jest OKej może też być mniej niż 4minuty zależy czy się ukłujesz, czy natniesz i wiadomo-nacina się tylko delikatnie skórę nie można wciąć się głębiej!!!!

Oczywiście - wady zastawek MOGĄ jak najbardziej BYĆ DZIEDZICZNE!!

Hej Dziewuchy!

Mój Shegguś jest wykastrowany. Właśnie leży w swoim łóżeczku z bezwładnym jęzorkiem - jeszcze jest nieprzytomny tzn nie umie wstać ani nic tylko mruga oczkami i próbuje ruszać główką...wygląda trochę jak upośledzony! :/

Kamea - Ty to potrafisz załatwić!

Galadriela - też jestem jedynaczką i wszyscy twierdzą, że burzę stereotypy
Ja też jestem jedynaczką, i jakoś nie podpadam pod typowego jedynaka, wręcz odwrotnie, rodzice zawsze przesadnie mnie pilnowali i nie zawsze miałam co chciałam, tylko czasem :P
Martika654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości