Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1331 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 15:01   #39901
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
*Basia*
Piekne miesko masz na glowie,az chcialoby sie schrupac,hihihi
Dziekuję, wczoraj były takie chrupiące właśnie po stylizacji
Cytat:
Powiedz prosze,jak dokladnie wyglada ten Twoj sposob na farbe,przed nakladasz olej?
Pomysł z olejowaniem ściągnęłam od Rybiorki.
Olejuję włosy na kilka godzin przed farbowaniem (suche, nieumyte).
Nie czeszę ich, zwłaszcza, że po olejowaniu dam radę przeczesać je delikatnie palcami. Potem farbuję odrosty. Robię wszystko jak wtedy, gdy nie nakladałam oleju. Po farbowaniu zmywam szamponem BD (odżywką też zmywałam, wrócę do tego), długo spłukuję, następnie odżywiam i reszta jak zwykle.

Cytat:
Pytam,bo u mnie ciagle czeka Lou Color na wlosy(piekny rubin) ale wiesz ja sie nad klakami trzese,tym bardziej,ze mam dosyc ciemne i ona rozjasni mi wlosy o 2,3 tony.Chcialabym jak majmniej inwazyjnie i wiem,ze to praktycznie nieuniknione ale skoro mozna ta niszyzccielska sile farby zredukowac,to ja jestem bardzo zainteresowana.
Doskonale rozumiem, też ciągle się trzęsę nad włosami i TŻ mówi, że nic innego nie robię

Cytat:
no i zamowienie do mnie przyszlo z CJ,tylko,ze dosla mi jeszcz myjadlo,bo nie miala na skladzie.W kazdym razie wczoraj na suche nalozylam zelu z CJ,nie zyby to byla reklama,ale on jest poprostu boski!!!Teraz rozumiem Rybiorka!!!
Zazdroszczę, też tak chcę.

Cytat:
napewno wkleje fotki
super

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:47   #39902
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Hmm... Lorraine poleca wiele/nie wypowiada się w temacie wielu rzeczy, które mogą źle wpływać na skręt. Choćby rozjaśnianie... choćby pq, choćby inne polimery...
Ale tez trzeba na to spojrzeć z drugiej strony - może, ale nie musi źle wpływać na skręt. Przecież to potwornie indywidualne.
Prosze wybaczyc Matko Przelozono ale musze tutaj cos sprostowac w kwestii koloryzacji i rozjasniania u Lorraine.
1. Lorraine nie zaleca zmiany koloru w sposob drastyczny - max 2 tony
2. Jezeli ktos sie upiera to zmiane zrobic stopniowo rozciagajac to na dluzszy okres czasu, ona wlasnie tak zrobila sobie swoj blond, czyli kilka zabiegow w odstepach czasu, im dluzsze odstepy tym lepiej
3. W kwestii farb to zaleca jakies mniej inwazyjne ale nie mam ksiazki ze soba wiec nie bede na sile zgadywac

sumujac takie postepowanie faktycznie moze zlagodzic cierpienie lokow

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

No właśnie dziś mogę powiedzieć, że bardzo, bardzo, bardzo podobają mi się Twoje włosy. Wczoraj też, ale nie byłam do końca przekonana.
Ciekawa jestem co będzie jutro.
no raczej nic nie bedzie nowego. Dopiero w przyszlym tygodniu zamierzam nalozyc Curly Pudding, w weekend jedziemy do znajomych wiec wole wiedziec ze bedzie dobrze wiec w sobote bedzie ten sam zestaw co wczoraj (tylko maski nie bede nakladac)

a propos zmywania farb - zawsze zmywam joanna bs z makiem i bawelna. Nie szamponem. Raz zdaje sie uzylam creme de la curl bo akurat joanny nie mialam wystawionej na wannie.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:57   #39903
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to nie ma wielkiego wyboru?! Jest co mieszać
dałabym keratynę z pantenolem lub jedwab z pantenolem do Kallosa albo Isany. Do tego hydromanil lub NMF i kapka, ale kapka!, oleju.
Wzbogacanie Hegrona bym sobie darowała.
Scandic nie znam, ale jeśli lżejsza, to można nieco więcej oleju.
Tak też zrobię, dziękuję za pomoc

Wiecie co... ponad 3 tygodnie już jestem CG. Dziś podpięłam włosy taką dużą żabką - co tu dużo mówić, szłam się opałać - i pomacałam je od spodu. Są takie... inne, fajne Gładsze, a nie takie jak szczecina Całe szczęście, że znalazłam Was na wizażu
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:34   #39904
malgosia86
Zadomowienie

AjriszMarta, DMKAnia

Cytat:
Buteleczka z dziubkiem po wodzie utlenionej i się da na sam skalp bez ciapania włosów
Ostatnio uzywam strzykawki do nakładania olejów. Sprawdza się świetnie. Mam nawet rózne rozmiary, w zalezności czy nakładam olej czy wcierkę

Cytat:
Współczują strasznie...

Musze poczytac Twojego bloga, bo wydaje mi się, że pisałas na temat takich problemów.

Cytat:
W wolnej chwili - byłabyś tak miła i podała mi skład tego szamponu? Chyba się po niego wybiorę, o ile nie ma soli i betainy
Dodaję zdjęcia składu. Mam nadzieję, że dasz radę go odczytać.
Plus jeszcze zdjęcie butelki. Tyle szamponu ubyło po kilku myciach (5-6).
Raczej szamponu nie polecam. Gdyby był bardzo tani - to tak. Ale nie przy takiej cenie (25zł) i wydajności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg YTCBaby2.jpg (26,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg YTCBaby.jpg (22,7 KB, 21 załadowań)

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:45   #39905
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Tak otwierałam fotki Kropci po encanto, a po niej miałam otwartą Twoją i...

Cytat:
Hmm... Lorraine poleca wiele/nie wypowiada się w temacie wielu rzeczy, które mogą źle wpływać na skręt. Choćby rozjaśnianie... choćby pq, choćby inne polimery...
Ale tez trzeba na to spojrzeć z drugiej strony - może, ale nie musi źle wpływać na skręt. Przecież to potwornie indywidualne.
Co do rozjaśnienia, to już napisała Rybiorka. Myślę podobnie - w książce są na ten temat informacje.

Myślę, że w książce nie da się napisać o wszystkim. Dla mnie te najważniejsze kwestie porusza.
Wiadomo, że są kwestie indywidualne, ale trzeba też wiele rzeczy uogólnić. Zawsze znajdą się wyjątki (potwierdzające regułę), ale pytanie jest takie: jak z reguły działa oliwa z oliwek na kręcone włosy - prostująco czy wzmacniająco skręt?

Cytat:
Witaj w klubie U mnie na powrót odżywka i woda.

Ja nie chciałabym wracać do odzywki, bo nie umiem domyć nią włosów po oleju... Poza tym szamponem jest łatwiej i szybciej

Cytat:
Kocham lato ale nich się już skończy...
Dla mnie może trwać cały rok Najlepiej niech będzie taka pogoda jak dzisiaj.

Stary 2011-08-18, 17:05   #39906
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Od dłuższego czasu mam skręt od nasady, nawet jak jest słabiej i tak kręcą się od samej góry. No i pod spodem też wszystko pokręcone.
Nie umiem zrobić sobie zdjęć z tyłu.
super loki jak się patrzy tylko zazdrościć.

Cytat:
Co nakładałaś wcześniej? Kombinowałaś już z żelami zawierającymi polimery? Bo to może być właśnie albo łupież kosmetyczny (skóra daje znać, ze coś jej nie pasuje w pielęgnacji), albo własnie polimer.
nakładałam Artiste fioletowy ale wczoraj, bezpośrednio przed myciem nic... a jak zauwazyłam te kuleczki to było po myciu Pottersem + Alterra granat+ b/s joanna naturia - i nic więcej. Zdjęłam kilka co widziałam z przodu tego. To takie wilgotne miękkie, żóltawe kuleczki. Jak brudek z zatkanego poru na skórze..
Nie chciałabym żeby to się nasiliło... A przy skórze niby nie widziałam nic takiego. Tylko dalej dalej gdzieś na loku. Sama nie wiem co to...

Cytat:
Możesz podpiąć i sprawdzić. Pamiętaj jednak, że skręt się może zmienić.
w jakis possób podpiąc żeby zobaczyć co może się zdarzyć?
Cytat:
Nie wyciągałabym wniosków na podstawie wyglądu włosów w serialu - pani ma sztab stylistów, więc nie wiemy, jakie włosy ma naprawdę.
no biorę poprawkę na to, jasne. Ale ona wygląda zazwyczaj jakby jej nic z tymi włosami nie robili, puszak jak ta lala itp. I nie wyglądają na włosy z lokówki czy coś. A chciałam tylko pokazać na zdjęciach co chciałabym osiągnąc ścięciem... tylko nie wiem czy to u mnie możliwe...
miałam kiedyś krótsze kręcone włosy. Ale kręcone na siłę - pianka Nivea i suszenie zwykłą suszarka a potem tona lakieru
(zdjęcie z załączniku - na siłę kręcone włosy) - beznadziajnie to wygląda w tej długości... dlatego się boję trochę, zeby teraz to samo nie było...
A z drugiej strony teraz mam mocniejsze włosy i pielęgnuję i teraz nie kręcą się na siłę - więc może jednak jest szansa, na taki fryz jak laska z z serialu na drugim zdjęciu???
Czy robię cobie złudne nadzieje?
Cytat:
Cieniowanie na pewno, tak, ale czy koniecznie schodzenie z długości?
to może zacznę od cieniowania i zobaczymy? tylko też mam w oczach efekt z tego zdjęcia w załączniku - góra ścieniowania a na dole mało co zostało... wiesz o co mi chodzi?
Na tym zdjęciu na moich własnych włosach widać czego się trochę obawiam...

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Mgiełko, nie ścinaj, mnie sie bardzo podobają Twoje wlosy i naprawdę widać różnicę w stosunku do początku pielęgnacji.
ojej no to teraz nie wiem co zrobić. Poczekam na suszarkę oczywiście. Ale jak to nic nie da... hmmm brak mi objętości jakoś... może jestem przewrażliwiona ale... chciałabym zeby wyglądało o tak np po ścięciu... (tytaj lokówką robione, ale może da się tak naturalnie, tylko czy u mnie to nie wiem )

Cytat:
A z tym bym polemizowała. To zależy od tego, co się preferuje i od tego, w jakiej długości włosy wyglądają lepiej.
ja nigdy nie miałam takich długich jak teraz, gdyby nie CG wyglądałabym jak przylizany kurczak... pielęgnacja CG mnie uratowała, ale może coś w tym jest, ze nigdy nie mogłam mieć długich... może kręcone też lepiej by wyglądały krótsze... tylko boję się, ze zrobię gorzej niż jest... i wyjdzie to co na zdjęciu poniżej (blehu)

A dla przypomnienia stan na dzień obecny w codzienniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01235.jpg (52,0 KB, 61 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-18 o 17:17
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:19   #39907
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
no biorę poprawkę na to, jasne. Ale ona wygląda zazwyczaj jakby jej nic z tymi włosami nie robili, puszak jak ta lala itp. I nie wyglądają na włosy z lokówki czy coś.
zgadzam się
Zwracałam uwagę na jej włosy i jesli styliści coś robili, to raczej niewiele.

Zaraz znajdę cięcie włosów aktorki z serialu, które mi się bardzo podoba, ale nie nadaje się na mój typ skrętu, niestety:/

Cytat:
A chciałam tylko pokazać na zdjęciach co chciałabym osiągnąc ścięciem... tylko nie wiem czy to u mnie możliwe...
Nie wiem, czy jej cięcie było takie fajne i typowo pod kręcone włosy... Może po prostu podobają Ci się jej włosy, skręt?

Nie jestem na bieżąco, mogłabyś mi napisać, gdzie/kiedy zamieszczałaś ostatnio swoje zdjęcia?

Edit:
To obcięcie mi się podoba:
http://www.guardian.co.uk/tv-and-rad...fits-tv-review

Edit2:
Obejrzałam Twoje zdjęcia. Moim zdaniem skręt z przodu masz masz podobny do aktorki, ale wydaje mi się, że ona ma grubsze włosy od Twoich. Myślę, że Twoim włosom przydałaby się objętość, ale nie wiem, czy przez takie obcięcie ją uzyskasz. W ogóle to mało wiem, na temat nadawania włosom objętości, bo ja ją mam bez problemów przy dobrej pielęgnacji...

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2011-08-18 o 17:33
Stary 2011-08-18, 17:30   #39908
Rybiorek
Zakorzenienie

Moim bozyszczem wlosowym jest Melina Kanakaredes (moja ulubiona seria CSI bylo Las Vegas przez Grissoma ale teraz to NY przez nia)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-18, 17:41   #39909
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dziewczyny, piszecie tyle, że jak wszystko przeczytam to na odpowiadanie brakuje już czasu Ależ macie piękne włosy wszystkie

Oliwę z oliwek używałam i nie zauważyłam negatywnego wpływu na skręt Choć tylko raz użyłam jej solo, potem mieszałam z żelami Gorvity.

Spróbowałam w końcu umyć włosy odżywką. Wzięłam Naturię z miodem i cytryną. Efekt? Tragedia... Loki zniknęły jak za najgorszych silikonowych czasów, skóra pokryła się "czymś" a włosy leeeeeeecąąąąąąą z głowy jak szalone... Wniosek taki, że albo mycie odżywką nie dla mnie, albo jakiś konkretny składnik w odżywce nie pasuje, tylko widok fryzury zniechęca mnie chwilowo do dalszych eksperymentów

Z tego co czytam, nie tylko mnie się zdarzyło, że po odżywce wypadały włosy...
Stary 2011-08-18, 17:47   #39910
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Moim bozyszczem wlosowym jest Melina Kanakaredes (moja ulubiona seria CSI bylo Las Vegas przez Grissoma ale teraz to NY przez nia)
żółwik, też ją kocham te włosy mmmm marzenie, niestety nie mam szans na takie włosy jak jest jakaś scena z nią to gapię się na jej włosy i nie słucham o czym mówią a potem nie wiem o co chodzi
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:08   #39911
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
żółwik, też ją kocham te włosy mmmm marzenie, niestety nie mam szans na takie włosy jak jest jakaś scena z nią to gapię się na jej włosy i nie słucham o czym mówią a potem nie wiem o co chodzi
nie zalapalam z tym zolwikiem (czy mnie przegatunkowilas?)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-18, 18:28   #39912
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
No to czas na moje zdjęcia po farbowaniu:
Olejowanie kokosem na kilka godzin, potem farbowanie odrostów. Zmycie BD, maska biovax wymieszana z żelem lnianym na około 40 min, harmonijkowanie, plunking, Tigi amplifier, dyfuzor, spanie

Efekty: bez reanimacji, tylko potarmoszenie (nic innego nie robię, później pewnie nałożę troszkę kokosa, bo wychodzę).
Efekt taki sobie, ale co tam. Kiedyś pewnie bym nie pokazała takich zdjęć, ale nie zawsze ma się super ładne włosy, czasem są właśnie takie jak mam teraz
Od dłuższego czasu mam skręt od nasady, nawet jak jest słabiej i tak kręcą się od samej góry. No i pod spodem też wszystko pokręcone.
Nie umiem zrobić sobie zdjęć z tyłu.
O Święta Curlo! Co za włosy!

Eloe, a zamiast octu może być sok z cytryny? Bo w domu mam taki zwykły tylko, którego nie znoszę

Malowałam dziś sufit i oczywiście z drugiego końca pomieszczenia dostałam we włosy białą farbą na szczęście trochę i zaraz poszłam to zniwelować

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-18 o 18:29
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:29   #39913
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Spróbowałam w końcu umyć włosy odżywką. Wzięłam Naturię z miodem i cytryną. Efekt? Tragedia... Loki zniknęły jak za najgorszych silikonowych czasów, skóra pokryła się "czymś" a włosy leeeeeeecąąąąąąą z głowy jak szalone... Wniosek taki, że albo mycie odżywką nie dla mnie, albo jakiś konkretny składnik w odżywce nie pasuje, tylko widok fryzury zniechęca mnie chwilowo do dalszych eksperymentów

Z tego co czytam, nie tylko mnie się zdarzyło, że po odżywce wypadały włosy...
Bosz, nade mną ciąży jakieś włosowe fatum normalnie Właśnie kupiłam tę odżywkę (bo akurat okazało się, że w okolicy jest sklep, w którym są Joaśki i no wiecie, to grzech nie kupić ) Użyć planowałam dopiero pojutrze, dziś czytam, że jednak jest do bani...Aghrrr założę się, że u mnie będzie to samo...
W ogóle dziś mam na sobie masę silikonów po wizycie u fryzjera. Oraz przyklepo-przylizo-koszmar Muszę znowu porządnie wyczyścić futro i skalp :/
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:30   #39914
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
zgadzam się
Zwracałam uwagę na jej włosy i jesli styliści coś robili, to raczej niewiele.
no ja właśnei też zwrociłam dużo uwagi i doszłam do wniosku takiego samego
Cytat:
Obejrzałam Twoje zdjęcia. Moim zdaniem skręt z przodu masz masz podobny do aktorki, ale wydaje mi się, że ona ma grubsze włosy od Twoich. Myślę, że Twoim włosom przydałaby się objętość, ale nie wiem, czy przez takie obcięcie ją uzyskasz. W ogóle to mało wiem, na temat nadawania włosom objętości, bo ja ją mam bez problemów przy dobrej pielęgnacji...
to pozazdrościć tej objętości. Wydaje mi się, ze aktorka po prostu ma grubsze włosy i boję się, ze nawet jak ja tak zetnę to niewiele mi to da. Nie mam pojęcia czy da się jakoś włosom - nadac - objętości... moim prawdopodobnie nie..

Cytat:
ehhh faaajne ma włosy.... to fakt!

A ja Joaśkę cytrunę ominęłam szerokim łukiem bo ktoś gdzieś pisała, ze rozprostowała skręt... Wolę nie ryzykowac. Koleżanka od trwałej za to ją wzięła. Więc odleję sobie i może spróbuję dla samego potwierdzenia lub obalenia tej torii.

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-18 o 18:33
Stary 2011-08-18, 18:50   #39915
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

a propos zmywania farb - zawsze zmywam joanna bs z makiem i bawelna.
Zazwyczaj zimą i na wiosnę zmywałam odżywką, teraz częściej myję szamponem. Zdecydowanie jednak wolę odżywkę (myję Pottersem).

Cytat:
super loki jak się patrzy tylko zazdrościć.
dziękuję
Cytat:
A dla przypomnienia stan na dzień obecny w codzienniku.
Piękne loki. Myślę, że cieniowanie pozwoliłoby im się kręcić wyżej.

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
O Święta Curlo! Co za włosy!
Bardzo mi miło

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Właśnie kupiłam tę odżywkę (bo akurat okazało się, że w okolicy jest sklep, w którym są Joaśki i no wiecie, to grzech nie kupić ) Użyć planowałam dopiero pojutrze, dziś czytam, że jednak jest do bani...Aghrrr założę się, że u mnie będzie to samo...
Dlaczego do bani? Przecież Tobie może posłużyć.
Używam jej od roku na zmianę z innymi Joannami i jest super. Nie przekonasz się, dopóki nie użyjesz (warto popróbować różnych kombinacji).

Stary 2011-08-18, 19:00   #39916
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Bosz, nade mną ciąży jakieś włosowe fatum normalnie Właśnie kupiłam tę odżywkę (bo akurat okazało się, że w okolicy jest sklep, w którym są Joaśki i no wiecie, to grzech nie kupić ) Użyć planowałam dopiero pojutrze, dziś czytam, że jednak jest do bani...Aghrrr założę się, że u mnie będzie to samo...
W ogóle dziś mam na sobie masę silikonów po wizycie u fryzjera. Oraz przyklepo-przylizo-koszmar Muszę znowu porządnie wyczyścić futro i skalp :/
Nie no, przecież Tobie ta odżywka może świetnie służyć, inne dziewczyny ją chwaliły, jak zresztą całą serię Naturia Ja też mimo wszystko nie jestem jej przeciwna, owszem - prostuje włosy, ale chętnie jej używam do ogarnięcia puchu, na mokre ręce nalewam kilka kropel i ugniatam suche włosy, tak działa ok i nie mam zastrzeżeń. Po prostu odpuszczę ją sobie jako myjadło, wrócę do szamponów l'Biotica, wprawdzie mają pq-22 i pq-70, ale przynajmniej nie zostawiają zatkanych mieszków włosowych
Stary 2011-08-18, 19:00   #39917
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Moja pielęgnacja w kierunku wydobycia loków dała dziś ciekawy efekt w postaci totalnie, idealnie prostych drutów Nooo... trochę koniuszki mi się wywijają. Szczerze mówiąc to, od roku nie miałam takich prościaków Tak myślę, hmmm może ja mam jednak proste, tylko mi się zdawało, że one się kręcą?
Stuprocentowe fale
Cytat:
A tak swoją drogą... Czy to w ogóle możliwe, żeby mieć w ciągu kilku dni raz totalnie proste, a raz prawie_jak_sprężyny? I jak poznać, które są prawdziwe, znaczy naturalne? Bo już sama nie wiem...
Możliwe, zobaczysz w zimie
To już dziewczyny pisały, proste proste nie będą się podwijać, ani utrzymywać skrętu
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
WSZYSCY ŚWIĘCI DOPOMÓŻCIE !!
Tragedia jakaś ten cały fryzjer
Spokojnie, wdech i wydech...
Dobrze że umyłaś SLS i potem nałożyłaś coś odżywczego
Cytat:
Kurczę, wzięłam jakiś szampon który stał w łazience (ale ma silikony) jedyne co miałam mocniej myjącego (z SLS) to saszetka szamponu aptecznego na łupież
To raczej usunęłaś wszystko, teraz już można delikatniej
Cytat:
Nie mam nic do stylizacji, dwie odzywki, jedna już ostatki. Muszę zrobić zakupy, teraz to aż mnie korci żeby pozamawiać coś do loków zza granicy (urodziny mam niedługo).
Obecnie wychwalam krem do rąk z biedronki (zielony) jako b/s nałożona na ociekające
A jak masz możliwość to zamawiaj
Cytat:
Mam wrażenie, że wpadłam w panikę
Dzisiaj jestem wyjątkowo rozgadana, jakieś długie posty piszę...damn kobieta z problemami
Luzik, po to jest to forum
Ja się pożalę, że mam pierwszy dzień @ i jestem nieprzytomna... nie działają mi tabletki p/bólowe, dopiero jak wróciłam do domu z pracy to wzięłam coś b mocnego i jestem lekko naćpana i dopiero po tym nie boli ;]
Cytat:
Dobra, stało się, teraz pozostaje mi jedynie dopieszczać włosy i błagać, żeby były naturalne i piękne
Wrócą
Cytat:
No to czas na moje zdjęcia po farbowaniu:
Olejowanie kokosem na kilka godzin, potem farbowanie odrostów. Zmycie BD, maska biovax wymieszana z żelem lnianym na około 40 min, harmonijkowanie, plunking, Tigi amplifier, dyfuzor, spanie
I tak czad

Rybiorek - jeszcze inne te w codzienniku Nic nie zniszczone, fajnie

Mgiełka - śliczne

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-18 o 19:01
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:12   #39918
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ja się pożalę, że mam pierwszy dzień @ i jestem nieprzytomna... nie działają mi tabletki p/bólowe, dopiero jak wróciłam do domu z pracy to wzięłam coś b mocnego i jestem lekko naćpana i dopiero po tym nie boli ;]
Też u mnie pierwszy dzień @ jestem okropna dla wszystkich dookoła

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
to może zacznę od cieniowania i zobaczymy? tylko też mam w oczach efekt z tego zdjęcia w załączniku - góra ścieniowania a na dole mało co zostało... wiesz o co mi chodzi?
Na tym zdjęciu na moich własnych włosach widać czego się trochę obawiam...
Hmm...ja bym zaczekała niech jeszcze podrosną trochę, stosuj sprawdzony zestaw, zobaczysz jak się będą włoski zachowywały, gdy będą dłuższe. Zawsze zdążysz ściąć. Swoje pocieniowałam w maju i w sumie żałuję [mogłam Rybiorka posłuchać ]...teraz najchętniej wróciłabym znów do jednej długości, zapuściła je jeszcze trochę [podcinając końcówki] i jakby się nie chciały kręcić to bym ciachnęła dopiero wtedy... no, ale teraz to za późno, zapuszczam cieniowane i zobaczymy co z tego wyjdzie
Przemyśl to sobie na spokojnie. Objętość mi także się marzy, ale mam za mało włosów i są za cienkie...nie będę miała nie wiadomo jakiej "szopy" [w tym dobrym sensie ]. No to tyle co chciałam nabazgrać
PS: Smażyłam naleśniki ponad godzinę mój TŻ to żarłok...

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-18 o 19:15
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:15   #39919
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Nie no, przecież Tobie ta odżywka może świetnie służyć, inne dziewczyny ją chwaliły, jak zresztą całą serię Naturia Ja też mimo wszystko nie jestem jej przeciwna, owszem - prostuje włosy, ale chętnie jej używam do ogarnięcia puchu, na mokre ręce nalewam kilka kropel i ugniatam suche włosy, tak działa ok i nie mam zastrzeżeń. Po prostu odpuszczę ją sobie jako myjadło, wrócę do szamponów l'Biotica, wprawdzie mają pq-22 i pq-70, ale przynajmniej nie zostawiają zatkanych mieszków włosowych
Wiem, wiem, kupiłam to spróbuję. Ale coś nie mam ręki do tego, co kupię, to się okazuje, że jednak na mnie nie działa

Cytat:

Dlaczego do bani? Przecież Tobie może posłużyć.
Używam jej od roku na zmianę z innymi Joannami i jest super. Nie przekonasz się, dopóki nie użyjesz (warto popróbować różnych kombinacji).
Liczę na to, że w końcu coś mi posłuży

Oo przyszło zamówienie z mazideł, zara coś ukręcę i ciekawe co będę mieć jutro na łbie W sumie fajnie, każdego dnia inny look
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:20   #39920
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, dajecie maskę przed myciem włosów czy po?
Domową przed. Sklepową - decyduje skalp. Jesli skalp lubi - po, żeby została, jeśli nie lubi - przed żeby ze skalpu zmyć...
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ostatnio uzywam strzykawki do nakładania olejów. Sprawdza się świetnie. Mam nawet rózne rozmiary, w zalezności czy nakładam olej czy wcierkę
Dobre i tanie Przetestuję
Cytat:
Musze poczytac Twojego bloga, bo wydaje mi się, że pisałas na temat takich problemów.
Zapraszam, tylko wiesz jak jest - pisałam go jakby nie brać dla siebie
Cytat:
Dodaję zdjęcia składu. Mam nadzieję, że dasz radę go odczytać.
Plus jeszcze zdjęcie butelki. Tyle szamponu ubyło po kilku myciach (5-6).
Raczej szamponu nie polecam. Gdyby był bardzo tani - to tak. Ale nie przy takiej cenie (25zł) i wydajności
Dziękuję. Przepiękny skład ciekawe czy będą jeszcze jak dostanę wypłatę ;P
Cena jak cena. Jakbym chciała takie coś skonstruować z mazideł to wyjdzie 60zł, może na 2 porcje ale nie mam gwarancji czy skalp przyjmie. Mam odżywkę do mycia, dzisiaj testowałam Babydream fur Mama płyn do kąpieli (ładny skład ale nie idealny) ale szampon raz czasem by się przydał ;P
Cytat:
Mógł ci jakiś składnik nie podejść bądź kombinacja bądź kombinacja z innym kosmetykiem jakiego użyłaś.
Wypadanie włosów może być spowodowane uczuleniem / podrażnieniem - Joaśki pod tym względem nie są najdelikatniejsze. Odczekaj kilka dni, spróbuj w innym zestawie lub jako b/s

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:34   #39921
imbryka
Rozeznanie

Używałyście kiedyś szamponu alterry do mycia? mam wersje z granatem kupioną przypadkiem i od kilku dni stoi na półce to pomyślałam, że zapytam czy warto
w zeszłym tyg. byłam w ross po szampon i odżywkę i wyszłam z dwoma szamponami, mają jakieś strasznie podobne opakowania dobrze, że kupiona w promocji za 6 czy 7 zł

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:52   #39922
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
I tak czad
Loki dziękują[/QUOTE]

Cytat:
Używałyście kiedyś szamponu alterry do mycia? mam wersje z granatem kupioną przypadkiem i od kilku dni stoi na półce to pomyślałam, że zapytam czy warto
Nie używałam, ale znalazłam analizę tego szamponu.

Stary 2011-08-18, 20:09   #39923
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
nie zalapalam z tym zolwikiem (czy mnie przegatunkowilas?)
http://www.miejski.pl/slowo - Żółwik
zlikwiduj spacje
chodzę do gimnazjum i u mnie w szkole, kiedy zgadzamy się w czymś z koleżanką robimy żółwika wybacz mi, ale chodzę do gimnazjum nie wiedziałam że ktos może tego nie znać

dzisiaj przed myciem Biovax, potem mycie Isana z Babassu, Alterra z morelą na jakieś 10-15 minut, Isana Harkur Liquid Silk na 10 minut, harmonijkowanie, Joaśka Naturia z lnem i rumiankiem b/s wgniatana, fioletowy żel Artiste wgniatany i czekam na efekty

myślę, że kwestia przyklepu po myciu odzywką to dlatego że niedokładnie zmywałam teraz zmyłam tak że włosy piszczą i myślę że będzie ok, sądząc po wyglądzie włosów na mokro

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-08-18 o 20:10
Stary 2011-08-18, 20:16   #39924
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Nie używałam, ale znalazłam analizę tego szamponu.
ooch skubany musiał mi się trafić
ale mam pytanie dlaczego niezgodny jest przez Hydroxypropyl Guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, w jaki sposob to działa, co robi?
Znalazłam info,, ze jest otrzymywany z ziaren indiańskiego drzewka, ze niby wzmacnia i uelastycznia włosy

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:24   #39925
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hmm...ja bym zaczekała niech jeszcze podrosną trochę
Przemyśl to sobie na spokojnie. Objętość mi także się marzy, ale mam za mało włosów i są za cienkie...nie będę miała nie wiadomo jakiej "szopy" [w tym dobrym sensie ].
no pomyślę jeszcze jakby nie patrzeć długo czekałam, zeby były takie jak teraz... Może na jesien się zmienią trochę... Ale noszenie czapki to będzie jakas masakra. Kidyś za czasów gimnazjum nigdy nie nosiałam czpki, nawet przy -20 w zimie. Potem na studiach już grzecznie zawsze czapka. Nawet na jesien jakiś szydełkowy beretek.
A teraz to chyba sobie nauszniki kupię takie jak w rossmannie były z pingwinkami

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-18, 20:26   #39926
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
A teraz to chyba sobie nauszniki kupię takie jak w rossmannie były z pingwinkami
oo nauszniki fajne są też chyba kupię, bo czapki na 100 % nosic nie będę
Stary 2011-08-18, 20:35   #39927
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Mógł ci jakiś składnik nie podejść bądź kombinacja bądź kombinacja z innym kosmetykiem jakiego użyłaś.
Wypadanie włosów może być spowodowane uczuleniem / podrażnieniem - Joaśki pod tym względem nie są najdelikatniejsze. Odczekaj kilka dni, spróbuj w innym zestawie lub jako b/s
Staram się wprowadzać każdą zmianę pojedynczo, jeśli mam coś nowego, to resztę kosmetyków używam sprawdzonych, żeby mieć pewność, co zaszkodziło. A tutaj właściwie wszystko było sprawdzone, jedynie naturii użyłam do mycia zamiast zabezpieczania. Musi coś w niej być, czego skóra głowy nie lubi (wcześniej nakładałam ją tylko na włosy), z drugiej strony skoro jest odżywką b/s to podrażniające składniki powinny być w mniejszym stężeniu niż w produktach do zmywania O spowodowanie szkód podejrzewam nieszczęsne cetrimonium chloride, jak czytam w necie o jego właściwościach...

Cytat:
w zeszłym tyg. byłam w ross po szampon i odżywkę i wyszłam z dwoma szamponami, mają jakieś strasznie podobne opakowania dobrze, że kupiona w promocji za 6 czy 7 zł
Ja mam szampon alterry z jojobą - nawet domywa bez przykrych niespodzianek (typu podrażnienie) a jest mocniejszy niż ten z granatem.

Hydroxypropyl Guar to antystatyk, cytuję za Kosmopedią:

"W kosmetykach wykazuje wiele funkcji:
  • modyfikator reologii (wpływa na konsystencję kosmetyków) -zagęstnik, zwiększa lepkość preparatu dzięki czemu wpływa także na poprawę stabilności piany,
  • lepiszcze - substancja wiążąca składniki kosmetyku,
  • stabilizator emulsji (np.kremów, balsamów) i zawiesin (np. pilingów), przedłuża trwałość kosmetyku"

Moim zdaniem nie powinno mieć wpływu na włosy

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2011-08-18 o 20:39
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:39   #39928
paulownia
Zakorzenienie

Dzis bylo mycie. W drodze do domu kupilam sobie olej z migdalow i butle odzywki-myjadla i zabralam sie do dziela. Migdalek na dwie godzinki, zeby wyprobowac, potem OMO, odzywka pod czepek na okolo godziny ( obiad i jeden odcinek Archiwum X) i plukanie na kwasno. Odharmonijkowalam sie, Joanna len i rumianek, stylizacja i schna. Nie czesalam ich dzis, chce im dac odwyk, zobaczymy jak sie skreca.
Imbryk, kondolencje z powodu fryzjerki sadystki. Ja juz sie na to nie chce narazac, sama sie obcinam, lepiej lub gorzej, ale sie nie stresuje. Choc ostatnio obcielam sie nierowno, i z jednej strony mam lok dluzszy, z drugiej krotszy musze poprawic. Ale nic strasznego.
Koniec z zakupami na ten miesiac, kupilam chyba piec sztuk wlosowych mazidel. Musi na razie starczyc.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:40   #39929
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mam podobnie jak Rybiorka - śpię na prawej i tam mam słabszy skręt (choć czasem mnie zadziwia ).
oo ja też mam podobnie, tyle, że śpię głównie na plecach i tam się najbardziej prostują (tzn. z tyłu głowy, pleców nie mam owłosionych ), albo na prawym boku i faktycznie jakby stopniować, to najbardziej kręci się lewy bok, prawy już raczej faluje (choć czasem potrafi zaskoczyć , a z tyłu to prost-falowana masakra z podkręconymi końcami, misz masz na całego aż ostatnio mnie prostownica kusiła ale dałam sobie po łapach
Stary 2011-08-18, 20:46   #39930
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
A ja wiem co to żółwik, nauczyłam się kiedyś od 5-latka
Cytat:
chodzę do gimnazjum nie wiedziałam że ktos może tego nie znać
Dobrze, że pracuję w szkole, bywam raczej na bieżąco

Cytat:
ooch skubany musiał mi się trafić
ale mam pytanie dlaczego niezgodny jest przez Hydroxypropyl Guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, w jaki sposob to działa, co robi?
Znalazłam info,, ze jest otrzymywany z ziaren indiańskiego drzewka, ze niby wzmacnia i uelastycznia włosy
Kiedyś Eloe o tym pisała, ale nie pamiętam niestety. Trzeba byłoby poszukać.

Cytat:
Ale noszenie czapki to będzie jakas masakra. Kidyś za czasów gimnazjum nigdy nie nosiałam czpki, nawet przy -20 w zimie. Potem na studiach już grzecznie zawsze czapka. Nawet na jesien jakiś szydełkowy beretek.
Noszę luźne czapki albo coś beretopodobnego. Całą podstawówkę i liceum przechodziłam bez czapki (no bo jak, przecież włosy się rozprostują), czasem zakładałam chustę. Oj, głupia byłam, teraz bez czapki się nie ruszam i włosy nie cierpią.

Cytat:
oo nauszniki fajne są też chyba kupię, bo czapki na 100 % nosic nie będę
Jeśli zabrzmi to protekcjonalnie, to przepraszam, ja do czapki musiałam dorosnąć, Ty pewnie też

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości