Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 14:22   #4201
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Udało mi się upolować matę dla Alicji Strasznie mi się spodobała ta mata co Zmalowana kupiła Filipkowi i też taką chciałam tylko, że różową

Zmalowana mam nadzieje, że się nie gniewasz za tą mate
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:28   #4202
ellika
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
U mnie też to leci Mały uwielbia dźwięk suszarki

I coś dla Was:
1. Szymon przed jedzonkiem.
2. Szymon po jedzonku.
Ale super przytulanka - może to owieczka Sterntaler??
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:32   #4203
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
I coś dla Was:
2. Szymon po jedzonku.
Śliczności
Mam taką samą owieczkę
Stary 2011-08-18, 14:32   #4204
Shira_83
Zadomowienie

hej

jeszcze żyje nadrobiłam troszkę ale mały popłakuję więc lecę...

pozdrowionka kochane
Stary 2011-08-18, 14:56   #4205
DaKaro
Zadomowienie

Już po KTG, praktycznie żadnych skurczy. Czekamy. W sobotę mam iść na NST (jaka jest różnica pomiędzy KTG a NST?).
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
cierpliwosci,mam nadzieje ze nie bedziesz musiala czekac tyle co ja.
W poniedziałek na wywołanie, jeśli samo nie pójdzie, czyli jakieś 4-5 dni po terminie. W zasadzie to nie wiem, dlaczego tak szybko?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jakie dolegliwości? Ja nic takiego nie mam W ogóle tak myślę że jestem stworzona do chodzenia w ciąży! Oprócz tych wymiotów (teraz codziennie po 3 razy) nic mi nie było i nie jest. Zero ciężkości, niesprawności, opuchnięcia, zero złego samopoczucia i humorów
A, i wczoraj w ramach testu sprawdziłam, czy jeszcze mi nogi na szyję wejdą. I ... weszły Pomogłam sobie ręką, brzuszek lekko uciskła, ale założyłam je za szyję bez większych problemów
Jesteś niesamowita. Wyobraziłam sobie Ciebie z nogami za głową.

Wie ktoś co z Oliweczką? Miała mieć dzisiaj wywoływany prawda?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:06   #4206
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ale super przytulanka - może to owieczka Sterntaler??

Szymek uwielbia z nią spać. Łapie ją za łapkę albo za uszko ściska i śpią

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:06   #4207
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny oby nie zapeszając, ale chyba wygrałam walkę z laktacją
Przystawiałam małego, laktator, ziółka i pokarm wrócił - ściągam już nawet po 130 ml
Podejrzewam, że był to poprostu kryzys laktacyjny. Gdybym się poddała to już od kilku dni mały byłby na MM.
klask i:

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A ja po tym jak babcie reagują na dziecko, zastanawiam się nad opiekunką. Moja mama zanosiłaby na rękach i zapatuliła w koce, na każde stęknięcie leci i wogóle my wszystko robimy źle, nie o tej porze na spacer, źle leży, zła pora kąpieli i inne, nasze rozmowy tel kończą się dośc szybko bo ja strasznie nerwowo reaguję. Tesciowa natomiast z tymi oczkami i zagladaniem, że nieładne miny robi - kazała ostatnio mężowi wykasowac brzydkie zdjęcie, gdzie mała grymasi, ja kazałam zostawić, bo tak właśnie dziecko wygląda... Do tego a czy c.pka nie za czerwona, czy to nie pleśniawki, czy ja przykrywamy, w cyca zagląda jak mała ssie, a ja wtedy sie spinam i juz tak fajnie nie idzie.... Oszaleję chyba, najlepiej czuję się w domu i kiedy jesteśmy sami, wszytsko idzie dobrze... A przy babciach nerw, szkoda mi małej bo i na nią przejdzie ode mnie.
to ja się cieszę że moja mama ma takie a nie inne podejście - nie krytykuje niczego co robię, a wręcz przeciwnie - jak zdarzyło się że małego miała przewinąć to potem pyta czy dobrze ubrała i nie ma obsesji na punkcie za ciepło/za zimno/głodny, więc wiem że dziecko będzie w dobrych rękach
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Także, okazuje się, że wbrew temu, co mówiła teściowa o moim słabym mleku i nienajadaniu się, Maja jednak ma się pod tym względem dobrze. Nawet, nie wiecie, jaką miałam satysfakcję, jak wróciliśmy do domu i oznajmiłam jej wprost, że Maja jednak się moim mlekiem najada
za to i dla Mai! chciałabym minę teściowej widzieć
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a co studiujesz?
ja od października mam w planach zacząć 5 rok studiowania jak to będzie - zobaczymy
technologię żywności, dokładniej żywienie człowieka. jedne już za mną
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od pediatry.[....]
trzymam żeby okazało się że wszystko w porządku!

Cytat:
Dzień dobry

U mnie coś się ewidentnie dzieje
rozumiem że kciuki można zacząć ściskać
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumek, nie no teraz to mnie zamurowało i to konkretnie !
I założę się, że jeszcze zaskoczysz lekarzy ta sztuczką podczas partych
chyba by się zdziwili
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zamówiłam chuste
jaką kupiłaś?

Mały przespał 3,5 godz w wózku pod domem, teraz się zbudził, oczywiście od razu z włączoną syreną bo głodny i właśnie wcina

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 15:08   #4208
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
moja też nie płakała jak dzieci po porodzie, tylko tak fajnie kwiliła, a ja się wydarłam dlaczego nie płacze
Czyli jednak trochę ryzykowny miałaś poród z torbielą. Dobrze, że się udało bez komplikacji.
Masz rację, urodzenie dziecka sn to straszny ból, ale i niesamowite przeżycie.

W aptece zostawiliśmy 400zł.
10 puszek nutramigenu ( prawie 300..),
no trochę ryzykowny bo po męczarniach sn mogło się skończyć cc a to najgorsze rozwiązanie z możliwych - ale lekarz podjął ryzyko - za moją aprobatą - i jestem mu za to wdzięczna.

coś mi się sporo wydaje że zapłaciłaś za ten Nutramigen.... prawie 30zł na receptę wychodzi za puszkę a chyba dziewczyny płaciły sporo mniej..

Cytat:

U mnie coś się ewidentnie dzieje
i na Ciebie Brumku przychodzi pora
Cytat:
Na szybko :
Paticzku a ile ma gr ta puszka nutra ?
I ile kosztuje jedna puszka?

Ja jutro ide do pediatry i może mi zmieni Pepti na Nutrę.
no właśnie sama się nad tym zastanawiałam ile kosztuje mleko to specjalne na recepte
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Nutramigen kosztuje 26zł ale że jest na receptę to za puszkę 425g płace 13zł
aaa właśnie - coś mi dzwoniło że puszka Nutra kosztuje coś koło 15zł, chyba Patik przepłaciła i to prawie drugie tyle.
Cytat:
widzę że Ci bella odpisała, ale..
BELLA JA NA RECEPTĘ PŁACĘ 26!!! JAKIM CUDEM TY 13?

Naczytałam się głupot ( albo i nie) na necie na temat bardzo niskiej ilości neutrocytów...to świadczyć może nawet o białaczce, wiem napewno że będą potrzebne dodatkowe badania,nie tylko leki od razu po spojrzeniu na wyniki...
Oszaleję z tego wszystkiego.
Dlaczego to mnie spotyka
chyba chodzi o refundacje z nfz na leki na choroby przewlekłe, bodajże 50% zniżki przysługuje, ale mogę się mylić.
Cytat:
Jakie dolegliwości? Ja nic takiego nie mam W ogóle tak myślę że jestem stworzona do chodzenia w ciąży! Oprócz tych wymiotów (teraz codziennie po 3 razy)

A, i wczoraj w ramach testu sprawdziłam, czy jeszcze mi nogi na szyję wejdą. I ... weszły
biedactwo.. Ty nadal wymiotujesz...

a nogi na szyi?? jesteś niesamowita
Cytat:

I coś dla Was:
2. Szymon po jedzonku.
Szymonek śliczny
Cytat:
Patik ale Ce przerobiła pediatra. Ja za Nutrapłace 13 zł, za Pepti 11 zł płaciłam. Na recepcie musi być P, ze tona przewlekłe, wtedy przysługuje 50%. Domagajcie sie tego.
no właśnie o to mi chodziło - ciekawe czemu pediatra Patik tak ją zrobiła na szaro i wpuściła w takie koszty..
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Już po KTG, praktycznie żadnych skurczy. Czekamy. W sobotę mam iść na NST (jaka jest różnica pomiędzy KTG a NST?).
nie wiem wcale co to jest NST trzymam kciuki żeby samo ruszyło

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:21   #4209
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
rozumiem że kciuki można zacząć ściskać
Ściskaj Aniu, ściskaj! Tego nigdy za wiele

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
i na Ciebie Brumku przychodzi pora
No nie da się ukryć I bez kuli nawet wiadomo

Cytat:
A ja po tym jak babcie reagują na dziecko, zastanawiam się nad opiekunką. Moja mama zanosiłaby na rękach i zapatuliła w koce, na każde stęknięcie leci i wogóle my wszystko robimy źle, nie o tej porze na spacer, źle leży, zła pora kąpieli i inne, nasze rozmowy tel kończą się dośc szybko bo ja strasznie nerwowo reaguję. Tesciowa natomiast z tymi oczkami i zagladaniem, że nieładne miny robi - kazała ostatnio mężowi wykasowac brzydkie zdjęcie, gdzie mała grymasi, ja kazałam zostawić, bo tak właśnie dziecko wygląda... Do tego a czy c.pka nie za czerwona, czy to nie pleśniawki, czy ja przykrywamy, w cyca zagląda jak mała ssie, a ja wtedy sie spinam i juz tak fajnie nie idzie.... Oszaleję chyba, najlepiej czuję się w domu i kiedy jesteśmy sami, wszytsko idzie dobrze... A przy babciach nerw, szkoda mi małej bo i na nią przejdzie ode mnie.
Kochana, ja to czytam jak jakąś powieść grozy! To się po porstu włos jeży na głowie Co te baby w sobie mają. Zero wyczucia, zero empatii, zero zrozumienia i chyba zero spamięci, skoro już nie pamiętają jak same były młodymi mamami, same przeżywały ten stres i zmęczenia i same na pewno miały dość porad swoich mam, babć i już na pewno - teściowych.
I kolejny raz utwierdza mnie to w przekonaniu, że my dobrze w życiu robimy nijako "izolując" się od tak bliskich kontaktów z rodzicami. Tylko nam to nerwów zaoszczędzi.
A już najbardziej wkurzył mnie ten fragment, w którym piszesz że teściowa gapi się jak karmisz i jeszcze ma do tego wąty! Zabiłabym!
Stary 2011-08-18, 15:22   #4210
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście nie wiem co to jest i dlatego sprawdziłam
Test niestresowy (NST) – polega na jednoczesnym zapisie kardiotokograficznym i zapisie ruchów płodu. Do aparatu kardiotokograficznego dołącza się specjalny przycisk, za pomocą którego ciężarna sygnalizuje odczuwane ruchy płodu.
Stary 2011-08-18, 15:29   #4211
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo pobne badanie do KTG.

- KTG (kardiotokografia) - to zapis częstości pracy serca płodu przy jednoczesnym zapisie czynności skurczowej mięśnia macicy.

- NST (test bezstresowy) – badanie pulsu dziecka w odpowiedzi na jego własne ruchy. D do aparatu kardiotokograficznego dołącza się specjalny przycisk, za pomocą którego ciężarna sygnalizuje odczuwane ruchy płodu.

Tu masz coś więcej na ten temat:
Badanie NST To badanie prenatalne wykonywane jest po 28 tygodniu ciąży. Jest bezstresowe dla dziecka. Na brzuchu matki umieszcza się specjalny pas, by zmierzyć czynności serca dziecka, oraz drugi pas, który bada skurcze. Trwa ono ok. 30 minut. Jeśli dziecko się nie porusza, nie oznacza to, że dzieje się z nim coś złego, może po prostu spać. Pielęgniarka stara się je wtedy obudzić. Badanie NST przeprowadzane jest, gdy wydaje się, że dziecko nie porusza się tak często jak wcześniej, gdy termin porodu już minął, gdy istnieje podejrzenie, ze łożysko nie funkcjonuje prawidłowo i in. To badanie nie jest inwazyjne, więc nie stanowi ryzyka dla matki ani dziecka.

Głównym celem badania jest zmierzenie czynności serca dziecka w odpowiedzi na jego ruchy. U zdrowego dziecka serce pracuje szybciej podczas ruchów i spowalnia podczas odpoczynku. Badanie może pokazać, czy łożysko i pępowina dostarczają dziecku odpowiednią ilość tlenu. Jeśli jest go za mało, może to wskazywać na problemy z łożyskiem lub pępowiną.

Jeśli pojawiają się jakieś nieprawidłowości w wyniku badania, potrzebne są kolejne testy, które pozwolą ustalić, czy przyczyną problemów jest rzeczywiście zbyt mała ilość tlenu, czy coś innego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 15:33   #4212
editka2022
Rozeznanie

ja po wizycie ciszaaaaaa nic sie niedzieje,jak nieurodze do 28 to mam skierowanie do szpitla na 29,mala wazy 3kg .
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:38   #4213
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja po wizycie ciszaaaaaa nic sie niedzieje,jak nieurodze do 28 to mam skierowanie do szpitla na 29,mala wazy 3kg .
Editko, smutasku kochany, to świetne wieśći
Że mała zdrowa i w normie i że dają jej troszkę czasu na zastanowienie, ale ostatecznie i tak masz dead line
No nie smutaj się. To już baaardzo niedługo
Stary 2011-08-18, 15:50   #4214
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Marinko ja nie yoy you,ale odpowiem, rodzicielstwo bliskości polega przede wszytskim na zaspokajaniu potrzeb dziecka, a ze najwieksza potrzeba człowieka jest wiez z drugim człowiekiem to zaspokajasz przede wszytskim potrzebe bliskości, dużosię dzieci nosi (właśniepo to są chusty), przytula,rozmawia, szanuje jego emocje. Nie wierzy sie, ze dziecko potrafi manipulować, ze sie przyzwyczai itd. zadnych trenigów samotnego zasypiania, wypłakiwania się itd. wiekszosc dzieci sypia z rodzicami w jednym łóżku, my akurat tego nie praktykujemy codziennie, ale nasza Agata nie ma problemu z usypianiem w łóżeczku, nie płacze.
A gdzie można więcej o tym poczytać? Masz jakiś link?
Ja mam zapisany taki:
http://www.przytulmniemamo.pl/horizo...-jestesmy.html
O to chodzi?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:53   #4215
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Do 29 jeszcze troche czasu, wierze ze do tej pory juz urodzisz. Najwazniejsze ze Kornelcia zdrowa. Trzymaj sie, jestem z Toba
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:01   #4216
wodaqua
Zadomowienie

Brumek, Aania, Agni, najgorsze jest to, że ja kiedy już słyszę pouczający ton, to się strasznie najeżam, bo generalnie jestem bardzo spokojna osobą, w domu czuję się świetnie, płacz małej mnie nie denerwuje, nocne wstawanie nie wyprowadza z równowagi (a jestem zawodowym śpiochem) i jestem szczęsliwa, a wystarczy telefon od mamy i teściowej i się od razu spinam.
Co do karmienia, to kiedyś była dyskusja na ten temat - ja byłam sceptycznie nastawiona do tego, szczególnie w miejscach publicznych, choć karmiące mi wcale nie przeszkadzają, ale teraz mogłąbym karmić choćby na środku ulicy i mam to w d. W związku z tym kiedy byliśmy i teściów, nie wyszłam z pokoju, nie chciałam żeby myśleli, że jestem jakaś wstydliwa, o nie, ale zaglądanie w cyca to już przegięcie. Pomimo, że się nie chowam, to uważam to za bardzo intymną sprawę między mną a Zosią. Tż doradził, żeby następnym razem wyjść... I nie od parady jednak piszą w różnych poradnikach, że do karmienia miejsce powinno być spokojne, komfortowe i mama zrelaxowana...
Ech...
Brumek, z tymi nogami to już przeginasz

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Mam pytanie do mam karmiacyhc tylko i wyłącznie piersią - ile czasu Wasze dzieci ssą?
Mojej czasem wystarczy 5 minut i już cyca choćby na siłę nie wsadzisz! Ale śpi potem - raz 1 h raz 3 h, więc chyba jej wystarcza...
Stary 2011-08-18, 16:03   #4217
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek, Aania, Agni, najgorsze jest to, że ja kiedy już słyszę pouczający ton, to się strasznie najeżam, bo generalnie jestem bardzo spokojna osobą, w domu czuję się świetnie, płacz małej mnie nie denerwuje, nocne wstawanie nie wyprowadza z równowagi (a jestem zawodowym śpiochem) i jestem szczęsliwa, a wystarczy telefon od mamy i teściowej i się od razu spinam.
No to tym bardziej masz argument, żeby ich unikać! Dla własnego i Zosi dobra! Może da się ograniczyć częstość kontaktów z nimi przez parę tygodni chociaż? Skoro pierworodny noworodek nie był w stanie zepsuć Ci nastroju, a mamuśki są, to dobitnie świadczy o tym, że coś jest nie tak
Stary 2011-08-18, 16:10   #4218
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Przed nami za ok 3 tyg usg jamy brzusznej i nerek- kolejny strach..
Trzymam za Was mocno kciuki - za poprawę wyników i kolejne badania

Cytat:
Dzień dobry

U mnie coś się ewidentnie dzieje Nie mówię, że rodzę, nie, nie! Ale na pewno lada dzień to nastąpi. Wczoraj (od 22 do 4 w nocy) bolała mnie brzuch. Ale już nie pobolewał, tylko bolał mocno i regularnie dość. Nie mierzyłam, ale kurczy się i rozkurczał. Brzmi dla Was pewnie znajomo, co? Dziś też pobolewa i się kurczy. A rano na bieliźnie miałam coś dziwnego - pasmo białego, gęstego śluzu. Nie wiem co to, czop czy nie czop, bo było idealnie białe, najmniejszych śladów krwi.
Tak więc organizm wyraźnie się szykuje. Ale miło by było z jego strony, jakby dał mi jeszcze ze 3-4 dni
No Brumku! Brum, brum - jedziemy z tym koksem! Oczywiście najlepiej wtedy, kiedy Ty będziesz chciała

Cytat:
A, i wczoraj w ramach testu sprawdziłam, czy jeszcze mi nogi na szyję wejdą. I ... weszły Pomogłam sobie ręką, brzuszek lekko uciskła, ale założyłam je za szyję bez większych problemów

Cytat:

I coś dla Was:
2. Szymon po jedzonku.
Ale słodko tuli misia

Wodaqua moja teściowa też mi zagląda non stop do sypialni jak małą karmię jakby to jakaś, k..wa, atrakcja była!!!

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:

Mam pytanie do mam karmiacyhc tylko i wyłącznie piersią - ile czasu Wasze dzieci ssą?
Mojej czasem wystarczy 5 minut i już cyca choćby na siłę nie wsadzisz! Ale śpi potem - raz 1 h raz 3 h, więc chyba jej wystarcza...
U nas podobnie - raz je trochę dłużej (np. ok. 15 minut) a innym razem króciutko (i tak się zdarza często - zwłaszcza w nocy, bo mała zaspana i jakoś nie chce jej się jeść chyba, bo nocki przesypia ładnie).

A opróżnia Ci cyca do końca? Bo mi mala chyba nie bo zawsze po karmieniu sporo laktatorem mogę odciągnąć

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:14   #4219
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Zanka a Ty ile dajesz za Pepti ? ja 23 zł. Jak Lena po nim ? Bo mojemu chyba nie służy, nie srał po nim sam ani razu...
To chyba w pelniej cenie tyle kosztuje. Wczoraj kupowalam pepti pierwszy raz i zaplacilam 11 zl, a na paragonie widzialam, ze pelna cena to 22 zl.

Nie rozumiem wlasnego dziecka. Od rana nie chce ssac mojej piersi. Doszlo do tego, ze jak tylko wezme ja na rece w porze karmienia to juz wpada w histerie. Jakies pol godziny temu zauwazylam pierwsze oznaki glodu, mysle, poki nie jest jeszcze zdenerwowana to sprobuje moze teraz possa. Ja cycka na wierzch, a ona znow to samo. No moze polizala go kilka razy po czym w sekundzie zasnela. Padla tak, ze musialam sprawdzac czy oddycha. No i spi. Nie wiem co z nia dzisiaj jest.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 16:16   #4220
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
No to tym bardziej masz argument, żeby ich unikać! Dla własnego i Zosi dobra! Może da się ograniczyć częstość kontaktów z nimi przez parę tygodni chociaż? Skoro pierworodny noworodek nie był w stanie zepsuć Ci nastroju, a mamuśki są, to dobitnie świadczy o tym, że coś jest nie tak
Ja już myślałam, że to ze mną coś nie tak, ale widzę właśnie różnicę w swoim zachowaniu po kontakcie z nimi. Teściową mam 30 km od siebie, słabo mobilna, a telefonu mogę nie odebrać, więc jakoś dam radę. Mama blisko, teraza na szczęście jeszcze zajęta pracami gospodarczymi, więc kontakt będzie ograniczony (tylko jak ja jutro dam radę...), ale pzrypomniało mi się życie z rodzicami, kiedy mama za wszytsko mnie krytykowała, dlaczego 5 a nie 6 z matmy, dlaczego cały dom wysprzątany, a za pralką kurz, mogłabym dawać przykład za przykaldem - przez okres studiów i po nich - to już z 10 lat zapomniałam jak to było z nią ciężko i teraz mi trauma wróciła... Wiem że ona chce dobrze, ale można na śmierć kotka zagłaskać. Mamy po 30 lat, a rodzice nie potrafią nam zaufać, że poradzimy sobie z własnym, zaplanowanym dzieckiem...

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Wodaqua moja teściowa też mi zagląda non stop do sypialni jak małą karmię jakby to jakaś, k..wa, atrakcja była!!! [
A może jest
Stary 2011-08-18, 16:17   #4221
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś też pobolewa i się kurczy. A rano na bieliźnie miałam coś dziwnego - pasmo białego, gęstego śluzu. Nie wiem co to, czop czy nie czop, bo było idealnie białe, najmniejszych śladów krwi.
Początek szopa . Ja też jednego dnia miałam białe a drugiego już krwiste. Tylko, że od pojawienia się szopa do porodu u mnie minął tydzień.

A wiesz,, że dzisiaj zastanawiałam się czy nadal założysz nogi na głowę? Doczytałam , że nadal.

Ps. Dostałam rano smsa i pierwsza moja myśl to, że urodziłaś . Nie wiem dlaczego.

Brunetko wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:19   #4222
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

W poniedziałek na wywołanie, jeśli samo nie pójdzie, czyli jakieś 4-5 dni po terminie. W zasadzie to nie wiem, dlaczego tak szybko?

Jesteś niesamowita. Wyobraziłam sobie Ciebie z nogami za głową.

Wie ktoś co z Oliweczką? Miała mieć dzisiaj wywoływany prawda?
W szpitalu na Prostej niczym

Ania o taką klik

Cytat:
A gdzie można więcej o tym poczytać? Masz jakiś link?
Ja mam zapisany taki:
http://www.przytulmniemamo.pl/horizo...-jestesmy.html
O to chodzi?
Tu na forum jest sporo info klik

Plus oczywiscie ta ksiazka klik

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:22   #4223
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
U nas podobnie - raz je trochę dłużej (np. ok. 15 minut) a innym razem króciutko (i tak się zdarza często - zwłaszcza w nocy, bo mała zaspana i jakoś nie chce jej się jeść chyba, bo nocki przesypia ładnie).

A opróżnia Ci cyca do końca? Bo mi mala chyba nie bo zawsze po karmieniu sporo laktatorem mogę odciągnąć
Moja własnie cmokała ponad pół h i śpi słodko.
Nie wiem czy do końca wysysa - raczej nie bo w nakładce silikonowej jeszcze samo napływa - powinnam do końca jeszcze ściągnąć z tego cyca? Chyba tak, zeby lktacja nie zniknęła, co?
A drugiego zostawić na kolejne karmienie?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Tu na forum jest sporo info klik

Plus oczywiscie ta ksiazka klik
O dzięki, poczytam
Stary 2011-08-18, 16:32   #4224
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy do końca wysysa - raczej nie bo w nakładce silikonowej jeszcze samo napływa - powinnam do końca jeszcze ściągnąć z tego cyca? Chyba tak, zeby lktacja nie zniknęła, co?

Ja Ci powiem, że nie ściągam po karmieniu, raczej wtedy, gdy czuję, że mam full mleka a Majka np. śpi - ściągam tyle, żeby poczuć ulgę ale nie wiem, czy dobrze robię

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:33   #4225
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

unikaj jak możesz...
co za baba ciekawska, jak chce cyc widzieć niech się w lustro gapi...
weź sobie pieluszkę na ramię, jak będzie chciała znów zajrzeć to powiedz że się krępujesz i tyle...może dotrze w łagodnej postaci....

Mój różnie ssie, czasem 5-10 minut i śpi jak zabity a czasem prawie godzinę i dalej chce- zwykle późnym popołudniem tak ma....

Cytat:
Ania o taką klik
fajna poluję na tkaną i nie mam pojęcia jaką kupić...na all pełno jakichś Azimi, co one sa warte? bo cena w porównaniu z innymi dużo niższa....

mały zjadł, marudził, wzięłam na ramię do odbicia a on usnął strasznie mu taka pozycja pasuje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:33   #4226
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ale pzrypomniało mi się życie z rodzicami, kiedy mama za wszytsko mnie krytykowała, dlaczego 5 a nie 6 z matmy, dlaczego cały dom wysprzątany, a za pralką kurz, mogłabym dawać przykład za przykaldem - przez okres studiów i po nich - to już z 10 lat zapomniałam jak to było z nią ciężko i teraz mi trauma wróciła... Wiem że ona chce dobrze, ale można na śmierć kotka zagłaskać. Mamy po 30 lat, a rodzice nie potrafią nam zaufać, że poradzimy sobie z własnym, zaplanowanym dzieckiem...
Uciekaj od niej Wodaqua! Serio, dla Waszego dobra! Takie frustracje nie są chwilowe. Jak już Cię mam wkurzy tą krytyka i zdołuje, to nawet po jej wyjściu będzie Ci źle. I siłą rzeczy odczuje to dziecko i mąż. Będziesz rozdrażniona i możesz go niesłusznie ofukiwać. Stąd kroczek do kłótni, a po co Wam to? Tak samo z dzieckiem - przecież ono doskonale wyczuwa nastroje mamy i na nie reaguje...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Początek szopa . Ja też jednego dnia miałam białe a drugiego już krwiste. Tylko, że od pojawienia się szopa do porodu u mnie minął tydzień.

Ps. Dostałam rano smsa i pierwsza moja myśl to, że urodziłaś . Nie wiem dlaczego.
NO proszę, myślisz że to TO Bo ja szczerze mówiąc jakoś nie wierzę cały czas. A ten tydzień idealnie by mi pasował Ale wątpię żeby Tymek dał mi jeszcze tyle czasu. Zresztą co tu gdybać. Się okażę

A smsów wypatruj, bo pewnie lada dzień Cię takim powitam
Stary 2011-08-18, 16:53   #4227
dziubek79
Zakorzenienie

hej kochane, kurcze nie umiem się wstrzelic w Wasze dyskusje jedyne co mi się udaje to nadrobić ale żeby pozaznaczać posty i odpisać cokolwiek to przy moim skarbku nierealne ... od dwóch dni coś mu się poprzestawiało i je co dwie godziny normalnie ani na spacer nie da się wyjść bo zanim odbije i go ogarnę to mija chwila i znów mu się głód włącza , mój żarłok kochany a co do aktywności...moje dziecko jest aktywne od 7 rano do conajmniej 20 z przerwami na sen góra 1,5h , nie dziwcie się że nie mam czasu na pisanie

odnośnie mleka to faktycznie musi byc zaznaczone na recepcie że choroba przewlekła i wtedy jest 50% taniej , ja dzięki temu za pepti płacę 11 zł (połowa) Marinko nie wiem czemu u Ciebie takie drogie to mleczko

kochane wszystkiego dobrego z okazji rocznic (moja mineła prawie bez echa bo była w chrzciny :P )

no i rodzic , rodzic :d
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:56   #4228
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Nie, bo rozbujasz sobie produkcje mleka, tak, że będziesz mieć problem z nadmiarem. Jeżeli aktualnie małej wystarcza Twój cyc, to nic nie rób.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
od dwóch dni coś mu się poprzestawiało i je co dwie godziny
A to możemy sobie ręce podać. Wczoraj karmiłam nawet co godzinę.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:56   #4229
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja też, ja też kupiłam chustę
Stary 2011-08-18, 16:56   #4230
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
fajna poluję na tkaną i nie mam pojęcia jaką kupić...na all pełno jakichś Azimi, co one sa warte? bo cena w porównaniu z innymi dużo niższa....
Nie mam pojęcia co to za chusty. Ja też mam nati 5,2m kolor malta. Wczoraj wygrzebałam i właśnie mała śpi w niej a ja mam dwie ręce wolne. Polecam. Chyba nie ma co oszczędzać.

Nie umiem na ogólnym wrzucać zdjęć , wrzucę małą w chuście w klubie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości