Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 12:58   #4771
Mononokea
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Jak jesteś taka do przodu to może dziel sie swoimi opiniami z klientkami. Przecież nie musisz korzystać z naszego forum w celu edukacji avonowej. Wielu dziewczynom przeszkadza sposób w jaki chcesz zaistnieć na rynku i raczej nikt nie bedzie patrzył przychylnym okiem na Twoje postępowanie. Będziesz miała kilka większych zamówień, klientki się obkupią a pozniej zamówienia przestaną spływać. Powodzenia w biznesie
Wcale nie jestem "taka do przodu" i juz wczesniej o tym pisalam, po to tu jestem zeby sie doskonalic a nie wymadrzac. To wy mnie atakujecie, ja nie chcialam tego tematu. A o tym, ze klientki sie obkupia tez pisalam, dlatego ciagle szukam nowych zeby nie zejsc z pewnego poziomu sprzedazy, bo doskonale zdaje sobie sprawe ze jak ktos nakupil duzo rzeczy to bedzie przerwa,. Nie doczytalas? Szkoda.

Odpisalabym na reszte zarzutow, ale widze, ze niektorzy nie umieja czytac ze zrozumieniem, a powtarzac sie nie lubie.
Nie bedziecie sprzedawac za 10% to przeciez wasza sprawa, nikt was nie namawia do tego.
To wy sie do mnie przyczepilyscie jak rzep do psiego ogona o to ze niby kradne klientki innym konsultantkom.
Nie dziwie sie, ze wielu to przeszkadza, zazdrosc, moze faktycznie mniejsza ilosc klientek... nie wiem i nie interesuje mnie to, moze powinny cos zrobic zeby zatrzymac klientki (i nie pisze tu o upustach, moga zrobic inne rzeczy) a nie siedziec na du... i lamentowac. Ja od paru tyogdni intensywnie pracuje nad tym zeby rozbudowac siec kilentek. Nie zdajecie sobie sprawy ile jest przy tym roboty. Widzicie tylko, ze ktos ma pomysl i "kradnie klientki" - rozumowanie godne dziecka z podstawowki. Latwo sie narzeka zamiast cos zrobic zeby samemu polepszyc sprzedaz.
Mononokea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:58   #4772
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
W k12 są nowe kolorowe tusze extend, co o nim sądzicie? Daja fajny efekt czy lepiej zamówic zwykły czarny?
Jak dla mnie pic na wodę Na zdjęciach każdy kolor wygląda na czarny, więc jeśli ktoś lubi SuperExtend, to bez różnicy, czy zamówi ten, czy klasyczną czerń. Jak narazie obraziłam się na tusze z Avonu SuperShocka nie odratowałam

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Typowe podbieranie klientek innym konsultantkom.Nie włożenie pracy w pozyskanie nowych klientek, tylko pójście na łatwiznę kosztem innych. Ja zajmuje się Avonem od kilkunastu lat nie dla zarobku, ale nigdy nie podbierałabym innym tego co sobie sami wypracowali.Dla mnie delikatnie mowiąc to nieetyczne i nieuczciwe.
A to,że jeszcze się tym publicznie chwalisz, dla mnie niezrozumiałe.
Podpisuję się pod tym obiema rękami

Cytat:
Napisane przez honey_16 Pokaż wiadomość
Hej
Klientka chciałaby coś przeciwłupieżowego na włosy ,a w avonie jest tylko szampon z odżywką. Polecacie?
AT keep clear - na ten szampon mam stałą klientkę, która bardzo go sobie chwali

Cytat:
Napisane przez Żabcia22 Pokaż wiadomość
Chciałabym poznać Waszą opinię nt. toreb sprzedawanych w avonie. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi
Mam dwie:
- Babiana - rozdupczyła się po miesiącu
- Jennifer (czy jakoś tak) - służy mi ponad pół roku. Ten materiał przy zamku zaczął się rozwalać i pasek się już przeciera
Ogólnie nie polecam Za takie ceny można kupić naprawdę lepsze torebki.

Przykro mi, ale muszę się pochwalić: zostałam oddruciona

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:14   #4773
sheryl
szeryfcio

Dziewczyny, jakby któraś brała nowy Supershock Max w demo, to podzielcie się opiniami

Cytat:
Napisane przez Mononokea Pokaż wiadomość
Nie dziwie sie, ze wielu to przeszkadza, zazdrosc, moze faktycznie mniejsza ilosc klientek... nie wiem i nie interesuje mnie to, moze powinny cos zrobic zeby zatrzymac klientki (i nie pisze tu o upustach, moga zrobic inne rzeczy) a nie siedziec na du... i lamentowac. .
Gdzie Ty tu lament widzisz ? Ja w tych wszystkich postach widzę tylko zniesmaczenie . Nadinterpretacja... ... bądź problem z czytaniem ze zrozumieniem..
Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość

Mam dwie:
- Babiana - rozdupczyła się po miesiącu
- Jennifer (czy jakoś tak) - służy mi ponad pół roku. Ten materiał przy zamku zaczął się rozwalać i pasek się już przeciera
Ogólnie nie polecam Za takie ceny można kupić naprawdę lepsze torebki.
No właśnie, wiele dziewczyn już pisało o tym i sama zauważyłam w swojej, prujący się zamek i pasek/uszy....

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-08-18 o 13:31
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:18   #4774
Alexandre
Zadomowienie

Mam pytanie. Jakie wrażenia po używaniu cieni Ever Lasting?

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:25   #4775
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Jak dla mnie pic na wodę Na zdjęciach każdy kolor wygląda na czarny, więc jeśli ktoś lubi SuperExtend, to bez różnicy, czy zamówi ten, czy klasyczną czerń. Jak narazie obraziłam się na tusze z Avonu SuperShocka nie odratowałam

Podpisuję się pod tym obiema rękami
A ja nogami jeszcze;d
Stary 2011-08-18, 13:29   #4776
kasia_86_
Raczkowanie

hej. właśnie złożyłam zamówienie z 12 i szare kropy przy kremie z IOS redukującym przebarwienia i serum powiększającym usta Anew z netto. Czy szara kropka zawsze się sprawdza, że nie będzie na pewno? Co do tuszu SuperExtend do oczu brązowych to on jest bardzo ciemno brązowy, prawie czarny ale widać różnicę między tym zwykłym czarnym i dodatkowo zawiera drobinki w kolorze złotawym.
kasia_86_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:32   #4777
musso4
Zakorzenienie

faktura z k11:
anew krem pod oczy aqua youth- produkcja opóźniona
krem rozjaśniający anew z netto - produkcja zakończona, ciekawe, bo jest w ios teraz za 17,9

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_86_ Pokaż wiadomość
hej. właśnie złożyłam zamówienie z 12 i szare kropy przy kremie z IOS redukującym przebarwienia i serum powiększającym usta Anew z netto. Czy szara kropka zawsze się sprawdza, że nie będzie na pewno? Co do tuszu SuperExtend do oczu brązowych to on jest bardzo ciemno brązowy, prawie czarny ale widać różnicę między tym zwykłym czarnym i dodatkowo zawiera drobinki w kolorze złotawym.
to już wszystko jasne, ciekawe po co go dali w ios
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 13:33   #4778
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
faktura z k11:
krem rozjaśniający anew z netto - produkcja zakończona, ciekawe, bo jest w ios teraz za 17,9
Pewnie zobaczyli, że dobrze schodzi i dali go drożej w ios
Stary 2011-08-18, 13:35   #4779
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Jakie wrażenia po używaniu cieni Ever Lasting?
jeśli masz na myśli te w sztyfcie extra lasting, to wg mnie nie różnią się niczym od tych poprzednich w starym opakowaniu, ja ich używam tylko jako bazy pod cienie w kamieniu

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Pewnie zobaczyli, że dobrze schodzi i dali go drożej w ios
w ios jest taniej, w netto do k11 był po 19,9 zresztą załapałam sie na niego, te braki to z faktury dla koleżanki
Stary 2011-08-18, 13:55   #4780
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli masz na myśli te w sztyfcie extra lasting, to wg mnie nie różnią się niczym od tych poprzednich w starym opakowaniu, ja ich używam tylko jako bazy pod cienie w kamieniu

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Ja uważam że te nowe nie mają takich nachalnych brokatowych drobinek jak te stare. Tylko ICe jest ok jako baza. Miałam jeszcze taki granacik i fiolet. Niestety nie dawały pożądanego koloru na powiece. Tępe nakładanie i ogolnie nic specjalnego bo poszły do zwrotu. Nie wiem jak sprawują się nowe bo testowałam tylko na dłoni.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:00   #4781
malcobb
Raczkowanie

Witam wszystkich. Nie wiem czy to odpowiednie miejsce do zadawania takich pytań, ale zaryzykuję Od kilku dni jestem konsultantką Avon. We wtorek składałam pierwsze zamówienie z katalogu 11. Początkowo moje zamówienie miało być na prawie dwieście parę złotych, dlatego Liderka poleciła mi abym sobie zamówiła Rozświetlające serum do twarzy z japońska sake i ryżem za 1zł z oferty specjalnej przy zamówieniu na minimum 200 zł. Ale w końcu zamówienie wyszło mi na ponad 260 zł więc mogłam skorzystać z oferty dla nowych konsultantek i zamówić krem do rąk z minerałami z Morza Martwego (przy zamówieniu min. 250 zł). Więc zamówiłam obie te rzeczy (i serum i krem) ale na fakturze mam tylko krem do rąk. Dlatego moje pytanie brzmi czy nie można łączyć tych ofert? To znaczy, że jeśli mam zamówienie na 250 zł to mogę wybrać tylko jeden z tych produktów?

Mam nadzieję, że w miarę wytłumaczyłam o co mi chodzi i że komuś będzie się chciało to przeczytać i mi odpowiedzieć :/
Pozdrawiam

Edytowane przez malcobb
Czas edycji: 2011-08-19 o 15:11
malcobb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:06   #4782
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jakby któraś brała nowy Supershock Max w demo, to podzielcie się opiniami
Przyłączam się do pytania, bo mam zamiar zamówić
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:11   #4783
Gosia_14
Rozeznanie

Hej.Myślicie,że warto zostać konsultantką ?Bo w tym roku zaczynam studia i bedę mieszkać w akademiku,myślę,że miałabym tam klientów.Na stronie avonu wszystko jest tak pięknie przedstawione,ale jakie są czarne strony bycia konsultantką?Czy przysługują mi jakieś promocje?
Gosia_14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:17   #4784
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia_14 Pokaż wiadomość
Hej.Myślicie,że warto zostać konsultantką ?Bo w tym roku zaczynam studia i bedę mieszkać w akademiku,myślę,że miałabym tam klientów.Na stronie avonu wszystko jest tak pięknie przedstawione,ale jakie są czarne strony bycia konsultantką?Czy przysługują mi jakieś promocje?
jak chcesz mieć taniej kosmetyki dla siebie to warto a jeśli myślisz, że z tego się utrzymasz to nie licz na to no chyba, że będziesz miała mega duże zamówienia
Stary 2011-08-18, 14:33   #4785
Karo89
Zakorzenienie

cześć Wam! Pewnie mnie nie pamiętacie
nie pamiętam kiedy tu ostatnio byłam, ale miałam taki okres, że nie było czasu avonem się zajmować, gdzieś od początku czerwca nie składałam zamówienia, więc na wątek nie wchodziłam. Ale wracam do gry bo już mam taaakie braki w kosmetyczce, że szok

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
zdjęcia tej torby były na katalogowym : #2010 , http://www.avon-forum.ru/4images/det...image_id=12164

ciekawe czy się znowu w IOS pomylili z tym zdjęciem torby
a już myślałam że cała torba jest do sprzedania, a tu wychodzi, że tylko te boczne części?!
ale chyba zamówię, bo mam środek jeden wolny, więc prawie dokompletuję boki i będę miała w tedy dwie całe

Cytat:
musso4 dobrze napisała

na początku mam pytanie, czy coś się zmieniło w avonie jeśli chodzi o zamawianie? bo gdzieś rzuciła mi się "szara kropa" w oczy, czyżby zmienili kolory w określaniu dostępności produktów czy też znaczy ona coś innego? ktoś mnie oświeci ?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 14:36   #4786
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
A ja nogami jeszcze;d
Chodżmy na basen
Cytat:
Napisane przez kasia_86_ Pokaż wiadomość
Z kropami to różnie bywa, ale raczej nastawiaj się na brak w paczce.

Cytat:
Czarne strony? AVON wciąga. Jeśli tylko masz silną wolę i nie będziesz zamawiać 10 pomadki, bo w promocji, to zapraszamy
Przysługuje ci wypracowany opust, min. 15% (na produkty niekosmetyczne jest azwsze 20% i na niektóre kosmetyki 10%). Jest dużo programów motywacyjnych. Ostatnio za zamówienie 200zł w katalogu był kosmetyk z PS, za 400zł 2 kosmetyki PS i jeszcze na koniec perfumy. No i wiele, wiele innych.
Na czysty zysk raczej się nie nastawiaj. Na przyjemność i tańsze/darmowe kosmetyki dla siebie - tak

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:37   #4787
maddd
Wtajemniczenie

mam pytanie co do pudru prasowanego IDEALNY KOLOR ze strony 43 (kat.12). Czy odcień light medium jest mocno ciemny? Jestem blondynką o dość jasnej karnacji, i nie chcę żeby kolor pudru za mocno odbiegał od koloru skóry

I jeszcze pytanie o fluid PERFECT WEAR -> czy on już na dobre został wycofany? to był mój KWC, mam jeszcze troszkę zapasu w buteleczce, a że właściwie od maja nie używałam go na buźke (im bliżej lata, i latem też-staram się nie używać pudrów, żeby cera trochę odpoczęła), to nie zwracałam szczególnej uwagi czy jest w katalogu... Jeśli go wycofano, to który fluid byłby w stanie zastąpić PERFECT WEAR? Bardzo proszę Was dziewczyny o opinie
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:42   #4788
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma nigdzie przepisu ze nie moge sprzedawac kosmetykow taniej niz w katalogu. Poki zamawiam je od firmy a nie kradne czy kupuje na "allegro" i odsprzedaje klientkom dzialam legalnie a co robie z moim upustem (czy daje go klientkom zwiekszajac sprzedaz ku uciesze firmy, czy zachowuje go dla siebie) to juz moja sprawa.

Jak to nie mialby sensu? Wlasnie dla mnie ma i to duzy. Bo moge doradzic klientce, wez to a nie tamto bo wiem z doswiadczenia (swojego) lub od innych ze ten jest o niebo lepszy. Tym bardziej taka osoba bedzie wolala zamawiac u mnie bo wie, ze jej doradze.
I nie jest to nieuczciwe, nie zgadzam sie. Nikogo nie oszukuje. Panie doskonale wiedza ile mi zostaje z ich zamowien. Firma przeze mnie nie traci. A to ze kradne klientki to kompletne brednie. Klientka sama wybiera u kogo woli kupowac, wiec wybaczcie ale ja nikogo nie zmuszam do zakupow. W miejscu gdzie mieszkam znam jeszcze 3 osoby ktore tak robia i nie ma nikt z tym zadnego problemu. Moje dwie serdeczne kolezanki byly konsultantkami i stwierdzily ze wola sobie spokojnie zamawiac u mnie niz sie uzerac z tym wszystkim i miec male zamowienia (nie znam ich klientek, nawet ich nie znalam wiec nie chodzilo o to ze ich klientki przeszly do mnie).

Sklepy kupuja towar po tej samej cenie od producenta, a jaka cene ustala to juz ich sprawa. Ja tak samo moge dac upust i zmienic cene, avonovi place tyle ile mam na fakturze.
A to co jest na allegro to juz inna sprawa, ja nie wiem skad Ci ludzie biora produkty po tak niskich cenach (np wczoraj widzialam outspoken by fergie za 27zl+wysylka).
Nie uwazam sie za niezaradna bo kase z tego mam i to wieksza niz wy nie dajace upustow, wiec moglabym was tak nazwac. Nie ide na latwizne o tym tez juz pisalam, mam z tym duzo pracy i uwazam ze jest to bardzo przedsiebiorcze skoro mam z tego profity.

Nie, ja im tez daje probki i tez przekonuje wiele pan do kosmetykow Avonu.
Wy myslicie ze ja zostawiam katalog z kartka "upust 25%" i sobie ide. Tak nie jest, o tym tez pisalam, ale widac ciezko wam doczytac.

Prosilam o zakonczenie tematu, nie chce sie z nikim klocic. Zalezy mi na wymianie opinii o kosmetykach i zdobyciu wiekszej wiedzy w tym temacie zeby pomoc klientkom.
Nie mam 15 lat zeby sie klocic o takie rzeczy.
Nie sądzę, żeby któraś z piszących tu dziewczyn miała ochotę doradzać komuś, kto żeruje na pracy innych. To pierwsza sprawa, a druga poczekaj chwilę, a upomni się o Ciebie urząd skarbowy z takimi zamówieniami i im też będziesz tłumaczyć, że dajesz upust klientkom O ile wcześniej nie splajtujesz
myślę, że poza tym pozostałe konsultantki jasno napisały już wszystko co można w tym temacie, więc może skończ z zaśmiecaniem tego forum dalszymi wypowiedziami o tej samej treści
Cytat:
faktura z k11:

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

musieli czymś ios zapchać ja biorę na pewno in bloom żel pod prysznic, bo mam perfumy, to będę miała do kompletu. Szkoda, że to tylko boczne kiesznie tej torby. Czekam i czekam na tą ofertę co się przy składaniu zamówienia wyświetla, a tu nic a chciałam dziś złożyć zamówienie
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:52   #4789
wsb
Raczkowanie

Hejka mam pytanie w katalogu 12 na str. 51 jest zapachowa kartka ale którego perfumu zielonego czy zółtego. Bo mi się wydaje że to jest ten zielony jet fame?
wsb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 14:53   #4790
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie Dzisiaj mija mi termin płatności, a w poniedziałek składam zamówienie. I kiedy zacznie mi się wyświetlać w strefie zaległa płatność? Zdążą wysłać paczkę, czy zostanie wstrzymana?
Klientki mi jeszcze nie zapłaciły, mam dopiero 100zł, a brakuje mi jeszcze 600! Nie mam tyle, żeby założyć
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:55   #4791
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
faktura z k11:

A może za kilka dni ten krem pojawi sie w ofercie, bo np. sprowadzaja resztki z zagranicy? Kiedyś tak bylo,że coś wisialo w ofercie jako niedostępne, by za dwa dni zaistnieć na krotko,
Stary 2011-08-18, 14:55   #4792
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsb Pokaż wiadomość
Hejka mam pytanie w katalogu 12 na str. 51 jest zapachowa kartka ale którego perfumu zielonego czy zółtego. Bo mi się wydaje że to jest ten zielony jet fame?
Mnie się wydaje, że do żółtego...
Stary 2011-08-18, 14:57   #4793
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie Dzisiaj mija mi termin płatności, a w poniedziałek składam zamówienie. I kiedy zacznie mi się wyświetlać w strefie zaległa płatność? Zdążą wysłać paczkę, czy zostanie wstrzymana?
Klientki mi jeszcze nie zapłaciły, mam dopiero 100zł, a brakuje mi jeszcze 600! Nie mam tyle, żeby założyć
Powinnaś na styk się zmieścić w czasie czterech dni ,które dodatkowo dodaja do terminu płatności.
Stary 2011-08-18, 15:02   #4794
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma nigdzie przepisu ze nie moge sprzedawac kosmetykow taniej niz w katalogu. Poki zamawiam je od firmy a nie kradne czy kupuje na "allegro" i odsprzedaje klientkom dzialam legalnie a co robie z moim upustem (czy daje go klientkom zwiekszajac sprzedaz ku uciesze firmy, czy zachowuje go dla siebie) to juz moja sprawa.
Jak to nie mialby sensu? Wlasnie dla mnie ma i to duzy. Bo moge doradzic klientce, wez to a nie tamto bo wiem z doswiadczenia (swojego) lub od innych ze ten jest o niebo lepszy. Tym bardziej taka osoba bedzie wolala zamawiac u mnie bo wie, ze jej doradze.
I nie jest to nieuczciwe, nie zgadzam sie. Nikogo nie oszukuje. Panie doskonale wiedza ile mi zostaje z ich zamowien. Firma przeze mnie nie traci. A to ze kradne klientki to kompletne brednie. Klientka sama wybiera u kogo woli kupowac, wiec wybaczcie ale ja nikogo nie zmuszam do zakupow. W miejscu gdzie mieszkam znam jeszcze 3 osoby ktore tak robia i nie ma nikt z tym zadnego problemu. Moje dwie serdeczne kolezanki byly konsultantkami i stwierdzily ze wola sobie spokojnie zamawiac u mnie niz sie uzerac z tym wszystkim i miec male zamowienia (nie znam ich klientek, nawet ich nie znalam wiec nie chodzilo o to ze ich klientki przeszly do mnie).
Sklepy kupuja towar po tej samej cenie od producenta, a jaka cene ustala to juz ich sprawa. Ja tak samo moge dac upust i zmienic cene, avonovi place tyle ile mam na fakturze.
A to co jest na allegro to juz inna sprawa, ja nie wiem skad Ci ludzie biora produkty po tak niskich cenach (np wczoraj widzialam outspoken by fergie za 27zl+wysylka).
Nie uwazam sie za niezaradna bo kase z tego mam i to wieksza niz wy nie dajace upustow, wiec moglabym was tak nazwac. Nie ide na latwizne o tym tez juz pisalam, mam z tym duzo pracy i uwazam ze jest to bardzo przedsiebiorcze skoro mam z tego profity.
Nie, ja im tez daje probki i tez przekonuje wiele pan do kosmetykow Avonu.
Wy myslicie ze ja zostawiam katalog z kartka "upust 25%" i sobie ide. Tak nie jest, o tym tez pisalam, ale widac ciezko wam doczytac.

Prosilam o zakonczenie tematu, nie chce sie z nikim klocic. Zalezy mi na wymianie opinii o kosmetykach i zdobyciu wiekszej wiedzy w tym temacie zeby pomoc klientkom.
Nie mam 15 lat zeby sie klocic o takie rzeczy.
Cytat:
Wcale nie jestem "taka do przodu" i juz wczesniej o tym pisalam, po to tu jestem zeby sie doskonalic a nie wymadrzac. To wy mnie atakujecie, ja nie chcialam tego tematu. A o tym, ze klientki sie obkupia tez pisalam, dlatego ciagle szukam nowych zeby nie zejsc z pewnego poziomu sprzedazy, bo doskonale zdaje sobie sprawe ze jak ktos nakupil duzo rzeczy to bedzie przerwa,. Nie doczytalas? Szkoda.

Odpisalabym na reszte zarzutow, ale widze, ze niektorzy nie umieja czytac ze zrozumieniem, a powtarzac sie nie lubie.
Nie bedziecie sprzedawac za 10% to przeciez wasza sprawa, nikt was nie namawia do tego.
To wy sie do mnie przyczepilyscie jak rzep do psiego ogona o to ze niby kradne klientki innym konsultantkom.
Nie dziwie sie, ze wielu to przeszkadza, zazdrosc, moze faktycznie mniejsza ilosc klientek... nie wiem i nie interesuje mnie to, moze powinny cos zrobic zeby zatrzymac klientki (i nie pisze tu o upustach, moga zrobic inne rzeczy) a nie siedziec na du... i lamentowac. Ja od paru tyogdni intensywnie pracuje nad tym zeby rozbudowac siec kilentek. Nie zdajecie sobie sprawy ile jest przy tym roboty. Widzicie tylko, ze ktos ma pomysl i "kradnie klientki" - rozumowanie godne dziecka z podstawowki. Latwo sie narzeka zamiast cos zrobic zeby samemu polepszyc sprzedaz.
Wiesz co? Nie przeszkadza mi, co Ty robisz, i jak zdobywasz klientki, ale nie próbuj mi wmawiać, że jestem zazdrosna o wyoskośc Twoich zamówień! Może moje zamówionka są tylko na 400 zł, ale każda z tych osób, które "obsługuję" co katalog zamawia.
I wiesz co? Nie lamentuję, bo uważam, że to jak sprzedaję kosmetyki jest dobre. Mam wykształcenie kosmetyczno-chemiczne i akurat jestem w stanie dokładnie powiedzieć wszystko o każdym produkcie.
Też masz taką wiedzę, co np znaczy PPG-5-CETETH-20? Bo ja wiem... I co z tego, że wygooglujesz...Tak to ja też umiem...
I sorry, ale moje klientki wolą taką "fachową" wiedzę niż te upusty co dajesz, bo jakoś wokół pełno takich osób a zamawiają u mnie...

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
Nie sądzę, żeby któraś z piszących tu dziewczyn miała ochotę doradzać komuś, kto żeruje na pracy innych. To pierwsza sprawa, a druga poczekaj chwilę, a upomni się o Ciebie urząd skarbowy z takimi zamówieniami i im też będziesz tłumaczyć, że dajesz upust klientkom O ile wcześniej nie splajtujesz
myślę, że poza tym pozostałe konsultantki jasno napisały już wszystko co można w tym temacie, więc może skończ z zaśmiecaniem tego forum dalszymi wypowiedziami o tej samej treści
Podpisuję się pod tym obiema rękoma i nogami

Edytowane przez cheneelle
Czas edycji: 2011-08-18 o 15:14
cheneelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:07   #4795
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Powinnaś na styk się zmieścić w czasie czterech dni ,które dodatkowo dodaja do terminu płatności.
To złożę zamówienie rano w poniedziałek, żeby od razu zafakturowali i szybko wysłali

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Też masz taką wiedzę, co np znaczy PPG-5-CETETH-20? Bo ja wiem... I co z tego, że wygooglujesz...Tak to ja też umiem...
I sorry, ale moje klientki wolą taką "fachową" wiedzę niż te upusty co dajesz, bo jakoś wokół pełno takich osób a zamawiają u mnie...
A tak z ciekawości, to co to znaczy
Stary 2011-08-18, 15:24   #4796
Mononokea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Wiesz co? Nie przeszkadza mi, co Ty robisz, i jak zdobywasz klientki, ale nie próbuj mi wmawiać, że jestem zazdrosna o wyoskośc Twoich zamówień! Może moje zamówionka są tylko na 400 zł, ale każda z tych osób, które "obsługuję" co katalog zamawia.
I wiesz co? Nie lamentuję, bo uważam, że to jak sprzedaję kosmetyki jest dobre. Mam wykształcenie kosmetyczno-chemiczne i akurat jestem w stanie dokładnie powiedzieć wszystko o każdym produkcie.

Nie nie wiem co to PPG-5-CETETH-20 i nie zamierzam tego googlowac tylko dlatego, ze to napisalas. Nie mam wyksztalcenia kosmetycznego to fakt, ale staram sie jak moge i po to sa m.in. wasze opinie zeb moc pomoc klientkom jak tylko bede umiala. Wiec nie zarzucaj mi ze tylko upustami zachecam je do siebie bo staram sie na wiele sposobow.

A co do postu Aalicii... US moze sie doczepic do kazdego, nie tylko do mnie mimo iz avon nas nigdzie nie zglasza. Tam samo moze byc z konsultantkami Oriflame czy F&H lub innych. Nie zastraszaj mnie.
I czytaj ze zrozumieniem, nie zeruje na pracy innych, czesc moich klientek nigdy nic nie zamawiala z avonu. A reszta - ich wybor od kogo kupuja.

Nie chcecie mnie tu - wiem. Dlaczego? Nierozumiem bo nikomu nie zrobilam nic zlego, to wy sie uczepilyscie.
Mononokea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:26   #4797
punk666girl
Zadomowienie

Cytat:
W przyszłym tygodniu chyba pójdę do COKu i kupię, ale znając życie do tego czasu będziesz już wiedziała o nim wszystko
Stary 2011-08-18, 15:29   #4798
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam wyksztalcenia kosmetycznego to fakt, ale staram sie jak moge i po to sa m.in. wasze opinie zeb moc pomoc klientkom jak tylko bede umiala.

Nie chcecie mnie tu - wiem. Dlaczego? Nierozumiem bo nikomu nie zrobilam nic zlego, to wy sie uczepilyscie.
To że nam podbierasz klientki to jest dla Ciebie niezrozumiałe? (Nie odpowiadaj na to pytanie..błagam)

To jeżeli już wiesz że jesteś niepożądanym gościem to wystarczy się pożegnać Pa pa i finito.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:32   #4799
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie wiem co to PPG-5-CETETH-20 i nie zamierzam tego googlowac tylko dlatego, ze to napisalas. Nie mam wyksztalcenia kosmetycznego to fakt, ale staram sie jak moge i po to sa m.in. wasze opinie zeb moc pomoc klientkom jak tylko bede umiala. Wiec nie zarzucaj mi ze tylko upustami zachecam je do siebie bo staram sie na wiele sposobow.

A co do postu Aalicii... US moze sie doczepic do kazdego, nie tylko do mnie mimo iz avon nas nigdzie nie zglasza. Tam samo moze byc z konsultantkami Oriflame czy F&H lub innych. Nie zastraszaj mnie.
I czytaj ze zrozumieniem, nie zeruje na pracy innych, czesc moich klientek nigdy nic nie zamawiala z avonu. A reszta - ich wybor od kogo kupuja.

Rób jak chcesz... Skoro tak dobrze Ci idzie, to po co są Ci nasze opinie?
Rzeczywiście, czy jeszcze je zachęcasz? Gratisami? Ok...Poza tym twoje początkowe wypowiedzi kupy się trzymają...Zresztą mam to gdzieś... Dlaczego się uczepiłyśmy? Bo prowadzisz politykę niezgodną z kodeksem sprzedaży bezpośredniej dołączonym do umowy, którą podpisywalaś.
"2.14. Przedsiębiorcy i Sprzedawcy nie mogą zachęcać do zakupu produktu, używając argumentu, że Komsument zapłaci niższą cenę(...)"
Poczytaj sobie, a dowiesz się czemu uznajemy to za nieetyczne...

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości, to co to znaczy
Jest to związek polimerowy a dokładnie eter, który korzystnie działa na zmniejszenie rogowacenia skóry, ale powoduje tzw "zapychanie porów". Czyli najpierw działa dobrze, później źle...
Jak coś już wiemy dlaczego Jamapi została"zapachan" przez serum do twarzy Sake

Edytowane przez cheneelle
Czas edycji: 2011-08-18 o 15:38
cheneelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:41   #4800
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:

tak, tylko dziewczyny, które mają duże zamówienia zakładają działalność, reszta bierze głównie dla siebie albo za takie kwoty, że może twierdzić, że dla siebie. A ty co powiedz na kontroli, że na 3000 dla siebie nabrałaś rzeczy nie wiesz co to jest zastraszanie najwidoczniej, a że żerujesz to Ci już chyba tu dość osób napisało. A że Cię nie chcemy- Twoje nieetyczne podejście sprawia, że nie mamy ochoty na Twoje towarzystwo, wystarczy, że zabierasz komuś klientki, nie musisz jeszcze korzystać z naszej wiedzy, której zbieranie też było naszą pracą. tego też nie rozumiesz najwidoczniej. Pora się pożegnać.
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości