|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
Aguśkaa83 - dziękuję
Karo89 - faktycznie - jak brzuchalki nam podrosną to zapraszam na wspólne spacerki ciężarówek
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
karolca to ja sparzam wrzatkiem wiec mysle ze tez chyba dobry sposob
![]() odnosnie porodu rodzinnego, mama chyba najlepsza bo Cie zrozumie a faceci chocby nie wiadomo jak bardzo chcieli to i tak nie zrozumia. Moj byl ze mna przy porodzie. Z poczatku nie chcial, ale go delikatnie namawialam i sie zgodzil. Na pewno przy nim czulam sie bezpiecznie. Jednak w pewnym momencie nie zwracalam uwagi czy jest czy nie, bylo mi wszystko jedno
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
ja tak tylko dla sprostowania napisałam......
i głupio to może zabrzmi z ust dziewczyny,ale Karolca jesteś bardzo ładna ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Aguśka też takie mam zdanie co do porodu.... bo on bedzie uważał,że to nie boli,że przesadzam i w ogóle... a mama to przeżyła więc będzie umiała się wczuć....
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Przed samym porodem w miarę możliwości może mi towarzyszyć, ale on nie potrafi patrzeć jak coś mnie boli i jest mi źle. Zapewne zrobiłby krzydę personelowi, że nie mogą mi pomóc
a doskonale wiem, że skurcze to nie jest przyjemność tylko, że to boli. Mama za to jest doświadczona i przede wszystkim jest spokojną osobą, więc na pewno będzie wiedziała co i jak ![]() Balbinko, dziękuję za komplement
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-08-18 o 16:39 |
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że poród miałam ciężki (ponad 30 godzin) i w efekcie zakończył się cesarką a mój maż bardzo to przeżył już mi zapowiedział, że on poczeka na korytarzu jak bede rodzić ![]() chciałam powiedzieć dzień dobry ![]() podczytuje Was dzielnie ale jakoś nie mam weny żeby coś pisać konkretnego... Pewnie się rozkręcę jak już będe pewna na 100 % że wszystko jest OK. Mam nadzieje, że w poniedziałek lekarz mi to powie ![]() ja dzisiaj powiedziałam mojej szefowej że jestem w ciaży. Uświadomiłam ją, że tak naprawde to jutro wypada mi termin @ ale test wyszedł wyraźny (dzisiaj kresta testowa o jeden odcień jaśniejsza od kontrolnej) więc nie da się ukryć że będę miała dzidziusia. A powiedziałam jej tak wcześnie bo ja pracuje na recepcji (zminy dzienne i nocne) i po prostu musi zaczać szukac zastępstwa za mnie bo jak jakoś dociągnę do końca września na normalnych zmianach tak obawiam się, że dalej nie dam rady... no i zobaczymy czy koleżanka się zreflektuje, żebym ja później brała jej dniówki a ona moje nocki wtedy mogłabym popracować tak do 4 miesiąca ciąży normalnie jak poprzednio... Jeśli się nie zgodzi będę musiała isć na zwolnienie od października... nie chcę zostawiać szefowej z ręką w nocniku bo chciałabym po macierzyńskim normalnie do pracy wrócić a szkoda psuć nasze stosunki które są bardzo dobre. Ja jestem fair wobec niej i ona wobec mnie i jest dobrze
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
karolca ale pokrecona jestes
czego uzywasz do loczkow chodzi mi o kosmetyki?? masz piekne, geste loczki i bardzo sympatyczna buzke ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- adaikaka mysle ze jest to dla faceta ogromne przezycie, no a Ty bidulko mialas przechlapane ze tak dlugo rodzilas... trzymam kciuki za poniedzialkowa wizyte. a odnosnie pracy, to przeciez masz prawo do pracy w dzien, nam w ciazy nie wolno pracowac na noce, wiec nikt Ci laski nie robi. Szefowa musi Ci zapewnic stanowisko pracy tylko w godzinach dziennych.
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Co do porodu to moja siostra się zdeklarowała ze mną rodzić i to chyba dobrze rozwiązanie w moim przypadku Wizytę mam dopiero 30. Mojej znajomej lekarz w 13 tyg powiedział płeć i jestem bardzo ciekawa czy u mnie coś na ten temat wspomni Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-08-18 o 16:49 |
|
|
|
#2739 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ta farba co ja uzywam jest wlasnie rozjasniajaca - inaczej mialabym tylko zolte odrosty Cytat:
![]() trzymamy kciuki za badania prenatalne, napewno bedzie w porzasiu ja tez bym chciala poznac juz plec Cytat:
zaraz lookne na Twoje fotki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() bylam z kolezanka w miescie, polazilysmy troche, ale tu taka pogoda ze nie ma czym oddychac i po 2 minutach na zewnatrz czulam juz ze cala sie kleje :/ juz ledwie nogami przebieralam, ale doszlysmy do niej do domku, zrobila mi czekolade z lodami na zimno i kupilam na obiadek watrobke z indyka, wiec dzisiaj bede gotowac hihi - ostatnio gotowalam w sobote, wiec wypadaloby mezus sie ucieszy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie Dziewczyny
ale sie Was naczytalam, zamiast po pracy przyjsc do domu i pozmywac i ogarnac troche dom, to ja herbatke z cytrynka, na kanape pod kocyk - zimno i pada, psa pod kanape - bo nie chce mi sie na spacer wyciagac teraz - TZ wroci to sobie pojdzie na przechadzke i czytam Was![]() co do wlosow - to pofarbowalam jak bylam 2 tc - nie wiedzialam oczywiscie, kolor zmyl sie po pierwszym myciu i bylam wsciekla na fryzjerke ze jakiejs slabej farby uzywa i inny kolor mi zrobila, a to nie jej wina byla ![]() balbinka moge wyslac Tobie troche kapusty kiszonej w miasteczku obok - 3 polskie sklepy i tesco ale bigos to bym zjadla.a i powiedzialam dzis dyrektorowi, manager wie od piatku, wiec dyrektorowi dzis powiedzialam, a ten szalony mnie przytulil i pocalowal w policzek i powiedzial ze to swietna wiadomosc...a co mysli tak naprawde to juz wie tylko on sam powiedzialam wczesnie (jutro zaczynam 9tc) bo prace mam taka ze beda musieli znalezc pewnie 2 osoby na moje miejsce.tez chcialabym zobaczyc Wasze Brzuszki...czy moge otrzymac haslo?....dziekuje
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-18 o 16:54 |
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz powiedzial, ze jak ja bardzo tego chce i potrzebuje to bedzie przy porodzie, ale sam z siebie nie chce, wiec nie bede go ciagnac, niech poczeka na korytarzu czy cos
z reszta wyjdzie wszystko w praniu, ale wydaje mi sie ze zmuszac go nie ma sensu bo to moze nie wyjsc na dobre
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szampon Emolium, ale przy normalnej skórze głowy ponoć świetnie sprawdza się niemowlęcy Babydream Odżywka do włosów kręconych Isana (Rossmann) To na co dzień. Włosów nie wycieram tylko ugniatam głową dół bawełnianą koszulką męża Dobrze chłoną wodę nie robiąc krzywdy włosom. Na koniec suszarka z dyfuzorem (zimne i letnie powietrze na zmianę).Raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie nakładam na około pól godziny-godzinę maskę L'Biotica Wax do włosów suchych i zniszczonych. emolium.jpg Wax.jpg isana.jpg
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...ale ja oczywiscie go zmuszac nie bede jego wybor
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś stosowałam rycynowy, ale za dużo zachodu z tym wszystkim było, potem brak czasu a teraz już mi się nie chce. Poza tym farbuję włosy farbami bez amoniaku (farby w piance), one też poprawiły kondycję włosów
Przede wszystkim odstawiłam silikony i inne składniki, które tylko sztucznie poprawiały kondycję włosa. Na poprawę czekałam dlugo, bo prawie rok, ale warto było
|
#2746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale jest strasznie obrażalski. a boje sie żebym czegoś w nerwach na porodowce nie palnęła,bo nie wiem jak on na to zareaguje... mowi że on to rozumie,że to ból i czasem się rózne głupoty gada... ale w praktyce to on napewno nie będzie aż tak tolerancyjny...co do ilości polskich sklepów to moja mieścinka przechodzi ludzkie pojęcie bo tu mamy ich aż 5... tylko że jak czasem coś potrzebujesz to w ani jednym tego nie ma....
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej czyli cos w tym jest. Moim zdaniem w ciazy oczy blyszcza i wogole jest sie piekniejszym. No a twarz po ciazy tez juz sie robi inna taka bardziej kobieca. Cytat:
Cytat:
wiesz ze czasem ciaza prostuje wloski ale nie zawsze, jednak czasem tak hormony dzialaja. Mnie pokrecila ale ja prostuje. jednak myslalam ze by wrocic do kreciolkow chociaz wole proste oczywiscie po umyciu mam loczki, dlatego pytalam Cie o kosmetyki. Waxa uzywalam kiedys uwazam ja za dobra maske.
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, póki co skręt się poprawił
![]() zmykam, będę później
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie wloski i brzuszki sliczne
wrzuce Wam do porownania fotke buziaka sprzed ciazy
|
|
|
#2750 |
|
Rozeznanie
|
no co do wyglądu w ciązy to on zależy od płci dziecka...tak bynajmniej słyszałam. dziwne dla mnie jest to,że czasem postronni ludzie wcześniej zauważają ciąże niż przyszła mamusia... Podobno to jest jakoś widać. że niby twarz się jakoś zmienia..
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie sie tez poprawil za bardzo i mnie sie to nie podoba u siebie
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- twarz w ciazy sie zmienia i to nie ulega dyskusji ![]() na pewno jest bardziej kobieca a przed ciaza jest dziewczeca ale to moje sugestie dla porownania Wam pokaze moja buzie jak bylam przed urodzeniem Filipka i po urodzeniu, teraz
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-18 o 17:17 |
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obojetnie, wazne by dziecko zdrowo donosic
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
witam:p tak czytam i czytam i ja tez wysłałam swoje zdjecie włosków. taki amm kolorek,nie dawno miałam rude
bardzo mi sie pdoobały ale farba szybko schodziła wiec wrocilam do swojego ciemnego![]() Powiedzcie mi czy Wy w upał tez zle sie czujecie? dzis wymeczyła mnie tak jazda w aucie i te zakupy ze masakra doslow ie. W tesco brałam nospe tak mnie rozbolał brzuch. Was tez czasem tak mocno kuje w dole brzucha? Mnie normalnie boli nawet jak jestem zapieta pasami musze sobie trzymac zbey były troche poluznione. Jestem przekonana ze moj brzuch to juz chyba naprawde ciązowy bo juz nawet an nim spac nie moge musze lekko na boku.....
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
Emigra jesteś klonem mojej siostry!!!!
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym porannym bólem już jest ok
Od kilku dni apetytu jakoś brak i lekko mi się odbija a poza tym to ok ![]() Poczytałam właśnie o waszych pysznościach i muszę Wam powiedzieć, że i ja mam ochotę na kwaszoną kapustkę ostatnio dlatego wczoraj i dzisiaj miałam kapuśniak ![]() Co do obecności męża przy porodzie to jeszcze zanim byliśmy razem rozmawialiśmy kiedyś na ten temat i mówił, że jeżeli mógłby jakoś wesprzeć żonę to jak najbardziej chciałby uczestniczyć , ale jak to będzie to zobaczymy, bo to dawna rozmowa była i nie wiem czy mu się nie odmieniło
|
#2756 |
|
Rozeznanie
|
prince polo jak jedziesz autem to pas ukladaj tak żeby on był całkiem pod brzuchem...
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
zartujesz??
Cytat:
nie pisz tu takich rzeczy bo zaraz wsiadam w samochod i jade od Ciebie Prince a bierzesz regularnie magnez?
|
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
nie żartuję.... myślałam,że to ona jest. aż musialam zdjęcie w nowym oknie otwierać
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka, nie moze byc
moze my blizniaczki tylko rozdzielone hihi
|
|
|
#2760 |
|
Rozeznanie
|
tylko spora różnica między wami jest. Ale to tylko taki szczegół
ale na poważnie to podobno każdy ma swojego klona![]() A Ty Aguśka nie wyglądasz starzej tylko dojrzalej!!! W końcu możesz o sobie kobieta powiedzieć... Bo przed urodzeniem to byłas taką dziewczynką:P
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-08-18 o 17:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

to są moje perfumy;/ i musiałam z nich zrezygnować. całe szczęscie,że antyperspirant mnie nie rusza,bo byłoby ciężko;D

trzymamy kciuki za badania prenatalne, napewno bedzie w porzasiu
ja tez bym chciala poznac juz plec
i kupilam na obiadek watrobke z indyka, wiec dzisiaj bede gotowac hihi - ostatnio gotowalam w sobote, wiec wypadaloby
ale sie Was naczytalam, zamiast po pracy przyjsc do domu i pozmywac i ogarnac troche dom, to ja herbatke z cytrynka, na kanape pod kocyk - zimno i pada, psa pod kanape - bo nie chce mi sie na spacer wyciagac teraz - TZ wroci to sobie pojdzie na przechadzke i czytam Was

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jego wybor

a poza tym to ok