|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22
A ja się martwiłam, że będzie lipa z zamówieniami, a tu dopiero katalog wchodzi, a ja mam prawie 300zł. Chcę koniecznie ten perłowy zestaw, podoba mi się strasznie
![]() Tak czytam Wasze posty i chyba tylko mnie jednej nie kusi ta suszarka? hehe ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie - chcę wziąć sobie kredkę do brwi 22327, jakieś opinie? Kupiłam sobie dawno temu w drogerii kredkę za grosze i kusi mnie to, że ta z avonu jest wykręcana. Jestem leniwa i nie chce mi się temperować. Boję się tylko, że będzie twarda albo za jasna. Biorę odcień Slate |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I mylicie sie - to jest praca, i trzeba sie troche natrudzic zeby znalezc nowe klientki bo wiadomo ze nie zawsze klientka X bedzie chciala cos zamowic nawet przy rabacie. A brak jej zamowienia trzeba zrekompensowac innym zamowieniem zeby upust byl. A to, ze ktos woli zamowic ode mnie niz od konsultantki ktora daje upusty... takie prawa rynku. I tu nie ma sie co zloscic bo klientka to nie chlopak ktorego sie wam odbiera i nie ma w tym nic zlego. Jak sklep X ma lepsza promocje niz sklep Y to idziecie do X. I co, Y ma sie obrazic i mowic ze to jest "nie fer"? Zastanowcie sie. Poki co proponuje zakonczyc temat. Nie zarejestrowalam sie na tym forum zeby sie klocic albo obrywac za to co robie. Chce byc dobrym doradzca dla moich klientek i umiec im pomoc (sobie zreszta tez), a to forum, wymiana pogladow na temat produktow moze mi bardzo pomoc i ciesze sie ze tu jestescie i dzielicie sie swoimi spostrzezeniami. Sprawdzilam wlasnie nowa oferte internetowa, faktycznie jest anew za 17,90 co mnie bardzo cieszy bo widzialam na zdjeciach ze jednej z was b. ladnie poprawil wyglad cery a moja tez nie nalezy do najpiekniejszych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Nie wiecie kiedy się zazwyczaj wyświetlać zaczyna ta oferta co jest przy składaniu zamówienia? bo nie pamiętam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ps.liczysz się z tym, że twoje działania są niezgodne z polityką sprzedaży firmy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi nt torebek
![]() Odnośnie ofert tego typu http://www.pl.avon.com/PRSuite/slot1.page Zauważyłam, że pojawiły się one ostatnio (od 2 katalogów??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez an92dzia Czas edycji: 2011-08-18 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mają niektóre modele bardziej wytrzymałe, niektóre mniej. JA mam kilka torebek, wybierałam takie na moje oko lepiej wykonane i mi się trzymaja... ale uważam, że w dużej mierze dlatego iż mam ich kilka i wymiennie ich używam. Mam jedną, która długo się trzymała i byłam z niej zadowolona, ale sporadycznie ją używałam. Jak zaczęłam częściej, to nagle przy zamku zaczęło się pruć i uszy zaczęły się wyciągać. Tak więc podtrzymuję swoją teorię. Jedyna, która naprawdę dobrze się trzyma to Babetta. Zresztą więcej tu jest skarg na torebki niż pochwał, wiec to mówi samo za siebie. To że jednej jeden egzemplarz długo się trzyma to wcale nie jest miarodajne.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-08-18 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=musso4;28822638]przedłużyli termin składania zamówień do 10:59
![]() teraz przedłużyli do godz.12:00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Tę kredkę mam. Jest ok, ciemnoszara (do moich czarnych brwi ok) i nie jest taka twarda. Cytat:
I nie porównuj się do sklepu. Sklepy nie mają odgórnie ustalonych cen, a kosmetyki maja - w katalogu. I jest to niezgodne z polityką firmy. Ja jak widzę takie konsultantki, co dają taki wysoki rabat albo sprzedawane kosmetyki widzę na allegro z ceną poniżej tej z najniższym opustem to jest to jak najbardziej nie fair. Zawsze mi się też taka konsultantka kojarzy z niezaradną, bo co to za sztuka sprzedawać wszystkim "za darmo" i nic z tego nie mieć? Pójście na łatwiznę z jednej strony i mało przedsiębiorcze z drugiej. Ot tyle. ![]()
![]() |
#4755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdjęcia tej torby były na katalogowym : #2010 , http://www.avon-forum.ru/4images/det...image_id=12164 ciekawe czy się znowu w IOS pomylili z tym zdjęciem torby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
szeryfcio
|
Aha.
hehe, czyli nad tym pracują ![]()
#4757 |
Raczkowanie
|
ehh w iosnuic ciekawego jak dla mnie.... chyba ze ten balsam spotlight...
ale mam multum balsamów, więc poczekam aż się wykończą to dopiero kupie coś... wczoraj wykończyłam ten z care maslo kakaowe, ale teraz cos kupie w słoju bo lepiej wykończyć ![]() pytanie retoryczne na dziś : co jest w prezencie dla trends.... ![]()
#4758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszak to rzecz jest oczywista, że się nie wysyła LISTA. Więc jakiż rogaty wciąż kusi cię bies, że ślesz ESEMESA, a nie ESEMES? Edytowane przez ankoro Czas edycji: 2011-08-18 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2011-08-18 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już chciałam pytać, gdzie macie nową IOS, ale już mam, głupek jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |||
Przyczajenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28825470]ankoro ma rację.
ps.liczysz się z tym, że twoje działania są niezgodne z polityką sprzedaży firmy?[/QUOTE] Nie ma nigdzie przepisu ze nie moge sprzedawac kosmetykow taniej niz w katalogu. Poki zamawiam je od firmy a nie kradne czy kupuje na "allegro" i odsprzedaje klientkom dzialam legalnie a co robie z moim upustem (czy daje go klientkom zwiekszajac sprzedaz ku uciesze firmy, czy zachowuje go dla siebie) to juz moja sprawa. Cytat:
I nie jest to nieuczciwe, nie zgadzam sie. Nikogo nie oszukuje. Panie doskonale wiedza ile mi zostaje z ich zamowien. Firma przeze mnie nie traci. A to ze kradne klientki to kompletne brednie. Klientka sama wybiera u kogo woli kupowac, wiec wybaczcie ale ja nikogo nie zmuszam do zakupow. W miejscu gdzie mieszkam znam jeszcze 3 osoby ktore tak robia i nie ma nikt z tym zadnego problemu. Moje dwie serdeczne kolezanki byly konsultantkami i stwierdzily ze wola sobie spokojnie zamawiac u mnie niz sie uzerac z tym wszystkim i miec male zamowienia (nie znam ich klientek, nawet ich nie znalam wiec nie chodzilo o to ze ich klientki przeszly do mnie). Cytat:
A to co jest na allegro to juz inna sprawa, ja nie wiem skad Ci ludzie biora produkty po tak niskich cenach (np wczoraj widzialam outspoken by fergie za 27zl+wysylka). Nie uwazam sie za niezaradna bo kase z tego mam i to wieksza niz wy nie dajace upustow, wiec moglabym was tak nazwac. Nie ide na latwizne o tym tez juz pisalam, mam z tym duzo pracy i uwazam ze jest to bardzo przedsiebiorcze skoro mam z tego profity. Cytat:
Wy myslicie ze ja zostawiam katalog z kartka "upust 25%" i sobie ide. Tak nie jest, o tym tez pisalam, ale widac ciezko wam doczytac. Prosilam o zakonczenie tematu, nie chce sie z nikim klocic. Zalezy mi na wymianie opinii o kosmetykach i zdobyciu wiekszej wiedzy w tym temacie zeby pomoc klientkom. Nie mam 15 lat zeby sie klocic o takie rzeczy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że wszystkie te merytoryczne, zdawałoby się, argumenty, nie przekonają i tak większości z nas. Po prostu klientki pójdą tam, gdzie jest taniej, to stara jak świat prawda. Zajmuję się handlem oprócz Avonu i dużo tracę, gdy ja mam coś np. za 15zł, a obok mnie mają to samo o połowę taniej. Nie wiem, jak im się to opłaca, ponieważ towar ma swoją wartość, a niżej zejść już nie mogę, żeby mieć JAKIKOLWIEK zarobek. I nie mów, że zbijasz kokosy, sprzedając coś praktycznie po wartości z faktury, bo po prostu cała ta historia trąci mi kombinowaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Czy nowa woda toaletowa o dziwnej nazwie
![]() ![]() ![]() ![]()
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4766 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Tak jest to nowa męska woda ktora wchodzi w K15
![]() |
#4768 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Druga rzecz jeśli chodzi o zaradność i zarobek... Ja bym za 10 % się tym nie bawiła... ![]() O zakończenie tematu to Ty mozesz prosić.... ![]()
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Jest już nowy cel na Konferencję Świąteczną
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28828960]męska ![]() Mononokea skoro nic złego nie widzisz w swoim postępowaniu a większość obecnych tu konsultantek tak....to samo mówi za siebie.[/QUOTE] Dzięki ![]() Będzie dla tż-ta ![]()
#4770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak czytam, czytam i się wkurzam. Zochawks święte słowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.