|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Kochane, polećcie jakiś filtr mineralny minimum 30 SPF do twarzy? Bo czekam i czekam aż na iHerba filtr z AO przywiozą i ciągle niedostępny
Lavera podobno do bani, o ile pamiętam?Czarodzielnico - mozemy sobie przybić piątkę, ja się z trądzikiem chyba od 4 czy 5 klasy podstawówki morduję, na izotek się nie zgodziłam, potem mi się polepszyło, a od paru dni znów jest gorzej Poczytałam w dwóch książkach o trądziku i planuję zrobić zamówienie na ZSK i zacząć stosować codziennie kwas salicylowy+glikolowy+nadt lenek benzoilu. Nie wiem, czy tego próbowałaś, może masz jakieś doświadczenia z taką pielęgnacją? Jak chcesz mogę Ci podesłać skany z tej książki, całkiem mądrze opisane, mnie przekonało. Tym bardziej, że kiedys miałam robione złuszczanie 70% glikolowym i dobrze to na mnie działało.Kretka666 - ja jestem ze wschodu, mój TŻ pochodzi spod Tomaszowa Maz. ![]() Hola Ola - ja też mam taki szamponik
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
LF? Co to za firma?
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strona lawendowa farma
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-08-17 o 18:17 |
|
|
|
|
#1054 | |
|
Rozeznanie
|
To, że jestem ze Śląska nie znaczy, że mam blisko do Niemiec.
Jestem z Górnego Śląska, mieszkam niedaleko Katowic, więc bliżej mam raczej na Słowację/ Czechy. Ale jak będę się wybierać to na pewno Was uprzedzę Cytat:
Co do filtru- Lirene 30 jest mineralny i stosunkowo tani, ale niestety bieli i powoduje świecenie. Zamówiłam maseczkę 7 ziół od MARTINY GEBHARDT oraz samoopalacz do twarzy i ciałóa z Lavery. Zobaczymy jak to się sprawdzi.
Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta. natura! Edytowane przez estra Czas edycji: 2011-08-17 o 18:21 |
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to ja z PTB, a on z Tczewa. Około 400 km.Na szczęście teraz razem w jednym miejscu. estra, no wybierz się, wybierz! Będę czekać ![]() Doszedł zasiłek!
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2011-08-17 o 18:50 |
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mimo wszystko kwasiorek...
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny! czy ktoras z was uzywala odzywki, lub szamponu Jason? O tego;
http://www.feelunique.com/p/JASON-Na...-Shampoo-500ml Co sadzicie o jego skladzie: Ingredients: Aqua (Purified Water), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract*, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract*, Cocamidopropyl Betaine, Yucca Schidigera (Yucca) Extract, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Gel*, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Triticum Vulgare (Hydrolyzed Wheat) Protein, Natural Tocopherol (Vit. E ), Ascorbic Acid (Vit. C) , Retinyl Palmitate (Vit, A), Lavandula Intermedia Leaf/Flower/Stem Extract*, Vegetable Glycerin, Decyl Glucoside, Oxybenzone, Planthenol-3 (DL-Panthenol, Ethyl Panthenol and Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride), Cyclopentasiloxane and Dimethicone, Citric Acid, Citrus Grandis (Grapefruit), Seed Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Fragrance Oil Blend. *Certified Organic Chce wlasnie zamowic szampon i odzywke na feelunique, a ze postanowilam zaczac troche oszczedzac to ten mi wlasnie wpadl w oko, bo tani jest... Niestety na skladach sie za dobrze nie znam, wiec nie wiem czy by byl dobry... Chcialam Yes to carrots, ale tylko odzywke maja, a ja lubie z tej samej firmy miec szampon i odzywke. A moze jeszcze cos innego mi polecicie do moich cienkich i tlustych wlosow? Po kilku latach stosowania dr. organic troche mnie kusi, zeby cos innego sprobowac... Wyprobowalam dzisiaj moja probke podkladu Anne Marie Borlind i nie jestem zadowolona... Nie wiem czy mi sie jakas stara probka trafila, bo zapach jakis dziwny i podklad gesty, ze nawet nie zdazylam go na twarzy rozsmarowac i zasechl... Troche chusteczka poscieralam tam gdzie mi nierozsmarowany zostal i wygladal nawet ok, ale po 2 godzinach wlasciwie splynal mi z twarzy... Chyba sie sobie odpuszcze naturalne podklady, bo juz kilka probowalam i skonczylo sie porazka. Niestety mam maga tlusta cere i sporo do ukrycia (naczynka) i naturalne podklady sobie z nia nie radza... Szkoda... |
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze podkladow naturalnych nie stosuje, bo wlasnie sama tlusciochem okropnym jestem... tak samo mam z filtrami i do twarzy mam podklado-filtr shiseido i zyje ale skusze sie na testy naturalnych podkladow, jak wykoncze zapasy |
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
ja też go mam i uważam, że jest super
|
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Czy mogłybyście przesłać mi link ,którego żelu baby dream używacie do twarzy ?
|
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...el.html&next=1
łap to żel używany do twarzy,ciała,włosów,higie ny intymnej,prania pędzli,mycia dzieciaków ...
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Kolastyna 30 SPF z Beta-karotenem i witaminami A+E 50 ml -KLIK
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę trochę ponarzekać
Crystal Essence rumiankowy mnie uczulił, kolejny naturalny dezodorant i to samo - prawa pacha w koszmarnym stanie, popękana skóra i czerwone kropki, bolące wypryski, nie mogę z bólu ręki do ciała przycisnąć plus okropny wręcz zapach, a zwykle nawet mój pot nie pachnie brzydko.. Wracam do Nivea Calm & Care, on mi wyleczył wcześniej tą popękaną, podrażnioną skórę. Widać moja pacha nie akceptuje naturalnej ochrony, nie podoba mi się to wcale
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2011-08-18 o 18:06 |
|
|
|
#1067 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny, na pewno zastosuje się do Waszych porad, gdyż mam koszmarne tyly w sprawie nowości kosmetycznych. Bez Was nie dalabym rady Nareszcie spelnilo się moje marzenieCytat:
Mam dwa dezodoranty crystal essence, akurat u mnie się bdb spisują. jeśli jesteś alergiczką to trzeba uważać na nie, gdyż są bogate w esencje, ekstrakty naturalnych roślin bogatych w związki zapachowe z olejków eterycznych i oraz w substancje antybakteryjne, które nierzadko powodują alergie.
|
|||
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym znaleźć w końcu dezodorant naturalny, który nie zrobi mi takiej masakry
|
|
#1069 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja z Lavery jestem zadowolona ![]() moze coś takiego z AMB http://www.kosmetyki-natury.eu/Mlecz...25_ml-796.html ja ogólnie z kosmetyków tej firmy jestem baaaardzo zadowolona |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Klasyczny Crystal Essence https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iu.html&next=1 , Super Deo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...eo.html&next=1 . Osobiście mam Sante (też na czystym ałunie). |
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten z Crystal Essence neutralny nie ma żadnych dodatków zapachowych? Może któraś go ma i będzie w stanie mi powiedzieć?
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
DZiewczyny wyprzedaż w feelunique ! JMO taniej o 20 % burt's bees też!
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Wow, wow! Idę zobaczyć.
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też idę zobaczyć! Choć wcale nic nie kupię, nie kupię, nie kupię...
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. wiesz moja znajoma ma bardzo duże problemy z potem (dłonie, plecy, pachy itd). Musiała do dermatologa chodzić i jej niestety może pomóc tylko botoks albo tego typu rzeczy.
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałyście kremu do rąk Burt's Bees Almond Beeswax Hand Creme? Mam suche ręce, potrzebuję kremu na noc, żeby był bardzo odżywczy, bardzo je natłuścił i nawilżył. Może nie będą tak płakać w ciągu dnia. Na feelunique chciałabym zamówić właśnie ten krem, balsam do ust Burt's Bees Beeswax Lip Balm Tin w słoiczku / pudełeczku, balsam do ust Yes To Carrots C Me Smile Lip Butter melonowy, szampon Burt's Bees Super Shiny Grapefruit & Sugar Beet Shampoo i odżywkę Burt's Bees Pomegranate & Soy Conditioner. Warte kupna są te rzeczy? Może nie wszystko, ale mam nadzieję, że coś się wykruszy ![]() Oczywiście po wejściu na feelunique mogłabym już wydać 400 zł, ale nie mam tyle, eh...
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2011-08-19 o 10:04 |
|
|
|
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
Ciesze się że chociaż raz ja was namawiam do grzechu
![]() Ja oczywiście już zgrzeszyłam ![]() P. S jeszcze troche i Mąż odetnie mi dostęp do konta
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
Proszę http://www.feelunique.com/
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Dziewczyny a propos włosów bo mam ostatnio obsesję to czy któraś używała szczotki z naturalnego włosia np. firmy khaja?
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

Lavera podobno do bani, o ile pamiętam?
Poczytałam w dwóch książkach o trądziku i planuję zrobić zamówienie na ZSK i zacząć stosować codziennie kwas salicylowy+glikolowy+nadt lenek benzoilu. Nie wiem, czy tego próbowałaś, może masz jakieś doświadczenia z taką pielęgnacją? Jak chcesz mogę Ci podesłać skany z tej książki, całkiem mądrze opisane, mnie przekonało. Tym bardziej, że kiedys miałam robione złuszczanie 70% glikolowym i dobrze to na mnie działało.

Jestem z Górnego Śląska, mieszkam niedaleko Katowic, więc bliżej mam raczej na Słowację/ Czechy. Ale jak będę się wybierać to na pewno Was uprzedzę
U nas to ja z PTB, a on z Tczewa. Około 400 km.
Trochę się boje zastosować, żeby bardziej mnie nie wysypało, bo w sobotę robię małą imprezę urodzinową. 

Crystal Essence rumiankowy mnie uczulił, kolejny naturalny dezodorant i to samo - prawa pacha w koszmarnym stanie, popękana skóra i czerwone kropki, bolące wypryski, nie mogę z bólu ręki do ciała przycisnąć plus okropny wręcz zapach, a zwykle nawet mój pot nie pachnie brzydko..
i świetnie się sprawdza jako peeling właśnie