|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Ktoś pisał o imieniu Witold...Prooooszę.
Miałam chłopaka o imieniu Witold i palnęłam gafę jak nie wiem. Widzieliśmy się na imprezie jakiejś i wziął mój numer tel. Jako, że nas sobie nie przedstawiono wcześniej - zapytałam przez telefon jak ma na imię. I odpowiedział mi : "Witold"... powiedziałam, żeby się nie wydurniał tylko prawdę powiedział...a on: "jak Bozię kocham - Witold..." Wiecie co, musiałam się rozłączyć, bo ataku śmiechu dostałam. Oszukałam go, że mi tel padł, bo jak inaczej wytłumaczyć ??? |
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
jesteś okropna ![]() A tym becikowym to pewnie ktoś przed wyborami chce zaświecić albo komuś dołek wykopać sezon ogórkowy, to wymyślają sensacje...
|
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zadomowienie
|
Co do becikowego, to ani w ustawie ani w rozporządzeniu nie ma słowa o NFZ.
Trzeba przedstawić zaświadczenie od lekarza/położnej, że było się co najmniej 3 razy na wizycie - po 1 razie w każdym trymestrze.Cytat:
. Jakkolwiek, nie ma co się martwić na zapas. Nasze sądy nie są takie beznadziejne jak o nich mówią i zdarza im się myśleć.
|
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek kto dzis berek??
Jade wlasnie do ambasady trzeba mi imie w paszporcie zmienic, bo pamiatka po bylym mezu zostala no i zarejestrowac moje malzenstwo nie wyobrazacie sobie ile papierow mam w teczce..Kasiorkuuuu czyzby czyzby? Nie chce glosno mowic coby nie zapeszyc ![]() Sofciu Jak sie maja ciezaroweczki? Jak starajace?? AniaAnia potrzasanko bylo?? ![]() Agatku jak humorek? Kupilas lawende? Apropos becikowego... A u nas ni ma ![]() Buski malenkie i grzecznym byc. Jutro wracam. Dzisiaj znowu misja panda ![]() Aaaa sheh ja bym pojechala ale mnie to raczej TZ z obcym chlopem nie pusci |
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Totuś jesteś! możesz mi napisać jak to z tą pandą zrobić, bo nie ogę tego znaleźć.
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Ahahhahah dokladnie jak Lucy napisala
ja zarzucam nogi na sciane hahah A serio to moze ci o lawende chodzilo??? |
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, o potrząsanie. Lawendowanie już mi wysłałaś, dziękuję. a dlaczgo to się nazywa panda?
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Hahahah juz nie pamietam jak tO lecialo, ani ktora to zaczela, ale byl jakis przyrodniczy program na ktorym pokazane bylo rozmnazanie pandy
i pan panda po skonczeniu roboty przekrecal pania pande do gory nogami i...nia potrzasal
|
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Toto nie zazdroszczę kontaktów z urzędami. Zawsze robią jakieś problemy. Jak tylko jest nieco nietypowa sytuacja, to robi się problem.
Berbie opis potrząsania zaczynał się na str. 29 w II albo III części. Możesz sobie poczytać.
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie dziewczyny ja to jakaś durna jestem. dostałam dziś ten okres, na który prawdę mówiac czekałam z myślą jak już bedzie w końcu będę mogła sie starać. a teraz jestem przerażona, że juz jest i trzeba będzie się brać do roboty... nastawiałam się, że będzie za jakiś tydzień i nie jestem jeszcze na to gotowa... mój mąż ucieszony że zaczynamy starania aż ręce zaciera... a ja się boję... proszę o baty!
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooooo, odemnie batów nie dostaniesz. Nie licz na to. Ja już 7 @ miałam po # i co? Nadal nie jestem gotowa. Jeśłi czujesz, że jeszcze nie czas to nie rób nic na siłę. A jeśli chcesz tylko się boisz to musze Cię rozczarować: prawdopodobnie zawsze będziesz się bała. |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
to jest mój drugi okres po#. właśnie o to chodzi, że chcem ale się boję, jestem wprost przerażona.
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry matko ale piszecie jak szalone
od wczoraj wieczora 4 str miałam do nadrobieniaToto nie kupiłam bo nie było tej lawendy a do zielarskiego było za daleko i nie miałam już siły Shehazdi Ty tu głupot nie opowiadaj tylko zacznij robić listę na wyjazd co Ci potrzeba jeszcze!! Kasiorek no to niezły tekst Ci Tż walną żeby mój tak mi pow to bym się cieszyła a tak mogę pomarzyć Inutil widzę że Tż się przełamuje powoli no i dobrze a co do imion może jeszcze mu się odmieni?? A mnie się podoba Ignacy i jak byłam w ciąży to mówiłam do Tż że będzie Ignacy o matko jak się wkurzał
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he, he, jak Wam pomagam pisać to i posty szybciej lecą. Inutilku - szykuj się do założenia nowego wątku, bo mi się dziś wcale pracować nie chce... Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-08-18 o 12:51 |
|
|
|
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
to ja też przyczynie sie do założenia nowego wątku
![]() i tylko się przywitam dzień dobry mam duzo do napisania Wam ale czasu mi brak ;( ale się trochę uspokoiłam ufff miłego dnia
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiorek, pisz, pisz... szybciej praca Ci zleci
![]() zazdroszczę Ci roboty, w której masz nieograniczony dostęp do internetu ![]() naprawdę zazdroszczę!! Akeneki, dzień dobry!! a ja zjadłam peere ziemniaczane, popiłam kefirem i tak mi niedobrze :/ a muszę się Wam pochwalić, bo już chyba od 4 czy 5 dni nie tuliłam kibelka obym nie wypowiedziała tego w złej godzinie
|
|
|
|
#4880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo co ktoś dołącza to musimy na nowo szukac ![]() Cytat:
ja nie patrzyłam na płodne/niepłodne. Nie myślałam, że się staramy, po prostu jakoś samo wyszło. w sumie dumna jestem z siebie, bo sama nie wiem jak zdołałam podejść do tego w miarę na luzie ![]() A jeśli czujesz że jeszcze nie teraz, to nic na siłę Cytat:
Nawet mi z pracy pisał jak się ma dzisiaj Aleksander Cytat:
|
||||
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko a może jak zastosujesz lawendowanie to wszystkie ci brązowe wody odejdą? a jak tam akcja nie puszczania męża na imprezę?
Mi się imię Ignacy średnio podoba, mały Ignaś dla dziecka fanie, dorosły Ignacy też, ale nastolatek? nie widzę tego. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- inutil ja też nie chcę patrzeć na dni podne, poprzednim razem udało sie na spontana. ale teraz już jestem inna niż kilka miesięcy temu... bardzo bym chciała, mieć takie podejscie jak ty i z tami skutkiem... fajnie, że mąż się przełamuje, widać widoczne postępy. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Inutil i w tym nowym wątku wpisz mnie do starających się, moze to mnie zmobilizje.
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Berbie ja też Cię nie będę lała. Jakby mój Tż nie podjął decyzji, to bym się jeszcze najmarniej z pół roku woziła. Może dajcie sobie jeszcze jeden cykl?
Agatka Ty mi tu mów szybko o tej Turcji. Jakie napiwki są tam przyjęte? Co warto kupić? Warto wynajmować samochód czy lepiej kupić wycieczkę? akeneki czekamy z niecierpliwością na wieści.
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy gratulacje nie tulenia kibelka
Inutil Igor też♣ mi się podoba tyle że to takie poważne to imię Nie wiem jak ja to robie ale zawsze mi jakieś dziwne znaczki wychodzą ![]() Ja mam chrześnicę Aleksandrę właśnie jest u mnie i bajki ogląda ![]() Berbie zanim ja zajdę w ciążę i będę na etapie wybierania imion to jeszcze 100 razy zmienię zdanie a co do lawendy to właśnie jej nie dostałam bo w aptece nie mają a do zielarskiego już nie miałam siły iść tak mnie nogi bolą że szok A co do imprezy nie poruszam narazie tego tematu!!
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może Ci też się uda. naprawdę psychicznie to jest super nie myśleć, nadal zastanawiam się jak mi się to udało ![]() ale udało się i co jakiś czas mały człowiek mi o tym przypomina kopniakiem Jakby któraś chciała być przeniesiona to dawać znać. Bo ja sama nie przenoszę... |
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, poradźcie mi co powinnam nakładać na włosy, żeby trochę się zregenerowały? Mam porozdwajane końcówki, odstają takie pojedyncze na górze, są lekko sianowate, bo dawno nie podcinałam.
Prostuję co jakiś czas... jakas odżywka? maska? coś co nie będzie mi ich obciążać i nie da efektu przetłuszczenia :/ |
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zazdrości ? oje przepracowałam już w kołchozie więc teraz mi się należy.
|
|
|
|
|
#4887 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane - witajcie!
Sezonn ogórkowy uważam za zamknięty. Przerobiłam ponad 50 kg ogórków .U mnie dzisiaj piękna pogoda. Czekam na koleżankę - ma przyjść na kawę. |
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO warto kupić??hmmm na pewno oko proroka słyna z wszelkiego rodzaju podrubek od stóp do głów także jak ktoś lubi to można się obłowić oczywiście targować się ile się da a nawet mów że nie nie że wychodzisz i tak za tobą poleci chociaż Turcy są leniwi nie to co Tunezyjczycy oni to odrazu wciągają do sklepów!! Jeśli wycieczka to na pewno nie kupujcie u rezydenta bo na mieście kupicie 3razy taniej niestety w cenach nie pomogę bo inny rejon ale hmm jeśli chcesz dysponuję namiarem na rosjankę która mówi po polsku i w tym rejonie sprzedaje wycieczki tylko ciii hihi mam do niej gg W tym regionie za wypożyczenie skutera chcieli 15euro samochód 30euro taki Van 60 euro ale nie wiem czy to cena za dzien czy godzinę nie mam pojęcia ale chyba za cały dzień tak mi się wydaje
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

sezon ogórkowy, to wymyślają sensacje...
Trzeba przedstawić zaświadczenie od lekarza/położnej, że było się co najmniej 3 razy na wizycie - po 1 razie w każdym trymestrze.
no i zarejestrowac moje malzenstwo
nie wyobrazacie sobie ile papierow mam w teczce..
Ahmed 10.05.2011

od wczoraj wieczora 4 str miałam do nadrobienia
hihi mam do niej gg