|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28824328]Uff, trochę odetchnęłam, kolejne kciuki w piątek 26 sierpnia o 11:45 ![]() To coś w jajniku/jajowodzie to prawdopodobnie to tylko pozostałośc ciałka żółtego, zdarza się tak, chociaż do końca nie można jeszcze wykluczyć pozamacicznej - ale dr Cnota mówi, że raczej nie ma szans by była pozamaciczna bez plamienia i bólu jakiegoś. Normalna ciąża się rozwija, 12mm, to jest 5t2d (czyli 6 tydzień leci), ta torbielka jakaś to na krwiaczek wygląda który ma się wchłonąć. W piątek raz jeszcze do kontroli. Ale mogę spać nieco spokojniej ![]() Termin porodu na 17 kwietnia (Zariah, proszę o zmianę Dziękuję wam uff jak dobrze ze sie wyjasnilo lece do pracy milego dnia wam zycze |
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() zwlekłam swoje ciało z łóżka, nakarmiłam się i jestem xD Ale za chwilkę zniknę na balkonie, skorzystam ze słoneczka ![]() Śniło mi się, że miałam rodzić. Brzuszek miałam średni i było mi trochę przykro i smutno, że nie widać za bardzo ciąży. Wszyscy straszyli mnie porodem, że to tak boli, a ja nic nie czułam (i byłam szczęśliwa), tylko marudziłam, że teraz to chce mi się spać a nie rodzić
|
#2673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis dzien dobrych wiadomosci! I oby tak juz zawsze bylo! |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28824328]Uff, trochę odetchnęłam, kolejne kciuki w piątek 26 sierpnia o 11:45
![]() To coś w jajniku/jajowodzie to prawdopodobnie to tylko pozostałośc ciałka żółtego, zdarza się tak, chociaż do końca nie można jeszcze wykluczyć pozamacicznej - ale dr Cnota mówi, że raczej nie ma szans by była pozamaciczna bez plamienia i bólu jakiegoś. Normalna ciąża się rozwija, 12mm, to jest 5t2d (czyli 6 tydzień leci), ta torbielka jakaś to na krwiaczek wygląda który ma się wchłonąć. W piątek raz jeszcze do kontroli. Ale mogę spać nieco spokojniej ![]() Termin porodu na 17 kwietnia (Zariah, proszę o zmianę Dziękuję wam Bardzo dobre wieści za kolejną wizytę dzień dobry
|
#2675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dlugo jeszcze bedziesz miec mdlosci, to jest kwastia indywidualna... moze do konca 13 tyg a moze nawet do 6 miesiaca... a jesli juz tyle schudlas, to powinnas koniecznie to omowic z lekarzem prowadzacym Cytat:
ja jestem w drugiej ciazy i pierwsza przebiegla bez najmniejszych problemow, porod tez mialam ok... ale mimo wszystko teraz tez zastanawiam sie, czy malenstwo sie dobrze roszwija, czy nie ma komplikacji itd... i powiem szczerze, ze chyba najgorszy jest ten czas jak sie nie czuje jeszcze ruchow dziecka, bo potem jak czuc, ze maluszek podskakuje w brzuszku, to czlowiek jest spokojniejszy ![]() Cytat:
ja niestety tez ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28824328]Uff, trochę odetchnęłam, kolejne kciuki w piątek 26 sierpnia o 11:45 ![]() To coś w jajniku/jajowodzie to prawdopodobnie to tylko pozostałośc ciałka żółtego, zdarza się tak, chociaż do końca nie można jeszcze wykluczyć pozamacicznej - ale dr Cnota mówi, że raczej nie ma szans by była pozamaciczna bez plamienia i bólu jakiegoś. Normalna ciąża się rozwija, 12mm, to jest 5t2d (czyli 6 tydzień leci), ta torbielka jakaś to na krwiaczek wygląda który ma się wchłonąć. W piątek raz jeszcze do kontroli. Ale mogę spać nieco spokojniej ![]() Termin porodu na 17 kwietnia (Zariah, proszę o zmianę Dziękuję wam A tak w ogole, to zdradzcie mi ta tajemnice, gdzie mozna zobaczyc wasze brzuszki? ![]()
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
gucia na mailu naszym
ktory stworzyla dla na karolca kochana. juz ci wysylam info na priv Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-18 o 12:10 |
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w koncu wzielam sie za farbowanie wloskow, mialam juz kilometrowe odrosty
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uporalam sie tydzien temu z odrostami
troche posprzatalam i zaraz ide z kolezanka polazic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj czeka prasowanie ciąg dalszy
![]() a ja z odrostami uporałam się przedwczoraj
|
#2681 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mam potworne odrosty - moja fryzjerka przychodzi za tydzien.
a ze naturalnie mam jasny braz ale zmieniony na blond to widac niestety ![]() probowalm nie farbowac ale nikomu sie nie podobalam w ciemniejszych wlosach no wiec wrocilam do blondu choc to trudny i drogi w utrzymaniu kolor no i tak naprawde jestem blondynka w sercu tylko natura sie pomylila
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy czy robisz sama czy u fryzjera i czy cale czy pasemka ja robiac pasemka na calej glowie w Polsce placilam co miesiac ok 160 zl. Wkurzylam sie, bo chcialam miec jednolity blond, ale fryzjerka nie miala odpowiednio jasnej farby i nie chciala kombinowac zeby mi zrobic. Sprobowalam sama zafarbowac i uzywlam Palette C12 - i zostala moja farba nr jeden moge Wam na maila wrzucic fotke wloskow juz chyba 4 raz nia farbowany, czyli mam do polowy farba a od polowy jeszcze rozjasniacz po pasemkach i takim cudem farbuje wlosy nie czesciej jak co 6-7 tygodni, a za opakowanie place ok 10 zl bodajze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
ja naturalna blondynka jestem, później mi ściemniały do takiej szatynki, a od dwóch lat jestem ruda
ja nie chodzę do fryzjera bo dla mnie jest to nie opłacalne mam długie włosy i na moją głowę idą dwie farby, więc u dobrego fryzjera musiałabym płacić ponad 150zł, a tak to mam koleżankę fryzjerkę która po pracy mi nakłada kolor, a kupuję ostatnio farbę fryzjerską, za którą płacę 30zł (plus woda) i starcza mi na 2 razy aktualnie, a normalnie jak kupię farbę w drogerii to muszę dać od 30zł za dwie farby, nawet do 50zł
|
#2686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja probowalm wielu farb i za kazdym razem bylo kiepsko ale to chyba wszystko zalezy od wlosow. Jam mam naturalne wlosy o rudawym tonie i bez rojasniacza wychodza zolte Dodatkowo mam bardzo jasna cere o rozowym zabarwieniu (ktora moja mama nazywa artystokratyczna Robie pasemka bo wtedy mniej widac u mnie odrosty. Ja place 45funtow za farbowaniw. Znalazlam dziewczyne ktora to fajnie robi i przychodzi do domku. A w salonie krzyczeli 120 funtow! W Polsce 200zl Farbuje co 5-6tyg same odrosty. Ale teraz chcialam poczekac az sie bedzie konczyl 1 trymestr. Minelo juz 7 tyg. wiec juz odrosciacy sa ze hej!
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja farbowalam jak bylam panienka i czasem pozniej tez w dosc drogim salonie loreala co ok 2 m-ce ale mialam kase dla siebie wiec bylo mnie stac, placilam ok 200 zl z podcieciem
kolory zawsze pieknie mi wychodzily, nigdy nie plakalam po wyjsciu od nich![]() ale teraz juz mnie tak nie stac na takie salony ![]() A niestety kazdy braz sklepowej farby wychodzil mi jak czarny, mimo iz stosowalam sie zaleceniami. A d tego mialam zawsze sztywne zniszczone wloski po tych farbkach... A teraz w koncu znalazlam cos dla siebie, co pielegnuje a kolorki wychodza jak nalezy Braz w koncu wychodzi jak braz ![]() A do tego bawie sie w mieszanie kolorkow troche o tym poczytalam co mozna mieszac i wychodza mi fajne ciekawe kolorki ![]() farba ale bardzo delikatna wloski sa po niej mieciutkie i zadbane![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- wrzucaj
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
długo się nie odzywałam, ale podczytauje Was codziennie )Jestem w 11t3d, za tydzień mam USG prenatalne Mój Luby też w końcu będzie mógł obejrzeć maluszka, no i po cichu liczę, że może dowiem się co tam siedzi, bo mój lekarz potrafi powiedzieć w 13t jaka płeć![]() Ja na szczeście miałam tylko 2 tygodnie mdłości, ale takich konkretnych - w objęciach kibelka od rana do wieczora Bardzo Wam wszystkim gratuluję i życzę żeby wszystko szło gładko ![]() Buziaczki, Basia PS. jeśli któraś przesłałaby mi adres mailowy i hasło, to byłabym wdzięczna - oczywiście wstawię zdjęcie swojego bebzunka
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super ze juz w 13 tc dowiesz sie plci
|
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
emigra bardzo ladny kolorek masz
moze jak juz bedzie wiecej wydatkow ( ) to przestane placic fryzjerom i sproboje sama znow. Twoj kolorek wyglada zachecajaco---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- wspominalam wczesniej ze chce poznac plec dopiero przy porodzie ![]() ale juz sie łamie Faktycznie mam silna wole... TZ chce wiedziec wiec chyba jednak zapytamy lekarza Ale dopiero w 16 tyg jak pojade na sprawdzenie szyjki |
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
emigra sliczna jestes i kolorek wloskow tez bardzo ladny
![]() a brzus to pewnie pojadlas ![]() A chcecie tez zobaczyc moj kolorek jaki mi wyszedl?? wysylam tez na nasz email..dzis wloski pofarbowane.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-18 o 14:22 |
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się cieszę i już się nie mogę doczekać
Cytat:
ma nadzieję, że teraz się czegoś dowie, ale imię na wszelki wypadek mają z wersją chłopięcą i dziewczęcą![]() PS. Dzięki za maila, wieczorem wyśle swój brzuchol, ale mało ciążowy jest w porównaniu z Waszymi
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Można dołączyć?? Podczytuję Was już od jakiegoś czasu Do tej pory nie do końca mogę uwierzyć, że się udało po pół roku starań Chyba dlatego tyle zwlekałam z dołączeniem do Was W tym tygodniu jeśli liczyć od otatniej @ leci 6 tc Zaraz po teście w dniu spodziewanej @ poleciałam na betę i do ginekologa, ale na usg nie było jeszcze widać pęcherzyka ciążowego Teraz czekam do przyszłej środy na kolejne usg i mam nadzieję, że wtedy już wszystko będzie widać i fajnie jakby serduszko było, ale pewnie za dużo wymagam
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2697 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
4 tydzien bylas na USG? To faktycznie wczesnie i pecherzyk jeszcze pewnie sie nie zagneizdzil jak pojdziesz w przyszla srode to bedzie 7tc wiec juz na pewno bedzie cos widac i serducho pewnie tez Cytat:
|
||
|
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
Szajajaba tak się cieszę,że wszystko jest w porządku!!!
a tak w ogole to dzien dobry u mnie dziś leje od samego rana,więc odzyskałam energie i nadrabiam zaległości na forum zapomniałam wczoraj dodać,że położna jakoś inaczej tp wyznaczyła i prawdopodobnie "rozładowanie" nastapi ok 21.03 (tu kieruje prośbę do Zariah o zmianę daty ).
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
balbinko a jak sie czujesz? jak Twoj brzuszek?
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
musze przyznać,że położna miała rację bo powiedziała mi,że te bóle to wynik stresu jest. bo od wczoraj jakby ręką odjął
![]() dziekuje,że pytasz ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

za kolejną wizytę 
... I nie chce sie skończyć. Schudłam 5 kg (co mi akurat się przyda...), jem tylko owoce biały ser i chleb tostowy..... Powiedzcie mi jak długo jeszcze. Chyba najgorsze sa te mdłości cały czas....

no wiec wrocilam do blondu choc to trudny i drogi w utrzymaniu kolor 

Teraz czekam do przyszłej środy na kolejne usg i mam nadzieję, że wtedy już wszystko będzie widać i fajnie jakby serduszko było, ale pewnie za dużo wymagam