|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
hej kobitki!
Ja od 5 rano na nogach. W ogóle to całą noc się męczyłam, spać nie mogłam bo dziś mnie ta nieszczęsna glukoza 75g czeka a na dodatek zapomniałam kupić sobie wczoraj cytrynę. Ogólnie to u mnie ostatnio się poprawiło z szyjką. Niestety fenoterol muszę brać do 37tc ale dostałam mniejszą dawkę. Czasami jakiś skurcz się zdarzy ale rzadko więc myślę że będzie ok. A teraz właśnie dostaję serie kopniaczków od Zuzi Tincia mnie spojenie łonowe boli już od dobrego 1,5 miesiąca, właśnie kość. 23 sierpnia mam wizytę więc się ginki zapytam bo ostatnio niestety zapomniałam miłego dnia kochane trzymajcie za mnie kciuki żebym nie zwróciła glukozy
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Witam wpadłam się tylko przywitać , bo zaraz uciekam na glukozę
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powodzenia na glukozie
Również za chwile wybieram się do laboratorium, ale na badania podstawowe tj. mocz i morfologie. Mi pani w lab. nie pozwoliła wcisnąć cytryny, bo niby fałszuje wyniki a niestety glukozę 75g piłam już 3 razy w trakcie tej ciąży i jeszcze się do niej nie przyzwyczaiłam. Po badania chcę podjechać do Lidla i zobaczyć tam te ubranka. Tincia. Mi nie wyliczono ile kalori mam codziennie zjadać, więc jem na "oko" tak aby nie być godną, i dosyć często, ale to nie dokończa jest dobre, bo co godzinę czuję już głód. Teraz pani w poradni kazała mi oddać glukometr i jeść mniej wiecej tak samo jak przez ostatnie 2,5 tygodnia, bo wyniki z pomiarów mieściły się w normie. Trochę mnie to zezłościło, bo w końcu za każdym razem jak zjem coś "nowego" to sobie mieżę, aby sprawdzić jak podnosi cukiera, a tak to lipa jak oddam Na szczęście pożyczę od taty glukometr (mało kiedy go używa) od dziadka wezmę paski (bo ma na receptę) i jakoś chyba sobie poradzę, aby było ok.Lodów jeszcze nie próbowałam, ale muszę kiedyś zaryzykować i sprawdzić bo strasznie kuszą A inne słodycze jakieś jesz? np. ciasta?---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
U nas w sklepie Tako Captiva jest za ok 1290 (w Opolu w sklepie o 100 zł tanszy), a Tako Ballila 1550 zł , 2 w 1. Jutro jak będę mieć siłę to tam podjadę i zapytam się, bo sama teraz jestem ciekawa, wcześniej nie zastanawiałam się nad tym, bo waga nie był głównym kryterium przy wyborze, ale w sumie zawsze lżejszy lepszy ![]() Jak coś będę wiedziała to dam znać. |
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() ja dziś ide po wyniki glukozy . A glukoza wg mnie nie jest taka straszna ,smakuje jak cukier rozpuszczony ,trzeba przeżyć i tyle . wydaje mi się najwazniejsze to dobre nastawienie -powodzenia
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, witam sie.
Linka dobrze ze ty jedna chociaz tak piszesz z ta glukoza bo mnie wszystcy wkolo strasza- a tak to sie pozytywnie nastawie i bedzie OK wlasnie szefowa do mnie zadzwoila z propozycja zebym przychodzila do pracy na 3-4 godz dziennie i sie nie meczyla---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o pepuszek to w Irlandii absolutnie nie kaza go przemywac spirytusem- WYLACZNIE ciepla woda i nie robia problemu z zamaczaniem, wrecz przeciwnie jak polozna w szpitalu mi pokazywala jak kapac to nalala pelno wody i buch mala z brzuszkiem i pepkiem zamoczyla. i wiecie co, pepek odpadl po 7 dniach, nic sie nie papralo, nie ropialo a stosowalam tylko wode, kapalam, zamaczalam i sie nie przejmowalam. kolezanka ktora w anglii rodzila mowila ze u nich tak samo jest, zalecaja wode i tyle- jej mama byla w szoku...a ona tez kapala normalnie i tylko woda przemywala
|
|
#216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że dziś słodki glukozowy dzień
Zatem powodzonka Cytat:
Ja mam jutro wieczorem wizyte, to też wspomne gince
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez własnie sie nad tym zastanawiała,bo jestem posiadaczką wiaderka i doszłam do wniosku ze przez te 2 tyg. bede małą myła na przewijaku, poprostu watą nasączoną wodą.... zreszta sporo poloznych poleca takie kąpiele na poczatku... a dopiero po 2ch tyg. siup w wiadereczko
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lody i mleczne rpzetwory to na podwieczorek najlepiej- rano nabijają. Ja jem co 3h- znaczy się staram. Na podwieczorek próbuje róznych rzeczy. Wczoraj np. zjadłam kinder czekoladke i duża kawe z mlekiem i łyżeczką cukru (w domu mam cukier brzozowy dla cukrzyków, ale akurat bylam u psiapsiolki) i po godzinie byla norma. Próbowałam też kinder kanapkę. no i lody smietankowe Od czasu do czasu podjem 1 ptasie mleczko-ale po nim nie mierzylam. Tyle z mojego doswiadczenia. Aaaa ciasta jadlam w dlugi weekend- po ciescie tez ok bylo, tzn. 1-2 male kawalki.
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Ja juz padam, te plecy mi spokoju nie daja, nie moglam sie w nocy obrocic z boku na bok... normalnie czulam jak skurcze porodowe krzyzowe! jeszcze tyyyle czasu do rozwiazania a mnie juz tak bolą
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a nie puchną Wam palce u rąk ???? chyba tos ostatnio wspominał, że konieczne było zdjecie obrączki..... jak sobie z tym radzic? pod zimną wodę ?
Bo powiem Wam, ze w takie upalne dni, jak np dzis, to od rana tak i puchną i pulsują paluszki ze szok.... az jakby dreszcze mam czy ciarki na nich... masakra ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- OMG !!!!!! jutro juz studnióweczka
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Puchną...Ja już pół roku bez obrączki Bo oprócz puchnięcia mam AZS więc boli zakładanie, ostatnio zatęskniłam i jak było zimniej założyłam, ale jak wrocilam do domu to mydlem smarowalam i pod wode żeby zdjąć :/A ja mam faze na pomidorki malinowe. Mniam.... inne tak nie wchodzą. Właśnie wcinam
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-18 o 08:43 |
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko ja chyba nie zdejmę ani obrączki ani pierścionka zaręczynowego |
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Witaminca gratuluje studniówki. Ja już po glukozie zostało mi tylko po 2h ale przyszłam do domu bo mi się nie chce tam siedzieć. Glukoza nie jest taka straszna. Mi zawsze przed pobraniem chce się pić i ją poprostu wypiłam bo pić się chciało - słodka rzeczywiście jest bardzo, ale da się przeżyć.
Po wypiciu niunia takiego powera dostała kopała jak nakręcona chwilę w domu posiedzę i pójdę. jutro wyniki mam nadzieję że będą okey
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, w moim systemie Medicover znalazlam dziś wyniki badań tarczycowych. Bylam w labo w sobote, mialam powtórzyć je po miesiącu brania malej dawki euthyroxu. Nie dosc, ze moje wyniki sie nie poprawily i nadal mam mala niedoczynnosc to na dodatek wyniki na przeciwciala p/peroksydazie tarczycowej wyszly mi wysokie
Oczywiscie, jestem na tyle glupia, ze znow zaczelam szukac w necie to to oznacza i znalazlam informacje, ze mala niedoczynnosc tarczycy, tak jak w moim przypadku raczej nie prowadzi do nieplodnosci, ale moze powodowac spontaniczne poronienie, przedwczesny porod lub urodzenie martwego plodu! |
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Dzisiaj jestem normalnie wściekła. Chciałabym aby się wszyscy z domu wynieśli. Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie.
W nocy kiepsko spałam - mały tak sie ułożył, że coś mi uciskał i brzuch mnie bolał i dodatkowo jeszcze co 5 minut musiałam latać do ubikacji. A dziś rano teściowie oczywiście pobudkę zrobili. Ja to bym raczej takiego w spreju nie używała - jak już. goldika super że wszystko w pożądku dygotka mi też twardnieje brzuch, ale teraz tylko od czasu do czasu. Magnez i no-spa robią swoje Cytat:
nikaa2 różnicę między śpiochami a pajacem już chyba znasz witaminka jak są duże upały to tak nieznacznie mi puchną. Oby glukoza Wam dziewczyny poszła tak jak i mi. |
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() JOAMIC po glukozie powinno się raczej pozostać na miejscu w przychodni bądź ewentualnie w samochodzie. Skoro już przyszłaś do domu to się połóż, ale nie ruszaj się za dużo. Chodzi o to, że podczas ruchu glukozę się spala i wynik nie jest prawdziwy ![]() SOZAA spokojnie, wiele kobiet ma obecnie problemy z niedoczynnością i rodzą zdrowe dzieciaczki. Musisz po prostu porozmawiać z lekarzem, dostaniesz odpowiednią dawkę leków i będzie dobrze. Sprawdzałaś/ leczyłaś tarczycę przed ciążą? Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-18 o 09:04 |
|
|
|
|
#227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wlasnie a propos slodyczy-a wafle ryzowe z maselkiem orzechowym? podobno to maslo ma niski indeks glikemiczny...ja sie ostatnio zajadam. a te wafle chyba tez sa OK...
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie! Nie czytaj po necie! Zaburzenia tarczycy są bardzo częste, dużo kobiet nawet jak nie miało przed ciążą problemów, to w ciąży zaczyna szaleć. Nie czytaj, nie słuchaj... nie myśl o złych rzeczach. Na naszym wątku nieszczęść już starczy! Będzie dobrze!
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
sozaa spokojnie, pogadaj z lekarzem, nie czytaj!!!
joamic nie powinno sie po glukozie chodzic, ode mnie ze szpitala na bank by cie nie wypuscili.
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|
#232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstaje rano o 6 do pracy , wieczorami jestem tak padnieta ze spie jak niemowlak i nawet na siku sie nie budze...a pamietam ze w pierwszej ciazy to ze wzgledu na plecy, sikanie ciagle i krzyz spac nie moglam...a teraz nawet mi 2 szkraby kopiace nie przeszkadzaja, spie jak zabita Cytat:
gratulujemy studniowki Cytat:
ale pozytywne myslenie - bedzie dobrze na pewno
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
sozaa to że możę coś wystpić nie znaczy że na pewno wystąpi. Masz rację idz do lekarza i sie wypytaj o wszystko.
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Czy znacie jakieś preparaty łagodzące swędzenie po pogryzieniu przez komary? To dla psa, bo wygryza miejsca swędzące. I jeszcze jedno też związane z psem. Siostrzeniec tżta notorycznie nie zamyka bramy jak wyjeżdża samochodem. Prosiliśmy go by nie zostawiał otwartej tysiące razy ale nie dociera. Nasz pies jest łagodny, ale nienawidzi małych piesków (kiedyś piesek sąsiadki ja ugryzł i teraz to ona się mści). Jak jest bram otwarta to muzę wylecieć i zrobić jakiemuś pieskowi krzywdę czy pogonić kiciusia (a jedni sąsiedzi mają rasowe i do tego są dość wredni) - zresztą nie ważne co ale moze coś sie wydarzyć. Jako właściciele ponosimy odpowiedzialność, a nie chcemy ponosić odpowiedzialności za wygodnictwo tżta siostrzeńca. Czy któraś z Was się orientuje jak można to uregulować prawnie, czy chociaż gdzie mogę znaleźć informację na ten temat. Mam nadzieję, ze dobrze zobrazowałam problem. |
|
|
|
#234 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
ja dzis nawet pospałam,choć maraton do łazienki był standardowy...czasem co pół godziny... Cytat:
![]() klas ki:u mnie była w zeszłym tyg![]() ręce mi puchna,ale nie wiecej niz przed ciążą latem,tak więc póki co nie zauważyłam zwiekszonego opuchnięcia.wydaje mi się,że tak jak pisłam,można rece pod zimna wodę schłodzić a potem rece do góry to krew odpłynie z łapek ![]() Cytat:
Cytat:
mnie brzuch twardnieje jak wstaję z łózka,w weekend miałam cały czas twardy z małymi przerwami ![]() na noc no spa forte i magnez i jakos źle nie było. na badanie glukozy polecam wziąć coś doc zytania!!mnie tak zmuliła,że nie byłamw stanie wyjśc po gazete do kiosku..
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki, widze, że dzisiaj glukoza-day
w takim razie![]() a ja tylko wpadłam się pochwalić, że dzis zaczynamy 29 tydzień lecę gotować słoiki z malinkami i sokami, miłego dnia, zajrze pewnie wieczorem |
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem, to nie ma znaczenia, mojej koleżanki nie wypuścili do auta na parking. Idąc pół km w zaawansowanej ciąży troszkę spalisz, a potem z powrotem do przychodni...
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-18 o 09:29 |
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam przychodnie w obok mojego bloku więc od drzwi do drzwi max 100m, ale i tak mi kazali siedzieć i nigdzie nie chodzić oprócz ubikacji.
Co do kości "cipnej", to właśnie się zastanawiałam, kiedy te bóle maja nadejść, bo u mnie tylko od czasu do czasu te plecy nieszczęsne bolą. Wczoraj jak przeczytałam, że któraś z Was ma problem ze ściągnięciem obrączki, to sama stwierdziłam, że muszę to chyba zrobić już teraz, żeby potem się nie męczyć. I pytanie całkiem nie na "nasze" tematy. Kilka z Was buduje teraz, albo już wykańcza dom. Jaką membranę i jaką wełnę mineralną wybraliście na dach?
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Mnie w ciąży obrączka zaczęła spadać
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie ze mi nawet to twardnienie brzucha przeszlo...zdarza sie moze 1-2 razy dziennie na kilka minut...ale juz nie co chila jak wczesniej. biore magnez podwojny, nospy juz dawno nie zazywalam
cholera sama jestem zaskoczona jak dobrze ta ciaze znosze...ani opuchlizny, zgagi, problemow ze snem, bolu plecow...coz jeszcze wszystko przede mna zapewne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

Również za chwile wybieram się do laboratorium, ale na badania podstawowe tj. mocz i morfologie. Mi pani w lab. nie pozwoliła wcisnąć cytryny, bo niby fałszuje wyniki
a niestety glukozę 75g piłam już 3 razy w trakcie tej ciąży i jeszcze się do niej nie przyzwyczaiłam. 

klas ki:u mnie była w zeszłym tyg
w takim razie